|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 9:58 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: НАДценявани и ПОДценявани анимета Публикувано на: Сря Апр 14, 2010 5:39 pm |
|
DiaDora |
|
|
|
И досега не ми е ясно, що някои според мен доста посредствени анимета се радват на суперпопулярност, а за други шедьоври се знае толкова малко... Например акъла ми не го побира как такива неща като ELFEN LIED и HELLSING TV са толква известни , едва ли не аниме икони. Как пък нищо не ме грабна в тея двете...може би само образа на Алукард във второто, но ми беше крайно недостатъчно да си обясня патардията около него. Виж ОВА-та е съвсем друга хава. И за суперсвежички анименца като La corda d'oro също нищо не се знае, в сравнение с разтръбеното Nodame Cantabile. Мастърписа Shigurui, също е някъде в 3та глуха...
Последна промяна DiaDora на Съб Фев 12, 2011 4:58 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета Публикувано на: Сря Апр 14, 2010 5:50 pm |
|
K4HVD |
|
|
Регистриран на: Сря Яну 18, 2006 9:41 am Мнения: 2192 Местоположение: In the middle of nowhere
|
Цитат: Например акъла ми не го побира как такива неща като ELFEN LIED и HELLSING са толква известни , едва ли не аниме икони. Нарича се ВКУС. Както филмите (колите, бирата, футболните отбори, жените не на последно място) има такива които се харедват на всички (т.нар. комерсялни) и затова са по - извесни и не чак толкова извесни. С две думи аниметата, които описа по нагоре са наистина хубави според мнозинството зрители, просто защото са им харесали. Когато едно аниме е хубаво се харесва на мнозинството, а това дали НАИСТИНА е хубаво е въпрос на гледна точка. "Shigurui" не го догледах и това, което видях от него не успя да ме грабне а абсолютно нищо и за мене лично влиза в графата "оригинално но не ми харесва".
_________________ Най обичам гол по плажа аз да тичам ! ! ! Мечо пух: Колкото повече, толкова повече. И каза Господ: Да нямаш друг Георги освен мене и неспоменавай напразно името Жоро.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета Публикувано на: Сря Апр 14, 2010 5:50 pm |
|
DiaDora |
|
|
|
Само кажи Madhouse и е достатъчно. Много качествени анимета вадят тея и съм им абс фенка.(не че нямат и бози де ) Не съм го гледала още, но съм чувала добри неща за него много. Значи не е толква непопулярно. Стила му бил подобен на Гуруя. K4HVD написа: Нарича се ВКУС. Както филмите (колите, бирата, футболните отбори, жените не на последно място) има такива които се харедват на всички (т.нар. комерсялни) и затова са по - извесни и не чак толкова извесни. С две думи аниметата, които описа по нагоре са наистина хубави според мнозинството зрители, просто защото са им харесали. Когато едно аниме е хубаво се харесва на мнозинството, а това дали НАИСТИНА е хубаво е въпрос на гледна точка.
"Shigurui" не го догледах и това, което видях от него не успя да ме грабне а абсолютно нищо и за мене лично влиза в графата "оригинално но не ми харесва". Абе ако една жена е хубава....хубавото си е хубаво и друго не можеш да кажеш. Има си некви генерални възприятлия, които и тука трябва да действат, но явно кейса не е същия....Честно, не можах грам да се закача по тоз параграф.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Апр 14, 2010 6:01 pm |
|
dadaadda |
The No-Goodnick |
Регистриран на: Пет Май 04, 2007 5:05 pm Мнения: 9844 Местоположение: PervTown
|
... почти съм сигурен, че имаше такава тема O.O... ама... кат минах набързо нещата из фенкусии и не я изнамерих след малко ке мина и през дискусиите и там да видя xDта... да... бих казал, че съм абсолютно съгласен с K4HVD, всичко си зависи от вкуса ___ DiaDora написа: K4HVD написа: Нарича се ВКУС. Както филмите (колите, бирата, футболните отбори, жените не на последно място) има такива които се харедват на всички (т.нар. комерсялни) и затова са по - извесни и не чак толкова извесни. С две думи аниметата, които описа по нагоре са наистина хубави според мнозинството зрители, просто защото са им харесали. Когато едно аниме е хубаво се харесва на мнозинството, а това дали НАИСТИНА е хубаво е въпрос на гледна точка.
