Дата и час: Сря Фев 26, 2025 11:20 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 3 [ 41 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Манга онлайн
МнениеПубликувано на: Сря Юни 10, 2009 12:04 am 
Аватар

Окей, развива се манга обществото, измислят нови идеи, става така, че нещата са подръка, когато ни е удобно и както ни е удобно. onemanga.com за нормални манги, fakku.net за хентай доуджинши - и това всичко на линия... манга онлайн.

Хубавото:
1. Всичко е подръка и в доста прилични количества, като си спестяваш да търсиш през десет сайта в единадесетия тъпия рилийз на тъпите сканлейтъри, които са затворили форума си и искат 10+ поста, за да дърпаш от тях...
2. Можеш винаги да попрехвърлиш някоя манга, да разбереш дали ти харесва, да си подбереш заглавие за четене много по-лесно.
3. Имаш възможност да прочетеш новий Блийч и от телефона си, ако хванеш безжичен - или където и да си, без да го сваляш.
4. Повечето манги се ъпдейтват с 7-8 часа закъснение от сканлейт групата, което си е добре....

Лошото:
1. Всичко е подръка, но като ти спрат нета, а на теб ти се чете, седиш, гледаш голия хард и се чудиш "Що не свалих поне 3-4 40+мб-ови рара и не си гледах кефа?"
2. Не е удобно да ти зарежда всяка страница, дори и да четеш манга от Пентагона.
3. Виж сега колко е готино да погледнеш папката "MANGA", да кликнеш с десен бутон и да видиш, че тежи 40 гб.... а в нета какво имаш? Най-много кило буукмаркове...
4. Повечето манги се ъпдейтват с 7-8 часа закъснение, а ти все пак си дай-хард фен на Наруто и дебнеш чаптъра от 4 сутринта... това беше шега, за протокола....
5. Нет няма навсякъде, а на мен ми е кеф като пътувам в автобуса да си извадя лаптопчето и да си чета Kenichi с кеф...

Сигурно има и още... ама кажете ги вие... какво предпочитате, манга онлайн или манга на компа, в хубави спретнати папчици.

АЗ: Ами, както сигурно се подразбира, имам си солидно количество прочетени и непрочетени манги на двата ми верни външни харддиска... но когато излиза новия Блийч, или когато съм на работа и няма какво да правя, отварям си уанманга, избирам си и си кликам докато свърши планьорката...

Профил  

Заглавие: Re: Манга онлайн
МнениеПубликувано на: Сря Юни 10, 2009 12:24 am 
Аватар
Модератор

На компа разбира се. Много по-бързо и удобно е. Единствената причина да се чете онлайн за мен е, ако си от работа (и то само ако нямаш работа, умираш от скука и не може да чакаш да се прибереш). Излязъл съм и ще хода да чета някъде на телефона ? Абсурд, сякаш не мога да изчакам да се прибера и да си го прочета като хората вместо да се кьора, пък и в крайна сметка за какво съм излязъл ?
Лично рядко попадам на такива места който искат да си активен във форума им за да теглиш (има 1-2 случая, но просто изчаквам 1-2 дена и се появява другаде). А и това е само за някой по-непопулярни манги.
В доста от онлайн сайтовете намалят и качеството на скана.
Единствения плюс на онлайн четенето е, че не си пълниш харда с тонове манга. Но това е проблем само на тези които са с по-стари компове и малки хардове, защото мангата все пак не заема чак толкова място.
Но колкото и фенове да има на онлайн четенето, има не малко манга която не е качвана там или премахвана, заради лицензите и единствения начин да я прочетеш е на компа си.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 10, 2009 12:27 am 
Аватар

Еми и 2те си имат плюсовете и минусите както ти изброи ... естествено това не са всички , но както ти също каза винаги е хубаво да си ги имаш на харда , но не винаги е толкова удобно ...
Аз предпочитам да ги имам точно заради тази причина , спрял нет и сякви други случай , но не мога да отрека , че някои ме марзи да ги свалям и си ги чета от онеманга , защото ми зареждат доста бързо и също е много добър избор с F11 за full screen и все пак най-гот си е на компа или книжлето да си го имаш :stars: xD

едит: и понеже видях на СаВа поста еи ся ... искам да добавя съгласието си с него относно кьоренето на телефона и за лицензираните манги :thumb: :death:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 10, 2009 12:39 am 
Аватар

На комбайнаTM.

