|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:19 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Лош критерий ли е размерът :?: Публикувано на: Сря Фев 01, 2006 1:17 am |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
И такаааа.... ако има нещо, за което да флеймя повече от "т'ва е клише", то това ще е "т'ва е супер тъпо щом е над ххх епизода"
Който смята, че размерът, ако се приеме за критерий, то може да бъде само добър, може да не си прави труда да чете опита ми по-долу
На повечето им се струва, че ако тръгнеш да гледаш нещо над 20 епизода и никога няма да му стигнеш края. Защо е това. Защото вие(поне 90%) сте свикнали, като подхванете някое аниме да гледате накуп Ааааама ако може всичко да изгледате за 2 часа - най-добре. голяма грешка. Това е и една от причините, като чуете, че някое аниме е OnGoing хич да не го почвате, или да пилите нокти цяла седмица, докъто не се появи следващия епизод. А така НЕ бивааааа..... Целта в това да гледаш едно аниме, е да му се насладиш.Не е въпроса кой колко е изгледал, не е въпроса от кога гледаш, не е въпроса колко нощи не си спал, за да изгледаш нещо на веднъж! Аз пък искам не да е 150+ епизода, а да продължат вечно тия неща, които гледам. Защото ми харесват, защото им се наслаждавам, защото са част от живота ми.Като гледам аниме повече от 100тина епизода, аз се привързвам към героите, мисля с тях, страдам с тях, кефя се с тях, живея с тях!!! К'во като излиза епизод на седмица? Ми чудесно, тъкмо мога да вляза тук, да напиша мнение, да поговоря с вас, да обсъдиме, да му се накефиме ОЩЕ повече. Примерно - Dragon Ball съм го гледал... леле... МНОГО отдавна... аз съм го почнал по времето, когато GT е създавано горе-долу... поне 6-7 години съм го гледал и прегледал сума пъти, докъто успея да намеря телевизия, която да дава DBGT... е казвам ви - като свърши тая сага, част от живота ми си замина с нея. Същото и със Сейлър Муун. Просто толкова години аз живея с тея герои, че част от мен си остава с тях. Само забележете темите. Нещо, което е завършено и се пусне тема за него - колко страници набира - нищо и половина, освен ако не завърже неква караница или уточнения... - вижте сега онгоуинг сериалите ...
Замисляли ли сте се - защо поДЕМОНИТЕ тия сериалчета по над 100, 150 епизода са най-популярни... еми ЯВНО има причина за това - примерно - щот са готини Не помня аниме над 150 епизода, което да съм гледал и някога да съм помислял, че е тъпо или ще затъпее... като изключим, че зарязах Наруто, но 100% ще го подновя след края на филърите, щото си е готино аниме
"клише" , "голямо и не става" .... Следващата дума в речника ми ще е "филър", че тая думичка нещо много я научихте..... Ама нека ми се посъбере повечко огън....
Иииии като за финал: Ще се цитирам от темата "Кое е анимето с най-много епизоди до сега" ________________________ Има такива анимета, които си ги дават в Япония от сума време - хората живеят и умират с тях... далеч над 2000 епизода.... =) ....
Съжелявам, ако някой получи инфаркт, само че... реакциите ви ме накраха да ви изровя най-големите в историята: ============Най-старото==============
Title: Sazae-san Jap. Kanji: サザエさん Synonyms: Mrs. Sazae Type: TV Episodes: 0 Year: 1969-2006 Companies: (Eiken) URL: http://www.fujitv.co.jp/b_hp/sazaesan/
The main character is a mother named Sazae-san. She lives in a house with her husband, her kids and her parents. The show is the ultimate family program and tends to follow traditional themes. Think of this show as the Japanese equivalent to "The Partridge Family" and you`ll get a good feel for this show`s atmosphere. Don`t expect to see things like violence, swearing, kung-fu action or magical girls. The plots are more like `Today, Sazae-san goes to the new mall and gets lost`. Such "boring" plotlines and the simplistic art are often a turn-off to non-Japanese audiences, but most Japanese find the show incredibly good. As a result, it continues to be one of the top ratings grabbers on TV and is one of the few anime that is considered "acceptable" by adults. =========Други============
Title: Doraemon - 1979 Jap. Kanji: ドラえもん (1979) Genre: Comedy, Kids, SciFi, Shounen Type: TV Episodes: 0 Year: 1979-2006 Companies: (Asatsu DK, Shin`ei Doga, TV Asahi) URL: http://www.tv-asahi.co.jp/doraemon/
Nobi Nobita is a 4th-grade boy in Tokyo. One day, a round, blue cat-style robot (minus ears) pops up in his desk drawer. Nobita`s great-great-grandson (or something) lives in the 22nd Century— but thanks to Nobita`s mistakes, the entire family is living in poverty. To rectify this, Nobita`s descendent is sent Doraemon back to the past, to help prevent Nobita from making mistakes. Of course this is a difficult task since Nobita is the weakest and least intelligent child in his class. Doraemon does, however, have a 4-dimensional pocket on his front, which contains cool gadgets from the future. With these toys, Doraemon will try to help Nobita. Unfortunately, Nobita also has the bad habit of misusing Doraemon`s gadgets and landing himself in yet more trouble?
Doraemon is one of the longest running TV series in Japan, while Sazae-san has been running longer, there are more episodes of Doraemon. While the original 1973 series was not very well received and fizzled after only 27 episodes, the 1979 series still runs today, with more than 3000 episodes (total) to date.
