Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:30 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 4 [ 51 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща
Кое повече ви харесва цялостно
 Bleach  58%  58%  [ 82 ]
 D.Gray Man  42%  42%  [ 59 ]
Общо гласове : 141

Автор Съобщение
 Заглавие: Bleach versus D.Gray Man
МнениеПубликувано на: Нед Ное 25, 2007 4:38 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

На тема ексорсизъм. Мисля че е добър избор за клаш. Моля да гласуват само хора които са гледали поне 50 епизода и от 2те анимета.

Общи точки за сравнение:
- Сюжет: В 2те анимета главните герои спасяват душите на обладани такива
- Последните безцеременно отнемат други животи, за да се хранят и с това да еволюират.
- Главните герои не са нито точно добри/хора/ексорсисти/шинигами нито точно зли/спирити/холлоу(all)/акума
- И холоуите и аранкарите и акумите са грозни големи и всяко с напълно произволна форма
- И левъл 2+ акумите и еспадата имат отделни специфични качества
- И в двете анимета "Бог" е куха лейка и оставя "чедата" си на собствените им недостигащи сили да се борят и да страдат

Има още 3-4 точки по които мога да сравня, но вече те миават към мангата. Това всъсщност май означава, че им е рано да се сравняват, но то не пречи да рестартираме анкетата някой хубав слънчев ден :D
Причината да ги сравнявам е драмата, която може да налегне върху 2те анимета в близко бъдеще. Където Ърл/Айзен управлява над волята на Бог.

Bleach vs D.Gray Man

Изкажете мнение и за 2те и тогава обосновете гласа си.

Блиич има много готин свят, много добре подреден и изграден на баланс. Свят в който все още има и като гледам винаги ще има равновесие, независимо от войната. Акцентира се на връзката между героите над всичко в света..
Д.Грей-мен е по тъмно и драматично, базирано на библейски и исторически факти, това аниме ни праща в свят, в който балансът е дълбоко разрушен. Хората са вече нищо повече от храна, бореща се с невидим враг, защитавана от мизерна група ексорсисти.
Управлението - папата/1вия капитан - са си тъпи деденца и 2мата и са яко зле и прочее :lol:
2та свята наистина много се различават и ми е трудно да избера някой от тях. Като история ми харесва повече ужасът на действителността в Д.Грей-мен. В Блийч историята е по неангажираща и ще бъде така, докто балансът не се наруши. Но никой, в крайна сметка, няма интерес в краят на света и съответно света няма да свърши, което оставя интригата и напрежението само от между-геройските отношения :?
Глас за Алън и неговата воля и ценностна система!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 25, 2007 5:42 pm 
Аватар

BLEACH - С чисто сърце казвам, че започнах да го гледам от втория път (първия път когато си пуснах първия епизод ми се стори прекалено инфантилно :oops: ). В крайна сметка след като се реших да изгледам първите 15 епизода тогава ме заинтригува. В това отношение е по-зле от D. Gray man ( бавно набира скорост). Но колкото по-напред върви толкова повече се задълбочават нещата и става по интересно. Появяват се нови интересни герои, историята се заплита, битките стават все по-разтърсващи и т.н.

D.Gray Man - Още си спомням оная вечер, в която започнах да го гледам. Цъках из мрежата и изведнъж ми попадна пред погледа Ален с неговия белег и freaky окото. Дръпнах си първия епизод... и когато обърнах отново внимание на реалния свят беше някъде към 5:30 сутринта. За пръв път ми се случи аниме да ме грабне така от самото начало.

Наистина двете анимета доста си приличат ( нещо за което изобщо не се бях замислял преди тази тема ). Но според мен светът на D.Gray Man (особено в началото) е доста по-реален и дълбок. И двамата главни герои (Ичиго и Ален) са загубили семейството си или част от него, решени са да помогнат на изгубените души, намират верни приятели които да им помагат и т.н. Самоче в Блийч (можеби заради дългата серия от епизоди която натрупа) нещата започнаха все повече и повече да се отдалечават от реализма, което ме кара по-скоро да предпочитам D.Gray Man. (макарче и на мене ми е трудно да избера)

И от мене глас за екзорсистите

ПП: Sayan-е много готина тема :thumbsup:
ППП: Защо гласувате без да се обосновавате :o