МнениеПубликувано на: Сря Юни 10, 2009 12:44 am 
Аватар

Абе най-хубаво е да видиш 1TB манга наредена на някоя библиотека в книжен формат. :watermelon:

он: Не е лошо да има места, където можеш да "прелистиш" някой и друг чаптър, та да видиш за какво иде реч.

МнениеПубликувано на: Сря Юни 10, 2009 3:33 am 
Аватар

На който както му допада.... Аз си ползвам и двата варианта. Тоест сейвам по-старите неща на компа, че да ги има, ако ги махнат в интернет, пък новите глави си ги чета онлайн. :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 10, 2009 12:23 pm 
Аватар

Когато се зарибих по манга бях с малък хард и нямах възможност да свалям. Свикнах да чета онлайн и сега нищо,че съм с голям хард, пак на onemanga и другите подобни разчитам. Има си и още едно предимство онлайн четенето - веднага те прехвърля на следващата глава :lol: А и ако нета ти не е много бавен нямаш проблеми със зареждането на страницата.
Случвало се е и да свалям обаче. Хелзинг я бяха забранили в ОМ и том по том я свалях. И не само завършени съм свалял, но това са редки случаи, когато не са ъпдейтнали сайта,а имам възможност да сваля рандом онгоинг мангата.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 10, 2009 12:39 pm 
Аватар

Писал съм го къде ли не - четенето на онлайн манга е идеално за през работно време :D
освен това богатия избор на едно място улеснява ровенето :)

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 10, 2009 12:52 pm 
Аватар

затова мангата винаги е разделена на 2.
Чете се онлайн когато може, има време и интернет, като в съото време на лаптопчето както каза винаги има поне700 800 МБ като останеме без интернет или сме на почивка някъде д аима какво да се прави.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 10, 2009 1:17 pm 
Аватар

тъй тъй и аз си държа запас на работния комп, ей така за всеки случай :)

п.п.
да не забравя да отбележа, че се разкарвам с една 4гб флашка с качен на нея инсталиран Cdisplay + няколко томчета :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 10, 2009 3:01 pm 
Аватар

Cause I'm fuckin gay I read all the Angel Sanctuary in onemanga xDDD

Предимствата са ясни, а и за кратки мангички не е проблем да си четеш от онлайн сайтове~~ Предимство е, че има категории и мен ми е много по-лесно в някой такъв сайт си намеря нужното, отколкото го търся в сайтове от типа на MU, дето има повече инфо, отколкото ми требе;р

Като цяло, понеже неща си пълня компа с Наруто и сие новите чапове така ги чета xDD Ама, ако почвам нова манга седи гледай как ше тръгна 200 чапа да чета онлайн;///

А и папката ми манга е толкова красива~ И на компа е по-яко се разплуе човек и само цъка, а не ми зарежда по 5 часа. особено на лаптима дето скорста ми е 12 XDDD

МнениеПубликувано на: Сря Юни 10, 2009 3:35 pm 
Аватар

12 какво :D ?

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Юни 10, 2009 3:40 pm 
Аватар

Mbps

МнениеПубликувано на: Сря Юни 10, 2009 7:54 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

Онлайн. Хич не ми се занимава да държа манга на компа. Влизам, щракам, на мен даже ми зарежда бързо по божия милост~
пък и вече компа ми стана мрежа от папки, мога да се затрия вътре О.о Определено не ми трябва нов раздел МАНГА

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 11, 2009 5:03 pm 
Аватар

Наскоро почнах по-активно да чета онлайн. Удобно е - всичко е на едно място. Ако си търся какво да чета или ако само за последния чаптър на нещо става въпрос е в n та пъти по- удобно. Но все пак как да не си изтеглиш хубавичко всички томчета на нещо и не разцъкаш? За по големи неща избягвам онлайн. Да не говорим как тез дни нета ми се прави целогодишни първоаприлски шеги с мене :lol:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 3 [ 41 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]