|
Дата и час: Сря Фев 05, 2025 11:34 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: The Mecha Battle:Gundam/Macross/Knightmare/AS Публикувано на: Сря Окт 08, 2008 6:59 pm |
|
GoDSmAcK |
|
|
Регистриран на: Чет Окт 27, 2005 8:33 am Мнения: 4133 Местоположение: The frontline
|
[ introduction; u may skip it] Та пътувайки (дълго) в градския транспорт, циклейки на някъв деткор ми се роди "гениалната идея" към всички мека/нон-мека/който-го-интересува-там хора да въпросирам коя мека (модел, не аниме) ви кефи най-много. [/ end of intro] Ето и основните претенденти: *Mobile Suit GundamAnime: Всичко, което има Gundam в името си. Поста ше ми свърши ако направя списък. *MacrossAnime: Всичко, което има Macross в заглавието си. *Knightmare FrameAnime:Code Geass - Hangyaku no Lelouch; Code Geass - Hangyaku no Lelouch R2 *Arm SlaveAnime: Full Metal Panic; Full Metal Panic The Second Raid Знам, че липсват някой видове мекове, но избрах тези 4 с идеята, че до някаква степен максимално се доближават до бъдещи бойни машини, и най-вече са ако не изграждащ компонент от армията на дадена фракция в някое от аниметата, то поне са изпреварили, с едно поколение, времето си машини (демек не са глава, на която се появява бургия, която превръща всичко в имба... TTGL rullz anyways) Та ако съм забравил някой съществен вид, be free to correct. И дискутирайте/гласувайте коя е по-добрата и защо, коя повече ви кефи и защо и тн.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Окт 08, 2008 8:25 pm |
|
aquaruis |
|
|
Регистриран на: Пон Мар 19, 2007 10:32 am Мнения: 544 Местоположение: The Hell am I?!
|
Recca написа: mecha = gundam. :-0
x2 но и Guren Mk.II не е за изпускане. Така че Knightmare .
_________________ A man chooses, a slave obeys.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Окт 08, 2008 8:33 pm |
|
Zenith |
|
|
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 10:14 pm Мнения: 3686 Местоположение: Къде ми е портфейлът?
|
Knightmare Frame
Да, Gundam=мека, ама като изключим малко гадните на моменти цветове, меките в КГ са мега яки. Най-изчиствени и прибрани ми се виждат, освен Мордред де, ама тя и Аня си е имба. В Gundam-а са мега големи.
TTGl mecha rulz!!!
_________________ ...всичко се свежда до секс и насилие,обикновено в комбинация...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Окт 08, 2008 9:11 pm |
|
Omega_Doom |
|
|
Регистриран на: Нед Сеп 10, 2006 12:32 pm Мнения: 180 Местоположение: Segmentum Solar
|
Тъй. Начи нещата са много спорни. За съжаление обаче "Рицарския-фреим" нещо не ме кефи. Ето и защо: Самата машина е дребна. Вярно прекрасна за експоатация в градски условия, мобилна и елегантна. Факт. Обаче никои не се замисля, че по време на воина само една малка фракция от битката се води в градски условия. Нека го кажа така ... какво правим докато влезете в градовете. Не можете да ме обедите че в отворено простраство Фрайм-а ще издържи на танков снаряд...да не говоря за авиация. (говоря за масовите изделия ... не за Ланселот и побратими). Нещо което мисля, че може да бъде дори и по-добро в градски условия и в партизански мисии мисля, че е Арм Слейва. Повратлив и леко въоръжен с достатъчно оборудване ... хехе ... пък и по голям
Вярно е, че Гъндама ме влече ... и адски много ме кефи на външен вид. . С някой хора обсъдихме и стигнахме до взаимно съгласие, че Гъндама е платфорам за оръжия. Да! В отворени пространства и дори частично във въздуха е доста неприятен. Има само един проблем. Гъндамите сами по себе си са тромави. И преди някои да ме заплюе ... онези моменти дето бягат от ракети са в космоса...а на земята?
Ето защо фаворита ми е Макроса. Изхождайки от формата на изтребител и минавайки през 2-те си други фази макроса тотално може да доминира небесата и открития космос. Няма машина която да го надмине по скорост и маневреност. Арсенала също не е за подценяване. Ако греша коригирайте ме!
Едит:Все пак става въпрос за "МАШИНИ" които могат да влязат в реална употреба.....тоя планет-килър от тенген е леко нереален (да кефи ме, но няма приложение)
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Окт 08, 2008 9:40 pm |
Beleg Kutalion |
|
|
|
Knight Frames определено. Никога не съм бил особено голям фен на меките, но тея ме накараха да си променя мнението :Р.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Окт 08, 2008 9:43 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Omega_Doom написа: Гъндамите сами по себе си са тромави. И преди някои да ме заплюе ... онези моменти дето бягат от ракети са в космоса...а на земята?
Като изпуснеме Freedom i 00 моделите(Наделе, ядрото на Вердж), само с намесването на щитовете вече тромавоста губи значение. Колкото и да си бърз, "ноктите"(fangs) на "маскираните" от всяка една гъндам поредица са пък до толкова приложими, че могат да заобиколят и перфектната защита на чеврвения от wing(epyon ли кво беше...)... Освен това Гъндамите имат мобилните брони, мисля, че към тях приспадат...
ЕДИТ: забравих да спомена за оноваа...... ВОЛТРОНА в "тенген" вариант Мн зле. Ако той мжое да се намеси, трябва да вкараме ииии от Heroic Age(10x to spiral) ония гигандски био-мехи, които си бяха просто извънземни.. ;/
Последна промяна SayanMk на Сря Окт 08, 2008 10:46 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Окт 08, 2008 10:02 pm |
|
WrathOfGod |
|
|
|
Safiir написа: Заебете сийда, gundam wing zero и X могат да заличат цели градове! Но откъм дизайн и мен ме кефят най-много CG мековете.
те това е истината
|
|
|
Заглавие: Re: The Mecha Battle:Gundam/Macross/Knightmare/AS Публикувано на: Сря Окт 08, 2008 10:33 pm |
|
Usagi |
|
|
Регистриран на: Сря Ное 02, 2005 5:56 pm Мнения: 2677 Местоположение: Underworld
|
GoDSmAcK написа:
точно заради тази полу-самолет полу-мех форма ги ОБОЖАВАМ
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|