Дата и час: Чет Яну 30, 2025 9:58 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 25 [ 361 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: НАДценявани и ПОДценявани анимета
МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 5:39 pm 
Аватар

И досега не ми е ясно, що някои според мен доста посредствени анимета се радват на суперпопулярност, а за други шедьоври се знае толкова малко...

Например акъла ми не го побира как такива неща като ELFEN LIED и HELLSING TV са толква известни :shock: :shock: , едва ли не аниме икони.

Как пък нищо не ме грабна в тея двете...може би само образа на Алукард във второто, но ми беше крайно недостатъчно да си обясня патардията около него. Виж ОВА-та е съвсем друга хава. :ok:

И за суперсвежички анименца като La corda d'oro също нищо не се знае, в сравнение с разтръбеното Nodame Cantabile.

Мастърписа Shigurui, също е някъде в 3та глуха... :?

Последна промяна DiaDora на Съб Фев 12, 2011 4:58 pm, променена общо 1 път

Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета
МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 5:45 pm 
Аватар

Shigurui е в трета глуха, вероятно защото действието се движи бавно, трябва да се мисли и определено не е за всеки, трябва да си в точния state of mind за да му се насладиш максимално, по прницип не съм фен на самурайщината и първия път ме отврати, но след време го подхванах пак и не можах да повярвам колко различно ми се отрази.
Иначе едно от ъндърейтид аниметата е texnolyze, съвсем случайно се натъкнах на него и ми стана едно от любимите..

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 5:50 pm 
Аватар

Цитат:
Например акъла ми не го побира как такива неща като ELFEN LIED и HELLSING са толква известни :shock: :shock: , едва ли не аниме икони.

Нарича се ВКУС. Както филмите (колите, бирата, футболните отбори, жените не на последно място) има такива които се харедват на всички (т.нар. комерсялни) и затова са по - извесни и не чак толкова извесни. С две думи аниметата, които описа по нагоре са наистина хубави според мнозинството зрители, просто защото са им харесали. Когато едно аниме е хубаво се харесва на мнозинството, а това дали НАИСТИНА е хубаво е въпрос на гледна точка.

"Shigurui" не го догледах и това, което видях от него не успя да ме грабне а абсолютно нищо и за мене лично влиза в графата "оригинално но не ми харесва".

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 5:50 pm 
Аватар

Само кажи Madhouse и е достатъчно.

Много качествени анимета вадят тея и съм им абс фенка.(не че нямат и бози де :mrgreen: )

Не съм го гледала още, но съм чувала добри неща за него много.
Значи не е толква непопулярно.

Стила му бил подобен на Гуруя.
K4HVD написа:
Нарича се ВКУС. Както филмите (колите, бирата, футболните отбори, жените не на последно място) има такива които се харедват на всички (т.нар. комерсялни) и затова са по - извесни и не чак толкова извесни. С две думи аниметата, които описа по нагоре са наистина хубави според мнозинството зрители, просто защото са им харесали. Когато едно аниме е хубаво се харесва на мнозинството, а това дали НАИСТИНА е хубаво е въпрос на гледна точка.

"Shigurui" не го догледах и това, което видях от него не успя да ме грабне а абсолютно нищо и за мене лично влиза в графата "оригинално но не ми харесва".

Абе ако една жена е хубава....хубавото си е хубаво и друго не можеш да кажеш. Има си некви генерални възприятлия, които и тука трябва да действат, но явно кейса не е същия....Честно, не можах грам да се закача по тоз параграф. :?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 6:01 pm 
Аватар
The No-Goodnick

... почти съм сигурен, че имаше такава тема O.O... ама... кат минах набързо нещата из фенкусии и не я изнамерих :lol: след малко ке мина и през дискусиите и там да видя xD

та... да... бих казал, че съм абсолютно съгласен с K4HVD, всичко си зависи от вкуса :lol:

___
DiaDora написа:
K4HVD написа:

Абе ако една жена е хубава....хубавото си е хубаво и друго не можеш да кажеш. Има си некви генерални възприятлия, които и тука трябва да действат, но явно кейса не е същия....Честно, не можах грам да се закача по тоз параграф. :?
е добре... т'ва за жената си е баш същото като т'ва за анимето... хубоста зависи от гледната точка и предпочитанията(вкуса) на самия човек, който е решил да оценява самото нещо :lol: :lol: :lol: и точно за това, хубавото не си е хубаво, а зависи от вкуса на човека, който го оценява :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 6:09 pm 
Аватар

Абе нема да кажеш на некой крокодил, че е хубав, нали :mrgreen:
Просто щот хубави крокодили няма. Паралел : както некой, който е седнал прав, или бърза бавно...

