DiaDora, нещо не те забелязвам да се оплакваш от фенсървиса предназначен за дами...възмущаваш се предимно от цици, прашки и дамски задници...
Сега за фенсървиса.
Има два вида:
gratuitous titillation - това за което говори DiaDora.
intertextual references - връзка с други евентуално несексуални неща, които ще се харесат на феновете.
Имам чувството, че вторият напоследък им се отдава доста добре. Примерно S;G е почти изцяло изграден от такъв.
За добрия секс фенсървис - той трябва да е красив, да е поднесен в правилното заглавие, в подходящите моменти.
Ако е мизерен, в прекалени количества или в най-нелогичния за секс момент, значи че "готвачът" на шоуто е сложил лоши подправки или е объркал дозата. Резултатът естествено не става за консумация.
Подобен ефект може да се получи и от това, че масовият вкус е толкова свикнал с определени подправки, че за да усети разликата, трябва да му се дава конска доза.
Има и заглавия, които са изградени изцяло от фенсървис, при това с най-разнообразно качество и амбиции - от най-долнопробни до невероятно креативни и изчанчени.
Естествено те трябва да се избягват от хора, които не се кефят на такива неща.
DiaDora
Цитат:
Та какво ще кажете за масовото количество гащи и преливащи цици, което драстично нараства, въпреки генерално приеманото мнение, че грубия фенсървиз...само вреди на есенцията и качеството на сюжетната история и пътя на развиетие на героите...
Проблемът е колкото в зрителите (които купуват съответните дискове), толкова в неспособността на авторите да измислят интересен сюжет и да развият героите си.
Цитат:
Maсово сезонно се изплюват завиден брой безмозъчни анимета,пълни с фенсървиз и за да може по-сносните да са конкурентни, волю не волю и те разголват кълки и помпат балкони, с риск да навредят на смисла и посланието
Че това е така във всеки забавен бизнес.
Хората са си такива.
А останалите, като не могат да намерят любимия си продукт, ще си намерят някоя любима пазарна нишичка и ще си кютат.
Цитат:
което уж, всяко аниме малко или много носи с историята си
Тук нещо си в грешка.
Цитат:
масата аниме фенове са хора отворени към нестандартното и имат перцепция за изкуство
Тук има и един друг ефект.
Колкото и да си отворен към изкуството, не всеки ден си в настроение за сериозно такова. Не всеки ден ще ти се гледат кубистки или поантилистки картини.
Не всеки ден ще ти се четат древни философи, нали?
Цитат:
Затова ценителите след определено количество погълнати анимета, минават само на стари
Аз пък съм попадал на стари анимета, които от днешна "изкилифренчена" гледна точка изглеждат адски глупаво (за грозно да не говорим).
Силата на старите анимета е, че добрите от тях са издържали теста на времето и изглеждат смислено вече извън контекста или модата.
Е, има и хора (като мен) с фетиш към стари и глупави заглавия
![=))](./images/smilies/=)).gif)
.
Още един момент - гледайки в миналото, човек може да научи, които добри тенденции изграждат съвременните качествени заглавия. Да види влиянието.
(Е, аз никога няма да дораста такъв висшизъм.)
Т.е. това не се дължи само на увеличаването на фенсървиса. Него малко или много винаги си го е имало...предимно глупав...
Пример:
Цитат:
ИЗХОД : бойкот на такива анимета
Това хубаво...но да го кажеш на плащащите за аниме японци...защото ако нашето пиратство вземе та спре, бизнесът им дори ще се пооправи малко.
(Ето, ние работим за правилна кауза
![=))](./images/smilies/=)).gif)
)
Цитат:
Фенсървизните безмозъчни анимета в кереча
Каза един от големите фенове на биши момченцата в Kuroko No Baske.
Май и ти не се взимаш на сериозно...
На мен подходящият фенсървисът, насочен към моята група, никога няма да ми е в повече...освен ако е употребен по абсолютно некадърен начин и прецака по-стойностни черти на заглавието.
Примерно както pantsu-тата и shoujo-ai-а, тотално провалят diesel punk света на Strike Witches.
Но това явно си е недостатък на автора на книгите, който не се е сетил, какво по-добро да разкаже в този свят.