Дата и час: Сря Фев 19, 2025 5:01 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 4 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Аниметата от 2017 - какво ви зарадва най-много?
МнениеПубликувано на: Сря Дек 06, 2017 1:39 pm 
Аватар

Както и да го гледаме годинката си беше отврат.
По-надолу съм раздал едни медали, но те са само в нейните рамки. Реално няма аниме, което да заслужава злато, а може би най-много сребро.

Злато
Shouwa Genroku Rakugo Shinjuu: Sukeroku Futatabi Hen - не е толкова добро, колкото първи сезон, но същите интересни развиващи се герои, същите страхотни актьорски изпълнение и същите невероятно изпълнени анимационни моменти в ключовите моменти.
Little Witch Academia (2017) - не е с концентрираното качество на shot-а от 2013-та, но пък е приятна заигравка със същите теми от същите автори. Най-доброто от Trigger напоследък.
Kidou Senshi Gundam: Thunderbolt (2017) - няма мрачната атмосфера и интензивния сюжет на първи сезон, но е поредната доза красота, екъшн и lore на тема Universal Century (доста препратки).
Yoru wa Mijikashi Aruke yo Otome - много приятно филмче. Не е толкова добро, колкото сериала Yojouhan Shinwa Taikei, но е от неговия тип преживяване.
Uchouten Kazoku 2 - още от същите карикатурни и донякъде самоиронични приключения познати от първия сезон.
Mahoujin Guru Guru (2017) - не съм си представял, че пародиите на тема 8 битови RPG-та може да са толкова креативни и забавни. Когато приключи хващам старите серии, нищо че не са довършени.
Shoujo Shuumatsu Ryokou - тбие великаните в жанра Made in Abyss и Kino no Tabi: The Beautiful World в собствената им игра, при това визуално е доста скромно и семпло, но има сърцето и човещината, която липсват на другите две. Сякаш разбира хората, емоциите им и вътрешните им противоречия много по-добре.

Сребро
ACCA 13-ku Kansatsu-ka - сюжетно нищо особено, но откъм арт и атмосфера приятно и с разбиране за хората и сложните машинации вътре в бюрократичните организации.
Kono Subarashii Sekai ni Shukufuku o! 2 - покрай това изгледах и първи сезон. Поредицата почва много идейно, в един момент се изчерпва, но добра финална битка. Втори сезон почва скучно, но някъде към средата става адски добър и така до края. Струва си, ако си падате по просташки комедии. Има и маса lewd тъпизми, но си заслужава да се изтърпят.
Nobunaga no Shinobi: Ise Kanegasaki Hen - като предния сезон. Идейни чиби шегички с реални исторически личности от Сенгоку периода и легендите за тях.
Lupin the IIIrd: Chikemuri no Ishikawa Goemon - едно от най-бруталните Люпен Трети заглавия.
Uchuu Senkan Yamato 2202: Ai no Senshi-tachi - дали защото вече само Xebec го прави или защото оригиналният втори сезон си беше непоправимо тъп, но рибута на Uchuu Senkan Yamato вече не е толкова добър. Красива но дървена графика, понякога монтажът е пълен хаос, невдъхновени промени в историята. Да видим, как ще се развие.
Natsume Yuujinchou Roku - Нацуме по дефиниция е добро, но вече всичките му номера се изтъркаха.
Aho Girl - просташка комедия, но приятна. Участват едни от най-подходящите за целта сеюта.
Made in Abyss - страхотни арт, анимация, музика, свят и дори част от героите (Озен и Наначи). За съжаление нищо повече от това, а и някак насила се опитва да изтръгне емоция от зрителя. Не мога да му дам злато. Shoujo Shuumatsu Ryokou върши същата работа с по-голяма лекота и с по-тънък бюджет.
Gintama. (2017) - не е от най-силните сезони, но значително по-добър от предния, който бясно препускаше през материала.
Kekkai Sensen & Beyond - не е на нивото на първи сезон, но успешно успява да пресъздаде атмосферата, нищо че е с друг режисьор и сценарист.

Мед
Onihei - нищо особено, но рядко получаваме самурайска драма.
Atom: The Beginning - интересна нърд-центрична концепция, но сценаристите не са знаели, какво да вършат с нея.
Blame! (2017) - среднист филм, реализиран с грозноватите визуални средства на Polygon Pictures, но на фона на слабата година е едно от запомнящите се заглавия.
Mobile Suit Gundam: Tho Origin 5 - много зле беше този епизод. Колкото и пари да бяха вложили, колкото и да обичам персонажите, не мога да му дам нещо повече от мед.

