Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:22 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 13 мнения ] 
Вашият избор
 Наруто  38%  38%  [ 11 ]
 Хънтър Хънтър  62%  62%  [ 18 ]
Общо гласове : 29

Автор Съобщение
 Заглавие: Naruto [versus] Hunter x Hunter
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 5:12 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Аниметата са вечно сравнявани, откак започват да излизат по едно и също време. Време и мангите да им сравним. Хора прочели по-малко от 270 чаптъра от коя да е - нямат право на глас и вотът им в анкетата ще се счита за невалиден. Както и всеки вот, който не е придружен с аргументиран пост.
!!! Коментарите и кавгите в тази тема 100% съдържат спойлери за мангите, тъй че е препоръчително да сте изчели и 2те до последната излязла глава.

Naruto vs HxH

Общи точки... не ми се дават, щом сте чели 270 чапа от всяка, можете сами да си ги извадите. Направо минавам на сблъсъкът между тях...

Аз смятам, че Наруто е по-добра манга от Хънтъра.

Първо да започнем от цялостната история и нейният път.
В Наруто, историята се върти около главният герои - и си се върти около него, той е личноста, която ни интересува, неговите мечти и трудности в постигането им. Исторята се проследява последователно и изминава бая път без да спира и за момент, без да се разточва или провлачва - така и ще продължи, защото най-вероятно вече е решена. В Хънтъра от друга страна имаме Гон, който от скромност някак се скрива в сянката на Килуа. Целите му не са особено ясни и на автора вероятно, с което историята се провлачва жестоко насилствено. Освен, че историята не върви(въпреки, че можеше да тича) тя претърпява и паузи и питанки дали изобщо ще продължи и какво ли не...
Наруто wins. Истината е, че ако бяха понастигнали баща му или някой от 10те велики, историята можеше в момента да търчи пред Наруто, но не.. трябваше да ни налазят домашни мравки.

БОЙ.. ми тва е основното по шонените качели, мм.... nen vs chakra...
Като излагане на нещата хънтъра би спечелил, тъй като от рано рано ни се изяснява какво е това нен и как се яде и СЛЕД това се научават да го ползват.. докъто при Наруто, след омеха ползване на чакра, взеха да ни показват, че всъщност и там има елементални зависимости...
Като прилагане на техниките в хънтъра виждаме доста елементарни приложения на нен, докъто в Наруто фантазията ни се отвява доста надалеч с това какво човекът и неговият елемент могат да постигнат... което прави битките в Наруто мнооооого много по-грандиозни от Хънтъра.
От друга страна в Хънтъра битките са винаги прецизно обяснени. Там за един удар имаме към 1 чаптър ^^"""" Хубав и интересен подход е, до един момент, в който вече става абсурден и натрапчив. Редките битки в Хънтъра са предимно стратегически и нямат общо със съревнование по сила, тъй като е ясно кой кой...

АРТ - все пак си е едно да гледаш нарисуван наруто и друго- карикатура на гон ~_~" no more to say here..

Развитие - на глвните герои. И двамата са далееееч от надминаване на бащите си. Разликата - при Наруто времето тече, минават месеци и години ->> има шанс да настигне баща си. При Гон - абсурд. Доказа се 300 пъти в тая манга, че винаги ще има маса пъти по-силни от него..

Разбира се, нещата в бъдеще може и да се продължат, защото като гледам и 2те манги ще искат да чукнат 5 стотака чаптъри поне, но на етапа сега - аз казвам - НАРУТО!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 5:24 pm 

Такаа~м :mm: .....аз няма много да роптая , щот не съм чел мангата на Наруто , но по съденото по анимето на Наруто (не взимам предвид филърите) и по мангата/анимето на Хънтъра , не виждам как би могло Наруто да е по-добро.....тъъъ...очаквам хора , които са чели и двете да си дадат мнението и да кажат защо Наруто е по-добро или защо Хънтъра по-лошо (не зачитам саян , той не е човек :lol: ....пък и постовете са му убийствено дълги xD )......a да

П.П. после може да си едитна поста ,че сега съм малко зает....

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 5:45 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Саян се е напил :shock: Бла единственото нещо, в което Наруто бие хънтъра е арта. Последният арк на хънтъра е грооозен. Във всичко останало хънтъра е на светлинни години. Кво като минават месеци и години? Все същите смотаняци са всичките :/ Наруто си е бонбонче за лапета. Хънтъра граничи със сейнен.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 5:52 pm 
Аватар
Masaka?!

Ооо - Наруто имаше тооолкова излишни моменти + безцелно лутане. Примерно, 100те тома битка със Сасори като после за половин томче светиха маслото на цели две други акатскита. Темпото никакво го няма. В HxH всичко си е точно и на място (стига да излизаше редовно :lol:).

