Дата и час: Чет Фев 06, 2025 4:53 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 6 [ 82 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Клишето в едно аниме...
 Хич не ми пречи! Не се и замислям! Важно е анимето да е добро, дреме ми на кое прилича... Ако това на което прилича е добро - ще гледам и него :)  61%  61%  [ 128 ]
 Не мога да избегна да не ми се набие в очите-> so-so, зависи как са го пренаписали....все го забелязвам..  34%  34%  [ 72 ]
 Еми писна ми от клишета вече !  5%  5%  [ 10 ]
Общо гласове : 210

Автор Съобщение
 Заглавие: Относно клишетата в едно аниме...
МнениеПубликувано на: Чет Ное 24, 2005 10:35 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

btw, една от причините да се отдръпна от аниме лудост е, че там всяка втора дума им е "изтъркано" а всяка трета "клиширано". Аниме дискусия при такова положение не може да се получи!
Ще ви помоля да не ме разочаровате и вие.... :roll: Гледам, не само в последното мнение на Firestorm в Блийч темата, и други споменаваха това, че е копирано....
Еми много ясно, че е копирано, 2005та година сме, много трудно може да се измисли нещо оригинално в днешни дни, имайки предивид каква огромна индустрия е манга/аниме производството( в последните години особено...)
Това да кажеш, че едно аниме е клиширано от друго е просто тъпо, защото в случея с Блийч, което ви напомня на Наруто, аз пък мога да ви кажа от къде е копирано Наруто(HxH), а след това, да спомена, че в някои аспекти HxH e клиширано от Dragon Ball - него пък от fist of the north star tv ... бе въобще....

Не че имам нещо против, да намирате приликите в едно аниме.Напротив - хич даже. Само дето да изтъквате и натяквате, че "това е като това", че едно аниме е тъпо, че се изтърква, че го "опропастяват" по този начин, че е "клиширано" и не си струва за това, защото действието ви е познато...... С най-добри чуства - това е ТЪПО! :)

Ето ви друг пример - Ева х РахЗефон х Фафнер
Евата е супер, Зефона си го бива, Фафнера си има феновете, нищо лошо... Та: Вие сте луд фен на Евангелион, гледали сте го поне 3 пъти.... пускате си РахЗефон "~ooo, тооолкова клиширано, това няма да го гледам, долна инсцинуация"

E... WTF???

Аз смятам, че думата клише, е почти излишно да се използва вече!
Вие какво мислите по въпроса?
Моля само който отговори на анкетата с отговор номер 3 :
"Еми писна ми от клишета вече !"
Да ми каже - от "95та насам гледа ли анимета :roll: или не.... "85 и надолу класики рулз??

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 24, 2005 10:44 pm 
Аватар

Те...такова..аз си ги забелязвам,но не ми пречи,свикнах им(не че съм изгледала супер много анимета).То не може без нещо да се повтаря и Sayan е прав,че днес е много трудно да се измисли нещо ново и оригинално.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 24, 2005 10:49 pm 
Аватар

Напълно съгласна :roll: Клише е глупава дума особенно за аниме :roll: Как така очакват всяко аниме да е различно все нещо общо трябва да има иначе ще има супер малко анимета,а всички искаме повече анимета нали>>

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 24, 2005 11:04 pm 
Аватар

Клише вече е глупава дума не само за аниме, а за каквото и да било. Както се казва - всичко ново е добре забравено старо. Навсякъде вече нещата малко по малко почват да се повтарят - и във филми, и в музика... Не съм гледала и аз кой знае колко много но не ми пречи ако видя нещо познато. Интересно ми е даже как би се вписало в друг сюжет. Иначе ако не искам да гледам неща с почти еднаква история - ами няма да си ги свалям просто...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 24, 2005 11:05 pm 
Аватар

Клишетата в аниметата за мен са по-скоро като мили думи от любим човек - колкото и пъти да ти каже, че те обича, чувството е все така прекрасно :) Тъй че нямам никакви проблеми с анимета клонинги, стига да са красиви и добри естествено.
EDIT: Правописът в темата наистина е плачевен.

Последна промяна Ранд ал-Тор на Пет Ное 25, 2005 9:27 am, променена общо 2 пъти

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 24, 2005 11:11 pm 
Аватар

аз
печеля
отговор номер 3
дайте ми наградата :D
такам та по сериозно
наистина доста ми е писнало от клишета
но не като сюжет или нещо такова щото наистина много трудно може вече да се измисли нещо оригинално а от един вид стереотипи
като например отделни реплики
от сорта на:
Чи,Мю,Ню
(макарче Елфан лийд ми е едно от любимите анимета)
Иначе дам гледал съм доста аниме от тогава на сам
и не ми пречат клишетата
но просто като видя аниме което пращи от все известни клиширани реплики от споменатите по горе и някав огромен фенсървис (KnX така и неможа да забрави онова аниме с огромните цици,единственото което се вождаше в него бяха гърди които бяха 2-3 пъти по големи от главата на героинята,а и гащи)
Абе нз просто има някои неща от които наистина ме хваща яд всащност
Като клишираните харем анимета
абе дам дразнят ме
ма не ми пречат да гледам аниме
освен прекаления фенсървиса
не просто немога да се сетя името на анимето,ма то наистина ми остави психологическа травма

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 24, 2005 11:26 pm 
Аватар

Анимето е като река. Няма клиширано, копирано или нещо подобно когато става дума за аниме. Защото анимето се гради с елементи който се добавят в годините на развитие. Сущо като зграда анимето е съставено от много специфични части който просто няма как да не се повторът(с изменения) също като зграда. Вс1ка зграда има 4 стени покрив и под. С годините всеки архитект добавя по нещо в интериора на тази основа и я променя, но тя пак си остава къща.

