|
Дата и час: Сря Фев 12, 2025 1:49 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Фев 23, 2008 11:33 am |
Naku |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
|
Зависи от бизнеса. Ако е нещо малко, гаражно магазинче например, където имаш един-двама продавачи... Тогава трябва да имаш идея от всичко, вскичко да минава през ръцете на шефа. Всяка касова бележка, всяка ябълка, всяка разписка за получена стока... Просто нищо не трябва да убягва на шефа, който освен всичко трябва да разбира от материята. Но ако става дума за нещо голямо като хотел... Там, за да си добър шеф трябва да организираш, да работиш с пари и да не се плашиш, че всяка касова бележка и заплата ще мине през счетоводителя, а не през теб. Трябва да знаеш долу-горе кой какво прави, защото иначе лесно ще те ментят, но не е нужно да знаеш в детайли как се готви пиле по сечуански... За това, мисля, че първия отговор е по-верен. Ако ще правиш гаражен бизнес всяко нещо по веригата трябва да минава през твойте ръчички, ама иначе...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Фев 23, 2008 2:44 pm |
ShApEsHiFt3r |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
|
Аз това ти да вършиш цялата работа не го наричам бизнес...........
Истинският бизнес е точно този където всички работят за теб, а ти можеш да си вземеш отпуск за 1 месец и после като се върнеш бизнеса ти да се е разраснал още повече. Това е бизнес ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) (Както и ставаш истински инвеститор когато се научиш как да правиш пари от "нищо", тоест, без пари. ) А не да имаш няколко магазина с 5 души персонал и всичко освен продаването да се извършва от теб. Това е бизнез точно толкова, колкото земята е плоска ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) Може да се нарече бизнесченценце евентуално, но не и истински бизнес
Естествено че един бизнес притежател трябва да знае основно какво правят служителите му и как всъщност той печели парите си. Но за да станаш истински бизнесмен ти не трябва да си завършил дори висше, примерите в историята по случай това твърдение са милиони, ти трябва да си лидер, да можеш да караш по- умни от теб хора да бачкат за теб. Затова и първия отговор в анкетата е по- правилен в случая. И все пак повтарям - трябва да имаш основните знания за сферата в която работиш. Това е едно от нещата, за които дори и аз бих казал, че ти е нужен "митът" "златната среда"
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Фев 23, 2008 4:33 pm |
ShApEsHiFt3r |
|
|
vegetosayajin написа: Може да имаш фирма от 5-6 човеченца и все пак да вадите милиони ;> тогава определено трябва да си запознат с всички аспекти на бизнеса ти !
В крайна сметка всичко зависи от това с какво се занимаваш
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Фев 23, 2008 10:19 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=13061_1366225766.png) |
Aspirin4o |
|
Регистриран на: Чет Юли 05, 2007 9:28 am Мнения: 4552 Местоположение: Manchester, United Kingdom
|
SayanMk написа: Комуникация, организация и консултантство. Теории в бизнеса няма, има практика и пари които тряя да се перат...
x2
Точно и ясно.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Фев 25, 2008 12:21 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2530.jpg) |
dantemp |
|
![](./images/ranks/rank6.gif) |
Регистриран на: Съб Яну 28, 2006 6:58 pm Мнения: 1414 Местоположение: ама що всички пишат некви глупости в това поле :/
|
ShApEsHiFt3r написа: Истинският бизнес е точно този където всички работят за теб, а ти можеш да си вземеш отпуск за 1 месец и после като се върнеш бизнеса ти да се е разраснал още повече. Това е бизнес ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
Аха, прибавям ферари в гаража, знойна мацка в леглото на Mansion-а на 3 етажа и басейн и вечно здраве - това пък е живота
Разбирането че шефовете само си клатят краката докато други вадят пари за тях е близко до идеята че шаха е спокойна игра. Повечето нямат време да си изпият сутрин кафето, да не говорим че знаят в колко часа и с кой имат среща след 2 седмици (тук говорим за истински шеф на преуспяваща компания или квото се сетите)
Мисълта ми е, че един шеф на ресторант не е нужно да знае всички рецепти които се приготвят, обаче трябва да вижда кога храната се приготвя добре. Не е нужно да познава персонала и да знае кой колко и каква работа може да свърши, но трябва да вижда кога ресторанта се чисти подрежда бързо и точно. Не е нужно да проверява всяка касова бележка и да е напълно наясно на реда на разпределянето на парите, обаче трябва да вижда кога това което получава отговаря на работата която се върши. Не е нужно да е добър адвокат който да знае конституцията с точките и запетайките, обаче трябва да има достатъчни познания по право за да може ако изпадне в такава ситуация бързо да разбере какво му обяснява адвоката му и да умее да преценява шансовете си за успех.
За това за да завършиш "Управление на туризма" или квото там беше, минаваш през изпити по Счетоводство, Право и Висша Математика.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Фев 25, 2008 10:18 am |
ShApEsHiFt3r |
|
|
dantemp написа: ShApEsHiFt3r написа: Истинският бизнес е точно този където всички работят за теб, а ти можеш да си вземеш отпуск за 1 месец и после като се върнеш бизнеса ти да се е разраснал още повече. Това е бизнес ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) Разбирането че шефовете само си клатят краката докато други вадят пари за тях е близко до идеята че шаха е спокойна игра.
