|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 11:44 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Манга - зависимост Публикувано на: Нед Юни 24, 2012 12:23 am |
|
JohnnyQuid |
|
|
Регистриран на: Нед Авг 22, 2010 6:11 pm Мнения: 2690 Местоположение: Void
|
Колко най-много манга сте чели наведнъж? (неясно е, затва -> пример: "седнах да чета Иппо и наведнъж прочетох 15 волюма") Колко време сте чели без прекъсване? Кое дълго заглавие сте прочели най-бързо? (прочели за completed манги и достигнали - за ongoing) Коя манга сте препрочитали най-много пъти? На коя манга четете най-бързо чаптърите? Колко най-много заглавия сте следели наведнъж? Колко най-много заглавия сте завършили за ден? (добре е да се упоменават one shot-овете) Коя манга следите от най-много време? Дочитали ли сте (или поне опитвали) raw-овете на дадена манга, без да чакате превода й, за да разберете края/по-нататъшното развитие на историята? 25.06.12. Дропите ли манга? Ако отговорът е да - коя е първата, която сте дропили (или за която си спомняте, че сте дропили най-отдавна)? На коя манга четете най-бавно чаптърите? -І-І-І- Това са въпросите (засега) - който се сеща какво друго може да се пита - да пише. Тъпо име на темата, нда.
Последна промяна JohnnyQuid на Пон Юни 25, 2012 10:20 pm, променена общо 7 пъти
_________________ Sometimes i wanna go out and kill motherfuckers.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Манга - зависимост Публикувано на: Нед Юни 24, 2012 12:55 am |
|
subzer0 |
|
|
Регистриран на: Съб Авг 30, 2008 2:14 pm Мнения: 1345 Местоположение: In my era, the times when I was happiest.
|
Ми ти що не отговаряш, а? Иначе на единия от въпросите отговора му ми изскочи веднага в главата. - На коя манга четете най-бързо чаптърите? - Естествено, че на Bleach. - Кое дълго заглавие сте прочели най-бързо? - Според информацията от MAL и не толкова надеждните ми спомени - Tenjou Tenge, BioMeat: Nectar, Sanctuary и долу-горе Akumetsu. Мисля, че първия и третия въпрос малко се припокриват въпреки, че в момента не мога да се сетя за отговор на нито един от двата понеже доста манги съм чел до изчерпване. - Колко време сте чели без прекъсване? - Ако е за време, бих казал повече от 3-4 часа може би, но не мога да се сетя коя точно беше мангата. - Коя манга сте препрочитали най-много пъти? - Parasyte. 2 пъти. Малко е, но може би е единствената, която съм готов да започна да чета наново. - Колко най-много заглавия сте следели наведнъж? - Към 60-ина. Е, може да се спори, понеже някои от мангите излизат рядко. - Колко най-много заглавия сте завършили за ден? - По принцип чета много one-shot-и и отново не съм сигурен в отговора си, но да кажем 3-4 от по-късичките. - Коя манга следите от най-много време? - Може би Bleach, защото беше една от първите ми манги.