"Shigurui" не го догледах и това, което видях от него не успя да ме грабне а абсолютно нищо и за мене лично влиза в графата "оригинално но не ми харесва". Абе ако една жена е хубава....хубавото си е хубаво и друго не можеш да кажеш. Има си некви генерални възприятлия, които и тука трябва да действат, но явно кейса не е същия....Честно, не можах грам да се закача по тоз параграф. е добре... т'ва за жената си е баш същото като т'ва за анимето... хубоста зависи от гледната точка и предпочитанията(вкуса) на самия човек, който е решил да оценява самото нещо и точно за това, хубавото не си е хубаво, а зависи от вкуса на човека, който го оценява
|
|
|
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета Публикувано на: Сря Апр 14, 2010 6:09 pm |
|
DiaDora |
|
|
|
Абе нема да кажеш на некой крокодил, че е хубав, нали Просто щот хубави крокодили няма. Паралел : както некой, който е седнал прав, или бърза бавно... Това, че на теб обаче ти харесва, е друг ? Ти просто си харесваш крокодили по рождение .Тук идва момента с фразата :''въпрос на вкус'':wink: Капиш?
|
|
|
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета Публикувано на: Сря Апр 14, 2010 6:23 pm |
|
K4HVD |
|
|
Регистриран на: Сря Яну 18, 2006 9:41 am Мнения: 2192 Местоположение: In the middle of nowhere
|
DiaDora написа: Тук идва момента с фразата :''въпрос на вкус'':wink:
Капиш? Това и аз се опитах да кажа. Всеки който знае (или незнае) какво е аниме знае за Наруто. Това превръща ли го автоматично в хубаво аниме. Питай 1000 човека дето са го гледали и сигурно 70% ще кажат, че е готино. Намен едно от любимите анимета ми е Samurai champloo като досега незнам някой да е казал, че е най доброто аниме което е гледал някога. Май малко се поотместихме от темата за "НАДценявани и ПОДценявани анимета". Може би доста хора ще ме опровергая, но One piece ми се струва малко попрехвалено. Гледал съм до 75 еп някъде и въпреки, че съм чувал, че "става интересно след 100 епизод" неможах да се насиля да гледам още 30 епизода за да ми стане интересно (естествено трябва д асе подразбира че Наруто и Блич също не са ми фаворити, но пък накой са все още). Просто аниметата тип 200 250 епизода и нагоре малко започват да ме дразнят.
_________________ Най обичам гол по плажа аз да тичам ! ! ! Мечо пух: Колкото повече, толкова повече. И каза Господ: Да нямаш друг Георги освен мене и неспоменавай напразно името Жоро.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета Публикувано на: Сря Апр 14, 2010 6:24 pm |
|
SSJ Kisoso |
|
|
|
Ъъъъ жени, анимета wtf това са обекти - съвкупност от черти (в нашия случай XD) Съгласен съм с момчетата, всичко е въпрос на вкус. Крокодилите са грозни, защото масата казва така <=> анимето не струва, защото масата не го харесва; всъщност какво е крокодил и какво е лошо аниме? Не можем да говорим със 100%-ова акуратност, защото винаги има група от хора, които откриват 'грозните' черти като нещо уникално и сладко -> димек протично на останалите. Ако съществува жена, която абсолютно всички намират за грозна; то сигурно има и аниме с подобни характеристики. Но явно се отклонихме много от темата. И аз съм сигурен, че съществува такава тема. Много са аниметата шедьовъри (NGE, RaXephon, GitS), които не харесвам (а дори някои и хейтвам). Което показва (за моа) че няма никакво значение дали анимето е достатъчно рекламирано или не. Разбира се има хора, гледащи рейтинга на аниметата и си повляват на собствената преценка, но това не е лошо ^^; просто въпрос на харатер -> вкус (-> фетиш XD).
|
|
|
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета Публикувано на: Сря Апр 14, 2010 6:47 pm |
|
DiaDora |
|
|
|
zlobcho написа: :D Така е, всичко е въпрос на вкус. И аз се чудя как може някои хора да харесват анимета като FLCL, Dokuro-chan, Haruhi Suzumiya и Samurai Champloo, ама на, има и такива ФЛЦЛ e нема такава идиотщина...и може би затва е толва популярно. Т.е. там разбирам откъде произлиза популярността. А Samurai Champloo e всепризната класика. И едно от любимите ми анимета. И много рядко ще срещнеш човек, с различно мнение от масовото спец. за Шамплуто. А специално за One Piece: това може би е анимето,за което почти няма негативен коментар и повсеместно буди почит и възхищение... най-положително приеманото от вс шоненки. Аз лично не съм го гледала и не мога да се изкажа, но е факт че ми направиха впечетление масовите позитивни отзиви за него.
