|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 10:03 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Как да станем по-умни? Публикувано на: Нед Юли 15, 2012 11:24 pm |
|
mirai |
|
|
|
Ето моето мнение по въпроса: От 1ви до 3ти клас ми писаха само 6 и 5, но после се преместих в друго училище и разбрах, че съм по-тъпа и от галош... Справях се някак, гледах да не завършвам с 3ка по анг. (най-умразният ми предмет ) По математика бях за 4... Но, когато дойде 7ми клас, (тъкмо бях започнала да гледам анимета) и започнах да уча без да ми тежи, че трябва да уча, вместо да съм на компа... Така де, настроих се, че мога всичко, само да поискам. За мое огромно учудване забелязах как след първият месец оценките ми се покачваха с поне една единица от предишното ми състояние. В крайна сметка бала ми за езикова гимназия се оказа 33,9... По Бел на изпита имах приблизително 6, а по мат 5 и нещо... И ми дадоха грамота за средна оценка над 5,5... Ще кажете "На какви уроци ли си ходила", ама, аз не исках да се записвам на уроци (тъй като една моя приятелка се съсипа от уроци предната година за да кандидатства. При нея имаше 2 домашни за правене --> от уроците и от училище и тя почна просто машинално да приписва и просто щеше да пукне от учене [дори изкара бал 31 за езикова, а толкова учене... 31 не е малко, ама...]) Извод: За да станеш по-умен вярвай в себе си... И гледай анимета!
|
|
|
Заглавие: Re: Как да станем по-умни? Публикувано на: Пет Ное 16, 2012 2:55 am |
|
snookie |
|
|
Регистриран на: Сря Юли 11, 2007 11:47 am Мнения: 7852 Местоположение: Deep inside within my head.
|
DreaM написа: знанието като всяко друго нещо изисква усилия . Има разлика между ум и знание.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Как да станем по-умни? Публикувано на: Пон Апр 07, 2014 1:05 pm |
|
genesis |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 03, 2007 9:18 pm Мнения: 110 Местоположение: на всякъде, та и по-далеч
|
И аз съм на мнение, че когато вършиш нещо приятно и позволяваш въображението да те обхване и да диктува действията ти - поумняваш в резултат. А това приятно нещо може да е всичко - рисуване, музика, спорт, игране, решаване на задачи... А по принцип оценките в училище въобще не измерват кой колко е умен, а кой колко знае по даден предмет.
_________________ "Всеки пожънва що сее. И както постила – спи. Човек е роб на свойта воля, но господар на свойто дело, създател на съдбините си"
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Как да станем по-умни? Публикувано на: Вто Юли 01, 2014 9:44 pm |
|
crazykitty |
|
|
Регистриран на: Нед Окт 01, 2006 2:39 pm Мнения: 1317 Местоположение: In your heart
|
Да си умен за мен значи да проследяваш логиката в различни ситуации, да си с добра обща култура, широкоскроен, съобразителен, начетен/информиран, да може да се изразяваш добре, когато говориш.
Следователно за да увеличиш интелекта си, трябва да се инресуваш от различни неща; да четеш книги/списания от типа на National Geographic, L'Europeo; гледаш полезни предавания, научнопопулярни филми; да опознаваш нови култури; да пътуваш из различни страни, ако имаш възможност; да тренираш търпението си и да не прибързваш със заключенията; да гледаш да мислиш преди да кажеш нещо; да се стараеш да си подбираш думите и да говориш с остроумие, красноречие и усет.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|