|
|
|
Заглавие: Re: Манга - зависимост Публикувано на: Нед Юни 24, 2012 12:59 am |
|
JohnnyQuid |
|
|
|
subzer0 написа: Мисля, че първия и третия въпрос малко се припокриват въпреки, че в момента не мога да се сетя за отговор на нито един от двата понеже доста манги съм чел до изчерпване. 1 - количество 3- време Можеш да прочетеш 10 чапа за 1 час, можеш и 15 чапа за 15 минути. Ще ги сложа едно до друго. Аз чакам да видя дали темата ще остане, пък и просто искам да видя други мнения, по-точно - статистики.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Манга - зависимост Публикувано на: Нед Юни 24, 2012 3:07 am |
|
faranar |
|
|
|
Колко най-много манга сте чели наведнъж (неясно е, затва -> пример: "седнах да чета Иппо и наведнъж прочетох 15 волюма")? Първите 25 vol-a на Vagabond
Колко време сте чели без прекъсване? 15-16 часа
Кое дълго заглавие сте прочели най-бързо? HunterXhunter до края на Greed Island арката
Коя манга сте препрочитали най-много пъти? Monster collection
На коя манга четете най-бързо чаптърите? Bleach
Колко най-много заглавия сте следели наведнъж? 6-7
Колко най-много заглавия сте завършили за ден? 2-3
Коя манга следите от най-много време? One Piece
Дочитали ли сте (или поне опитвали) raw-овете на дадена манга, без да чакате превода й, за да разбере края на историята? Само веднъж, но мангата беше завършена, а превода го дропнаха(групата се разпадна) 3 чаптъра преди края. Все още не мога да чета гладко от японски и предпочитам да чета превода. Манга чета за удоволствие и предпочитам да разделям работата/ученето от развлеченията.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Манга - зависимост Публикувано на: Нед Юни 24, 2012 9:30 am |
|
Logrus |
|
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Колко най-много манга сте чели наведнъж ?240 чаптъра на New Grappler Baki, мисля че ми се повръщаше след това но не можах да спра докато не видя развръзката на боя между Огрето и китайският майстор Колко време сте чели без прекъсване?Чел съм като трескав с часове, без да мога да се откъсна от екрана, само сменяйки страничка след страничка ... работа, излизане, дори храненето не можеха да ме вдигнат от компа Мисля, че макса все пак е бил около 10 часа. Кое дълго заглавие сте прочели най-бързо?Може би Паразит Коя манга сте препрочитали най-много пъти?Кеничи ... боже мой, не дай си да отворя някои стар чаптър и не мога да се откъсна от нея с часове.... След това Баки сагата за онези престъпници и от там нататък САО, Берсерк, Наруто, ОП , Yureka и тн. На коя манга четете най-бързо чаптърите?Блийч, Иппо понякога, Колко най-много заглавия сте следели наведнъж?Спорен въпрос, между 60 и 100 Колко най-много заглавия сте завършили за ден?2 макс, такова противоречиво удоволствие не ми е по-силите да си го причинявам в големи количества Коя манга следите от най-много време?Ще да е Наруто, защото тя беше мангата, която ми отвори вратата към това изкуство. Дочитали ли сте (или поне опитвали) raw-овете на дадена манга, без да чакате превода й, за да разбере края на историята?- Да, редовно на уеб комиксите, ако не ме лъже паметта съм чел RAW на САО (последния том), на OP и съм чел една книжка на френски, защото така и не издадоха третия том "Белият дракон" на български
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Манга - зависимост Публикувано на: Нед Юни 24, 2012 1:56 pm |
|
faye |
|
|
|
Колко най-много манга сте чели наведнъж?Нямам спомен, но със сигурност се е случвало над 20 тома на веднъж, даже ми се струва малко -.- Колко време сте чели без прекъсване?24+ часа имах някакви изцепки. Кое дълго заглавие сте прочели най-бързо?това, което не ми е било особено интересно предполагам Коя манга сте препрочитали най-много пъти?Не се сещам нещо да съм чела повече от 2 пъти. Тук таме отделна глава може, но цяла манга.. тц. Препрочитала съм: Satan 666, Please save my earth, from far away, genju no seiza, aspirin, last fantasy, terra e.. etc. На коя манга четете най-бързо чаптърите?...Bleach, Gantz, ... все манги с ограничен диалог. Я пробвай да почнеш Angel Santuary, да видим колко време ще ти е нужно за 2 тома да прочетеш -.- Колко най-много заглавия сте следели наведнъж?Със сигурност са над 200 Колко най-много заглавия сте завършили за ден?Ако Господ знае да каже. Аз нямам ни най-малка идея. Коя манга следите от най-много време?Тук трябва да се разграничи: такива на които им излизат редовно главите и такива, които превода е на високосна. Предполагам Berserk, Hunter x Hunter, One piece... Някакви такива. Дочитали ли сте (или поне опитвали) raw-овете на дадена манга, без да чакате превода й, за да разбере края на историята?Редовно. Темата би следвало да е по модел на проучване. Ако е така някой доста важни въпроси липсват. Със сегашните въпроси, не може да се изведе извод от анкетата. Казваш зависимост, значи трябва да е ориентирано към анкетирания, да го анализираш и оцениш. Сегашните въпроси не биха помогнали особено тъй като няма основа върху която да сравняваш всеки разписал се в темата. Нужно е да се установи, какво е стандартен манга том - колко диалог има, средно колко процента от свободното време се отделя в това хоби, приоритетно след храна, вода, сън, на кое място се поставя мангата от анкетирания и т.н Изобщо или смени заглавието, на "произволни въпроси" или смени въпросите.
