Дата и час: Съб Фев 01, 2025 1:44 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 2 [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Failry Tail = One Piece?
МнениеПубликувано на: Пет Юли 04, 2008 7:40 pm 
Аватар

Напоследък темата за дискусии към първото заглавие става все по оживена,докато тази на второто се радва на постоянната популация от "хардкор фенове"?Напоследък се натъквам на коментари тип "Фейри тейл е пълно копие на оп" или "В тази манга няма нищо оригинално,не струва" и подобни.Наскоро ми се освободи време и почти успях да настигна мангата на One Рiece и бих казал че единственото общо между двете произведения са арта (макар и с малки разлики) и IQ-то на главните герой XD.Според мен (колкото и запален фен да съм на мангата (чета Fairy Tail от първа глава)) OnePiece се отличава и самия факт че е стигнало до 500+ глави е най-малкото похвален.
Но въпросът ми тук е не кое е по-доброто,защото това е въпрос изцяло на лично мнение,а дали наистина ли са толкова много заемките от OP във Fairy Tail и прави ли я това по-лоша манга?

Последна промяна Yamato на Пет Юли 04, 2008 7:50 pm, променена общо 1 път

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 04, 2008 7:47 pm 
Аватар

Нищо общо освен арта и според мен.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 04, 2008 7:51 pm 
Аватар
Цар Алко

Не, просто Mashima е силно повлиян от Oda и за това арта, а и характера на героите много приличат на тези от OP. От своя страна пък Oda е повлиян от драконовата топка и така... В началото като взе да излиза нарочно избягвах Fairy Tail-a, защото щях да се ядосам, че много прилича на OP, но сега историята е различна и тръгна добре. Въобще не може и да става дума за Fairy Tail = One Piece :).

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 04, 2008 7:54 pm 

Само героите си приличат нищо друго. Fairy Tail мен много ме радва - чети няма да сгрешиш :) Самата история те грабва (поне мен де).

ЕДИТ: от не идваш на торибаш бе :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 04, 2008 7:59 pm 
Аватар

spiralkinda написа:
Не, просто Mashima е силно повлиян от Oda и за това арта, а и характера на героите много приличат на тези от OP. От своя страна пък Oda е повлиян от драконовата топка и така... В началото като взе да излиза нарочно избягвах Fairy Tail-a, защото щях да се ядосам, че много прилича на OP, но сега историята е различна и тръгна добре. Въобще не може и да става дума за Fairy Tail = One Piece :).

Виждам че има хора изразяващи моето мнение.Но темата ми е повлияна от коментари като:

Анонимен в MU написа:
First of all, the artwork and characters are very similar to those of One Piece. It is better in that they provide some background and character development for the good guys. The bad guys are still one-dimensional in that they are just stereotypical pure evil with no redeeming qualities. Read it if you want to enjoy a simple hero-villain story, but not if you want any depth in plot or characters.

Анонимен в MU написа:
started reading it this afternoon...i read 10 chapters but i think this rather pointless,shallow,cliched! and ridiculous in it's fighting scenes....One Piece also gives me an impression many times that it's going too overboard in imagination and characters end up looking ridiculous and to laugh at their appearance

i don't have anything against it...it's just that i don't find the point...if someone think i should continue reading it message me a valid reason...i can't find a reason after 10 chapters

Смятате ли че такива коментари имат почват?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 04, 2008 7:59 pm 
Аватар

Заемки има и са много, няма какво да се лъжем. Започваш Fairy Tail и първото, което ти се набива, е поразителната прилика между Nami и Lucy, не толкова на външен вид, колкото като характер. Natsu и Luffy се приличат доста - по идиотизъм, хранене, външен вид, увереност колко са силни. Преди да се запознаем с историята на героите от FT, спокойно можем да си посочим прототип на всеки от тях в OP.

Само че не мисля, че приликата с OP прави FT по-лоша манга, напротив. Аз я започнах точно, защото ми се гледаше/четеше още OP, а вече нямаше какво. И после ме грабна. Има си доста интересни идеи, света ми харесва, битките са бързи, без протакване, а и историята с драконите, която се задава, определено ще си струва.
/пък и по-добре да прилича на OP, отколкото на Наруто, нали? ^^

За мен One Piece си е по-добра, но Fairy Tail никак не е лоша, има страшно много потенциал, не виждам какво има да се оплакват от нея. ^^

Последна промяна ShaLaLa на Пет Юли 04, 2008 10:54 pm, променена общо 1 път

But it sure is exhausting, livin' in chains
It’s paradoxical in every way
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 04, 2008 8:04 pm 
Аватар

ShaLaLa написа:
Заемки има и са много, няма какво да се лъжем. Започваш Fairy Tail и първото, което ти се набива, е поразителната прилика между Nami и Lucy, не толкова на външен вид, колкото като характер. Natsu и Luffy се приличат доста - по идиотизъм, хранене, външен вид, увереност колко са силни. Преди да се запознаем с историята на героите от FT, спокойно можем да си посочим прототип на всеки от тях в OP.

