Дата и час: Съб Фев 08, 2025 1:46 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 5 [ 74 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: RIP One Manga
МнениеПубликувано на: Пет Юли 23, 2010 6:53 pm 
Аватар

така и така не съм го употребявал,така де..манги.Но все пак РИП! :hat:

МнениеПубликувано на: Пет Юли 23, 2010 8:45 pm 
Аватар

Belgarion написа:
LinXnin написа:
не трябва да се ънрарват със CDisplay-a...

Е то те се разархивират, но скрито като кеш ;)

I see...
Но все пак имах предвид , че е доста удобно направо да свалиш чаптъра или цял том като рар и направо да си го отвориш без да го ънрарваш...

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 23, 2010 9:54 pm 
Аватар

Щом е за добро нека. Нема да ревете - за добро е!
И аз ако правя комикси и си видя комикса в нета... нема да ми стане хубаво. :wink:

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 23, 2010 10:10 pm 
Аватар

bmine написа:
Щом е за добро нека. Нема да ревете - за добро е!
И аз ако правя комикси и си видя комикса в нета... нема да ми стане хубаво. :wink:

Много умно. Днес онлайн сайтовете за четене утре ще погнат групите който сканират и превеждат. Ако мен питаш постъпката е глупава. Да кажем че ги нямаше тия сайтове - 2/3 от мангите който съм ги чел или ги чета нямат издание на англииски. Не съм толкова луд, че да уча език за един комикс. Просто няма да знам за съществуването им. Примерно мислиш ли че като имам възможност не си купувам от чужбина преведени на англииски. Пример: Чета някаква манга която е няма издадена на английски. Издават я. Докато съм някаде другаде където се предлага манга си я копувам. Печели автора защото местното издателсво което я е купило и продало му е платило права за издаване. В обратния случай незнам че съществува такова нещо като манга и просто подминаваш щанда все едно е голям камък. Честно почти всички манги съм ги почнал от ОМ. Дърпа си от manga traders но ОМ беще удобен сайт когато търся нещо до видя 1-2 глави ако ми хареса дърпам по-късно и чета. За тая цел принципно manga traders не става. Търсенето не ми харесва, трябва обикновенно да дръпна 70 мб том който понякога се дърпа за 1 мин понякога за 1 час, понякога просто не бачка /имаше период в който или не работеше или беше бъгнат/ и тогава ОМ беше спасението. ОМ сваляше манга когато издател на английски вариант помори - помня че така например стана с Gantz. Да си седят на локално затворения пазар с тъпите си тикви като нищо не разбират. Ако не беше ОМ сега макар и скромната ми колекция от 2 томчета нямаше да я има. Както и да е простотията не ходи по дърветата.

МнениеПубликувано на: Пет Юли 23, 2010 10:16 pm 

bmine написа:

Ама не прайш, нали?! Шшшшът тогава. :lol: Аз, пък бих се нарадвал, ще добие популярност и после ще си го купят. Да не мислиш, че хората не си купуват манга, защото я има в нет-а? Точно обратното е - хареса им и после си я вземат, за да я имат на физическо копие. Някои за колекцията, някои си обичат да препрочитат и т.н.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пет Юли 23, 2010 10:57 pm 
Аватар

Много се радвам, че мислите така. Но моето мнение си е мое. Лека нощ! :thumb:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 24, 2010 6:24 am 

Жалко за OM. Това беше сайта, който ползвах главно. Опростен максимално, без хиляди скапани и бавещи реклами докато четеш и без ненужни теми, мнения и т.н. Огромна библиотека с кратко но достатъчно инфо. Стотици кратки истории и уан-шотс. Ежедневен ъпдейт на всичко, което чета. Искаш да видиш първите няколко чаптъра на дадена манга - просто отваряш и четеш, а не трябва да сваляш цял том. Абе вършеше си перфектна работа!
Ще ми липсва!... RIP

Btw не е само OneManga, който ще отива на кино. :death: MT също е аут (само където те поне са запазили manhwa-та). Въпрос на време е и MFox-a да замине. Ако не ме лъже паметта мисля че в MH беше споменато някъде, че над 20 от големите сайтове предлагащи манга за он-лайн четене ще бъдат затворени начело с OM.