_________________ <3
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Манга - зависимост Публикувано на: Нед Юни 24, 2012 3:24 pm |
|
erejnion |
|
|
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
Колко най-много манга сте чели наведнъж (неясно е, затва -> пример: "седнах да чета Иппо и наведнъж прочетох 15 волюма")? ~240 глави на Негима, когато Негима бе с ~300 глави. От някъде School Festival арката нататък просто не ми бе физически възможно да спра... пропуснах един ден лекции заради това.
Колко време сте чели без прекъсване? Сигурно 24 часа... не съм сигурен.
Кое дълго заглавие сте прочели най-бързо? От край до край ли? Де да знам. Сигурно за скорост Негима все пак бие, но не съм дочел Негима до самия край, и съм я следвал 50 глави като онгоинг...
Коя манга сте препрочитали най-много пъти? Май че MaoYuu бие, защото я препрочитам от самото начало всеки път като излезе нова глава. За момента са излезли 14 глави, което прави 105 прочетени/препрочетени глави.
На коя манга четете най-бързо чаптърите? Тези на Dowman Seyman. Защото са по 4 страници. Освен Хотел Войник. Ако говорим за скорост на четене на страницата... ъъ... не чета такива манги? Сми, обикновено чета манги с мноого текст, вкл и в бекграундите; от друга страна YKK примерно няма много текст, само че пак си я чета бавно, защото попивам всяка страница. Бързо се четат само лошите манги.
Колко най-много заглавия сте следели наведнъж? Мноооооооооооого. В различни степени на следене (но поне веднъж на месец проверяване), мисля че съм стигал до следене на над 50 серии.
Колко най-много заглавия сте завършили за ден? Тъп въпрос. Примерно мога ли да броя огромното количество шортове от по 4 странички, които Dowman Seyman има? Така мога да добутам до 30тина някъде.
Коя манга следите от най-много време? Най-много време за мен, или за мангата? Има доста, които следя от първия излязъл чаптър... иначе, най-много време за мен?... сигурно ще да е Yamato Nadeshiko Shichi Henge.
Дочитали ли сте (или поне опитвали) raw-овете на дадена манга, без да чакате превода й, за да разбере края на историята? >края на историята не, никога не бих си развалил удоволствието по такъ... по дяволите, SZS301 беше лийкнато по-рано, и го видях още като raw, без да съм 100% сигурен, че това е истинската глава... >следващата глава от онгоинг манга да, много пъти. Последният пример, за който се сещам, е главата, в която Mercury най-сетне получава крила.
25.06.12. Дропите ли манга? Ако отговорът е да - коя е първата, която сте дропили (или за която си спомняте, че сте дропили най-отдавна)? Много рядко. Случва се не особено рядко да дочета манга до там, докъдето е излязла, и нарочно никога повече да не я погледна. Но виж, за нещо нарочно дропено по средата на четене? Единственият такъв случай е Gantz.
