Както се опитвам да правя всяka година и сега ще пусна по-дълги коментари включващи мнението ми и
условна оценка за всяко от заглавията.
Изборът ми в тази категория въобще не беше лесен, но в крайна сметка се спрях на Friendly winter. Kubera и Magician също имаха доста добри шансове, но тъй като те и без това си получават вниманието реших да се спра на най-подцененото от главните ми фаворити.
Can't See Can't Hear But Love История – Тя е няма, той е сляп, но двамата са ловли тугедър. Историята се съсредоточава върху ежедневния живот, драмата и събитията за достигане на настоящия живот на нестандартната двойка. Естествено имаме любовни триъгълници и някой друг неочакван обрат.
Като цяло стабилна драма. Това което ми хареса най-много е нестандартната идея. Преди време бях гледала някакъв любителски филм със подобна идея и сега на комикс също много ми хареса. Кофтито е, че е доста разтеглено. Лично смятам, че имаше доста неща, които можеха да се спестят.
Герои – Силни персонажи. Има някои неща, които отново идваха прекалено – арогантен директор на голяма компания, който е влюбен в главната героиня ОО ? Може би не трябваше да са толкова предвидими тропчетата.
Арт – още от Trace стилът на автора доста ми допадна. Тук е приложен в доста различен жанр, но пак се справя чудесно.
Като цяло е добра драмичка. Стискам палци за добър завършек
Последно четох 65 та глава и оценявам на 7,5/10
City of Dead Sorcerer Един от фаворитите ми, макар да е доста силна конкуренцията в категорията.
История – магията и технологиите вече не са противоречащи си понятия. (защо е толкова трудно да се запомнят корейските имена -.-) В свят, където можеш да използваш магии чрез приложения на смартфона си се появява анти-герой, който почва да наказва престъпниците (най-често убива) чрез магии, които 1во, че са забранени за обществено ползване, 2ро, че не оставят следи. Този герой бива наречен „Crimson robe“ или червената шапчица, за по-лесно
Детектив Ким от полицията си е поставил за цел да го залови.
Историята е доста напрегната и има обрати. Приятно криминале с детективски и трилър привкус.
Герои – Естествено най-важни са червената шапчица и детектива. И на двамата се дава доста подробен профил, но на този момент детектива определено има по-големи шансове да го нарека главен герой. От злодейте също персонажите изглеждат интересни.
Арт – много добър.
Последно четох към 40 глава. Чакам да приключи напълно арката преди да наваксам. 8,5/10
Crepuscule (Yamchi) На туй бях загубила напълно интерес по едно време :/
История – Човешко момче с червени очи бива доведено в света на свръх естествените създания – вампири, върколаци, зомбита… То трябва да живее живота си сред тях без да оставя тайната му, че е човек да излезе наяве.
Има магии, интриги, малко трагедия, симпатични герои, но големият проблем според мен идва от пейсинга. Авторът някак си не успява да подреди панелчетата така, че да чакаш следващата глава с нетърпение + че голяма част от главите са си слаид ъф лайф.
Герои – симпатични са. Може би пак поради горе споменатия проблем, имам чувството, че не са довършени. Има дори герои, чиито подбуди и действия са ми като тъмна Индия :/ Все пак света е интересен и се надявам малко да се раздвижи сега в новия сезон.
Арт – добър,сладникав арт стил.
Лично аз се зарибих по първата версия на заглавието и бях доста разочарована като рестартира. На тази версия загубих интереса си почти непосредствено след като настигна оригинала и покрай гласуването реших да наваксам. Определено не съжалявам. Добро заглавие е с доста потенциал, но си личи, че авторът все още не е обигран.
91 глави съм прочела – 7/10
Gepetto Доста обещаващо заглавие, но защо на 50та глава имам чувството, че чета все още някаква предистория?
История –пост-апокалипстично бъдеще, в което хората са във война с творенията си: андроидите. До тук звучи като Матрицата, само дето машинките са в губещата позиция. За да продължат съществуването си, андроидите търсят оставеното от създателя им – Гепето „Наследство“. Единствената улика за неговото местонахождение е Андроид на име Уеле, който има собствена идеи, тъй да се каже.
Ами звучи като интересно сай-фи. Но както вече споменах и сега ще натъртя – бавно напредва! Което реално веднъж като почнах да го следя редовно не ми правеше толкова впечатление, колкото, когато четях на 10-15 излезли глави
Героите – малко идва в повече андроид поведението. Дори Клоуди, който трябва да е човек и съответно да проявява емоциите си под една или друга форма е прекалено логичен и дървен. Пинокио е най-интересният персонаж до момента и ако не беше интригата около него вероятно бая по-малко щеше да привлича заглавието.
Арт - Не бих казала, че прекалено добър стила. Е, виждали сме и по-зле, ама и много по добре също
До момента 49 глава бих оценила заглавието за стабилна 7/10.
Girls of the Wild's Тук вече избихме рибата…
История – задръстен главен герой се намества в даскало пълно с мацки и той е единственото момче. Не само това, ами да сложим в купа, че той е по-скоро като агне заобиколено от вълци – смяна на мъжките и женските роли, за да получим един доста нестандартен харем -.-
Задръстеният герой трябва да го направим още по-задръстен като го направим съвременната Пепеляшка – беден, грижи се за братчето и сестричето си…
Защо изобщо се опитвам да продължа да го преразказвам?! Това може би е заглавието с най-абсурдна история в цялата категория! Защо все пак се чете и е интересно тогава е въпроса?
Първо – има доста бойни сцени с мацките(в допълнение,че арта е добър), второ… ми май няма.
