Дата и час: Съб Фев 08, 2025 5:02 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 2 [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: [AsMA 2008] ~ Best Ongoing/Completed Seinen Manga Award ~
МнениеПубликувано на: Пет Апр 10, 2009 4:06 pm 
Аватар
Модератор

Промените сам си го каза се правят в началото, не в края, може да го беше предложел в началото, сега ти остава варианта другата година. Разбира се, че се развива форума, друг е въпроса с каква стъпка (по-бърза или бавна от преди).
Не се е събирала една малка групичка хора, не са си избирали жури те, за журито всеки можеше от този форума да предложи който иска, дори самия себе си. Които са изявили желание са дали мнение, има и тема за критика където също можеше да дадат мнение, никой не им е запушел устите. И точно влизането на тези заглавие е след не малко обсъждане на тези които имаха еднаква подкрепа от журито (другата половина влезе точно заради мнозинството гласове). Ако се остави феновете да избират манга 90% ще е една и съща, защото голямата част си четат едни и същи манги и рядко почват нови, камоли по-малко известни. Та ако гледаме това мнозинство ще има 4-5 заглавия във всяка категория. А ако тръгнем да гледаме професионалните критики и др., то какъв е смисъла от журито ? Това мога и сам да го направя, и няма да има нужда от жури. Упрекваш защо журито не е направило така и така, ами защо не се предложи и ти (по всяка вероятност щеше да си вътре) или промени по-рано, това е същото като с депутатите, а кой ги е избирал тях ?
Има демократично разрешени спорове в тоя форум, просто че ти не си ги видял е друго нещо.
В началото щеше да е по-малко от 10 заглавия в категория, резултата е че са повече. Това е максималния избор, и повече от 12-13 заглавия няма смисъл да се слагат.
А тея световни класации в и извън Япония, прощавай но не ми дреме какви са. Един пресен пример: Double Arts беше страшно добре приета навсякъде, с голям потенциал, резултата беше, че я спряха за нисък рейтинг в Япония. Има и обратните случаи, супер популярно в Япония, а навън хич. А това хич не са единични случаи.
За повече заглавия както казах няма смисъл, който иска повече в темата с критики съм дал списък с обсъжданите заглавия.
Както казах това не е професионално, не сме се събрали само критици тук, в журото са фенове избрани от фенове, не виждам смисъл и да се гледат критиците, защото тогава това е избора на някакви странични хора, а не на хората от AnimeS избрани от съфорумниците им. Всеки който иска нещо професионално, критики и друго сам може да ги потърси и разгледа тези по известни класации.

Профил  

Заглавие: Re: [AsMA 2008] ~ Best Ongoing/Completed Seinen Manga Award ~
МнениеПубликувано на: Пет Апр 10, 2009 5:25 pm 
Аватар

Mephisto написа:
nem13 написа:
За Pluto - не ни е впечатлило чак толкова, не сме го вкарали. За Real - горе-долу същото.

Чели ли сте ги, та да имате мнение за тях?

:lol: И каква обективност трябва да произлиза от това? И каква всеобхватност? От там, каква тежест могат да имат тези награди? И ако някой тепърва е решил да навлезе в сейнен жанра и види само тези заглавия, това ще му помогне ли да избере наистина най-доброто? Все пак всеки трябва сам да си реши. Дайте възможност за избор.

Всмисъл в един такъв конкурс трябва да има максимално голям избор. Пък като е малко популярно дадено заглавие, то няма да победи така или иначе.

Тук да съм обвинил журито? Просто попитах дали сте чели заглавията, които липсват. Пък другото са по-скоро риторични въпроси. Аз ако съм искал да гласувам за жури, щял съм по-рано да пиша в темата. А колкото до предложенията - мда, можех и по-рано. Пропуснал съм. Но това не означава, че предложените за гласуване заглавия са достатъчни. Просто не съм прочел тази тема по-рано. :huff:
За следващата година, живот и здраве се надявам да не закъснея. :lol:
И все пак не разбрах чели ли сте преведеното от Pluto и Real?

Заглавие: Re: [AsMA 2008] Критики, предложения, въпроси и коментари
МнениеПубликувано на: Пет Апр 10, 2009 10:48 pm 
Аватар

А аз доколкото си спомням ти отговорих, че сме. Или поне аз, като това е и причината да не посоча дадените заглавия. Имала съм прични, колегите ми в журито също. Но дори и някой да не е...Хора са, имат право да не са манга справочник.

И понеже спомена демокрацията, а аз като виден представител на класическото общество не мога да не се обадя стане ли дума за гръцки творения. Демокрацията(т.е. власт на народа) в най-чистия си вид я няма никъде, за това народа/потребителите дават правото на хора, избрани от тях самите да вземат нужните решения. Като забележи, тук всички са избрани чрез гласуване от потребителите на базата на това, което са демонстрирали като осведоменост и компетентност.

И продължавам да държа на тезата, че тези две манги, без оглед на тяхната стойност и качества, нямат място в списъците. Живот и здраве, догодина, ще се разгледат отново и тогава може да ги има. Само да вметна, че репликата "Това е пълна лудост" малко се отдалечава от идеята за градивна критика.Като се замисля, цалата идея за градивна критика май ви се заключва в мърморене като сърдита свекърва.

МнениеПубликувано на: Съб Апр 11, 2009 9:20 am 
Аватар

Да, права си. Но не мога да повярвам, че по-детински заглавия могат да бъдат поставени по-напред от тези великолепни заглавия.

МнениеПубликувано на: Съб Апр 11, 2009 3:23 pm 
Аватар

Fictional being написа:
Logrus написа:
Извинявай, но ти харесваш Fate/Stay night ....моля те спести си високопарните фрази тип "шоненче" и тн. :D

че кой не би харесал това:
16+

:o

btw шоненче си е
изключително добро шоненче
но шоненче =D

WTFC? И Евангелион се е водило шоунен... Но си е направо сейнен, особено EoE.

И като казвам снизходително "шоуненче" имам впредвид тия огромните, лукуместите по 300-500 чаптъра. Убийте ме, ама не може едно нещо да се издава 10 години, с по чаптър на 7 дни, и да е качествено след толкова време. Просто феновете му неусетно си правят компромисите.

Ааа, и понеже пропищяхте махалата за Плуто, никой фен на Айзък Азимов няма да го впечатли чак толкова. Когато си му минал през огромното количество тоново за роботите, трябва нещо да е наистина новаторско, за да те впечатли. Плуто го изчетох с чувството за манганизирана версия на Аз, роботът....

А самата манга е базирана на друга, което доказва старата приказка, че най-хубавите идеи често са крадени...

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Апр 11, 2009 5:02 pm 
Аватар

nem13 написа:
WTFC? И Евангелион се е водило шоунен... Но си е направо сейнен, особено EoE.

Бтв, трябва да кажа, че е същото и за Death Note. :lol:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 2 [ 21 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]