AnimeS-bg.com
http://forum.animes-bg.com/

Слушате ли музика докато четете манга?
http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?f=47&t=8219
Страница 1 от 8

Автор:  Morri D'in [ Съб Юли 01, 2006 6:00 pm ]
Заглавие:  Слушате ли музика докато четете манга?

Слушате ли музика докато четете манга?
Разсейва ли ви или...
Кои песни бихте препоръчали за кои манга заглавия и т.н.?

Моите лични наблюдения показват, че да слушаш готина музика, която си пасва с някоя манга, увеличава удоволствието x 3 :wink: Това според мен тотално компенсира това, че в мангите няма движение и звук както някои се оплакват... с подбрани песни за настроение що да няма? Само движението е лек проблем, но не и за хората с богато въображение :wink:

Естествено става дума като човек подхване някое по-дълго заглавие от началото и има време, щото както излиза по 1 глава Наруто, Bleach, One Piece, etc. на седмица аз докато си пусна някоя подходяща песен, то вече съм ги изчел... (то затова и OP не го чета нарочно от няколко седмици да ми се събере по дълъг материал).

Иначе си спомням как четох Берсерк за първи път; пускам щорите, пускам и двучасовата си компилация, която си направих от пълната дискография на Nightwish (бях се докопал тогава до тая група за първи път и мноо ме кефеха, те и сега ме кефят, де) и почвам да чета... идилия :twisted: ... ааа, да, бях сложил тук таме и песента Гатсу и още едно, две заглавия от саундтрака на анимето за вкус...

Автор:  faye [ Съб Юли 01, 2006 6:09 pm ]
Заглавие: 

Слушам музика докато чета, но не се занимавам да подбирам какво... Каквито песни имам в наличност ги слагам произволно да ги върти и толкоз. Но за Берсерг си спомням, че беше специален случей. Специално отделих готическа, метъл и тем подобни песни и тъй я четох. :)

Автор:  Setsuna [ Съб Юли 01, 2006 6:17 pm ]
Заглавие: 

Винаги слушам музика докато чета манга и подбирам музиката в зависимост от историята която чета. Ако чета нещо тъжно си пускам тъжни песни, ако чета нещо забавно си пускам весели ритми и така. Напоследък докато чета си пускам само японска музика - голяма мания ме е хванала :D .

Автор:  Kippei [ Съб Юли 01, 2006 6:32 pm ]
Заглавие: 

слушам когато чета независимо
каква то и да е просто да има фон :)

Автор:  Blaze [ Съб Юли 01, 2006 6:55 pm ]
Заглавие: 

Аз пък не мога да слушам музика докато чета. Разсейвам се. Реша ли все пак да си пусна нещо (колкото и да си пасва с мангата, която чета) ,не ме сдържа на емясто и почвам дно шавам(стига да се и до енергично обикаляне около стола :) ) , а така манга не се чете. За това предпочитам тишината.
А колкото до звука и движението, които липсвали при мангите, на мен те не ми трябват, всичко необходимо е в главата ми.

Автор:  SayanMk [ Съб Юли 01, 2006 7:02 pm ]
Заглавие: 

Да. Особено в по-големи случаи. Но не подбирам(е - японска музика само, ако това се води подбор), защото ми влияе много...
Ето примерно, докъто си зомбирах с Air Gear, където за четенето се искаше концентрация(заради дребната фуригана) и по едно време... като ми съвпаднаха напрегнат момент и дива музика и спрях да чета и разлистването ставаше доооста бързо, около 1-2 чаптъра неизчетох заради това. Завира ми кръвта :?

Автор:  Mantzikert [ Съб Юли 01, 2006 7:17 pm ]
Заглавие: 

Да... Сега примерно докато чета Берсерк си слушам един доста добър блек метал който доста пасва.

Автор:  Gaara [ Съб Юли 01, 2006 11:10 pm ]
Заглавие: 

Много обичам да слушам музика докато чета манга и книги. Не подбирам музиката просто зареждам това което ми се слуша пускам на рандом и почвам да чета. между другото Morridin Nightwish ми е любимата група. и е мн добар избор за берзерк :thumbsup:

Автор:  disembodied [ Нед Юли 02, 2006 7:47 pm ]
Заглавие: 

Разконцентрира ме повечето време, но понякога пускам или инструментални парчета (я Апокалиптика, я някое техно, я нещо друго) или класическа музика.

Автор:  Sierra [ Нед Юли 02, 2006 8:48 pm ]
Заглавие: 

Слушам си, въобще не ми пречи, даже ми е приятно :). Виж при учене обаче зависи от децибелите ;).

Автор:  Cagalli [ Вто Юли 04, 2006 12:49 am ]
Заглавие: 

О да, много обичам. Но по принцип не подбирам. Имам моменти на мания върху определени песни и си ги нагласям към всякакви видове манги :wink: .

Автор:  forinar [ Вто Юли 04, 2006 1:39 am ]
Заглавие: 

слушам само ако е на непознат език или няма реч в песента иначе става така че чета и си превеждам от песните и се замислям и ства мнооогооо голяма каша в главата ми и после препрочитам !

Автор:  Almateria [ Вто Юли 04, 2006 10:15 am ]
Заглавие: 

Мда слушам(то като се замисля, аз слушам постоянно..така че когато и да чета манга..слушам и музика ^^), само че не подбирам, а по скоро..карам по инерция.
Има случаи когато на даден момент от манга слушам песен(която ми идва подред..) и точно заради момента от мангата, песента ми става еда от любимите :lol:

Автор:  Morgana_Killer [ Вто Юли 04, 2006 2:01 pm ]
Заглавие: 

Ами зависи...в повечето случаи въобще не й обръщам внимание и за това не виждам смисъл...Oh,well...

Автор:  pashka [ Вто Юли 04, 2006 4:29 pm ]
Заглавие: 

ами аз си пускам песни според мангата.Например ако е някоя комедиина си имам плеилист с радостни ,а ако е някаква тъжна си пускам сдухващи.Аз непрекъснато слушам музика .Така че ......... :)

Страница 1 от 8 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/