|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:32 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 9 мнения ] |
|
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Mai Hime versus Mai Otome Публикувано на: Нед Ное 25, 2007 6:46 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Mai Hime и незнайният наследник, евентуално продължение, но за сега просто алтернативна вселена - Mai Otome. Гласувайте само ако сте гледали и 2та сериала по 26 епизода, като давате мнението си защо сте избрали едния или другия.
Общи черти -ем то е едно и също аниме, разказано в 2 вселени. И в двете: - момичетата са девствени и на съвсем малка част им излиза късмета - се борят с лошите си себеподобни, пратени от нейдеси... - учат в академия - героините са зле-та, но мн силни отомета - почват от никъде и свършват малко след никъдето
Реших да ги сравня, заради алтернативната им версия. По принцип, МайОтоме се смята за fail-proved successor на МайХиме, но дали наистина е така? В Май Отоме се разказва за по-малки момиченца/е не мн по-малки, но по-лоликон насочени /, има повече ненавист между главните героини и повече любовни отношения, които откровенно си избиват на педофилия, ако човек се загледа. Така и в никоя част не се обяснява какво е станало с/на този свят, и кой е основположника на тази технология. Но всички ги интересува предимно, че в небето летят девственици с къси полички и съответно анимето беше доста популярно И все пак - в Химе историята бе доста по глуповата. И накрая това връщане на кулите от нищото бе абсурдно Моят вот отива в Отоме(трябваше да сложа "в" в скоби ), заради Арика Юмемия. До колкото помня, гласувах за нея за най-добро женско навремето, макар, че вече не помня що...
Mai Otome vs Mai Hime
Последна промяна SayanMk на Нед Ное 25, 2007 7:09 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
Заглавие: Re: Mai Hime versus Mai Otome Публикувано на: Нед Ное 25, 2007 6:51 pm |
|
dadaadda |
The No-Goodnick |
Регистриран на: Пет Май 04, 2007 5:05 pm Мнения: 9844 Местоположение: PervTown
|
еми а де ще изчакам да вида и следващия сезон какво ще представи пък ще изкажа отговора си
Последна промяна dadaadda на Нед Ное 25, 2007 7:13 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Ное 25, 2007 8:53 pm |
|
faye |
|
|
|
Mai-hime е анимето! Влезе мми под кожата и все още си спомням все едно беше вчера осми епизод, където се случи всичко което исках както исках Доста прилично макар да си имаше пропуските. Виж за Mai-otome не мога да кажа нито едно хубаво нещо. Главните герини до една изнервяха. Дизайна на тазс тъмната коса ми лазеше по нервите. Но ако историята беше поне малко на място щях да го преглътна. Но то ко направиха Ечи+романс+нервещи героини+кофти битки+кофти плот= Поне да бяха свързали нещата с първата част Едно огромно нищо!
_________________ <3
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Ное 25, 2007 9:03 pm |
ShApEsHiFt3r |
|
|
|
хахаххаха
Mai-hime естествено... Има ли смисъл да ги сравняваме като отомето е някакъв провалил се опит за римейк
Ако трябва да давам оценки
Mai-Hime 9/10
Mai-Otome 5/10
Така е сравнително добре
9 заради края, иначе сигурно щях да му дам 10
А и химето е едно от първите анимета които съм гледал, може би 8-мо или 9-тото... не съм сигурен. А и е едно от малкото анимета, от които помня всичко. Напълно заслужава 9-ка според мен
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Ное 25, 2007 9:37 pm |
|
Morri D'in |
Masaka?! |
|
Safiir написа: Гъх Mai-hime беше доста прилично аниме с относително тъп край, а mai-otome е абсолютно дебилен лоли-фенсървис направен в свят, който има потенциала да бъде доста интересен. Но не е заради горе-споменатите лоли простотии :/
x2 dude...
Химето е стабилно заглавие - около 6,7/10. Имаше нервещи герои, но дорамата по средата беше добра + 1, 2 интересни персонажа.
Отомето, макар да нямах нерви да го догледам, си е баш лоли + юри фенсървис. Отоме и история... yeah, right...
Последна промяна Morri D'in на Пон Ное 26, 2007 2:44 pm, променена общо 1 път
_________________ wwwwwwwwwwwwwwwww
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Ное 27, 2007 2:40 pm |
|
Ghostbuster |
Sky King |
Регистриран на: Вто Юли 11, 2006 12:36 pm Мнения: 2676 Местоположение: The Sky King Throne
|
Определено фенсървиса и лоли и юри ефектите ме отвратиха от Отомето.Битките и анимацията обаче ми харесаха.
В Химето страшно ми хареса и историята и развитието ,само края( макар да съм фен на хепиендите) ме издразни. А да и 2те анимета имаха много готини саундтраци .
Все пак гласът ми отива за Химето - Отоме просто има твърде много педофилски моменти
_________________ My Favourite Anime Songs *click the pic for direct download*
Anime Song of the Week: Haikyuu - Above Black Lagoon AMV // Air Gear MMV // The Cockpit AMV
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Страница 1 от 1 [ 9 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|