|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:26 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: :!: Системна анкета - заглавия на теми в "Дискусии" Публикувано на: Вто Яну 29, 2008 8:18 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Бе реших да пусна една такава темичка да ви чуя гласа В момента във Връзки има правила за пускане на заглавия на темите, защото там е наложително всичко да е подредено...НО, ние растем, с нас расте и аниме индустрията. Анимета почнаха много да се гледат, (дано все нагоре вървим) и във връзка с това изниква въпросът:
Искате ли да сложим регламент за пускане на теми в "Дискусии" Аниме и ако да -какъв да бъде той. Тук ви давам 3 избора на анкетата, а сега ще ви запозная и по-подробно какво се крие зад тях,... Първият вариант, част от първият пост да е задължителна, означава, че освен заглавието, в темата задължително ще трябва да има ревю на български/английски... Вторият вариант, е заглавието да съдържа информация за годината(а може и сезона), в която е излизало анимето.. Третият вариант е за нещата "както са"
За улеснение, може да направим така... ще изброя някои неща, вие само copypaste тези които ви угаждат... х - заглавие, y - година, s - сезон Задължително: - картинка - линк към Ани/друг сорс на инфо/ - инфо на български - стил на писане на ревюто(list/img/bold тагове на template) - стил на писане на заглавие - чист (да се махнат финтифлюшките от рода ~@#$)%$ xxxx $(#@~) - хххх (yyyy) в заглавието(след заглавието да се пише годината в скоби) - xxxx (ssss yyyy) в заглавието(както аз ги правя :> есен 2005, зима 2003 etc.) - друго(вие си го напишете)
Има и друго, което не мога да вкарам като задължение никак или поне не ми хрумва - кое заглавие на анимето да се пише... някои избират английското, други японското, трети и 2те, четвърти тяхно си...
Ето ви примерен пост, със моето мнение в комби:Цитат: Аз смятам, че .. - картинка - линк към Ани/друг сорс на инфо/ - инфо на български - xxxx (ssss yyyy) в заглавието ... са достатъчни, но задължителни, защото ориентацията и четливоста на темите ще се покачи доста. Финтифлюшките не пречат, ако не са твърде много...
Ест. ако искате всичките -копипейстнете всичките.. Е това е, хайде да ви чуем...
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Яну 29, 2008 8:27 pm |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Определено според мен трябва да има някакъв ред, не задължителен, но все пак първия пост да е информативен . Хващам еднa от последните теми на dadaadda :
Цитат: Заглавие: На Марко Тотев сакур-ата Вид: Телевизионен сериал, 13 епизода Година: 06.01.2008 до ??.??.?? Жанрове: ... Производители: ... Сюжет/Ревю: фкудсхфисухфидсуфхдси (задължително на английски или български) Info @ AniDB(ако няма възможност от друг сайт да е) Trailer(пожелание) Ако има пусната тема в раздел "Връзки(Аниме)" желателно е да се пусне линк, това вече си е по избор на автора.
Последна промяна spiralkinda на Вто Яну 29, 2008 8:28 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Яну 29, 2008 8:27 pm |
|
Morri D'in |
Masaka?! |
|
Цитат: - картинка - линк към Ани /друг инфо сорс/ - инфо за първи еп/сериалчето на бг - заглавие с инфо за сезона и годинат - (season year)
Останалото си е до воля на пишещия; финтифлюшките в заглавието може и да стоят стига да са 1, 2 колкото да не дразнят...
