|
Дата и час: Съб Фев 01, 2025 1:44 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Юли 04, 2008 7:51 pm |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Не, просто Mashima е силно повлиян от Oda и за това арта, а и характера на героите много приличат на тези от OP. От своя страна пък Oda е повлиян от драконовата топка и така... В началото като взе да излиза нарочно избягвах Fairy Tail-a, защото щях да се ядосам, че много прилича на OP, но сега историята е различна и тръгна добре. Въобще не може и да става дума за Fairy Tail = One Piece .
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Юли 04, 2008 7:54 pm |
CrazyBastard |
|
|
|
Само героите си приличат нищо друго. Fairy Tail мен много ме радва - чети няма да сгрешиш Самата история те грабва (поне мен де).
ЕДИТ: от не идваш на торибаш бе
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Юли 04, 2008 7:59 pm |
|
Yamato |
|
|
|
spiralkinda написа: Не, просто Mashima е силно повлиян от Oda и за това арта, а и характера на героите много приличат на тези от OP. От своя страна пък Oda е повлиян от драконовата топка и така... В началото като взе да излиза нарочно избягвах Fairy Tail-a, защото щях да се ядосам, че много прилича на OP, но сега историята е различна и тръгна добре. Въобще не може и да става дума за Fairy Tail = One Piece . Виждам че има хора изразяващи моето мнение.Но темата ми е повлияна от коментари като:
Анонимен в MU написа: First of all, the artwork and characters are very similar to those of One Piece. It is better in that they provide some background and character development for the good guys. The bad guys are still one-dimensional in that they are just stereotypical pure evil with no redeeming qualities. Read it if you want to enjoy a simple hero-villain story, but not if you want any depth in plot or characters. Анонимен в MU написа: started reading it this afternoon...i read 10 chapters but i think this rather pointless,shallow,cliched! and ridiculous in it's fighting scenes....One Piece also gives me an impression many times that it's going too overboard in imagination and characters end up looking ridiculous and to laugh at their appearance
i don't have anything against it...it's just that i don't find the point...if someone think i should continue reading it message me a valid reason...i can't find a reason after 10 chapters
Смятате ли че такива коментари имат почват?
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Юли 04, 2008 7:59 pm |
|
ShaLaLa |
|
|
|
Заемки има и са много, няма какво да се лъжем. Започваш Fairy Tail и първото, което ти се набива, е поразителната прилика между Nami и Lucy, не толкова на външен вид, колкото като характер. Natsu и Luffy се приличат доста - по идиотизъм, хранене, външен вид, увереност колко са силни. Преди да се запознаем с историята на героите от FT, спокойно можем да си посочим прототип на всеки от тях в OP.
Само че не мисля, че приликата с OP прави FT по-лоша манга, напротив. Аз я започнах точно, защото ми се гледаше/четеше още OP, а вече нямаше какво. И после ме грабна. Има си доста интересни идеи, света ми харесва, битките са бързи, без протакване, а и историята с драконите, която се задава, определено ще си струва.
/пък и по-добре да прилича на OP, отколкото на Наруто, нали? ^^
За мен One Piece си е по-добра, но Fairy Tail никак не е лоша, има страшно много потенциал, не виждам какво има да се оплакват от нея. ^^
Последна промяна ShaLaLa на Пет Юли 04, 2008 10:54 pm, променена общо 1 път
_________________ Continual irresolution Keeps me shackled to the ground I thought I was safe in the Hiding Place But it sure is exhausting, livin' in chains It’s paradoxical in every way
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Юли 04, 2008 8:04 pm |
|
Yamato |
|
|
|
ShaLaLa написа: Заемки има и са много, няма какво да се лъжем. Започваш Fairy Tail и първото, което ти се набива, е поразителната прилика между Nami и Lucy, не толкова на външен вид, колкото като характер. Natsu и Luffy се приличат доста - по идиотизъм, хранене, външен вид, увереност колко са силни. Преди да се запознаем с историята на героите от FT, спокойно можем да си посочим прототип на всеки от тях в OP.
