|
Дата и час: Чет Яну 28, 2021 6:29 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
 |
|
 |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Как реагират вашите родители и приятели като гледате ани  Публикувано на: Съб Юли 07, 2012 8:10 pm |
 |
syo_girl |
|
 |
Регистриран на: Вто Май 01, 2012 9:31 pm Мнения: 7 Местоположение: Варна
|
Абе от нашите само майка ми знае.Купува ми по някоя манга,а баща ми не го смята за нормално.  Казва ми:"То егати неудобното!Как ще четеш на обратно!?Пффф...а и на всичкото отгоре и с черно-бели страници."Ядосвам му се,но ми минава.  Но за аниметата знаят.По някой път когато гледам yaoi и чуя че някой се доближава до вратата,веднага го свалям надолу и се правя,че нищо не знам.  И то баш на най-интересното.Е,някой път когато гледам някво по-различно аниме и когато някой ми отиде в стаята,като седне на леглото и като започне да се пули в екрана,ма пита:"Кой е този?А онзи?" И така докато не свърши епизода.А имам една приятелка,която и тя е любителка на аниметата.Все ми казва:"Прати ми аниме" Ето това е приятел  А като кажа на други за аниме,тези са правят все едно,че трябва да повторя.Ето защо избягвам да говоря за това.
|
 |
|
Заглавие: Re: Как реагират вашите родители и приятели като гледате ани  Публикувано на: Нед Юли 08, 2012 8:28 am |
 |
naruutto |
Модератор |
Регистриран на: Пет Апр 01, 2011 1:40 pm Мнения: 2563 Местоположение: Търговище-Русе
|
родителите не знаят колкото до приятелите знам как ще реагират "пф... стига с тез' детски" дори не могат да направят разлика между аниме и детско -_-'''
|
 |
|
Заглавие: Re: Как реагират вашите родители и приятели като гледате ани  Публикувано на: Нед Юли 08, 2012 8:45 am |
 |
VastoLorde96 |
|
 |
Регистриран на: Сря Май 11, 2011 7:34 pm Мнения: 4108 Местоположение: Lawrence, Kansas
|
Пфф, как да реагират... ебават ме, както naruutto каза - дори не правят разлика м/у аниме и детско. Най-много до толкова да ме ядоса някой, че да му скоча на бой... и да ме набие  ама важно е желанието
_________________ SAVING PEOPLE, HUNTING THINGS - THE FAMILY BUSINESS
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Как реагират вашите родители и приятели като гледате ани  Публикувано на: Нед Юли 08, 2012 8:24 pm |
 |
KoP3Le7o |
|
 |
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9416 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
Аз не мога да ви разбера защо някой от вас го крият едва ли не, както когато някой от вас са се криели с пушенето на цигарите като малки? Най-добре да те познават такъв, какъвто си, защото не е срамно, че гледаш анимация. Мене всички, които ме познават, знаят, че гледам - било то не фенове и фенове на това изкуство. А това, че не ме разбират си е техен проблем, но не означава, че и не ме уважават, ами напротив, много си се имаме. Че чак си спомням в училище ми викаха "Гошо Хентая", защото знаеха само какво е хентай(след като просветлих невежите какво всъщност са гледали, де)... Но поне покрай ивентите от тоя форум се запознах с някои от бившото вече училище аниме фенове, а не знаех, че има такива индивиди в онова мангалско даскало...(не са цигани  )
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Как реагират вашите родители и приятели като гледате ани  Публикувано на: Пон Юли 09, 2012 1:51 pm |
 |
Rampage |
|
 |
|
Пет пари не давам кво мислят.
_________________ http://myanimelist.net/animelist/luttt&status=2&order=0
Цитат: Evility написа: Тоя сигурно е бил от школата за Болни Екземпляри, Лишени от Граници, Абстрахиращи се от Разумното, Идейни и Обиграни в Насилието, съкратено БЕЛГАРИОН... 
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Как реагират вашите родители и приятели като гледате ани  Публикувано на: Пон Юли 09, 2012 2:51 pm |
 |
naruutto |
Модератор |
Регистриран на: Пет Апр 01, 2011 1:40 pm Мнения: 2563 Местоположение: Търговище-Русе
|
ако се влияех от мнението на другите, даже нямаше да завърша 5-ти клас п.п. от всичките ми приятели (които са от родния ми град) 3-4 човека да гледат анимета, всичко живо по фейсбуците (всякаш досега не са имали интернет и гледат да си запълнят времето с тоз' умрял сайт)
|
 |
|
Заглавие: Re: Как реагират вашите родители и приятели като гледате ани  Публикувано на: Пон Юли 09, 2012 4:31 pm |
 |
velush |
|
 |
|
naruutto Цитат: ако се влияех от мнението на другите... Всъщност това е целта на анкетата - да се установи мнението на другите. И точно реакции от този тип символизират, че мнението е предимно отрицателно...при това неподкрепено с никакви информация. Маса хора отхвърлят първосигнално идеята дори без да знаят нищо по въпроса. И майтап - всеки опит да ги информираш ги настройва още по-зле  . (Една от причините да не вярвам в разни апологетщини и анивенчъри.) Всъщност такава беше реакцията на моите роднини и познати...докато в един момент тотално им писна да ме заяждат и защото съм загубена кауза. Цитат: всичко живо по фейсбуците (всякаш досега не са имали интернет и гледат да си запълнят времето с тоз' умрял сайт) Дъъъ...ама не е "умрял сайт", а "социална мрежа"...и по новините постоянно говорят за нея...значи е голяма работа! А ти щом не киснеш там значи не си "фиешън". Да си "фиешън", значи да си като другите. Ако те слушат Лейди Гага (е, тя вече не е фиешън), а ти кажеш, че слушаш Мадона (дето е същият кич, ама по-дърт и провиснал) значи нещо се цепиш от колектива и се правиш на интересен...та колектива трябва да ти понамачка канчето, докато влезеш в правия път. Добре де, не е толкова елементарно, но е нещо такова.