В анимето са добявяни много неща през годините, характерни очи, характерно водене на разговор, битки скеч сцени, баланса между тези елементи. Всеки аниматор е раличен по своя характер на рисуване но те всички спазват въведените норми.

Също като река анимето са много аниматорски идей, сюжети, графики, образи спускащи се по наклона на на индустрялната машина, като потоци. Всички тези потоци се обединяват за да създадат една река, носеща белезите на всички вляли се в нея мисли и идей.
Не че сме 2005 и няма идей, но защо да променяш коренно нещо което изглежда толкова добре. Е да, възмощно е да откриеш в някое ново аниме черти на твое любимо и позабравено аниме, и това ще те убиди. Но аз не гледам така на нещата, аз съм отворен към всякакви идей и вариянти. Анимето е нещо което неможе да се клишира лесно, защото го носим в сърцата си, а те немогат да се клишират изобщо.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 24, 2005 11:46 pm 
Аватар

Анимето саществува с години. Тези които го правят са гледали и са били повлиявани от него. От едно или друго аниме. Естествено е да вкаат някои познат елемент макари и не умишлено. А и в анимета от еднакъв тип и жанр е естествено да има прилика. Нима всеки път когато някои ритне друг еди сикак е копирано от чвото аниме с този ритник не разбирасе това си е просто ритник. Гледаите всяко аниме заради самотонего а не заради многото други.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 25, 2005 12:13 am 
Аватар

Ммм, дразня се на клишетата, със сигурност... Но не на всяко клише - има много добре поднесени неща, ако към клишето е добавено и нещо оригинално, нещо ново, просто е направена различна комбинация от клишета - приветствам :)
иначе просто има анимета, които са ТОЛКОВА, направо ДО БОЛКА клиширани и целта е съвсем ясна - действа по познатата формула, за да изцеди възможно най-много пари.. такива неща въобще не гледам :) Гатлър, какви са тия слова за анимето, като че ли е най-висше изкуство? Тези думи никак не подхождат за нещо, което колкото и да е хубаво, се прави за пари :) Разликата от аниме до аниме е голяма.. Има шедьоври, но има и съвсем посредствени продукции..
Естествено, че аниметата се изчерпват, но все пак хрумват интересни идеи нали? А като цяло аниметата се правят по съществуващи вече истории, ще е тъжно, ако си мислим, че е свършило човешкото въображение :) Затова ясно е защо се повтарят нещата - по същата причина се правят все едни и същи холивудски хитове, залага се на позната формула, защото все пак експериментът си е един вид риск, а риск печели, но и риск губи :)
БТВ на мен любимите анимета са ми в периода 95-2003 примерно, има си много свежи заглавия и от по-новите, просто трябва да поработи малко ситото :wink:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 25, 2005 12:20 am 
Аватар

И да и не...
Все пак никой не е съвършен и дори да напише някоя глупост(както аз правя често)ще се оправи...Клишетата са просто неизбежни при писане на нещо в тема с 100+ отговора по очевадни причини,а и не е лошо да ти се припомнят старите лафове от време на време защото както не може без тях не може и да се прекалява с тях. :P

Последна промяна x-laws на Пет Ное 25, 2005 1:42 am, променена общо 1 път

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 25, 2005 1:20 am 
Аватар

Не съм и помисляла, че ще го кажа (напиша) някога, но правописа в тая тема съкс. xDDDDDD
Иначе по темата отговор 3 (освен както каза killua ако е поднесено оригинално), но се отказах да поствам мнението, което написах - бла бла бла..

Цитат:
Вие сте луд фен на Евангелион, гледали сте го поне 3 пъти.... пускате си РахЗефон "~ooo, тооолкова клиширано, това няма да го гледам, долна инсцинуация"

Само че не става дума за клиширано а изкопирано :mrgreen:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 25, 2005 8:41 am 
Аватар

Според мен зависи от анимето! Някои дори и клиширани пак са добри!
Докато др. които не са клиширани понякога са дори и по-лоши!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 25, 2005 10:10 am 
Аватар

weebee написа:
Цитат:
Няма клиширано, копирано или нещо подобно когато става дума за аниме.

:lol: :lol: :lol:
оооокеееей :lol:

Прочети ми целия пост, не само изречение което като го отделиш изглежда тъпо! :evil:
В анимето няма клишета, защото всеки креатор(аниматор) добавя по нещо което може да бъде използвано от друг аниматор, така се наслагват идей, графики, историй разбираш ли?
Няма клишета в анимето, има клишета във филмите, песните, вестниците, новините, рекламите, концертите във всички друго но не и в анимето!

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 25, 2005 10:31 am 
Аватар

killua написа:
Какви са тия слова за анимето, като че ли е най-висше изкуство?

А нима не е? :shock: Колко "висши" изкуства ще изброиш, които не са имали за цел и печалбата на пари? Нещо толкова грандиозно като анимето (мангата) лесно може да се постави сред най-брилянтните изкуства на всички времена.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пет Ное 25, 2005 11:12 am 
Аватар

Всичко е въпрос на изпълнение - в немалка част от аниметата си имаме много добре реализирани и напълно умишлено поставени клишета, често с една-единствена цел - подигравка с установените аниме-клишета (повече от типичен пример - Excel Saga). В други клишетата са реализирани по начин, по който просто не им обръщаш внимание - гледаш, забелязваш ги, ама така са вплетени в историята, че просто не ти пука. А има и една трета група, в която клишетата просто са нахвърляни безогледно, не са правени опити за маскирането им и прочее... Те са очевадни, дразнят в огромна степен и в крайна сметка могат да провалят даденото аниме.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 6 [ 82 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]