Системата за бой в HxH е най-добрата бойна система в аниме или манга, която съм виждал. В Наруто го има малко моментът - опааа, изпозлвах Риплейсмънт Джуцу... и защо всеки път пънчетата са отрязани перфектно? Все едно нарочно ги поставят в гората предварително... Или пък техниката с изпаряването в нищото... ;/ А пък шарингана кооолко е счупен, единствено не регенерира откъснати крайници... ама знае ли човек, може и това да прави? Да не говорим за 'онова джуцу' на Наруто, както и за 'онова другото' на Сас'ке... :roll:

Излишно е да пиша Кишимото как е крал от Тогаши. Това всички си го знаем - има тема за аниме флейм...

Иначе Наруто напоследък печели активи; арката с Джирайя >> битката с/у краля, която дори не е почнала и ще я видим сигурно по-догодина някъде...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 6:37 pm 
Аватар

Първо една малка забележка: Анимето на Наруто е многократно по-зле от мангата, а анимето на хънтъра е няколко пъти над мангата!

Наруто: Мангата е еднообразна. Никой от героите не ми става симпатичен освен самия Наруто и то не по дефоут :? Минавам томовете : "Аха то тъй става, а те успяха да победят мислех че ще загубят". Като сюжет пак си ги има дупките, чете се главно заради битките. Отношенията между героите ми остават до голяма степен безразлични.(Убиите ме всички дет изправят в култ Хината колко е сладка, Какаши какъв бил пич и т.н. :lol:)
По отношение на арта е над средното ниво, нямам нищо срещу стила.
Бой е следващото, ами... в началото беше виж мега техниката, виж шарингана, сега с тез опашки същата работа. Верно вкараха там елементите ама на мен ми се стори че беше сякаш измукано от пръстите таз система.
Радващи елементи в наруто да речем че има няколко бишита и няколко сравнително интересни героини. Кабуто, третия, Саске Сасори.. (макс още 1-2 да се сетя ако се напрегна), оназ русата дет с Гара се влачеше, мадамата със Саске...(при героините е още по-бедно)
За хънтъра: Историята въпреки всичките тез мизерии около почивките на Тогаши държи постоянен интерес. Историята няколко пъти да я прочетеш всеки път ще намериш нещо което предния път не си разбрал напълно. Всичко е обяснено и поставено на точното си място. Напълно изграден свят! Без проблеми можеш да си представиш общата картина. Героите - всеки е до определена степен развит. Малък минус е че сякаш не е поставена черта между главен и второстепенни герои, но нямам оплаквания в сюжета така че на кой му пука :lol:
Арта е най-слабата част от мангата и единствения показател който я поставя под анимето.
Бойната система е една от най-добре замислените, с връзки и яснота за евентуални лимити докато боравиш с нена. Единствения минус тук е как почнаха да се появяват толкова произволни нен техники. Малко първоначално като ми дойде наум се сетих за югио чудовищата и ръцете в МАР.
Радващи елементи..... ами от мъжка страна са прекалено много че да се пишат. Колко от главните или важните второстепанни няма нещо за което да му се кефиш?! От естетическа гледна точка да речем Курапика, Шайнак(май тъй беше), Килуа, Хисока, Куроро... Женските персонажи както винаги се е знаело са малко малко но... Мачи, Шизуко, тази с кръвта(все и забравям името), Биске?! (така и не разбрах пола мускулеста жена или мъж (или горила :lol: )?!)
Така:
Наруто
История - 7
Арт - 9
Забавлвние - 8
Сериозност - 6 (принципно си мислех за 5ца но хайде. Тук имам предвид доколко добре е изграден света- бойните техники начин на представяне на героите)
Общо- 7.5
Хънтър:
История - 8 (заради последния арк най вече който все още няма обяснение как допринася на историята)
Арт - 5 (можеше да бъде и по зле)
Забавление - 9
Сериозност - 10
Общо - 8

И двете манги са доста добри, подробностите около тях са факторите който главно намаляват оценките им. Но имаше момента че на наруто доста трябваше да мисля за очевидно добрите черти докато при хънтъра още доста мога да пиша :lol: Хънтъра е нещо което смятам за по-доброто.

ПС МАле колко изписахОо Не ми се чете да проверявам какви глупости съм писалаХХ

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 6:49 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

С какво пък граничи със сейнен.. с това, че има повече текст от картинки :mm:

Сасори беше един от най-силните Акатскита изобщо. Както беше и Дейдара - не смятам, че не си е заслужил ефирното време. При все и че имаше дорама и история зад неговата битка

Системата за бой в HxH е добра ли? Там няма система - има некви готини стратези с преобмислени ходове, които ни се разказват на дълго и широко как се чувстват във всеки един момент от битката. Системата за представяне на битките е зле.... С това авторът цели да пипне сърцето на читателите качели четат наистина сейнен, а не поредното шоненче, но в последно време това ми прилича единствено на опит да се забави действието възможно най-много.
"И той изпита страх" ... erm i can freakin see that >_>

Не ми казвай, че ше ми правиш проблем за перфектно отрязани пънчета, при все, че само ако си ухапеш пръста можеш да извикаш една жаба по-голяма от блок в младост =/
Техниката с изпаряване в нищото е нинджа©™ техника бе- без нея кви нинджи ше са ?? :-0
Шарингана може да се окаже най-великата техника -техниката на безсмъртието, тъй че няма сми да го коментираме.