Това, че на теб обаче ти харесва, е друг ?

Ти просто си харесваш крокодили по рождение .Тук идва момента с фразата :''въпрос на вкус'':wink:

Капиш?

МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 6:23 pm 
Аватар

DiaDora написа:
Тук идва момента с фразата :''въпрос на вкус'':wink:

Капиш?

Това и аз се опитах да кажа. Всеки който знае (или незнае) какво е аниме знае за Наруто. Това превръща ли го автоматично в хубаво аниме. Питай 1000 човека дето са го гледали и сигурно 70% ще кажат, че е готино.

Намен едно от любимите анимета ми е Samurai champloo като досега незнам някой да е казал, че е най доброто аниме което е гледал някога.

Май малко се поотместихме от темата за "НАДценявани и ПОДценявани анимета".

Може би доста хора ще ме опровергая, но One piece ми се струва малко попрехвалено. Гледал съм до 75 еп някъде и въпреки, че съм чувал, че "става интересно след 100 епизод" неможах да се насиля да гледам още 30 епизода за да ми стане интересно (естествено трябва д асе подразбира че Наруто и Блич също не са ми фаворити, но пък накой са все още). Просто аниметата тип 200 250 епизода и нагоре малко започват да ме дразнят.

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 6:24 pm 
Аватар

Ъъъъ жени, анимета wtf това са обекти - съвкупност от черти (в нашия случай XD)
Съгласен съм с момчетата, всичко е въпрос на вкус. Крокодилите са грозни, защото масата казва така <=> анимето не струва, защото масата не го харесва; всъщност какво е крокодил и какво е лошо аниме? Не можем да говорим със 100%-ова акуратност, защото винаги има група от хора, които откриват 'грозните' черти като нещо уникално и сладко -> димек протично на останалите. Ако съществува жена, която абсолютно всички намират за грозна; то сигурно има и аниме с подобни характеристики.

Но явно се отклонихме много от темата. :lol: И аз съм сигурен, че съществува такава тема.
Много са аниметата шедьовъри (NGE, RaXephon, GitS), които не харесвам (а дори някои и хейтвам). Което показва (за моа) че няма никакво значение дали анимето е достатъчно рекламирано или не. Разбира се има хора, гледащи рейтинга на аниметата и си повляват на собствената преценка, но това не е лошо ^^; просто въпрос на харатер -> вкус (-> фетиш XD).

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 6:30 pm 
Аватар

:D Така е, всичко е въпрос на вкус. И аз се чудя как може някои хора да харесват анимета като FLCL, Dokuro-chan, Haruhi Suzumiya и Samurai Champloo, ама на, има и такива :lol:

МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 6:38 pm 
Аватар
Anime Hunter

Мхм това наистина е въпрос на вкус! На един му харесва едно на друг друго! Лично аз също не бях кой знай колко впечетлен от Elfen Lied и Hellsing, но пък от друга страна на мен любимото ми аниме е Ghost Hunt ама и аз не съм видял човек, който да твърди че му е любимо! Даже е доста неизвестно аниме според мен не всеки го е чувал... Но уви така стоят нещата :D

МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 6:47 pm 
Аватар

zlobcho написа:
:D Така е, всичко е въпрос на вкус. И аз се чудя как може някои хора да харесват анимета като FLCL, Dokuro-chan, Haruhi Suzumiya и Samurai Champloo, ама на, има и такива :lol:

ФЛЦЛ e нема такава идиотщина...и може би затва е толва популярно. Т.е. там разбирам откъде произлиза популярността.

А Samurai Champloo e всепризната класика. И едно от любимите ми анимета. И много рядко ще срещнеш човек, с различно мнение от масовото спец. за Шамплуто.

