|
Дата и час: Вто Фев 11, 2025 9:03 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Reading manga on PC~Проблеми с очите? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Дек 26, 2009 2:14 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=18153_1323667564.gif) |
The Dark Knight |
|
![](./images/ranks/rank9.gif) |
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 2:30 pm Мнения: 4385 Местоположение: Gotham City
|
Споделяйте Ясно ми е че в държава като Б-я където на пазара не се издават почти никакви манги(или абсолютно никакви,поне не от тези които ние искаме да четем),повечето си сваляме от нета и хопа настаняваме се добре и почваме да четем,да но оттук следват доста вредни облъчвания на очите и така ги подлагаме на голямо натоварване.Та въпроса ми е: Някой има ли проблеми с очите докато си чете на монитора вече изтегления чаптър?Как си почивате от тежкия товар на който се подлагате от четенето,особено на по хардкор феновете незнам как издържате?Аз лично избягвам четенето на огромни текстове дори из форума,а пък манга...амии колкото и да си пазя очите ми много е изкушително ![Sad :(](./images/smilies/icon_sad.gif) и чат пат си свалям и чета ограничено по 3-4 чаптъра на сядане.
_________________ If you make yourself more than just a man...
[/center]
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Reading manga on PC~Проблеми с очите? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Дек 26, 2009 3:48 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=19035_1519329389.png) |
loader |
|
Регистриран на: Съб Ное 17, 2007 1:35 am Мнения: 3675 Местоположение: Oro Jackson
|
Vagabond написа: Проблеми с очите >>>> покупка на очила >>>> няма проблеми ![:doh:](./images/smilies/doh.gif) И все пак очите са ти болни.. Заради едната манга няма да си развалям очите и да сложа очила За това чета по по-малко, освен ако не ми е интересно, но пак доколкото мога си слагам някакви ограничения.
_________________ You heard it too didn't you?... | MyAnimeList The voice of the wind.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Reading manga on PC~Проблеми с очите? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Дек 26, 2009 4:31 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=19035_1519329389.png) |
loader |
|
Регистриран на: Съб Ное 17, 2007 1:35 am Мнения: 3675 Местоположение: Oro Jackson
|
Това, че си пляскаш лицето, само когато искаш да се подиграваш на някого, не значи че се използва само в такъв случай. А моят опрделено не беше такъв.
А ти от къде знаеш, че им няма нищо? Да не би да ги преглеждаш обстойно всеки ден? И също така никога не ме е боляла глава от четене, защото не съм чел дотолкова наведнъж, че да стане. Виж ся, ако чета мангата на хартия, а не пред монитора, може и да ме заболи, защото тогава вече сигурно ще се занимавам пввече. Ама какво ли говоря и аз толкова.. сестра ми сложи очила от многото четене на било то книги, уроци за училище.. А ако го правеше на компютъра не мога да си представя какви щети на очите щеше да има.
Последна промяна loader на Съб Дек 26, 2009 4:39 am, променена общо 1 път
_________________ You heard it too didn't you?... | MyAnimeList The voice of the wind.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Reading manga on PC~Проблеми с очите? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Дек 26, 2009 1:07 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=18153_1323667564.gif) |
The Dark Knight |
|
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 2:30 pm Мнения: 4385 Местоположение: Gotham City
|
Belgarion написа: O'seriously... Аз пък мисля че на какъвто и да е монитор,просто вредите са неизбежни...
_________________ If you make yourself more than just a man...
[/center]
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Reading manga on PC~Проблеми с очите? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Дек 26, 2009 1:47 pm |
ExcHyper2 |
|
Регистриран на: Вто Мар 11, 2008 7:48 pm Мнения: 4585 Местоположение: By The Wall
|
Като бях на стария монитор и главата почваше да ме боли като почета повече време ... на новия нямам проблеми, но е хубаво човек да си дава почивка. В такова време сме, че постоянно гледаме в някакъв дисплей, така че вредата, която е малка или голяма е неизбежна ... и Vagabond-e, те проблемите с очите идват после, не веднага ...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Reading manga on PC~Проблеми с очите? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Дек 27, 2009 6:39 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=13814_1281232083.gif) |
Eien Ryuu |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Сря Юли 18, 2007 1:06 am Мнения: 9939 Местоположение: In the unreal reality of Rousse.
|
Аахахаххахах.... Народе, осъзнайте се.... Аз съм със -6 диоптъра на лявото око и със -3 на дясното (тоест късоглед съм). Но това НЯМА НИЩО ОБЩО със компютър. Просто защото очите ми се развалиха ощеее преди години. Когато въобще нямаше компютри. И от 1 клас съм с очила. И дори сега да стоя да речем към 5 часа на щайгата, нищо ми няма. Защо ли? Защото трябва да си правите мъничка почивка, примерно 5-10 мин. А без това аз винаги ми се случва да имам.... ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) Или ще отида до тоалетната, или да пийна вода, или да ме пратят до магазина и т.н.... Ето това е цялата философия...
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|