AnimeS-bg.com
http://forum.animes-bg.com/

Къде отидоха хубавите анимета?
http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?f=46&t=55170
Страница 1 от 7

Автор:  dikidera [ Съб Сеп 25, 2010 9:20 pm ]
Заглавие:  Къде отидоха хубавите анимета?

Наблюдавам още от миналата година, че аниметата с повече от 13 епизода намаляха. Вече рядко виждам аниме, което да мине тази бариера.
Сега след като Hitman Reborn свърши не остават много анимета, с много епизоди, а и на блийч му се вижда края според мангата...

Примерно ето Highschool of the Dead свърши на 12-ти епизод, а беше интересно, въпреки многото фенсървис. И какво следва сега??

Само анимета с по 12 епизода ли ще гледаме? И мангите и те малко се развалиха по този начин. От няколко месеца следя MangaFox всеки ден мангите и няма такива, които да бъдат одобрени за аниме(освен Beelzebub и някое друго)

Вие какво мислите?

Автор:  burst [ Съб Сеп 25, 2010 9:36 pm ]
Заглавие:  Re: Къде отидоха хубавите анимета?

в бан листа..

Автор:  Rampage [ Съб Сеп 25, 2010 9:37 pm ]
Заглавие:  Re: Къде отидоха хубавите анимета?

Къде отидоха?На майнта си отидоха.Спряха едно шонен аниме,което,за разлика от Наруто и Блийч,не си губеше време с разни глупости,че и даже филърите бяха интересни.Съгласен съм с теб,че скоро аниме над 12 епизода,което си заслужава да се гледа няма да се появи.Простотии ще заливат кината и накрая японците ще видят,че поговорката"Не става само с ядене,трябва и акъл"ще почне да важи с пълна сила за тях.В последните 2 години,аз не съм видял нито веднъж един свестен шонен(като изключим Фейри Тейл).Другите са все по 12-24-26 епа и толкоз.Та толкова ли няма нещо,което да е със 100 епизода например.Аман от кофти скроени неща.

Автор:  Lorenar [ Съб Сеп 25, 2010 9:51 pm ]
Заглавие:  Re: Къде отидоха хубавите анимета?

Инфлацията ги изяде! Криза е ако още не си забелязъл(а). Американците нямат пари за бензин и не купуват аниме, пък и джингитайците ги мързи да измислят нещо зарибяващо (нещо което да заслужава повече епизоди... как Капуто е минал границата незнам). Добре че е One Piece иначе отаковците ще изпукаме.

Автор:  Burnx [ Съб Сеп 25, 2010 9:56 pm ]
Заглавие:  Re: Къде отидоха хубавите анимета?

Хм.. защо едно аниме трябва да е с над 100 епизода, за да е хубаво? :o Според мен не е определящ фактор. Иначе съм съгласен, че последните години има 90% фенсървис анименца и тук таме нещо стойностно с добра история, което получава макс 24 епизода. Постоянното откъсване от мангата е друга тема. Единственото, което можеш да направиш е да псуваш японската аудитория. :thumb:

Автор:  zlobcho [ Съб Сеп 25, 2010 10:03 pm ]
Заглавие:  Re: Къде отидоха хубавите анимета?

Пък и това, че едно аниме е 13 епизода е много условно казано, защото напоследък не съм видял нито една завършена история. Все очаквайте втори сезон, трети сезон и т.н. Може накрая да излязат с повече епизоди от Реборн, като се съберат. :lol:

Автор:  Thaumaturgist [ Съб Сеп 25, 2010 10:08 pm ]
Заглавие:  Re: Къде отидоха хубавите анимета?

Подкрепям колегата. Е, ако съберем всички сезони и ови на, да речем, сайонара зетсубоу сенсей, получаваме една немалка доза епизоди (43 ги изкарах лично).

Автор:  krish [ Съб Сеп 25, 2010 10:26 pm ]
Заглавие:  Re: Къде отидоха хубавите анимета?

Да, жалко за хубавите анимета... Ще дам пример с Nurarihyon no Mago който ще бъде 24 епизода :bash: а може да си го продължат по мангата, но... :huff: Както и да е дано в близкото бъдеще ни изненадат с продължения на многото спрени анимета. :vicious:

Автор:  ExcHyper2 [ Съб Сеп 25, 2010 10:41 pm ]
Заглавие:  Re: Къде отидоха хубавите анимета?

Абе да пуснат втори сезон на Gintama, за другите не ми е особено зор. :lol:

Автор:  Wind_Falcon [ Съб Сеп 25, 2010 10:50 pm ]
Заглавие:  Re: Къде отидоха хубавите анимета?

То от много години да се уцели добро аниме е рядкост. (шонени -/- добро аниме)

И това за епизодите е bulshit - кратки анимета > дълги.

Kino no Tabi, Kaiba, Kemonozume - все около 13 епизода и си засужават да се видат пред едно 99% от масата анимета.

Автор:  LinXnin [ Съб Сеп 25, 2010 11:00 pm ]
Заглавие:  Re: Къде отидоха хубавите анимета?

Абе то си има хубави анимета , ама има ли кой да ги оцени? Аман от капризи... Не може всяко аниме да е шедьовър или дъ бест ъф дъ иър. Винаги си има средните , просто трябва да се оценяват и те ... Няма значение колко епа е едно аниме , това пък е супер глупав въпрос за повдигане ! Както даде добри примери за супер кратки фалкона над мене , така ги има и дългите като One Piece и др.
Съгласен съм обаче с дикидера - не треа да има само с по 12 епа анимета...
HyperExc написа:
Абе да пуснат втори сезон на Gintama. :lol:
krish написа:
Ще дам пример с Nurarihyon no Mago който ще бъде 24 епизода :bash: а може да си го продължат по мангата, но... :huff:

X2 both of them

Автор:  dikidera [ Съб Сеп 25, 2010 11:09 pm ]
Заглавие:  Re: Къде отидоха хубавите анимета?

Имам предвид, че скоро не е е имало някакво мейнстрийм както го наричат Аниме/Манга...Soul Eater примерно беше 50 епизода и ок, но ако погледнем и класиките направо рулират...

Автор:  RavenLord [ Съб Сеп 25, 2010 11:11 pm ]
Заглавие:  Re: Къде отидоха хубавите анимета?

Съгласен съм dikidera, много от по-дългите анимета свършиха и няма кои знае колко нови такива, но значи ли, че едно аниме не е хубаво щом не е дълго? Нека бъдем оптимисти, има други анимета които не са толкова лоши. :)

Автор:  Sayuki [ Съб Сеп 25, 2010 11:12 pm ]
Заглавие:  Re: Къде отидоха хубавите анимета?

Всичко с времето си ! :lol:

Автор:  LinXnin [ Съб Сеп 25, 2010 11:14 pm ]
Заглавие:  Re: Къде отидоха хубавите анимета?

Вярно си е , има манги с потенциал и материал да се започне като феири теила , обаче явно и някаква друга роля (финансова , etc.) играе тука .
Абе бих се израдвал на някое добро "мейнстрийм" , ама не се оплаквам и вмомента. Каквото дойде пък , само да ги има добрите тук там и средни малко в повечко(няма как иначе) , баланса ще се запази.

Страница 1 от 7 Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/