Дата и час: Пет Фев 28, 2025 6:11 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 9 [ 127 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 02, 2008 4:55 pm 
Аватар

ludgidia123 написа:
за протокола 224см/123кг :D :lol:

.......*speechless* с кво са та хранили бе, маркуч xD

иначе за търториала.....ам........оО" от де да си взема боядисващ шампоан оО" аз не бях и чувала за такова нещо.....дълго ли държи? в какви цветове ги има....от София съм и ако може за тука нещо да ме насочиш....иначе проклетия ми нос ме изключва от косплея моментално ако е верно също и шиенето на дреха ....оО

Отне ми 1 месец да си ушия една рода стил Star Wars оО" с качулката до брадичката и етк....и тежеше целия плат 5 6 кила.....
Нещо по-особено за дреха, по смъртно не може да се ушие.....>.>

*Слънце мое*
Thx to Harada Risa~
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 02, 2008 4:59 pm 
Аватар

Shadowcat написа:
ludgidia123 написа:
за протокола 224см/123кг :D :lol:

.......*speechless* с кво са та хранили бе, маркуч xD

иначе за търториала.....ам........оО" от де да си взема боядисващ шампоан оО" аз не бях и чувала за такова нещо.....дълго ли държи? в какви цветове ги има....от София съм и ако може за тука нещо да ме насочиш....иначе проклетия ми нос ме изключва от косплея моментално ако е верно също и шиенето на дреха ....оО

Отне ми 1 месец да си ушия една рода стил Star Wars оО" с качулката до брадичката и етк....и тежеше целия плат 5 6 кила.....
Нещо по-особено за дреха, по смъртно не може да се ушие.....>.>

въх...такъв шампоан има във всеки по голям магазин за козметика..Затва винаги ходя със шарена коса :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 02, 2008 5:00 pm 
Аватар

Akuma-kun написа:
въх...такъв шампоан има във всеки по голям магазин за козметика..Затва винаги ходя със шарена коса :lol:

аааахаааа еми....някои не гледат xD
и колко държи? 1 седмица? 2 дена?.....дано е 1 седмица макс.....

*Слънце мое*
Thx to Harada Risa~
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 02, 2008 5:02 pm 
Аватар

Shadowcat написа:
Akuma-kun написа:

аааахаааа еми....някои не гледат xD
и колко държи? 1 седмица? 2 дена?.....дано е 1 седмица макс.....

обикновенно държи докато не се изкъпиш със нормален шампоан..но пък боядисва наистина добре.(нема се снимам ся ама съм лилав)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 02, 2008 5:05 pm 
Аватар

Akuma-kun написа:

обикновенно държи докато не се изкъпиш със нормален шампоан..но пък боядисва наистина добре.(нема се снимам ся ама съм лилав)

*Ококорва огромни очи* О_О толкова лилаво, колкото на момичето от 1та снимка оWO.........ако да усещам как ще ходя скоро на пазар ^^

*Слънце мое*
Thx to Harada Risa~
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Мар 02, 2008 5:07 pm 
Аватар

Shadowcat написа:
Akuma-kun написа:

*Ококорва огромни очи* О_О толкова лилаво, колкото на момичето от 1та снимка оWO.........ако да усещам как ще ходя скоро на пазар ^^

зависи какъв ти е естествения цвят на косата.Моята е черна и цветове като червено,лилаво и синъо се лепват перфектно.Само за бялата коса първо си я боядисах руса после отгоре бяла :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Май 06, 2008 11:35 pm 
Аватар
RyuKo FanSubs

Аз също мислих да дам няколко предложения за повишаването на качеството на самия косплей, но от гледна точка на звука. И тъй като темата е с подобна тематика ще ги постна тук пък, ако Микки-то иска да ги сложи в 1ви пост.
Сега... ясно ми е, че ви беше всичко за пръв път и затова много неща куцаха, но така можем да ви кажем къде е възможно да направите подобрения, което е направила и Mikki (браво на момичето). Най-вероятно и на момчето, което отговаряше за звука му е било за пръв път и едва ли е можел да борави с подобна техника, което също напълно разбирам. А пък и едва ли тая зала е разполагала с техниката, която съм свикнал да виждам, но все пак е апаратура така, че все може да дам някой полезен съвет (само да подчертая, че аз не съм някав див звукар, просто гледам к'во правят хора с опит и си давам сметка какво може да подобрите)

