|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:30 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Bleach versus D.Gray Man Публикувано на: Нед Ное 25, 2007 4:38 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
На тема ексорсизъм. Мисля че е добър избор за клаш. Моля да гласуват само хора които са гледали поне 50 епизода и от 2те анимета.
Общи точки за сравнение: - Сюжет: В 2те анимета главните герои спасяват душите на обладани такива - Последните безцеременно отнемат други животи, за да се хранят и с това да еволюират. - Главните герои не са нито точно добри/хора/ексорсисти/шинигами нито точно зли/спирити/холлоу(all)/акума - И холоуите и аранкарите и акумите са грозни големи и всяко с напълно произволна форма - И левъл 2+ акумите и еспадата имат отделни специфични качества - И в двете анимета "Бог" е куха лейка и оставя "чедата" си на собствените им недостигащи сили да се борят и да страдат
Има още 3-4 точки по които мога да сравня, но вече те миават към мангата. Това всъсщност май означава, че им е рано да се сравняват, но то не пречи да рестартираме анкетата някой хубав слънчев ден Причината да ги сравнявам е драмата, която може да налегне върху 2те анимета в близко бъдеще. Където Ърл/Айзен управлява над волята на Бог.
Bleach vs D.Gray ManИзкажете мнение и за 2те и тогава обосновете гласа си.Блиич има много готин свят, много добре подреден и изграден на баланс. Свят в който все още има и като гледам винаги ще има равновесие, независимо от войната. Акцентира се на връзката между героите над всичко в света.. Д.Грей-мен е по тъмно и драматично, базирано на библейски и исторически факти, това аниме ни праща в свят, в който балансът е дълбоко разрушен. Хората са вече нищо повече от храна, бореща се с невидим враг, защитавана от мизерна група ексорсисти. Управлението - папата/1вия капитан - са си тъпи деденца и 2мата и са яко зле и прочее 2та свята наистина много се различават и ми е трудно да избера някой от тях. Като история ми харесва повече ужасът на действителността в Д.Грей-мен. В Блийч историята е по неангажираща и ще бъде така, докто балансът не се наруши. Но никой, в крайна сметка, няма интерес в краят на света и съответно света няма да свърши, което оставя интригата и напрежението само от между-геройските отношения Глас за Алън и неговата воля и ценностна система!
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Ное 25, 2007 5:42 pm |
|
babaginka |
|
|
|
BLEACH - С чисто сърце казвам, че започнах да го гледам от втория път (първия път когато си пуснах първия епизод ми се стори прекалено инфантилно ops: ). В крайна сметка след като се реших да изгледам първите 15 епизода тогава ме заинтригува. В това отношение е по-зле от D. Gray man ( бавно набира скорост). Но колкото по-напред върви толкова повече се задълбочават нещата и става по интересно. Появяват се нови интересни герои, историята се заплита, битките стават все по-разтърсващи и т.н.
D.Gray Man - Още си спомням оная вечер, в която започнах да го гледам. Цъках из мрежата и изведнъж ми попадна пред погледа Ален с неговия белег и freaky окото. Дръпнах си първия епизод... и когато обърнах отново внимание на реалния свят беше някъде към 5:30 сутринта. За пръв път ми се случи аниме да ме грабне така от самото начало.
Наистина двете анимета доста си приличат ( нещо за което изобщо не се бях замислял преди тази тема ). Но според мен светът на D.Gray Man (особено в началото) е доста по-реален и дълбок. И двамата главни герои (Ичиго и Ален) са загубили семейството си или част от него, решени са да помогнат на изгубените души, намират верни приятели които да им помагат и т.н. Самоче в Блийч (можеби заради дългата серия от епизоди която натрупа) нещата започнаха все повече и повече да се отдалечават от реализма, което ме кара по-скоро да предпочитам D.Gray Man. (макарче и на мене ми е трудно да избера)
И от мене глас за екзорсистите
ПП: Sayan-е много готина тема
ППП: Защо гласувате без да се обосновавате
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Ное 25, 2007 6:08 pm |
|
Avador |
|
|
Регистриран на: Вто Апр 04, 2006 2:29 pm Мнения: 1781 Местоположение: София
|
BLEACH - Еми как да кажа някак си от анимето ме грабват само битките.Историята ми хареса в началото за момчето с духовете и от там нататък.. бой бой филъри бой и пак бой.
D.Gray Man - Анимето ми допада защото някак си по-реална ми се струва историята.Да не забравяме че бяха вмъкнали в 1 от епизодите "Розовите" български полета което ме разби от гордост!Като цяло първия сезон беше добър но вторият който тече в момента ме кара да забравя за Bleach където секи епизод режат като масло Hollows и следващите 2 епизода освен че ПАК режат други обсъждат как са накълцали миналите...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Ное 25, 2007 9:11 pm |
|
Divinity |
|
|
|
Bleach: Историята не блести с оригиналност (даже се повтаря), но пък уменията са сравнително интересни, героите сравнително яки, битките сравнително добри, и арта ми харесва. Колкото до екзорсизма - фокуса в анимето е върху него толкова, колкото в Наруто е върху нинджите.
D.Gray-Man: Анимето честно казано изобщо не ме грабна, и едва се насилих да го изгледам до 20 еп, след което го спрях. Акумата са отвратително грозни, а дори и след като еволюират не се задържат за повече от 1 еп. Earl of Millenium изглежда като талисман на някое сериозно аниме, вместо като истински злодей, а и семейството му не блестят с голяма злост. Екзорсистите са яки, както и идеята, че около Innocence може да има всякакви паранормални прояви, но при такива загубени опоненти и несвързани помежду си аркове се отказах.