_________________ - What do you call it...when you have to work with someone you'd be better of killing? - Politics. - I don't like it. - Few people do.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Как реагират вашите родители и приятели като гледате ани  Публикувано на: Пон Юли 09, 2012 5:46 pm |
 |
naruutto |
Модератор |
|
ахам... мерси за поясненията (макар и да са ми ясни още от много дълго време  ) velush написа: значи нещо се цепиш от колектива и се правиш на интересен...та колектива трябва да ти понамачка канчето, докато влезеш в правия път. аз вече съм си изградил начин на живот, начин на мислене и прочие.... сега аз да си ги променям начините, защото на някой не му харесва... ами при първа възможност ще поздравя техните и ще му бия шута, ако продължава да се прави на интересен.... (ся няма да се съобразявам с 1-2  , като не му харесва да си дига гълъбите... ) в крайна сметка
|
 |
|
Заглавие: Re: Как реагират вашите родители и приятели като гледате ани  Публикувано на: Пон Юли 09, 2012 5:58 pm |
 |
velush |
|
 |
|
naruutto Цитат: мерси за поясненията (макар и да са ми ясни още от много дълго време  Че аз не ти ги пояснявам на теб  , просто изказах мисълта ти с други думи, за да видя дали аз съм те разбрал  . Единственото пояснение беше, че всъщност това е една от целите на темата.
_________________ - What do you call it...when you have to work with someone you'd be better of killing? - Politics. - I don't like it. - Few people do.
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Как реагират вашите родители и приятели като гледате ани  Публикувано на: Пон Юли 09, 2012 7:35 pm |
 |
faye |
|
 |
|
Добре де -.- Дотолкова ли тези от вас, които имат проблем с отношението на другите към хобито им, не могат да го представят по правилния начин? Щото дори колектива масово да не чете книги, никой няма да ти направи проблем ако това е твоята мания, но изведнъж за "детските" възниква такъв. Моето мнение е че първо се отделя прекалено голямо значение на хорското мнение - но там където има пушек има и огън, което значи, че самия човек има комплекс за собственото си хоби. И второ, опитвате се да убедите напълно отхвърлящите идеята, че това е нещо повече. Поздравления на тези, които са избутали магарето до другия край на моста, но все пак щеше да е по-здравословно да не си тровите нервите. Анимето и мангата навлизат в България малко по-малко. Още няколко години и дори 84 годишната баба от апартамента над вас ще знае за какво иде реч. Честно казано дори сега по-често срещам запознати с терминологията, отколкото не. Надявам се на силно непросветените да им светне нещо тогава, но до заветния миг: Правете каквото ви доставя удоволствие и оставете всеки с мнението си. Ако оценявах хората по хобитата им, музиката която слушат, жанровете които предпочитат,... т.н, вероятно щях да гледам към доста по тясна панорама на света, затова и не допускам хобитата ми да определят мнението на другите за мен
_________________ <3
|
|
|
|
 |
|
Заглавие: Re: Как реагират вашите родители и приятели като гледате ани  Публикувано на: Пон Юли 09, 2012 7:55 pm |
 |
erejnion |
|
 |
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
>Още няколко години и дори 84 годишната баба от апартамента над вас ще знае за какво иде реч. чак пък  но, съдейки по Америка, за двайсетина години вече всички ще им е ясно какво е положението. И, за разлика от Япония и Америка, понеже ние все пак сме европейска страна, това няма да бъде игнорирано от генералната публика като нещо borderline. Ха, "европейска страна". I crack myself up from time to time
|
 |
|
Заглавие: Re: Как реагират вашите родители и приятели като гледате ани  Публикувано на: Пон Юли 09, 2012 8:11 pm |
 |
faye |
|
 |
|
Е, добре де - всяка 3та 84 годишна баба ще знае за какво иде реч. Все пак трябва да изключа склерозираните Колкото до 20 годишните... На мен ми е трудно да се сетя за някой познат под 20, който да не знае, че Наруто е аниме -.- Че то дори един от преподавателите ми в университета се разкарва с опънинга на Darker than Black като мелодия на телефона(30+ годишен) Изобщо ми е мега странно в редките случай, като ми се появи някой и няма никаква идея за какво иде реч(нито е чудал, нито е виждал).
_________________ <3
|
|
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|