Последна промяна DiaDora на Сря Апр 14, 2010 6:51 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета Публикувано на: Сря Апр 14, 2010 7:40 pm |
|
HepMu |
|
|
|
Не е само въпрос на вкус, работата е , че в бг отакувците гледали много анимета и гледали точните анимета са много малко. Както знаем всички, повечето се водят само по наруто и ко. Това, че едно аниме не е оценено достатъчно е щот са го гледали 100 човека, а не 10 000. Първо елфен лийд и хелсинг, наистина са добри! Ти сигурно си една от малкото, на които не им харесва. Второ, Ла Корда Д'оро как да е известно, като е за момичета, както и Нео Анджелик Абис, Харуканару Токи но Нака де и тем подобните, които са си типични хареми за момичета. А според моите наблюдения в бг анимета се гледат повече от момчета :} Т.е пак прибягваме до изключително малкия брой на зрителите. Шигуруй мисля, че вече който си следи аниметата си го е гледал. Вярно, че не е за всички с някои тук там бруталности, но анимето си е епик и някои хора си го знаем. Самурай Чамплуу е СРЕД най-добрите анимета ЕВЪР, просто защото никой ама никой не може да ти каже само едно добро аниме. А дори някой да ми каже едно, това е абсурдно А тези, които не мислят така, имате странен вкус Оо. На мен Харухи ми е непонятно защо го харесват толкова!? А Докуро- чан само първия сезон беше добър. Гоуст Хънт също е гледан от малкото на брой отакувци, които ест не са изцяло в анимес, за туй отновно никой нищо не е казал. А колкото и да са зле, Наруто, Блийч и Уан Пийс са едни от най-приятните анимета за разпускане.
_________________ My Anime List
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета Публикувано на: Сря Апр 14, 2010 8:13 pm |
|
erejnion |
|
|
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
zlobcho написа: :D Така е, всичко е въпрос на вкус. И аз се чудя как може някои хора да харесват анимета като FLCL, Dokuro-chan, Haruhi Suzumiya и Samurai Champloo, ама на, има и такива ааа, неее, прекрачи границата как може да не ти харесва Докуро-чан //бтв учуден съм, че Херми не спомена Бакемоногатари Иначе, не знам дали осъзнавате, ама Елфен Лийд е смятано от мнозинството отакувци за най НАДценяваното аниме, което е доста противоречиво, като се замисли човек. Аз лично никога не бих го гледал. Хелсинг, бих го почнал, ама имам по-добри идеи за преди него. Виж, едно аниме, което е направо икона в Щатите, Каубой Бибоп, заклевам се че никога през живота си няма да го гледам. А за големите три, хахахах, добри били... и Уан Пийс не е добро за мен, пък феновете на този жанр да си им се възхищават. Като цяло, мнението ми съвпада с Кисосо. Аз даже гледам по-странни анимета от него, което не е лесно, повярвайте ми. Сега кажете кой тук смята Зеттай Шонен за едно от най-добрите анимета евър? Никой? Така си и мислех... Ама не бих казал, че е подценявано, защото виждам защо само на мен ми харесва. Виж, подценявано за мен аниме е Натсу но Араши. Прекрасна комедия, ама не, хората предпочитат глупости като Нян Кои... А, да, Нян Кои определено е надценявано, поне тук. Самурай Чамплуу, докато мен ме кефи, не бих го обявил за едно от най-добрите, пък и само защото е епизодично. Не харесвам епизодични анимета. Има си и някакви други моменти, като например това как супер много хора смятат старите анимета за по-добри от новите, а аз каквито и описания да гледам, просто не ми се струват читави... или защо смятат Гънбъстър за много по-добро от Дайбъстър... или защо толкова прехвалват третия сезон на Ариа, при все, че беше най-слабия всъщност (да, по-голям бюджет имаха, ама не го изразходваха както трябва). Та такива ми ти работи....
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|