Последна промяна erejnion на Вто Юни 26, 2012 3:33 am, променена общо 4 пъти
|
|
|
Заглавие: Re: Манга - зависимост Публикувано на: Нед Юни 24, 2012 5:10 pm |
|
loader |
|
|
Регистриран на: Съб Ное 17, 2007 1:35 am Мнения: 3675 Местоположение: Oro Jackson
|
Колко най-много манга сте чели наведнъж? Трудно ми е да преценя, но не мнооого - да кажем 10-на тома. Колко време сте чели без прекъсване? 8-9 часа, Иппо. Кое дълго заглавие сте прочели най-бързо? Ако е дълго от рода на 300-400-500 глави, то Кеничи. Ако е по-дълго - Иппо. Коя манга сте препрочитали най-много пъти? Ако се брои за препрочитане - Наруто, 1 път. На коя манга четете най-бързо чаптърите? Ами май ще е Блийч и при мен, въпреки че Ноблеса също се чете сравнително бързо, но още не съм се решил да го наваксам и не знам как е напред. Колко най-много заглавия сте следели наведнъж? 55 показва МАЛ в момента, + 2-3 , + няколко свършили... може да стигнат 60 Колко най-много заглавия сте завършили за ден? 1-2 Коя манга следите от най-много време? Наруто, като за втората манга, която съм започнал да следя. Дочитали ли сте (или поне опитвали) raw-овете на дадена манга, без да чакате превода й, за да разбере края на историята? За сега не. Дропите ли манга? Ако отговорът е да - коя е първата, която сте дропили (или за която си спомняте, че сте дропили най-отдавна)? В скоро време не съм и няма изгледи за сега. Но съм дропвал, май Амагами глупостите пробвах да чета и ги зарязах първо. На коя манга четете най-бавно чаптърите? Ми преди беше Бакумана да, много диалози съдържаше.. Сега не съм сигурен, че има такава, а и при мен си е и до настроение де.
Последна промяна loader на Пон Юни 25, 2012 11:24 pm, променена общо 1 път
_________________ You heard it too didn't you?... | MyAnimeList The voice of the wind.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Манга - зависимост Публикувано на: Нед Юни 24, 2012 7:03 pm |
|
realist |
|
|
|
Колко най-много манга сте чели наведнъж? Около 250-300 чаптъра. Колко време сте чели без прекъсване? Около 18 часа най-много. Кое дълго заглавие сте прочели най-бързо? Не помня Коя манга сте препрочитали най-много пъти? One Piece, Berserk, Sanctuary На коя манга четете най-бързо чаптърите? Блийч, за по 1,5-2 минути максимум. Колко най-много заглавия сте следели наведнъж? МАЛ казва 109 + десетина уеб комикса. Колко най-много заглавия сте завършили за ден? Много е относително, но без уан шотовете, съм стигал до десетина по-кратки. Коя манга следите от най-много време? One Piece и Berserk Дочитали ли сте (или поне опитвали) raw-овете на дадена манга, без да чакате превода й, за да разбере края на историята? Случвало се-Hell Angels и още няколко на който им е спрян превода. Не само за да видя края на историята, на Terra Formars прочетох първия волюм преди да почнат да я превеждат.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Манга - зависимост Публикувано на: Пон Юни 25, 2012 4:18 pm |
krumisimo |
|
|
|
Колко най-много манга сте чели наведнъж?Г/д около 10 волюма. Колко време сте чели без прекъсване?Около 3-4 часа на един "сеанс" (трябва да има време и за други неща). Кое дълго заглавие сте прочели най-бързо?Мисля, че Кеничи... Още когато излизаха ударно чаптърите... Коя манга сте препрочитали най-много пъти?Кеншин (3 пъти). На коя манга четете най-бързо чаптърите?Белината ест... Примерно последната глава: Начало на прочит на главата: 17:47 ч. Край на прочит на главата: 17:48 ч. Колко най-много заглавия сте следели наведнъж?MU в момента показва 123 (МАЛ съм го харизал преди столетия). Колко най-много заглавия сте завършили за ден?5 или 6 (не мога да кажа със сигурност). Коя манга следите от най-много време?