Че Кишимото е крал от Тогаши - нема проблеми, той е крал и от wikipedia и от cowboybebop и от къде ли не.. обаче като открадне нещо, успява да го пресъздаде достатъчно добре, че пак да ти е интересно, нека не забравяме това...

Джирайя фту
Бе бях написал един два аргумента, ама няма сми, щот си е до лично мнение/поглед ^^

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 7:08 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

С това че има КЪРВИЩАААА!!!оне!оне!! :lol: Мне сериозно, в хънтъра сума ти народ измря и то по супер брутален начин. Самата история също не е като на някой типичен шоунен за това как главния герой иска да стане някакъв супер. Точно защото не се върти всичко около Гон ме кефи зверски много.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 7:16 pm 

SayanMk написа:

Бе бях написал един два аргумента, ама няма сми, щот си е до лично мнение/поглед ^^

Така ли тънко ще се измъкнеш. :mm:

И все пак съм изненадан....от аргументативна гледна точка очаквах Хънтъра да бъде подкрепен , но анкетата ме чуди яко :o ......феновете на Наруто да не са заспали ор самтин....

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 7:47 pm 
Аватар
Masaka?!

Цитат:
Ммм да, напомни ми и друга слаба черта на хънтъра - няма женски :Р

Пхахахахахаа, а в Наруто като че ли има?

Анко - герой зарязан в пета глуха, който никога повече няма да се появи. ;/
Темари. Единствената останала яка мацка, и тя се явява от дъжд на вятър...

В HxH си има Мачи, Шизуку, а пък и новата членка на Геней Риодан също е сладка. Оу, да не забравяме Курапика. :lol:

А това, че последните 10 глави на HxH бяха толкова по-слаби, не значи, че предишните битки не са стрували. Напротив, бяха прекрасни. Ако ще сравняваш последните две арки в мангите само, ок - съгласен, Наруто бие. Обаче мангите не са почнали преди 10тина глави.

Btw, нинджите се крият - те не изчезват, телепортирайки се... Уф, забравих за Шарингана, който позволява и да се телепортираш в друго измерение/пространство ><, гомен. Той така и Сасу - на прага на смъртта призова Манда, вкара я в генжитсу с шаринган, телепортира се в корема и (това незнайно как - явно пак шаринган) и това с напълно липсваща чакра и то със скорост по-бърза от тази на ядрена реакция...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 8:21 pm 

Morridin написа:
В HxH си има Мачи, Шизуку, а пък и новата членка на Геней Риодан също е сладка. Оу, да не забравяме Курапика. :lol:

Да не забравяме и Бисквитката ( в привлекателнета й форма xD) и Mench (жури от хънтър изпита xD, но която btw е много готина ) ....само това намерих :lol: Изображение

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 23, 2007 10:07 pm 
Аватар

Hanabishi_\R/_*cool huh? написа:
Morridin написа:

Да не забравяме и Бисквитката ( в привлекателнета й форма xD) и Mench (жури от хънтър изпита xD, но която btw е много готина ) ....само това намерих :lol: Изображение

за менчи съвсем бях забравила :lol: Но така може да се включи и момичето от асансьора(макар и тя да получи титлата горила), Мисо и тази колежката на Курапика дет умря.. Аха сетих се Везе й беше името

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 24, 2007 4:16 am 
Аватар

HXH!
И двете манги съм ги чел по 2 пъти(много свободно време)докъдето бяха излезли преди 5 месеца
И на двете последните 10-20 глави не съм ги и поглеждал(чакам да се посъберат повечко)
Наруто ми е много еднообразна и на сичкото отгоре повечето герои си нямам идея защо са там. Има прекалено много недоразвити герои. Освен това Наруто съкс а Сакура много яко ме дразни.
НХН поне се съсредоточава върху 4ма герои. Е вярно че Леорио и Курапика останаха на заден план но поне се знае къде са и какво правят. Ако вместо мравките имаше друго продължение на историята щеше да е далеч по добре и въпреки това НХН FTW!

Every fight is a food fight if you're a cannibal
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Дек 24, 2007 9:41 am 

faranar написа:
Е вярно че Леорио и Курапика останаха на заден план но поне се знае къде са и какво правят. Ако вместо мравките имаше друго продължение на историята щеше да е далеч по добре и въпреки това НХН FTW!

Не знам , аз все си мисля , че ще ги върнат по някое време (ако не друго , то недовършени сметки с паячетата), виж че сега и Хисока и Куроро са се запиляли , а просто е немислимо да ги зарежат , като има толко хляб още в тях :lol: .....след мравешката арка, очаквам нек'во яко размазване :nod: ...(което тотално ще прати Наруто в ъгъла)

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 13 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]