Дата и час: Съб Фев 01, 2025 4:54 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 3 [ 31 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: { И години по-късно когато... }
МнениеПубликувано на: Пет Апр 04, 2008 11:18 pm 
Аватар
in need of a hero

Представете си какво ще стане, когато стигнем до един етап в живота си, когато хилядолетните "Дързост и Красота" на аниметата ще завършат.
Та замислих се, за трите най-най-най манги и анимета от всички (поне за мен), а именно: Naruto, Bleach и One Piece.

И се замислих как ще дойде времето, в което те най-накрая ще свършат (и аз сигурно ще съм на 30 о.0). Честно казано само от мисълта започва да ми става мъчно за тези истории. За всичките им герои, вселени и приключения, годините и битките през които всички герои са преминали. Това определено са ми най-скъпите анимета/манги от всички.

Вярно - не следя всяка седмица за новия чаптър на Bleach, нито пък за новите епизоди на Naruto (аз анимето всъщност баш го зарязах), а за One Piece просто да не говорим. За него я няколко тома сега, адне още няколко другата седмица, айде пък останалото да го оставим за след месец... НО! Обичам ги. Обожавам ги.

Това са мангите/анимета, с които някак си започна цялата ми ера на аниме фенщина. Е да имаха солиден брой епизоди, когато ги почвах но пак... 1/4 не бяха направили от броя си епизоди в момента, когато аз ги почнах. Да не говорим за популярността. Беше нищо в сравние със сегашната. И дори и да не ги следя редовно, идва момента в който ми се насъбират бая епизоди/томове и като си ги лапна наведнъж в голяма доза се сещам, защо аджеба съм толкова зарибена по тях.

И съм убедена, че когато свършат и години, десетилетия дори по-късно, дори да не си спомням за Gundam-а (недай боже) винаги ще си спомням за тези тричките, каквото и да става при каквито и да е обстоятелства.

А вие? Лесно ли ще ви бъде да се разделите с герои, с които сте споделили толкова много от времето си? Как ще реагирате на края на тази ера (едва ли не)?

...................................................................................................
+ МНОГО БЛАГОДАРЯ НА [DIMENTION] ЗА HELP-А ПРИ ПИСАНЕТО НА ТАЗИ ТЕМА И МИСЛЕНЕТО НА ЗАГЛАВИЕ!

{АЗ} {AIR GEAR}
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 04, 2008 11:28 pm 
Аватар

Цитат:
Как ще реагирате на края на тази ера (едва ли не)?

Т :( а :( к :( а :( ,предполагам..

Фани ♥
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 04, 2008 11:30 pm 
Аватар
Цар Алко

За One Piece не се знае до колко години ще свърши мангата да не говорим за анимето. И според мен май си е за манга раздела да не изскочи някой спойл ;).

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 04, 2008 11:41 pm 

Когато свърши анимето/мангата, тогава ще си я почнеш от начало :lol: ....да не говорим, че нон-стоп излизат нови заглавия, ей на например Fairy Tail-a, същинско "Ино пърче", да се надяваме, че и ще профължи толко време. ^^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Апр 04, 2008 11:53 pm 
Аватар

И аз абсолютно същото съм се чудела. И то за Bleach. Вече няма да се чака по цяла седмица с нетърпение за нов епизод/чаптър,
че понякога и две седмици /както сега случая със 166ти/.
И като се замисли човек че анимето е излязло през 2004 и за 4ри години са излязли 160 епизода то ние ще се сбръчкаме до края му.
Ноо какво по-хубаво от това да си остарееш със любимото аниме |D
Пък и да не говорим че колко още такива ще се почнат. И ние ще си ги следим и следим~ ;D , но пък вземе се случи нещо и недай си боже се спомине някой без да е догледал анимето на което толкова много е чакал края..
Аз ще карам внуците да идват да ми разказват епизодите на гроба ми XD

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 05, 2008 9:34 am 
Аватар

Кофти ще е ,определено /: Някак...празно може би е най-точната дума. Няма да я има тръпката да чакаш всеки следващ епизод/чаптър и да се чудиш какво ще стане нататък с историята и героите.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Апр 05, 2008 11:43 am 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

:-о Супер тема... където пиша аниме, разбирайте аниме И/или манга. Демек говоря за 2те, защото в случая са едно и също ;]

Ами, ест., аз лично, че се сополявя доста, ще дера по стената и месец-два след това ще гледам на обичайнте места за нови чаптъри по навик, докъто не свикна с мисълта.... Същото положение, в което бях като гледах SailorMoon и DB сагата, само дето тогава нямах интернет и се гърчех доста повече, че и бях и малък ^^"
Но в същото това време, усещаш как си изживял един цял живот е така и ти е топло на душата, колкото и да ти се свива в момента. Набиващите сълзи не са просто от мъка, те са също толкова... а дори може би и повече - от щастие :} Лигаво звуча нещо, ама както Кагали си спомена, такъв момент не се забравя. Сигурно не съм мигал половин ден след последния епизод на посочените 2 анимета горе... :}

Но имам и свойте притеснения честно казано >< И то главно относно посочените 3 саги.. Живееме вече в скапани времена на комерсиализация и глобализация. Едно [c] аниме никога не е толкова печелившо и доходно, колкото [on] ... Притеснява ме, че за да изкарат пари, някои хора са способни да опропастят истинската история >< Притеснява ме и факта, че в момента съм дропнал OneP, дропнал съм Bleach, гледам анимето на Наруто само заради брат ми... и ми остана само Naruto mангата едва ли не. Точно в тоя момент. Да, вероятнооо след половин-една година ще ги подновя и като ги изгледам накуп пак ще остана що-годе доволен, но самия факт, че съм ги дропнал . . . . . Та притеснява ме и дали ще успеят да свършат толкова величествено, колкото заслужават.. =]

И третото нещо, което ми хрумва по темата. Ми айде - ние сме добре, а какво да кажат хората с гайдите, гледащи анимета като Sazae-san? Вие можете ли да си представите на тях какво ще им е, като(АКО!!) дойде ден, в който това аниме да свърши? Аз едва ли мога да си представя, щотооо това е вече като да си предсатавя моя живот да свърши май...

