|
Дата и час: Съб Фев 15, 2025 5:18 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Какво за вас е Смъртта ? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Окт 08, 2010 2:52 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=41977_1400137571.jpg) |
Moonflame |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
|
Реших да постна тук тази тема, надявайки се от всички глупости който се появят вътре да се роди и нещо смислено, което да помогне на мнозина да си отговорят дори само за себе си, обръщайки се назад, могат ли да приемат незбежността и да се поразсъждава малко върху нея. Живота е кратък, миг единствен, красивите неща трябва да бъдат ценени и търсени, а извървения път осмислен. Тук не се търси истината за смърта, а за начина по който всеки един от вас я възприема, било то с възторг, страх или копнеж. Вашето мнение е важно, защото то е вашия опит, а споделянето му винаги е нещо полезно. Така, че давайте...
_________________ Ако света го е начукал на всички други освен на теб, значи най - голямата ти битка още предстои.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Какво за вас е Смъртта ? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Окт 08, 2010 5:59 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=6319_1693147043.png) |
Belgarion |
Ecchi Warrior |
Регистриран на: Пон Яну 08, 2007 5:24 pm Мнения: 19394 Местоположение: Tōkyō
|
Ще говоря от позицията на човек преживял клинична смърт на операционната маса. Не ме тествали дали съм алергичен към пълната упойка поради спешност и резултата не закъснял. Бил съм фактически мъртъв за четири минути и половина. Уви нищо не помня. За късмет успели да ме спасят като по чудо. "Какво за вас е Смъртта ?" > Нищо съществено като цяло. Въобще не си давам зор да го мисля това. Никой не е избягал от нея все пак, тъй че защо да си губя времето да се филмирам по тоя въпрос ![:peace:](./images/smilies/peace.gif) Само за едно нещо ми пука в тоя живот, и това е анимето. Искам да изгледам задължително развитието на няколко истории. След това дали ще мра или не няма да има значение.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Какво за вас е Смъртта ? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Окт 08, 2010 7:35 pm |
Moonflame |
|
|
Искаш да бъда жесток към себе си, разбира се, все пак поста е мой и предполагам съм задължен да го направя. Има ли нещо красиво в смъртта, когато я търсиш... и кръвта ти изтича. Не, не мисля, няма светлина, няма въпроси, нито отговори, нито топлина или студ... има само страх, особенно когато за секунди започва да ти притъмнява и дрехите ти са подгизнали в кръв. Искаш ли още подробности. Кординацията се забавя, както и мисълта. В този миг инстинкта взема превес над съзнанието и се опитваш да се изправиш и запазиш живота, поне за още няколко секунди. Да, понякога живота е болка, и вони, но повярвай ми кръвта вони много повече, този мирис на живот, който изтича от теб. Умирането е като да се напиеш, бавно те хваща в прегръдкат си, а болката в теб, не може да измести живота, защото разбираш, че преди всичко той е най - силното в теб, по силент от мечти, обич и семейство. От всичко което може да си представиш. Какво е за мен смъртта... спомен, една стара приятелка която още ме чака в края на пътя. Доволен ли си dream_dragon
_________________ Ако света го е начукал на всички други освен на теб, значи най - голямата ти битка още предстои.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Какво за вас е Смъртта ? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Окт 08, 2010 9:23 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=29507_1328216911.jpg) |
IloveMetalGirls |
|
![](./images/ranks/rank1.gif) |
Регистриран на: Нед Ное 02, 2008 7:26 pm Мнения: 96 Местоположение: Сливен
|
Moonflame написа: Искаш да бъда жесток към себе си, разбира се, все пак поста е мой и предполагам съм задължен да го направя. Има ли нещо красиво в смъртта, когато я търсиш... и кръвта ти изтича. Не, не мисля, няма светлина, няма въпроси, нито отговори, нито топлина или студ... има само страх, особенно когато за секунди започва да ти притъмнява и дрехите ти са подгизнали в кръв. Искаш ли още подробности. Кординацията се забавя, както и мисълта. В този миг инстинкта взема превес над съзнанието и се опитваш да се изправиш и запазиш живота, поне за още няколко секунди. Да, понякога живота е болка, и вони, но повярвай ми кръвта вони много повече, този мирис на живот, който изтича от теб. Умирането е като да се напиеш, бавно те хваща в прегръдкат си, а болката в теб, не може да измести живота, защото разбираш, че преди всичко той е най - силното в теб, по силент от мечти, обич и семейство. От всичко което може да си представиш. Какво е за мен смъртта... спомен, една стара приятелка която още ме чака в края на пътя. Доволен ли си dream_dragon ![Exclamation :!:](./images/smilies/icon_exclaim.gif) . невероятно умряла тема..спри да се филмираш,но дори и да не се филмираш пак е жалко..нарича се душевен ексхибионизъм.Помисли и тогава се прави на емоционално съкрошен лабилен износен индивид.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Какво за вас е Смъртта ? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Окт 08, 2010 9:33 pm |
Moonflame |
|
|
Мислиш ме за съкрушен и лабилен, не разбирам само защото го постваш тук, а не ми го пишеш лично. Със сигурност си доста ограничен, що смяташ една подобна тема за "умряла", а и дори да е, пакажи нужното уважение към този който я е поставил или поне се опитай вместо да му правиш психически профил, правейки се на интересен, защото знаеш ли... не си