Герои – Като изключим главният герой(донякъде и главната героиня), всички останали са изненадващо интересни персонажи. Не помня нито едно име тъй че с описание – малкото зло с ушите, реалистичната мастърка, дори онзи дето тормозеше главния беше интересен. Много странен феномен, но аз чета това заглавие, заради страничните герои Оо Тая русата главната веднъж да си беше променила изражението или да беше показала малко емоция … тоя главния пък да не беше толкова жалък… (не не ми разправяйте, че нататък главния ставал силен и прочее. Манталитета му слабо се е променил от 1ва глава насам. Единствената разлика е че вече си държи очите отворени докато го удрят. Не че е малко, ама… -.-)
Арт – Много добър. Заслужава си да се едитне някой и друг уолпейпър
Някъде около 65 глава съм стигнала и го оценявам на 7,5/10
Kubera Тук последните глави бая се размърда действието. Много доволна
История – Светът е населен от хора, богове и демони(ракшака, настика… и тем подобните). Главната героиня споделя името на един от върховните богове – Кубера. Това е специално име и съответно малко по-малко се разкрива съдбата, което носи със себе си.
Историята почва с разрушаването на селото, в което живее героинята ни. Тя се измъква благодарение на Аша – ултра известна магьосница гении(не прозвуча правилно >>) Аша има свои тайни и помъква Кубера в една своеобразна каша на която края не се вижда скоро :Р
Герои – Главните и голяма част от второстепенните герои са доста добре развити. Агни и Брилит например от страничните наистина дърпат напред. Аша, Юта, Ран и разбира се Кубера. Сега имам някои резерви към самата Кубера. Неиният персонаж е като че ли… де да знам – най-слаб изглежда спрямо това колко време ни я бутат пред очите. Е, все още историята се разгръща и персонажа и се надгражда, тъй че да изглежда наивна и прекомерно доверчива се търпи на този етап.
Арт –Като цяло дизайна на героите и като цяло фонове и всичко е добре (7-8/10 да речем), но дизайна на Лииз/ Кубера е ужасен!!! Дори само заради това впечатлението ми се влошава :/
Като цяло едно от най-издържаните заглавия в категорията – 8,5/10 . Последно четох 127 май?
Magician Магьосникът…
История – Момче и момиче със съответно таланти за меч и магия, биват взети под крилото на най-могъщия и зъл магьосник познат на света – Безсмъртният Едермаск. От тук насетне почват сума малки и по-големи арки, като първият сезон беше бая дългичък. Друго заглавие с толкова дълги сезони мисля, че не съм чела.
Герои - Малко по малко ни запознават с всеки от героите и ги надграждат. Това е може би най-голямото преимущество на Магьосника – тези които реално го следят знаят кътните зъби на главните герои.
Арт – Почна много зле. Ама наистина мноооого! Постепенно обаче се подобряваше и в най-новите глави арта е едва ли не за 10ка.
Заглавието не се натрапва въпреки епизодичността си. Героите дори страничните са интересни и си има и мистерията и всичко. Много добро ориентирано към класическо фентази заглавие.
Мисля, че последно четох 170+ от 2рия сезон. Като оценка… Арта много пречи да взема точно решение но 8-9/10
Mrs Angel Е, тук вече съм готова да се карам. Какво толкова му имаше на това заглавие, че заслужи номинацията при толкова малко глави -.-
История – бивша побойничка улегнала и станала примерна майка и съпруга, но естествено старите навици умират трудно.
Герои – С изключение на главната героиня друг не заслужава внимание от посочените до момента. Да речем, че сега ще се разиграе нещо по така с малкия брат на съпруга и там онази учителка ще я има по нататък. Дъщеря й на главната също бива, ама ме съмнява да има особено важна роля за историята(чакай малко още не съм сигурна, че ще има история!!!)
Арт- Добър
Като цяло нищо не мога да кажа за заглавието. Може да се развие мега добре, но може и здраво да се разбие като падащ от 50ти етаж на твърд цимент. Въздържам се от оценка. Ако искахме заглавие от този тип Dear, Only You Don't Know! Беше далеч по-добър избор, че и даже няколко глави отгоре
My Heart Is Beating История – Главният герой има фетиш за бански и учителя му го хваща да снима момичетата докато плуват. Тъй като се случва, че отбора по поло му е нужен още един човек, този същият учител го принуждава да се присъедини. Само гдето отбора е женски.
Като цяло драма представена в малко по разчупен вариант. Има малко комедия има и странности.
Герои – Тук въпреки, че има доста герой важен е само главния. Действието се развива от негова гледна точка и историята е главно за това как той вижда света, какви са тиин проблемите му и т.н
Авторът и тук не си изневерява на стила, който показа в Annarasumanara , но тук символизма е далеч по-малко и като цяло заглавието е няколко нива под Annarasumanara. Все пак АРТът е доста приятен и историята е всичко друго но не и повърхностна.
Завършено за 7/10
The Friendly WinterТова най-дълго го отлагах с четенето. Голяма, не, огромна грешка!
История – 19 годишно момиче страда от рядка болест, която спира растежа й. 17 годишно момче има менталния капацитет на 7 годишно. Двамата се срещат.
Историята е и трогателна и реалистична, макар по лично мнение да са си спестили най-гнусните детайли произлизащи от физическото състояние на героите. Няма нищо по-хубаво от обоснована и добре разказана драма
Героите – Типично за драма всички са представени чудесно. Главната героиня обаче е диамантче. Не всеки ден ми попада подобен ангел скрит зад маска от коравосърдечност.
Арт – От всички в категорията, това е заглавието с най-въздействащ и добър стил на рисунака. Кофтито е, че автора използва типичното за уеба фототрейсинг и съответно не мога да му препиша гениални творчески умения -.- Не му пречи да е красиво и добре направено де
Последно четох 61 глава – 9/10