Само че не мисля, че приликата с OP прави FT по-лоша манга, напротив. Аз я започнах точно, защото ми се гледаше/четеше още OP, а вече нямаше какво. И после ме грабна. Има си доста интересни идеи, света ми харесва, битките са бързи, без протакване, а и историята с драконите, която се задава, определено ще си струва. /пък и по-добре да прилича на OP, отколкото на Наруто, нали? ^^
За мен One Piece си е по-добра, но Fairy Tail никак не е лоша, има страшно много потенциал, не виждам какво има да се оплакват от нея. ^^
Като се отвори темата за Наруто бих споменал и 666 Satan,която пък беше набедена от запалянковците на наруто като евтино копие.Макар и единственото общо нещо да беше това че силен демон е затворен в главния герой.Но смятате ли че една заемка е толкова фатална и наистина ли във Fairy Tail няма нищо оригинално?
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Юли 04, 2008 9:27 pm |
|
CaBa |
Модератор |
Регистриран на: Нед Мар 12, 2006 12:17 am Мнения: 14913 Местоположение: Сливен
|
Не знам защо толкова сравнявате героите. Напълно нормално е героите на различни манги да се застъпват. Нима няма други герои които да са доста тъпи примерно ? И така всяка манга може да се каже, че даден герой прилича на някой друг от друга манга. А манги като FT и OP просто са с доста персонажи, което си увеличава тази вероятност. А и колко уникални могат да са героите на всички манги, че да не се застъпят с друга ? Също така Машима е повлиян не само от Одата, но както и Ода са повлияни от Торияма.
Лично смятам, че нямат нищо общо освен арта мангите, а това за мен си е +
А за Naruto и 666 Satan, там също няма нищо общо. Но това са и 2ма брата които като малки са си обменяли идеи сигурно, и 2мата започват история с дете и демон в него, но после всичко е тотално различно.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Юли 04, 2008 9:33 pm |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Мдам, просто и дума не може да става за сравнение, допирни точки има, но те не са в ущърб на мангата. То по тази логика щом има катани и духове давай да сравняваме Bleach с Ga-Rei .
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пет Юли 04, 2008 10:34 pm |
|
ShaLaLa |
|
|
|
Е, ок, може би аз не съм се изразила както трябва, може би някои имат навика да четат отгоре-отгоре и да не вникват, но все едно - в крайна сметка не се разбрахме. ^^
Това, което се опитах да кажа и не успях, беше, че - преди да започнеш да четеш Fairy Tail и малко след след /1-2 чаптъра/ - приликите с OP са очевадни. Не вярвам някой честно да си каже, че не ги е виждал, но ако се намери такъв - евала, може да оценява без предубеждения.
Когато прочетеш излезлите досега чаптъри обаче, мнението ти се променя и преставаш да сравняваш OP и FT въобще, второто просто те грабва. Историята, идеите и света му са адски интересни, героите имат различни истории. Казах го в първия пост, но май само аз си го прочетох ^^
_________________ Continual irresolution Keeps me shackled to the ground I thought I was safe in the Hiding Place But it sure is exhausting, livin' in chains It’s paradoxical in every way
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Юли 08, 2008 10:22 am |
|
PA3YM |
|
|
|
дам, "официалното" обяснение е, че и двамата са се вдъхновили от Торияма и вероятно е така
на Ода арта е достатъчно различен от конвенционалния манга стил за да е най-близкото до също неконвенционалния стил на Машима - но и на двамата арта се е развил до тук и дори може да проследим развитието - разликите между първи чаптър на OP и последния е поразителна, също така и разликата между началото на Рейв и към последните чаптъри е огромна, а в последните чаптъри арта в Рейв е почти еднакъв с този във Фейри Тейл - дори и сега да има прилики между арта на двамата в началото са били доста различни, а това сега е резултат от работата им досега
дори и да са правили заемки един от друг не е от значение след като вървят по сходен път - такива заемки могат само да им помогнат и е нормално да има. но приликата свършва с арта
приликата между героите във ФТ и ОП е само на пръв поглед - още след първи чап на ФТ се вижда и разликата заради характерите и индивидуалността... и това е при много герои които на пръв поглед си приличат, но само докато са празни обвивки и не ги познаваш, като ги опознаеш, вече и да искаш трудно ще ти заприличат един на друг... мисля си че не случайно още от първите страници във ФТ ни запознаха с нещо уникално от характера на Натсу - непоносимостта му към превозни средства, това е първа стъпка към оригиналността на х-ра
оттам нататък ФТ =/= ОП и imo това е минус за ФТ >.< ако трябва да ги оценям ще изглежда така
ФТ
Арт: 8/10
Атмосфера: 8/10
История: 5/10
ОП
Арт: 9/10
Атмосфера: 9/10
История: 10/10
_________________ GIDA owns U!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|