ОК: ~ Ерогейму Пантсу 2 ~
Not OK: ~~^!^~~ Поредната тъпа ероге адаптация ~~^!^~~
_________________ wwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: :!: Системна анкета - заглавия на теми в "Дискусии& Публикувано на: Вто Яну 29, 2008 8:34 pm |
|
faranar |
|
|
|
е така е най добре
SayanMk написа: Задължително: - картинка - линк към Ани/друг сорс на инфо/ - инфо на български(да включва жанра задължително!!) - стил на писане на заглавие - чист (да се махнат финтифлюшките от рода ~@#$)%$ xxxx $(#@~) - хххх (yyyy) в заглавието(след заглавието да се пише годината в скоби) - линк към тема за връзки(ако има) или към download сайт
от - стил на писане на ревюто(list/img/bold тагове на template) няма смисал щото тогава броя на нови теми ще падне много ( пусти мързел ) но останалото не отнема много време(освен инфото на бългърски но все се намира кой да го преведе), а пък предава много як вид на темата. Линк за сваляне трябва да има във всяка тема,(за удобство )( ако се обсъжда неизлязло аниме след като излезе се ъпдейтва 1вия пост)
сезона няма голямо значение
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Яну 29, 2008 8:42 pm |
|
spiralkinda |
Цар Алко |
|
Значи вижте, по-добре вместо да се вкарва като правила задължително/желателно. По-добре да се пусне в правилата на общите препоръка към отварящите нови теми в същия раздел да бъдат максимално повече информативни относно анимето. Вече по преценка на модератори/админ ако темата се състои от изречение/обръшение или каквото и да е там да се заключва-->кош. Като гледам едва няколко човека отварят теми за нови анимета в общите и смея да твърдя откакто се разцепи на Фенкусии & Общи вторите станаха къде по-качествени. Та относно тези хора, които пускат теми там за мен се справят отлично (без онзи режимлията ). Най-добре е да се направи препоръка към правилата.
|
|
|
|
Заглавие: Re: :!: Системна анкета - заглавия на теми в "Дискусии& Публикувано на: Вто Яну 29, 2008 10:20 pm |
|
Divinity |
|
|
|
- картинка
- линк към Ани/друг сорс на инфо/
- инфо на български (и на английски да е не е фатално)
- стил на писане на заглавие - чист (да се махнат финтифлюшките от рода ~@#$)%$ xxxx $(#@~)
- хххх (yyyy) в заглавието(след заглавието да се пише годината в скоби)
долу гадните финтифлюшки!
_________________ Repent!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Яну 29, 2008 10:51 pm |
|
PA3YM |
|
|
|
няма нужда от правило, а от желание... да се заключват/трият теми или да се соли автора им щоту няма ревю на бг, или някакво инфо, или линк за такова, също си е уеко грубичко
по-скоро препоръки да има зарибителни неща като ревю/линк/и арта е хубаво да си проличи.. обаче ако няма - винаги може някой ентусиаст да предложи такова инфо в някое от следващите мнения - т.е. нещо като работа в екип после или автора на темата или модератор едитват първото мнение и го цитират и попълват празнината ^_^
примерно някой ако иска ще преведе инфото от анидб на бг или ще напише кратко ревю или просто ще даде картинка или готьен линк и т.н. който да се добави в началото - така може да се избяга от порочни мисли от рода на "уфф, аз щях по-добре да я почна темата >.<" и темподобни (дори когато има подробно начало), а вместо туй в кооп да се развие вече пусната тема
флинтифлюшки или не в заглавието - според зависи... все пак всеки си е индивид и е нормално сам да решава, а не да се гони изливането на калъп за тия теми ... а така с малко креативност темите могат да се направят според самото заглавие (жанрове, детайли) и интереса - така и ще се явяват като оценка доколко анимето е вдъхновило хората да се занимаят да направят някаква атрактивна тема или е банално и скучно
много по-добро впечатление прави тема, която си личи че е правена с желание...
отколкото копипаста по шаблон и никакъв характер на пръв поглед (щото въвждане на задължително правило смятам ще доведе точно до това рано или късно >.>)
_________________ GIDA owns U!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Яну 29, 2008 11:39 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Така е, абсолютно прав си, и точно това е проблема... От една страна - правилата понякога ограничават юзърите да пускат теми, но регламента не е задължително да е правило.... все пак за това така разкъсах на част елементите на един готин първи пост, за да може да посочите само нужното.