1во - Сега най-важното по мое мнение е, че така наречения тонарежисьор трябва задължително да участва с вас в репетицията (ако има такава в залата), да запомни по-голямата част от сценария, за да може да пуска определения трак във възможно най-подходящия диапазон, акцентиращ в/у съответната сцена. Знам че тези неща ги пишеше във сценария (да четох малко от него, няма да кажа кой ми даде) :blush: , но определено много малко от музиката почваше, когато трябва. Тоест, ако човека отговарящ за музиката участва с вас поне 1 път в репетицията, това му дава възможност да запомни поне 50% от сценария, заради кратката практика. Та стига локуми по тоя въпрос, бях достатъчно ясен... Сега друго което може да се направи.
2ро - Нещо което също е лесно постижимо е да се инструктират самите playars кога да говорят. Почти винаги плейарите започваха да говорят, когато музиката още звучеще или пък звукара пускаше музиката, докато актьорите все още говореха. Този синхрон не се постига трудно... просто това нещо се поставя на екипа, като константно правило, което да се спазва задължително и от 2те страни (визирам тонарежисьора и плеярите), и по този начин ще се чува много повече от сценария.
3то - Друго нещо, на което актьорите могат да обърнат внимание е дистанцията, на която се намират от микрофоните. Ясно ми е, че няма начин да се намерят безжични микрофони за 30тина участника, чиято цена минава 200$, поне тея с които аз работя са по толкова. Да кажем, че оборудването предлага 2ва нормални мониторни микрофона, както беше този път. Ами в такъв случей може да се направи само 1. Плейярите да седят възможно най-близо до тях и да говорят по-високо... е само да не се дерЪт, като ахмаци де... за тях няма да е хубаво, не че нещо. А когато сте повече хора в един акт, просто се разпределяте по такъв начин на сцената, че когато идва реда на този който трябва да говори, да се прегрупирате (истимарУ) по начин, който изнася човека по-напред, ако е по-назад на сцената.
(btw един човек каза, че може да се направят безжични микрофони на принципа на професионалните за по 10 лв. на парче, ама това има да се изеснява все още, като достоверност)
4то - И нещо, което може би няма да е толкова лесно постижимо, но поне възможно до известна степен... Съдействие от публиката... Знам... трудно е да се здържиш да не се извикаш от густо, че виждаш толкова як костюм или пък да не се измееш, като серсем. Аз също се смях до припадък, още ме боли гърлото, но по този начин правим живота на тези на сцената, черен... въобще не ги улесняваме, защото условията не им позволявят тази свобода. Според мен ще е достатъчно само водещия да помоли публиката преди началото да пазят тишина в точковите моменти, което ще бъде в голям плюс на целия косплей. Просто да им обясни, кога е желателно да мълчат и кога могат да се дерът, като говеда (казвам го в добрия смисъл)
Сигурен съм, че дори и да не се получи напълно, хората поне ще се опитват да го правят (все пак т'ва е стадо от подивели аниме фенове, кой под хормонно въздействие, кой под алкохолно и т.н.) Тоест вълнението е голямо за публиката, поне за мен беше и все пак може да се има и това в предвид. Още един бонус на този похват, е че след това публиката ще има по-малко право да се оплаква, че не е чула нищо, освен ако не съберат средства за по-качествена техника :wink:
5то - за което се сещам е малко тренинг на самия звукар... нямам си и на представа с каква апаратура е разполагал, но и с WinAmp става. Просто трябва той да знае какво ще стане поне 2 минути напред, за да си приготви предварително, това което ще пуска (може и така да е правил, само казвам какво може да се подобри)
Също той може да обърне внимание на силата на самата музика, сиреч как да работи с децибелите и чистота (ай на чистотата майната й) Тоест, ако случайно човека разполага с апаратура, предлагаща му подобие на пулт с плазгачи, от които може да се регулира силата на звука, това може да му бъде от голяма полза. Дори само 1 час да се базика с тях ще успее да усети дори леко какви възможности предлага звука. По този начин дори може да се пуска тиха музика за bground, която да не покрива гласовете на актьорите :wink:
6то - аа да... няма да е зле и да се помолят шефовете да озигурят поне 3 микрофона, които да покриват предната площ на сцената, защото бяха само два, разположени от дясно и централно, я лявата част нямаше звуково покритие.

Имаше и още тъпни, които измислих днес, ама ги забравих, яко има нещо което мога да допълня, ще едитна.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 11:45 am 
Аватар

аз имам 1 въпрос относно това с многото лак

така не се ли получава твърде... статично? това е добре за снимки, но на живо сигурно е отврат

хич не съм в час с тия работи ^^"

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 11:50 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Отврат е-поне от сценичния грим съм го виждал :?
но за снимки е перфе :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 11:52 am 
Аватар

незнам, аз рядко гледам извън обектива.. =О
не ми е правило впечатление, следователно не е чак толкова зле

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 2:05 pm 
Аватар

Това с лака и ресането не стана(поне при мен)проскубах се мнного жестоко :lol: Няма ресани след като се напръскаш, после болиии. :(

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 11:50 pm 
Аватар

inc написа:
Това с лака и ресането не стана(поне при мен)проскубах се мнного жестоко :lol: Няма ресани след като се напръскаш, после болиии. :(

ама от далече... ЧЕТЕТЕ УПЪТВАНЕТО моля ви се. пише да се слага от 30см разтояние и малко по малко Х.х
не от близо и да сложиш направо единия тон, естествено че ще стане на пластмаса след това.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Май 09, 2008 11:57 pm 
Аватар

Mikki написа:
inc написа:

ама от далече... ЧЕТЕТЕ УПЪТВАНЕТО моля ви се. пише да се слага от 30см разтояние и малко по малко Х.х
не от близо и да сложиш направо единия тон, естествено че ще стане на пластмаса след това.

Това е ясно, просто не става.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Май 10, 2008 3:53 pm 
Аватар

Че защо да не става o.O аз съм си правила много прически и после съм ги минавала с лак-супер се получава.То си зависи и от лака де,но ако си го нанесеш равномерно и от прилично разстояние седи супер,и най-важното-като духне малко вятър не те прави на нищо в главата xD

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Май 10, 2008 4:32 pm 
Аватар

PartyMonster написа:
Че защо да не става o.O аз съм си правила много прически и после съм ги минавала с лак-супер се получава.То си зависи и от лака де,но ако си го нанесеш равномерно и от прилично разстояние седи супер,и най-важното-като духне малко вятър не те прави на нищо в главата xD

Или аз не те разбрах или ти мен :lol:
Едно е да пръскаш лак върху прическа с цел фиксиране, друго е просто да прскаш лак на една коса и да се опитваш да се срешеш повече.Ама айде стига вече по тоя въпрос щото няма смисъл да се спори :)

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 9 [ 127 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]