Само че не мисля, че приликата с OP прави FT по-лоша манга, напротив. Аз я започнах точно, защото ми се гледаше/четеше още OP, а вече нямаше какво. И после ме грабна. Има си доста интересни идеи, света ми харесва, битките са бързи, без протакване, а и историята с драконите, която се задава, определено ще си струва.
/пък и по-добре да прилича на OP, отколкото на Наруто, нали? ^^

За мен One Piece си е по-добра, но Fairy Tail никак не е лоша, има страшно много потенциал, не виждам какво има да се оплакват от нея. ^^

Като се отвори темата за Наруто бих споменал и 666 Satan,която пък беше набедена от запалянковците на наруто като евтино копие.Макар и единственото общо нещо да беше това че силен демон е затворен в главния герой.Но смятате ли че една заемка е толкова фатална и наистина ли във Fairy Tail няма нищо оригинално?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 04, 2008 9:27 pm 
Аватар
Модератор

Не знам защо толкова сравнявате героите. Напълно нормално е героите на различни манги да се застъпват. Нима няма други герои които да са доста тъпи примерно ? И така всяка манга може да се каже, че даден герой прилича на някой друг от друга манга. А манги като FT и OP просто са с доста персонажи, което си увеличава тази вероятност. А и колко уникални могат да са героите на всички манги, че да не се застъпят с друга ? Също така Машима е повлиян не само от Одата, но както и Ода са повлияни от Торияма.
Лично смятам, че нямат нищо общо освен арта мангите, а това за мен си е +
А за Naruto и 666 Satan, там също няма нищо общо. Но това са и 2ма брата които като малки са си обменяли идеи сигурно, и 2мата започват история с дете и демон в него, но после всичко е тотално различно.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 04, 2008 9:33 pm 
Аватар
Цар Алко

Мдам, просто и дума не може да става за сравнение, допирни точки има, но те не са в ущърб на мангата. То по тази логика щом има катани и духове давай да сравняваме Bleach с Ga-Rei :lol: .

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Юли 04, 2008 10:34 pm 
Аватар

Е, ок, може би аз не съм се изразила както трябва, може би някои имат навика да четат отгоре-отгоре и да не вникват, но все едно - в крайна сметка не се разбрахме. ^^
Това, което се опитах да кажа и не успях, беше, че - преди да започнеш да четеш Fairy Tail и малко след след /1-2 чаптъра/ - приликите с OP са очевадни. Не вярвам някой честно да си каже, че не ги е виждал, но ако се намери такъв - евала, може да оценява без предубеждения.
Когато прочетеш излезлите досега чаптъри обаче, мнението ти се променя и преставаш да сравняваш OP и FT въобще, второто просто те грабва. Историята, идеите и света му са адски интересни, героите имат различни истории. Казах го в първия пост, но май само аз си го прочетох ^^

But it sure is exhausting, livin' in chains
It’s paradoxical in every way
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 08, 2008 10:22 am 
Аватар

дам, "официалното" обяснение е, че и двамата са се вдъхновили от Торияма и вероятно е така
на Ода арта е достатъчно различен от конвенционалния манга стил за да е най-близкото до също неконвенционалния стил на Машима - но и на двамата арта се е развил до тук и дори може да проследим развитието - разликите между първи чаптър на OP и последния е поразителна, също така и разликата между началото на Рейв и към последните чаптъри е огромна, а в последните чаптъри арта в Рейв е почти еднакъв с този във Фейри Тейл - дори и сега да има прилики между арта на двамата в началото са били доста различни, а това сега е резултат от работата им досега
дори и да са правили заемки един от друг не е от значение след като вървят по сходен път - такива заемки могат само да им помогнат и е нормално да има. но приликата свършва с арта
приликата между героите във ФТ и ОП е само на пръв поглед - още след първи чап на ФТ се вижда и разликата заради характерите и индивидуалността... и това е при много герои които на пръв поглед си приличат, но само докато са празни обвивки и не ги познаваш, като ги опознаеш, вече и да искаш трудно ще ти заприличат един на друг... мисля си че не случайно още от първите страници във ФТ ни запознаха с нещо уникално от характера на Натсу - непоносимостта му към превозни средства, това е първа стъпка към оригиналността на х-ра

оттам нататък ФТ =/= ОП и imo това е минус за ФТ >.< ако трябва да ги оценям ще изглежда така
ФТ
Арт: 8/10
Атмосфера: 8/10
История: 5/10

ОП
Арт: 9/10
Атмосфера: 9/10
История: 10/10

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 20, 2008 11:18 pm 
Аватар

Машима не е повлиян по никакъв начин от арт-а на Ода, ако погледнете Rave(първата манга на автора) е излезнала през 99 година, докато ОП е пусната в производство през 97г. Не може за година и нещо един художник да открадне стилът на друг художник и да загърби своя=>следователно това си е неговия собствен стил, няма основание да казвате, че е крал от Ода.

(М/Д може да го открадне за година и нещо стилът, но просто няма смисъл, да краде от един без известен автор)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 21, 2008 2:35 am 
Аватар
Модератор

При положение, че Машима сам го е казал, невиждам защо да нямаме основание да го кажем това. Иначе и Машима и Ода са повлияни от Акира Торияма (Dragon Ball), в последствие Машима и от Одата.
И виж все пак кога започва кариерата на Ода - http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?t=37884

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 21, 2008 8:29 am 
Аватар

И двете манги са ми в топ5... Вярно по арт си приличат но историйте и на двете манги са супер различни.....Двата главни героя са тъпи но в почти сички шонен манги главния герой е с много ниску айкю! :lol: Единственото по което си приличат двете манги е голямия свят на действие и разноцветните персонажи....Иначе за сатан666 = Наруто - На сатана историята е много по добра а арта е такъв тъй като са братя и като малки явно са учили заедно........ :lol: 8)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 21, 2008 1:55 pm 
Аватар

СаВа къде го е казал това Машима?? Знам, че и двамата са били асистенти на Нобухиро Уатсуки, така, че по-удачно е да се мисли, че са взели начина на рисуване от него.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 2 [ 24 мнения ]  Отиди на страница 1, 2  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]