Са шси излея цялата позиция, като нормален човек...... - няма ли желание е ГРОЗНО, ТЪПО и дразнещо. Ми мене ме дразни, нищо лично, никове и имена(и мн др неща) НЕ помня, тъй че не се притеснявайте... Ама да ми пуснат тема "хххх" с пост "Ми кво ше кажете за тва аниме???" може да ми изкара слънчевия сплит през лявото око! УЖАС. - казваш, може да се оправи темата, ако автора го е мързяло.. ма къв автор е тоя, който пуска тема без НИЩО в нея. Шшш не пускаш тема за закуската ти от тая сутрин, а за аниме бе! Какво да коментират хората, като не знаят за какво иде реч и няма никаква бръмка на обсъждане и дискусия. Защо е захванал темата и как някой ще я оправи? Викаш някой да постне ревю и да се сложи в първия пост.. ми така е доста удобно и наистина кооперативно, но ОМЕГА нечестно :-0 Аз държа да си пускам темите. Колкото и 10-20 минути да е, положил си труд! ТИ създаваш темата, връзката и дискусията именно с ревюото и инфото. И какво - темата е на Т.Красивов, а не твоя... не ти си предложил на аудиторията на анимес да обърнат внимание на анимето, а Т.Красивов... В първия пост има ревю v1- в цитат-грозно! v2-с ника ти под него, на който никой няма да обърне внимание... Ми яко нечесно е... по-добре темата да се рестартира и да се пусне по качествения начин от не-мързящия-го....
- липсата на финтифлюшки ни вкарва в праволинейната. Една финтифльочка ти прай темата различна, не може да се забранят, ще стане като в някой форум с 3 милиона, дето има 300 теми за 1 нещо и не може да има фитиф... гати дългата дума...
- наличието на година виждам, че всички го одобрявате, но помислете и за сезон плз. Вярно е, че до някъде аз ви налагам сезонното разделение с темите обзори, ама не е ли пък готино. Като видиш (пролет yyyy), ти е ясно, че може да е с +1 шанс за по-добро аниме, защото студиата обикновенно за тогава се пазят.. пък и в онгоинг дискусиите като отвориш "Дискусии" и виждаш кои теми те интересуват и кои са изровени току-що от някой поизостанал... Честно казано съм доволен от пускането на теми в последно време! И в интерес на истината пуснах тая тема на 80% за да обърна внимание на пускащите за сезоните, признавам си Никой не мога да задължа разбира се, просто искам да чуя и хорското мнение по тия въпроси... Едно е сигурно - всички се радват на добре подредени и формулирани топици с достатъчно инфо - пък ти ако щеш го чети, дет се вика... :]
ПП: поста ми не е обръщение към Разум, а като цяло, просто така ми дойде да го напиша ^^"
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Яну 30, 2008 12:10 am |
|
faye |
|
|
|
- задължително инфо(на бг или анг няма значение. Не искам да карам някой който няма желание да ми пише ревюта )
- Силно желателна картинка
- Това което може да е добра идея. Анкета с няколко опции доколко ти е харесало анимето
- За заглавията лично предпочитам чисти заглавия, но на никого не налагам да е така, личен избор е.
Какво друго писахте....
- Линк във връзки ако има тема - задължително. Стига са се появявали коментари откъде да го изтегля
- За годините в заглавието може но съм против сезона Тема отпреди 2-3 години за какво ти е да и пише кой сезон е излязло Ако ти е зор ще си провериш специално
- Нещо задължително на 100% трябва да е встъпителен коментар в темата. 2 изречения две, но да се види че автора знае за какво става дума като пуска темата
....
Да, и мен ме дразнят теми с половин изречение пуснати. Ако са в дискусии точно е... >< Но така или иначе както вече се каза не са прекалено много хората, които пускат теми в този раздел, така, че ако някой път се случи нещо да не е наред, не мисля че ще е толкоз фатално да се преработи от мод мнението. Но пак ориентировачни правила трябва да има
_________________ <3
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Яну 30, 2008 1:12 am |
|
Gray Fox |
|
|
Регистриран на: Съб Авг 13, 2005 9:25 pm Мнения: 1184 Местоположение: If i told you i would have to kill you.
|
- картинка
- инфо на български (може и английски)
- стил на писане на заглавие - чист (да се махнат финтифлюшките от рода ~@#$)%$ xxxx $(#@~)
- линк към тема за връзки(ако има) или към download сайт
Според мен тези са нужните...
Не забелязвам сега да има както преди такива теми на които да лепнат някакви завъртулки около заглавието,които са повече от буквите и да напишат нещо като "Айде коментирайте" ...