Ако след арка с Crowley анимето е станало (много) по-добро, може би пак ще го почна, но на тоя етап - Bleach.
_________________ Repent!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Ное 25, 2007 10:17 pm |
|
nem13 |
|
|
|
Блийч
Такам... Блийч го изгледах за три дни през ваканцията, като пропуснах филър арката. Изчетох и мангата. Битките ме радват, арта ме радва, музиката ме радва много, керъктър дизайна също. Но история - абе, къде има такова нещо? Приказката за тримата братя и златната ябълка отстъпва със съвсем малко на фабулата на Блийч.
Д. Грей-мен - първо, анимето ме грабна. Единственото аниме на 26 епизода, което наистина следя. Атмосферата е супер, Ален ме кефи, Линали ме кефи (що няма и еччи бе...)... музиката ме кефи, и има достатъчно прилична история, за да ме хване. Явно ще има втори сезон, но историята наистина се задълбочава в мангата и ако не направят някакъв гаф, наистина бих дал 8/10 на историята.
Глас за Линали. Така де, Д. Грей мен. Уатевър, отивам при пантсу конкурса...
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Ное 27, 2007 3:22 am |
|
N1gh7mar3 |
|
|
Регистриран на: Чет Авг 02, 2007 4:22 am Мнения: 117 Местоположение: Grand Line/Stz
|
И аз гласувах за Bleach.Нещо в това аниме много ме заинтригува и изгледах всичките му серии на един дъх (т.е. за 5 дена де ).Някак си ме хвана още от началото и с нетърпение просто чаках да истегля следващия епизод.Героите, историята, битките и т.н. всичко много ме искефи когато ги гледах за първи път.
Д.Грей-мен пак е наистина доста сполучливо аниме,но пък него го гледам само когато имам време и нямам какво друго да гледам.Някак си не ме вълнуваше чак толкова какво би станало в следващия епизод, макар че следя и него де дано има и 2-ри сезон.
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Ное 27, 2007 10:08 am |
|
PA3YM |
|
|
|
vegetosayajin написа: а да как можах да го пропусна-защо по дяволите 2/3 от анимето са филъри
е сега - за филърите: при Блийч само 1/3 са филъри (но наваксват) а при ДГМ наистина съотношението е 2/3
и двете започнаха с красив и стандартен арт (school-like anime при Блийч срещу по-детския изглед на героите в ДГМ), за да прераснат после в по-смели дизайни - не знам анимето на ДГМ как е в момента, забавих го като наскочиха филърите ама поне в мангата има огроомна разлика към по-добро между арта в началото и на по-късен етап
големия фал при подобни анимета може да дойде ако се наруши баланса между екшън и разкрития за историята - в блийч сега има доста по-малко нови разкрития отколкото ми се иска и върви някакси бавно, в ДГМ (ако не бяха филърите) може да е доста по-сполучливо. Обаче ако света където се развива има малък потенциал историята е обречена да се клишира и да доскучае. Напр. в Блийч действието се развива на три места - нарочно не казвам три свята, щото Земята примерно явно се състои само от Каракура Таун аа имаше и малко Мексико във флашбека на Чад другите светове не отстъпват с мащабност - т.е. също са толкоз ограничени. то при такива условия как да разнообразиш историята освен като не добавиш нови светове с големината на дребен квартал, yeah right и да, другата алтернатива май май е cool-lookin' погледите
ДГМ пък засега е свежичко и ново, макар че героите пак са що годе стереотипни, но печели точки заради по-мрачната атмосфера ^^
а и не се знае доколко потенциал има света там - нека свърши поне първата мейджър арка добри vs. лоши па тогава пак ще помислим по въпроса
_________________ GIDA owns U!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Ное 28, 2007 10:21 am |
|
nem13 |
|
|
|
Зараки има шикай, стига сте дрънкали глупости. Мечът му е в постоянен шикай, той си го казва ясно - full time release. A release е именно шикай. Това, че не го активира е друга тема. Все едно да кажеш, че Ичиго нема шикай... Именно заради многото реятсу мечът му е в постоянен шикай. Ама никой не си прави труда да чете, вие гледате само битките (то не че в Блийч има нещо друго за гледане).
Цитат: и (много малко са даже почти няма анимета без филъри)
Ми не е така. Филъри имат само аниметата над 50 епизода, а те не са много.
А че Блийч няма история - или по-скоро, деликатно казано, историята му не струва - никой досега не го е отрекъл сериозно.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Чет Ное 29, 2007 2:28 am |
|
N1gh7mar3 |
|
|
Регистриран на: Чет Авг 02, 2007 4:22 am Мнения: 117 Местоположение: Grand Line/Stz
|
nem13 написа: Зараки има шикай, стига сте дрънкали глупости. Мечът му е в постоянен шикай, той си го казва ясно - full time release. A release е именно шикай. Това, че не го активира е друга тема. Все едно да кажеш, че Ичиго нема шикай... Именно заради многото реятсу мечът му е в постоянен шикай. Ама никой не си прави труда да чете, вие гледате само битките (то не че в Блийч има нещо друго за гледане). Цитат: и (много малко са даже почти няма анимета без филъри) Ми не е така. Филъри имат само аниметата над 50 епизода, а те не са много. А че Блийч няма история - или по-скоро, деликатно казано, историята му не струва - никой досега не го е отрекъл сериозно.
Аа добре моя грешка за шикая.А във връзка с това с филърите, аз имах предвид за по-дългите анимета не за тея до 50 епа.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|