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Какво за вас е Смъртта ? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Окт 08, 2010 9:54 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=15_1283841889.gif) |
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
![Anime Sekai Kenkyuuin Anime Sekai Kenkyuuin](./images/ranks/sayanmk.gif) |
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Ми зависи. Ако някой може да ми обясни какво е живота, щото и това не знам, бих си извадил изводи за смъртта. Ама сега... Сега.. Смъртта ме е депресирала за по 10-15-20 минути на поне 15-20 пъти в живота ми, такава, каквато в момента я познаваме. Тоест- спиране на функционалността на организъм, напускане на натрупаната енергия на тялото, разлагане и това е. Отвратителен факт е смъртта, който може да ни раздели от любимите хора. Всъщност като се замисли човек - не ме е страх от смъртта, а от насилствената раздяла с любимия човек. После.. След 10-тина минути се сещам за Stargate SG-1, конспирациите в света, анимето, квантовата физика, религията и прочее... и се замислям, че аз вярвам във тези феномени, щом вярвам в паралелни вселени и безкрайност на вселената. Тъй че технически, колкото и да е ограничен света в който живея, това не означава, че той се води по законите, за които знам. Де Юре, имам около безкрай възможности смъртта да не е това, което физически изглежда да е. Но и има също толкова да е нещо по-гадно. За това има и още 5 минути. Следват.. Петте минути на безсилието. В които осъзнавам, че със сегашните си нагласи, виждания, вяра, знания, сила, не мога да променя нищо и ако не се промени нещо глобално, няма и да стане. Мога да чакам да се случи. Също така, мога да умра всяка една секунда, качвайки се на метро, вървейки по улица, пресичайки, падайки от колело дори. А когато умра, едва ли ще мога да компенсирам или да се самосъжалявам и най-вече - ще съм разбрал истината и може би ще съм спокоен. ИНАЧЕ... Когато мисля логично за смъртта, общо взето излиза нещо такова: Roronoa Zoro написа: Всяка вечер като затворим очи и не сънуваме това е смърта. Всяка вечер ние умираме и се прераждаме на следващата сутрин /или там, когато се събудим/. Свят на психичното. Бил съм там, цаката е да го осъзнаеш... надявам се, че ще го осъзная. Надявам се, че не ми се налага да го осъзнавам сега... Тоест - надявам се, че представите ни за живота са по-близко до истината, от представите ни смъртта. Защото пак казвам - не се знае колко сме живи, че да умираме... нито мога да възприема смъртта при положение, че не знам дали живея. Въобще не вярвам на мотото "Ерго ест сум" или "Болката е тръпката на живота" ... всички тези неща могат да се изпитат и на сън ;/ факт. ТЪЙ ЧЕ.... За мен смъртта в момента е приключване на физическата дейност и разлагане на физическото тяло на човек, което следва есетествено и НЕЗНАЙНО защо. Не ми се ще да я изпитвам, защото си се кефя на мизерното тяло. По възможност ми се ще да я избегна и любимите ми хора да могат да я избегнат. А в случай, че не я, ще се старая да живея достатъчно добър физически живот, че да му се накефя преди да ми изтече срока на годност на тва тяло made in china ffs... ^^ b ПП: смела тема, все пак, браву.
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Какво за вас е Смъртта ? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Окт 08, 2010 10:19 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=42063_1286556482.gif) |
Sick_Satisfaction |
|
![](./images/ranks/rank1.gif) |
Регистриран на: Пет Окт 08, 2010 7:38 pm Мнения: 60 Местоположение: Castle of Otranto
|
Moonflame написа: няма светлина, няма въпроси, нито отговори, нито топлина или студ... има само страх Защо страх? Няма нищо по-естествено от това да умреш. И аз съм имала няколко досега с нея, но все ми се разминава нещо. Първия път като бебе съм бръкнала с металната бъркалка на миксера в едната дупка на контакта, но съм нацелила нулата вместо фазата. Втория път в детските години, когато една голяма вълна ме отнесе и почти се удавих в морето. Третия път в ученическите години - на косъм бях от това да ме сгази автобус. И последно преди две-три години като бойлерът беше развален и не можеше да спре да нагрява, а с майка ми заспахме и забравихме да го спрем; за щастие, тя се събуди по никое време и скочи да го спре, но тръбите в банята вече бяха червени и от крана на чешмата излизаше пара. Общо взето все се гоним със смъртта и все някак ми се разминава... Не ме е страх, не ме депресира, може би защото категорично не вярвам, че съществуването напълно спира, след като тялото умре. Не мога и не искам да приема, че една толкова могъща енергия, каквато е за мен човешката душа, просто се стопява в нищото. Според мен ние хората сме далеч повече от физическото си измерение, затова неща като болка и смърт не ме плашат (сигурно от тази липса на страх идва любовта ми към екстремните усещания). Единственото, за което бих се притеснила, ако ми се случи нещо сега, ще бъдат хората, на които държа и които ще бъдат съсипани от това, че ме няма... защото имам отговорности към родителите и приятелите си, а ако ме няма, кой ще се погрижи за тях...?
Последна промяна Sick_Satisfaction на Пет Окт 08, 2010 10:24 pm, променена общо 3 пъти
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|