Към сегашните(поне само тези които погледнах преди 2 мин) теми само бих поискал линк към връзки от мързел да го търся аз
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Яну 30, 2008 10:48 am |
|
Logrus |
|
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Цитат: Не, няма нужда от такива правила...
според мен е ненужно, който иска повече инфо, да посети темата във "Връзки"
+1 за хаос в дискусиите
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Яну 30, 2008 2:45 pm |
|
dadaadda |
The No-Goodnick |
Регистриран на: Пет Май 04, 2007 5:05 pm Мнения: 9844 Местоположение: PervTown
|
Я да зема и аз да се изкажа по въпроса (не че има какво още да се каже де ). Еми как гледаи май почти всички( с тук-таме някое друго изключение) сме съгласни, че е хубаво в първия пост да има снимка на анимето, от коя година е, жанровете, студиата, линк към AniDB(а пък който иска повече то в Ani си има линкове към официален саит, ANN, AnimeNfo), там кратко ревю( а щом можело и на Английски даже се спестява малко време от превод ), линк за "Връзки"(ако още не е излязъл 1ви епизод ама има трейлърче поне да има линкче за него ). Относто това да има личното мнение на автора на темата под инфото за анимето съм на позиция да е пожелание, защото едва ли съм единствения, който не обича да изказва първите си впечетления отностно 1 аниме(ама все пак щом човека е пуснал темата поне би трябвало да се очаква, че има някакви добри очаквания отностно анимето ). Отностно година и сезона в заглавието... бих казъл, че съм простив (изключение прави ако анимето е re-make на по-старо тогава трябва да се сложи 1 година ). Изцяло отностно заглавията и аз съм почитател на по-изчистените ама пак там по 1-2 финтифлюшки може да има .
ако съм изпуснал да повторя нещо може после пак да постна
П.П. еми пак може да не е задължително правило ама поне да е желателно да има някакъв вид
|
|
|
|
Заглавие: Re: :!: Системна анкета - заглавия на теми в "Дискусии& Публикувано на: Сря Яну 30, 2008 2:49 pm |
|
K i v a. to Last |
|
|
Регистриран на: Нед Май 13, 2007 9:44 pm Мнения: 4953 Местоположение: Mad tea party
|
Divinity написа: - картинка - линк към Ани/друг сорс на инфо/ - инфо на български (и на английски да е не е фатално) - стил на писане на заглавие - чист (да се махнат финтифлюшките от рода ~@#$)%$ xxxx $(#@~) - хххх (yyyy) в заглавието(след заглавието да се пише годината в скоби) долу гадните финтифлюшки!
x2 и аз съм против финтишлюшките,дразнещи са .о. но инфо,картинка и такива неща са важни поне първия пост от темата да има някакъв вид и да се разбира нещо за анимето,а не просто "какво мислите за ^&($%^% ?" и после да трябва да отварям анидб и да ровя през 3 минути
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Яну 30, 2008 2:59 pm |
|
icohp |
|
|
|
- картинка
За мен това са най-нужните неща.Другото може да се пропусне,но без картинка и инфо съква яко
|
|
|
Заглавие: Re: :!: Системна анкета - заглавия на теми в "Дискусии& Публикувано на: Сря Яну 30, 2008 10:50 pm |
super_monka |
|
|
Регистриран на: Нед Яну 27, 2008 1:49 am Мнения: 83 Местоположение: Plovdiv
|
xkivax написа: Divinity написа: - картинка - линк към Ани/друг сорс на инфо/ - инфо на български (и на английски да е не е фатално) - стил на писане на заглавие - чист (да се махнат финтифлюшките от рода ~@#$)%$ xxxx $(#@~) - хххх (yyyy) в заглавието(след заглавието да се пише годината в скоби) долу гадните финтифлюшки! x2 и аз съм против финтишлюшките,дразнещи са .о. но инфо,картинка и такива неща са важни поне първия пост от темата да има някакъв вид и да се разбира нещо за анимето,а не просто "какво мислите за ^&($%^% ?" и после да трябва да отварям анидб и да ровя през 3 минути
да и аз така мисля
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|