Алпака
Chain Chronicle - убийствено красив арт, убийствено тъп сюжет и герои.
Tales of Zestiria the Cross (2017) - като горното, само дето в допълнение вече мразя Розе с дивата страст запазена за персонажите от SnK и Code Geass.
Shingeki no Bahamut: Virgin Soul - като горното, но вместо Розе името е Нина.
Seikai Suru Kado - получава алпака медал, защото за няколко серии успя да ме излъже, че е сериозна фантастика: пък то джосей любовен триъгълник...нищо, че анимето е сейнен.
Kino no Tabi: The Beautiful World - The Animated Series - сравнено със старото аниме си е позор, но пък получава медал за това, че ни светна колко лоши са книгите.

Освен излизащите през годината изгледах и rewatch-нах доста Gundam, най-вече от Universal Century вселената. Може да се каже, че видях някои изконсумирани преди доста време заглавия от поредицата в различна светлина.

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

Заглавие: Re: Аниметата от 2017 - какво ви зарадва най-много?
МнениеПубликувано на: Сря Дек 06, 2017 4:09 pm 
Аватар

velush написа:
на shot-а от 2013-та

Изображение

Ако някой иска може да види и оценките ми за предходни години в профила ми в MAL:
https://myanimelist.net/profile/lovelyangel666

Best sequel - Uchouten Kazoku 2

Best *monogatari - Owarimonogatari 2

Best short - Tsurezure Children

Best quality - Inuyashiki

Epic quality - Shingeki no Kyojin 2

Best cooking anime - Shokugeki no Souma 3

Best harem - Saekano 2

Worst harem - Eromanga-sensei

Somewhere in the middle - Renai Boukun

Best magicians, fantasy, etc. - Zero kara Hajimeru Mahou no Sho

Best romance - Tsuki ga Kirei

Best OP - Inuyashiki, Net-juu no Susume

Best ED - Kekkai Sensen & Beyond

Homoerotic sparkling comedy of the year - Nanbaka 2

Best soppy drama - Kuzu no Honkai

Worst soppy drama - 3-gatsu no Lion

Best Harry Potter - Little Witch Academia

Best Gintama - Gintama.: Porori-hen

Best politics and audits - ACCA: 13-ku Kansatsu ka

Best historical - Onihei

Best mystery - Sakurada Reset

Worst mystery - Princess Principal

Watchable game anime - Kakegurui

Unwatchable game anime - Ousama Game

The only thing worth watching is the opening - Berserk 2

Even the opening isn't worth watching - Sakura Quest, Dies Irae

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Дек 14, 2017 2:39 am 
Аватар

Местоположение: Akihabara Town Music:Drum&Bass Movement:WalkingVehicles MAD
аз нямам алпака от 2017, мога да кажа само за цялото време до сега
2017 ми е слаба от към аниме само мед и сребро имам, щото само 2 съм гледал

МнениеПубликувано на: Чет Дек 14, 2017 8:03 pm 
Аватар

Годинката ми изглежда средно ниво и нагоре. Не съм гледала кой знае колко, но пък все се намираше нещо да зяпам между другото.
Не съжалявам, че изгледах/гледам:
Гинтама- новия сезон с рандъм арките.
КоноСуба - първия сезон беше по-добър, но и тук имаше моменти.
Бахамут - какво толкоз я храните Нина не ми е съвсем ясно. Сякаш няма по тежки случаи на пищящи.
Mahoujin Guru Guru - май само бай Велуш го следи. Супер анименце. Първото аниме съм гледала от части повече от веднъж. Тук обаче са вкарали история, което е слабата страна на първата адаптация, че даже и романс.
Kujira no Kora wa Sajou ni Utau - за малко да го дропна на трети епизод. След фала там обаче нивото се възстанови, че и го качи. Много добре се развива, само края да не о****т.
Kekkai Sensen & Beyond - още от старото, но без наченка на история за сега. Е, поне не разочарова.
Fox Spirit Matchmaker - да, китайското имам предвид. По качествена продукция от повечето японски, романс, екшън и естествено и супер подценено.

Съжалявам, че дадох шанс на:
Fate/Apocrypha - цели 12 епа преди да осъзная, че колкото и дачакам нищо няма да се случи.
Masamune-kun's Revenge -загуба на време

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 4 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]