Това е крайната цел ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) В първите 3-4-5-10 естествено ще трябва да работиш доста, но после... това го казвам, защото имаме семеен приятел, който има бизнес от доста време и точно в момента спокойно си взима отпуск по 2-3 месеца и ходи и прави каквото си иска със семейството си, а в крайна сметка се връща и има повече пари от преди без да е работил 3 месеца. Това е бизнес, другото е малко бизнесче където ти вършиш всичко от до. Демек въпросните първи години. ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) И все пак точно същия не е завършил висше образование дори. Всъщност преди няколко години(2001 година) реши, че няма да е зле да вземе едно по икономика тъй като вече имаше сравнително доста свободно време и взе че влезе в университет. Завърши без проблем. Но това не е важното. През цялото време докато си изграждаше бизнеса той нямаше висше
Уважавам го този човек, наистина.
Последна промяна ShApEsHiFt3r на Пон Фев 25, 2008 12:05 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Фев 25, 2008 1:47 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=15_1283841889.gif) |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
![Anime Sekai Kenkyuuin Anime Sekai Kenkyuuin](./images/ranks/sayanmk.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
dantemp написа: Разбирането че шефовете само си клатят краката докато други вадят пари за тях е близко до идеята че шаха е спокойна игра. Повечето нямат време да си изпият сутрин кафето, да не говорим че знаят в колко часа и с кой имат среща след 2 седмици (тук говорим за истински шеф на преуспяваща компания или квото се сетите) --- Мисълта ми е, ... Шаха е супер спокойна игра, но това е друга тема. Тия които ги имаш за баш шефове, са такива, да, но освен това те са просто машинизирани работохолици нямащи време за себе си, камоли за семейство и т.н.. Точно за това вероятно никога няма да стана шеф, аз не мога така. Не работата ти отнема от живота, тя ти става живота! Най-преуспелите са сами, но не защото нямат с кой да са или защото ги е страх да не им вземат имота... =/ Просто имат работа...=/// Евала им правя на такива хора, те движат нещата, но това за мен не е "перфектният шеф", дори напротив- това е мнооооооооооооооого много далеч от идеала... До колкото те разбрах ти си за втория анкетен отговор, но пък.... Втората част от поста ти може да се обобщи с думите "организация и комуникация". А аз, добавих и консутантство в миналия си пост, защото винаги трябва да имаш и независим поглед върху нещата. Съответно, као ти трябва да разбереш това или онва така ли се върши или не, дори не ти е нужно да знаеш "това или онова" какво означават. Трябват ти добри комуникации и правилните консултанти. После само прочиташ доклада и си готов ...
Това да знаеш всяка бръмка как трепти е абсурно и създава якото напрежение. И не, не зависи от бизнеса, щото до колкото разбрах тук говориме за не-малък, растящ частен бизнес(?), нали така. Ми ето ви пример... Шеф наа.. неква фирма за доставки. Сутринта Пешо и Тошо в 10ч си пият кафето още, полу-мрътви. Шеф, тип "знае всичко и бачка като луд" им звъни: - Доставихте ли всичко, което трябваше да се достави до 9:30 ? Някакви проблеми имаше ли? Събрахте ли парите? Ще се оправите ли с ххххх? В 13:23 ще се засечете с @ на гарата. Айде лека работа. Реакция: ****** многознайкото *отива да си купи цигари щото шефа му досажда и на него вече изобщо не му се бърза* Шеф, тип "комуникация, организация и консултантство" им звъни: - Как сте е момчетаа? Пихте ли кафе? Нещо проблеми да имате? Оок... тука ако успеете до обяд, имате среща към 13:20-25 с @ на гарата, ма си разнесете стоката и ако има нещо - звънкате. Айде лека ви работа. Ракция: пфъ *отива да си купи цигари, щото така и така ще свърши по-бързо от 13:20 и ще има време за цигарка на гарата*
В смисъл... аз не съм шеф, не съм и бил шеф, просто съм работил и с тия и с тия хора =/ Разликата е мн голяма. Разбира се, шефа дето върши сичко може и да е МН печен, по-печен от тоя тип, за който аз гласувам, НО той очаква от теб да си същия. Работата да стане твоят живот! А аз така не мога ;Рkoala написа: Кое му е точното и ясното, пфахах Нямало теории, страшни сте, значи как от всичко разбирате...soon to be millionaires...not ![Изображение](http://www.laymark.biz/i/m/m131.gif)
Дай ми примерче, че може би просто не разбирам какво се има предвид под "теории в бизнеса", щом така ме иронизираш. Иначе милионер няма да стана, щото не обичам да рискувам и не ми тича да съм шефче, ма знае ли се ^^
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пон Фев 25, 2008 1:55 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2134_1271775050.png) |
deyo |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
Регистриран на: Чет Яну 12, 2006 12:51 am Мнения: 477 Местоположение: Първата пейка в ляво!
|
Не знам точно за какъв шеф питате, за такъв, който го е грижа за подчинените или за облагото си, но аз мога да дам пример за втория. Моя е работохолик, за цялата година сигурно има само седмица почивка, всеки ден си обикаля заведенията от 10 сутринта до 3 вечерта, а в почивния си ден е "само" до 4 следобед, и той е от типа, който не е много загрижен за работниците си, но все пак гледа да не мизерстваме, но как да не му се възхищава човек като бачка нон стоп и прави некви ненормални пари за година, а няма времето да изхарчи и прашинка от тях. Та мисля, че печелившия шеф е този, който познава всяко звено от бизнеса си :/
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|