Мм... Мисля, че Наруто. Дочитали ли сте (или поне опитвали) raw-овете на дадена манга, без да чакате превода й, за да разберете края/по-нататъшното развитие на историята?Ooo, най-редовно... Аз съм същество, обичащо да се спойли и нямащо търпение да разбере какво става по-нататък.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Манга - зависимост Публикувано на: Пон Юни 25, 2012 8:38 pm |
|
crazy_little_crow |
|
|
|
Колко най-много манга сте чели наведнъж? Конкретни спомени нямам, но със сигурност е някое от 20-томовите заглавия - Аngel Sanctuary или 20th Century Boys, или нещо друго, което е ~20 тома (но това ми е абсолютният максимум x3)
Колко време сте чели без прекъсване? 24+ (когато бях достатъчно луда и всяка втора манга ми се струваше уникална т.е много рядко напоселдък), а и принципно ако се зачета на нещо чета 4-5 часа, после почивка - после пак 3-4 часа и така ....
Кое дълго заглавие сте прочели най-бързо? Ongoing -> с Ippo и Conan май направих рекорд при настигането им ... xD Completed -> ... не помня - най-вероятно Angel Densetsu О.о
Коя манга сте препрочитали най-много пъти? Shin Angyo Onshi (4-5 пъти), One Piece (загубих им бройката вече) и поне още едно 10ина любими манги, които за дъм чела по 3 пъти ... Въпрекито това, принципнo не препрочитам, но от време на време особено като трябва да си настигна или завърша някоя манга, а не помня добре всичко - съответно се почва от начало >.>
На коя манга четете най-бързо чаптърите? Тези, които са ми най-безинтересни и/или които имат най-малко текст -_-'''
Колко най-много заглавия сте следели наведнъж? 150+ ... не, по-скоро не знам. Но са мнооооооооооооого (ако сложа и яойчетата със сигурност ще мина 200 xD)
Колко най-много заглавия сте завършили за ден? Нямам представа - принципно точно за това не гледам като чета една манга, та нз -___-
Коя манга следите от най-много време? One Piece и Berserk (Naruto ще се бори като реша да го дочета x3)
Дочитали ли сте (или поне опитвали) raw-овете на дадена манга, без да чакате превода й, за да разберете края/по-нататъшното развитие на историята? Напоследък все по-честo и по-често. Особено уебовете, на които преводът изостава. Макар че последното такова беше Green Blood (thanks to Caва) та набързо бяха свалени първите 2 тома raw xD
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Манга - зависимост Публикувано на: Пон Юни 25, 2012 10:25 pm |
|
JohnnyQuid |
|
|
|
Колко най-много манга сте чели наведнъж?Ъъъъ .. 360+ (да речем до 386) чапа на Уан Пийз; 180 чапа на Наруто; 18 волюма на Beck - за тези се сещам сега. Колко време сте чели без прекъсване?Абсолютно никаква идея, нямам навик да следя времето, когато чета манга. Което не е добре. Кое дълго заглавие сте прочели най-бързо? (прочели за completed манги и достигнали - за ongoing)Gantz (до 350) и Shamo (до 260) - за по 2 дена - почвам следобед на единия и я довършвам сутринта/по обяд на другия. Коя манга сте препрочитали най-много пъти?Fullmetal alchemist и Burning Hell х2, както и отделни глави на Кекайши, Наруто, Парчето и Берсерк, сигурно има и др., но не се сещам сега. На коя манга четете най-бързо чаптърите?Gantz и Блийч, много често под минута, Ратман, Иппо и Шамо, като има(ше) шамари. Колко най-много заглавия сте следели наведнъж?30, 35 макс. Колко най-много заглавия сте завършили за ден? (добре е да се упоменават one shot-овете)10-12, хентай уан шотове + много кратки хентай манги. Коя манга следите от най-много време?