А специално за One Piece:

това може би е анимето,за което почти няма негативен коментар и повсеместно буди почит и възхищение... най-положително приеманото от вс шоненки. Аз лично не съм го гледала и не мога да се изкажа, но е факт че ми направиха впечетление масовите позитивни отзиви за него.

Последна промяна DiaDora на Сря Апр 14, 2010 6:51 pm, променена общо 1 път

МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 6:49 pm 
Аватар

И масовото е, че е готино, нали? :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 7:19 pm 
Аватар

Не е масово готино без причина :wink:

МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 7:40 pm 
Аватар

Не е само въпрос на вкус, работата е , че в бг отакувците гледали много анимета и гледали точните анимета са много малко. Както знаем всички, повечето се водят само по наруто и ко.

Това, че едно аниме не е оценено достатъчно е щот са го гледали 100 човека, а не 10 000.

Първо елфен лийд и хелсинг, наистина са добри! Ти сигурно си една от малкото, на които не им харесва.

Второ, Ла Корда Д'оро как да е известно, като е за момичета, както и Нео Анджелик Абис, Харуканару Токи но Нака де и тем подобните, които са си типични хареми за момичета. А според моите наблюдения в бг анимета се гледат повече от момчета :} Т.е пак прибягваме до изключително малкия брой на зрителите.

Шигуруй мисля, че вече който си следи аниметата си го е гледал. Вярно, че не е за всички с някои тук там бруталности, но анимето си е епик и някои хора си го знаем.

Самурай Чамплуу е СРЕД най-добрите анимета ЕВЪР, просто защото никой ама никой не може да ти каже само едно добро аниме. А дори някой да ми каже едно, това е абсурдно :) А тези, които не мислят така, имате странен вкус Оо.

На мен Харухи ми е непонятно защо го харесват толкова!? А Докуро- чан само първия сезон беше добър.

Гоуст Хънт също е гледан от малкото на брой отакувци, които ест не са изцяло в анимес, за туй отновно никой нищо не е казал.

А колкото и да са зле, Наруто, Блийч и Уан Пийс са едни от най-приятните анимета за разпускане.
:)

МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 8:13 pm 
Аватар

zlobcho написа:

ааа, неее, прекрачи границата =)) как може да не ти харесва Докуро-чан =)) =)) =))

//бтв учуден съм, че Херми не спомена Бакемоногатари

Иначе, не знам дали осъзнавате, ама Елфен Лийд е смятано от мнозинството отакувци за най НАДценяваното аниме, което е доста противоречиво, като се замисли човек. Аз лично никога не бих го гледал. Хелсинг, бих го почнал, ама имам по-добри идеи за преди него. Виж, едно аниме, което е направо икона в Щатите, Каубой Бибоп, заклевам се че никога през живота си няма да го гледам.

А за големите три, хахахах, добри били... и Уан Пийс не е добро за мен, пък феновете на този жанр да си им се възхищават.

Като цяло, мнението ми съвпада с Кисосо. Аз даже гледам по-странни анимета от него, което не е лесно, повярвайте ми. Сега кажете кой тук смята Зеттай Шонен за едно от най-добрите анимета евър? Никой? Така си и мислех... Ама не бих казал, че е подценявано, защото виждам защо само на мен ми харесва. Виж, подценявано за мен аниме е Натсу но Араши. Прекрасна комедия, ама не, хората предпочитат глупости като Нян Кои... А, да, Нян Кои определено е надценявано, поне тук.

Самурай Чамплуу, докато мен ме кефи, не бих го обявил за едно от най-добрите, пък и само защото е епизодично. Не харесвам епизодични анимета.

Има си и някакви други моменти, като например това как супер много хора смятат старите анимета за по-добри от новите, а аз каквито и описания да гледам, просто не ми се струват читави... или защо смятат Гънбъстър за много по-добро от Дайбъстър... или защо толкова прехвалват третия сезон на Ариа, при все, че беше най-слабия всъщност (да, по-голям бюджет имаха, ама не го изразходваха както трябва). Та такива ми ти работи....

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 25 [ 361 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]