Очаквам, тук да се подсмеят гледалите GTO ===============================
Title: Chibi Maruko-chan (1995) Jap. Kanji: ちびまる子ちゃん (1995) Synonyms: Chibi Maruko-chan 2 Genre: Comedy, Kids Type: TV Episodes: 0 Year: 1995-2006 Companies: (Nippon Animation) URL: http://www.fujitv.co.jp/b_hp/maruko/ ___________________________________________________________
И ако питате мене - тия анимета с удоволствие бих си ги гледал!
Последна промяна SayanMk на Вто Окт 24, 2006 10:28 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Фев 01, 2006 1:31 am |
|
link |
|
|
Регистриран на: Пон Окт 24, 2005 9:09 pm Мнения: 445 Местоположение: ЦЕХ6
|
Принципно,зависи.Аз лично съм на мнение-"Колкото повече,толкова повече." В смисал,чче абсолютно обичам анимета дет са по-дългички.Но естествено си има и критерий.Ако примерно в многото епизоди действието почти не се развивя не е от най-кефещото нещо,нали се сещата .Но ако се "анимира" по подходящия начин-какво по-хубаво =].Нз примерно сега забелязах,че на Gantz(случайно забелязах щот се каня да чета мангата)мангата е 200 и нз колко чаптера,а анимето-26еп-а.С това не може да се изчерпа всичко.Както каза и SayanMk и аз искам някой анимета да продължат вечно е има някой,чийто край искам да видя,защото примерно да гледаш една мацка коли гадини(зарибил съм се на Blood+ )ще е леко натоварвъщо лично за мен,но весела история като One Piece (и на това се зарибих )е това ще си го гледкам и нема да мърмора.
Така че главно мнение и извод,според мен,-Според зависи
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Фев 01, 2006 2:27 am |
|
Naruto |
AnimeGod |
|
Не (даже колкото повече - толкова по-добре)!
То и сега няма кво да гледам представям си ако ги нямаше сапунките
П.П.Sayan съжалявам ама неми се чете целият ти пост
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Фев 01, 2006 8:53 am |
|
Beren |
|
|
Регистриран на: Нед Юли 24, 2005 11:10 pm Мнения: 4907 Местоположение: Rome-Berlin-Tokyo
|
Дължината няма значение. Взжно е как е разкрита историята.
По принцип, може да се направи и филм и сериял и ефекта да е горе долу същия. Просто при серяла той да е разтргнат във времето.
Но има и друг случай, когато историята е разтегната за да се продават повече епизоди. Тогава целия ефект се губи.
Naruto написа: П.П.Sayan съжалявам ама неми се чете целият ти пост
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Фев 01, 2006 10:27 am |
|
apcho |
|
|
Регистриран на: Вто Юли 19, 2005 7:41 pm Мнения: 271 Местоположение: София
|
Не (даже колкото повече - толкова по-добре)
Съгласен съм с повечето неща, които каза SayanMk.
В допълнение на Dragon Ball и Sailor Moon лично аз бих добавил и Detective Conan, което все още продължажа да излиза, вече десета година.
Някой спомена, че това да влезеш в ума и сърцето на зрителя с 13 или 26 епизода е чисто изкуство. Може и да е, но за мен по-удивително е когато някой успее да остане в ума и сърцете ти повече от няколко месеца. Говорим за години. И за целия този период анимето да поддържа интереса ти и да се настани трайно в сърцето и ума ти - ето това си е изкуство.
Мнението ми за "дългите" анимета е същото като това за дебелите книги. Рядко признавам за книга "нещо" под 100 страници. Всъщност книга за мен е нещо над 500 страници, а ако удари 1000 и отгоре - кеф. И макар да харесвам много "кратки" анимета, "дългите" са си нещо специално за мен. Дет се вика - все пак с тях си израстнал, те са с теб през определени дълги периоди от живота ти и така нататък.
Колкото до филърите - като отворите тема по въпроса, тогава ще си кажа мнението. И ще си изям боя.
_________________ 10 начина да ме накараш да млъкна: ... /няма такива/
Претенциозност до дупка му е цаката, казвам претенциозно претендирайки за претенциите си.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Фев 01, 2006 11:13 am |
|
nikolai_131 |
|
|
Регистриран на: Съб Юли 23, 2005 8:34 pm Мнения: 2552 Местоположение: ЧАЛГАНИСТАН
|
Нищо лошо няма в Аниметата над 50 епизода. Мене лично доста такива ме скъсват от кеф. И искам доста Анимета да са по над 50 ма нямаааааааааа .
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Фев 01, 2006 1:18 pm |
|
RobertHaydn |
|
|
|
Manzikert написа: абе то след 53 епизод започва да става леко като дързост и красота.
so said it става тъъъпооо или интересноо мен най си ме кефат 25 епа или повече 13 но да сега съм се навил първо наруто да изгледам(незнам как ще стане ) след тфа таф дет толкоз го хвалите ОП и след тфа блиич
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Фев 01, 2006 2:09 pm |
|
killua |
|
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 3:08 pm Мнения: 371 Местоположение: Sofia
|
ммм, моят отговор го няма..
нито мисля, че едно аниме трябва да става на сапунка, нито пък намирам аниметата над 50 епизода за тъпи...
Но аз лично наистина не обичам да гледам нещо, което не е излязло и не се знае колко епизода ще е, просто защото ми се размива ефектът по този начин, особено важи това за сериали от по 26 епизода примерно.. а ако анимето ще се влачи безкрайно, изобщо не го почвам... не едно или две филмчета съм зарязала, щото са се заточили (Наруто, Блийч примерно..)
Някак предпочитам варианта на НхН - да излиза като ОВА и като настигнат мангата, да спират, щото филърът е наистина досадно нещо
И все пак, ако ми пуснат Джууни Кокки, леле с къв кеф ще го гледам, ако и да е 100+ серии, но само ако са добри като първите 45
_________________ Cook it, babe!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|