Но както казвате, винаги ще има някое друго, в което да удавите мъката, да окачите портрета на стената и да пуснете него, започвайки поредният живот =] Т'ва й е якото, на аниме индустрията... винаги има такива анимета, макс пауза в излизането на такива е около година, ако следиме хронологията!
:D :D :D

dendi написа:
Аз ще карам внуците да идват да ми разказват епизодите на гроба ми XD

ВАХАХАХАХАХА изкоренната причина да имаш гроб!!! Изображение
ПП: ще поразчистя малко темата след малко..

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 09, 2008 12:38 am 
Аватар
Цар Алко

Ще се следят заглавията, които си струват, но просто ако Fairy Tail продължава в същия дух ще си вземе първото място от One Piece в shounen заглавията доста скоро . Доста добре развита манга за толкова кратко време, ако това чудо се направи на аниме правилно, ще кърти :).

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 09, 2008 12:54 am 
Аватар

Съгласен съм , и съм сигурен че Fairy Tail (да не чуе дявол) спре, ше рева със сълзи. Най ме е яд че не е толкова популярна но има време :twisted: .
Ето като свърши сатан666 ревах като малко дете.А за ОР като гледам дълго още ще ни радва може дори и да ни надмине по живот тъй че не се притеснявайте за Лъффи и компания :lol: .[/b]

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Апр 10, 2008 3:14 pm 
Аватар

Не мисля,че ще страдам твърде.Което и от тях да свърши.Даже напротив.
Убедила съм се,че краят на "една ера" обикновено е тъжен едва-два три дни.После ти става невероятен кеф,невероятно приятно усещане.Изкарал си го цялото,доживял си края,ревал си и си се смял с години ,буквално.Не отричам,че ще има един момент ,в който ще треперя,а когато(след ен на брой години) се появи последната глава,епизод ще има такъв неистов рев,че ще се помни с години.Обаче ще ми мине тъгата.Няма да ги забравя,обаче макар завършили винаги ще мога да си ги препрочета.Наруто ми е втората манга и не е истина до каква степен съм научила някои нейни глави.Когато бачках и се прибирах вечер сама съм гледала Наруто,защото просто нямаше друго.Това няма да се забрави.няма как да се заличи емоцията.ОП скоро го изчетох и изгледах,но и към него имам адските симпатии и мили чувства.И Блийч.Тези трите наистина са най-масови,пък и поне от тези ,които гледам най-дълги...
Обаче това абсолютно сериозно ми се струва толкова далечно бъдеше,че даже не съм убедена,че ще доживея края.
Определено са съвсем различни този тип он анимета.Едно е да знаеш 26 епизода и просто,че примерно след шест месеца вече е края,а тези...Чакаш,чакаш...

Към Фери тейл що не включите и Сивия човек.Смисъл то има аниме,но предвид колко са неизвестните и очакваните още 10 Ноа и неговия край няма да е скоро.Пък аз него го тача много повече от половината си любими неща,сякаш ми е най-на сърце,но това е вече лирическо отклонение.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Апр 14, 2008 8:34 pm 
Аватар

Мен ме е яд че не мога да се насладя на някакво продължение на Клеймор(мангата не съм сигурен дали и On или C )... От това изхождам че никак няма да ми е гот ... особено за Bleach ... Виж другите, някак си ще ги прежаля ..... А определено ще потретвам и подпетвам любимите анимета .... няма как иначе .... Нещо трудно се запалвам по комерса ... И с трите анимета като започнах да ги гледам не знаеш че са такъв комерс, но сега се усещам, че не ми и пука ...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Апр 15, 2008 5:02 pm 

ммм...интересна темичка....как ще реагирам когато аниметата свършат?ами около 1 месец ще тъгувам и ще гледам отново и отново епизодите докато не науча репликите наизуст а след това ще си намеря друго аниме което да гледам :?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 04, 2008 9:15 pm 
Аватар

Аз като четях Angel Sanctuary хем нямах търпение да стигна до края, хем като стигнах и ми беше тъжно. Ама чак рев... количеството хубава и идейна манга за щастие е голямо, все ще има нови зарибявки. И като свършат най-големите заглавия, може би много хора ще се поразтърсят за не хипер-известни, обаче също толкова заслужаващи си :wink:

http://kawazookey.blogspot.com/
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Май 04, 2008 9:42 pm 

Свърши ли One Piece ше стана алкохолик ~___~

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 09, 2008 5:43 pm 
Аватар

Свърши ли Наруто, ще кажа, нааай накрая бе XD
Air gear...ще ми е кофти, Скип биит също...Нана....абе с всяка манга, която е 100 ч + в крайна сметка става доста тъжна раздялата >.>

Наруто отново е изключение...не че не следя сяка седмица XD ама то си стана навик и задължение...

Но ако цениш една манга, няма да ти прави впечатление грамажът...все ще ти е кофти, когато изведнъж тя свършва, оставя те разочарована или щастлива или вбесена или емо...

*Слънце мое*
Thx to Harada Risa~
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 3 [ 31 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]