Фейри тейл, нея първа достигнах, тя ми е и първата манга. Дочитали ли сте (или поне опитвали) raw-овете на дадена манга, без да чакате превода й, за да разберете края/по-нататъшното развитие на историята?Цък, никога. Дропите ли манга? Ако отговорът е да - коя е първата, която сте дропили (или за която си спомняте, че сте дропили най-отдавна)? Дропя / Cristo (или нещо от сорта). На коя манга четете най-бавно чаптърите?Шибания Бакуман. xD Хърп-дърп манускриптове, рау-скечове, хърр-дърп срокове, дедлайнове .... П.С: Добавени 2 въпроса.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Манга - зависимост Публикувано на: Пет Юни 29, 2012 1:27 am |
|
DiaDora |
|
|
|
Колко най-много манга сте чели наведнъж? (неясно е, затва -> пример: "седнах да чета Иппо и наведнъж прочетох 15 волюма") Незнам. Няколко манги ги изчетох наведнъж. Ама не си водя статистика. ___________________________________________ Колко време сте чели без прекъсване? Незнам. Няколко часа. Не се засичам с хорнометър. ___________________________________________ Кое дълго заглавие сте прочели най-бързо? (прочели за completed манги и достигнали - за ongoing) Шигуруй,бех наркоманизирана. La cordá doro, също. А за completed май беше Angel Sanctuary.Kakkan no Madonna(-нея я четох на руски ) ___________________________________________ Коя манга сте препрочитали най-много пъти? Cantarella,щото я имам хард цопи до 10ти волюм, на една ръка разстояние ми е и си я чета чат пат. За съжеление 11 и 12ти том няма надежда да ги довършат на английски. Трябва да поръчвам от Aмазон немския вариант. ___________________________________________ На коя манга четете най-бързо чаптърите? Почти всички шонен он-гоинг. Аз съм бърз четец. ___________________________________________ Колко най-много заглавия сте следели наведнъж? Блич/Наруто/Грей Мен/Вампира/Чихая и некви др момичешки(? незнам що следя вампира , ама го следя де) ги следя редовно. Ноблесса,КХР зачетох, ама не съм ги наваксала. Фери Тейла ми харесва,ама и него не съм го наваксала.Soul Eater ми е он-холд...Има кво да се желае... доста манги чакат на опашка:? ___________________________________________ Колко най-много заглавия сте завършили за ден? (добре е да се упоменават one shot-овете) Кви са тея въпроси? Балига.Ноу Клу. Има ли такива дет си водят подобна статистика? ___________________________________________ Коя манга следите от най-много време? Наруто. И май You're my loveprize in the Viewfinder...( ) __________________________________________ Дочитали ли сте (или поне опитвали) raw-овете на дадена манга, без да чакате превода й, за да разберете края/по-нататъшното развитие на историята? Да . Shigurui,Cantarella и Crown __________________________________________ Дропите ли манга? Ако отговорът е да - коя е първата, която сте дропили (или за която си спомняте, че сте дропили най-отдавна)? Tenjo Tenge - май тя беше първата,нещо ме издразни и не я дочетох, а доста бях напреднала. Отдавна и Berserk не чета, че ми поумръзна.Ще чакам филмите.Mugen no Juuinin и той замря. Неам време за вс манги под слънцето. Тук не споменавам помийките на които налитам чат-пат и ги дропя с бясна скорост. Те са в графата въобще не четени. __________________________________________ На коя манга четете(четохте?) най-бавно чаптърите? Най-бавно прочетох Count Cain и Godchild. Там се озорих леко. А сега с мъка чета Грей Мена(напоследък се поуправи де). Нищо не му разбирах.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|