Тааааааааааааа OM ще е мъртав следващата седмица, което ще рече, че имате 2 дни да теглите нещо, което харесвате и не се намира за теглене другаде (защото скоро за директно четене може и да не останат сайтове). Да не говорим, че аз поне, като съм търсил по-стари заглавия преди ми се е случвало да ги намирам едвам-едвам от "аборигенски" сайтове, от където се тегли с 2 кб или изобщо не съм ги намирал за теглене, а само за четене. За това запасявайте се докато още го има OM-та с любимите неща, че после да не се питате ама що така. Препоръчвам ви да ползвате една малка безплатна програмка наречена "DomDomSoft Manga Downloader". Сваляте, разархивирате, оправяте си настройките както ви е кеф, избирате си заглавието и програмата сама ви сваля всички чаптъри от OM. Бързо лесно и удобно... е поне до края на седмицата де. :?

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 24, 2010 11:26 am 
Аватар

ще е много жалко за ОМ.Да се надяваме че "авторите" ще разберат грешката си и ще върнат сички сайтове :D
Както се казва "Надеждата умира последна"

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 24, 2010 11:40 am 
Аватар

В краина сметка е изцяло заради Американския пазар на Манга. Но не виждам защо не направят саит ограничаващ достъпа от определени страни с лицензи, където се издават и могат да бъдат четени и се намират на пазара.
А и друго според мене е време самите автори на манга и по-големите манга списания да си направят on-line версия на английски за четене. Доста хора биха си плащали за месечен on-line абонамент на приемлива цена.

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 24, 2010 3:25 pm 
Аватар

Тва много трудно ще стане защото по този онлай начин авторите няма да им трябват издатели за ди си пускат мангата. А издателите НИКОГА няма да допуснат такова нещо, поне не и масово.

МнениеПубликувано на: Съб Юли 24, 2010 8:00 pm 
Аватар

Wind_Falcon написа:
Тва много трудно ще стане защото по този онлай начин авторите няма да им трябват издатели за ди си пускат мангата. А издателите НИКОГА няма да допуснат такова нещо, поне не и масово.

bingo
+
както бях писал по повод игри/филми/музика - не виждам причина да храня ОГРОМНА част хора, дето нямат общо със самото "творчество" - производителите на дискове, пластмаса, хартия и търговците, които си го препродават, за да стигне до мен на смешната цена от "80-120" лева за игра :bash:

Докато едно онлайн търгуване ще означава, че огромна част от парите ще отиват директно при самите творци, а и цената ще падне в ПЪТИ :baby:

Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 24, 2010 9:37 pm 
Аватар

Фенскусии...

И е тегаво, но не е болка за умиране. По сайтовет на групите в 90% от случаите има линкове....

МнениеПубликувано на: Съб Юли 24, 2010 10:00 pm 

Да но ще е тегаво ако следиш (като мен) над 10 заглавия да чекваш всеки ден по над 10 сайта/блога на съответната група, за всяко поотделно. Да не говорим, че често се случва различни групи да пускат чаптърите за дадена манга. FH например са вече няколко чаптъра назад с Air Gear. Ходи търси, кой е пуснал новият чаптър, ако нямаш сайтче, което да ти го даде наготово линка (или директно за четене). Не е болка за умиране, но ще да е супер тегаво ако няма нещо, като общ блог "кой какво е пуснал".. :?

А за това с платеният сайт - мисля че MH подготвят нещо подобно. Става въпрос за въпросният OpenManga, за който само говорят, но така и не успях да зацепя платен ли ще е или какво. Още го разработват и хем пускат някакво инфо, хем нищо не казват точно и ясно. Доколкото разбрах щяло да се дава процент на авторите, както и на групите, които ще сканират и превеждат, но потребителите ще плащат ли със сигурност и колко не се казва никъде черно на бяло.
Както и да е.. ще го видим, като стане готово. ;)

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юли 24, 2010 10:05 pm 
Аватар

w3q_y2y написа:
но ще да е супер тегаво ако няма нещо, като общ блог "кой какво е пуснал".. :?

Има http://www.mangaupdates.com/ за тая работа пич. На страницата на всяко заглавие си пише кой е последния преведен чаптър и от коя група.

МнениеПубликувано на: Съб Юли 24, 2010 11:31 pm 
Аватар

да се плаща добре но не да има 5-6 от най-извесните манга а да има голямо разнообразие какво в онеманга.И разбирасе цената трябва да е разумза защото не всички могат да си го позволят.Аз бих си плащал но не и повече от 15-20 лева на месец :)
ПС:Макар че и 20 лева са много :(

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 5 [ 74 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]