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 25, 2007 6:08 pm 
Аватар

BLEACH - Еми как да кажа някак си от анимето ме грабват само битките.Историята ми хареса в началото за момчето с духовете и от там нататък.. :? бой бой филъри бой и пак бой.
D.Gray Man - Анимето ми допада защото някак си по-реална ми се струва историята.Да не забравяме че бяха вмъкнали в 1 от епизодите "Розовите" български полета което ме разби от гордост!Като цяло първия сезон беше добър но вторият който тече в момента ме кара да забравя за Bleach където секи епизод режат като масло Hollows и следващите 2 епизода освен че ПАК режат други обсъждат как са накълцали миналите...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 25, 2007 9:11 pm 
Аватар

Bleach: Историята не блести с оригиналност (даже се повтаря), но пък уменията са сравнително интересни, героите сравнително яки, битките сравнително добри, и арта ми харесва. Колкото до екзорсизма - фокуса в анимето е върху него толкова, колкото в Наруто е върху нинджите.

D.Gray-Man: Анимето честно казано изобщо не ме грабна, и едва се насилих да го изгледам до 20 еп, след което го спрях. Акумата са отвратително грозни, а дори и след като еволюират не се задържат за повече от 1 еп. Earl of Millenium изглежда като талисман на някое сериозно аниме, вместо като истински злодей, а и семейството му не блестят с голяма злост. Екзорсистите са яки, както и идеята, че около Innocence може да има всякакви паранормални прояви, но при такива загубени опоненти и несвързани помежду си аркове се отказах.

Ако след арка с Crowley анимето е станало (много) по-добро, може би пак ще го почна, но на тоя етап - Bleach.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Ное 25, 2007 10:17 pm 
Аватар

Блийч

Такам... Блийч го изгледах за три дни през ваканцията, като пропуснах филър арката. Изчетох и мангата. Битките ме радват, арта ме радва, музиката ме радва много, керъктър дизайна също. Но история - абе, къде има такова нещо? Приказката за тримата братя и златната ябълка отстъпва със съвсем малко на фабулата на Блийч.

Д. Грей-мен - първо, анимето ме грабна. Единственото аниме на 26 епизода, което наистина следя. Атмосферата е супер, Ален ме кефи, Линали ме кефи (що няма и еччи бе...)... музиката ме кефи, и има достатъчно прилична история, за да ме хване. Явно ще има втори сезон, но историята наистина се задълбочава в мангата и ако не направят някакъв гаф, наистина бих дал 8/10 на историята.

Глас за Линали. Така де, Д. Грей мен. Уатевър, отивам при пантсу конкурса...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2007 3:22 am 
Аватар

И аз гласувах за Bleach.Нещо в това аниме много ме заинтригува и изгледах всичките му серии на един дъх (т.е. за 5 дена де :P ).Някак си ме хвана още от началото и с нетърпение просто чаках да истегля следващия епизод.Героите, историята, битките и т.н. всичко много ме искефи когато ги гледах за първи път.
Д.Грей-мен пак е наистина доста сполучливо аниме,но пък него го гледам само когато имам време и нямам какво друго да гледам.Някак си не ме вълнуваше чак толкова какво би станало в следващия епизод, макар че следя и него де дано има и 2-ри сезон.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2007 4:18 am 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Белината е боза-извинявам се за флейма ама само това ще е
лично впечетление-започнах да го гледам покрай приятелката си.
Насилих се защото тя много го хареса :oops: .
Но ако си говорим реално Bleach е поредната комерсиална глупост която бих сравнил дори с покемон :? Плоски герои плоска история,недобре задълбочаване в предисторията,имам чуството че авторът е мислил всичко на момента като после е съшивал парченцата-главния герой :shock: много оригинално няма що :?
има красив арт в началото(макар че не е по мой вкус,но признавам че аниматорите се бяха постарали поне в началото)-напоследък обаче го правят през пръсти :o
Няма достатъчно подвижност,разчита се само на ефектните погледи стил
Изображение
незнам какво привлича чак толкова широка маса зрители-големите бомби на Матсумото и на срамежливата Орихиме ли :lol:
Както и да е знам че съм гаден флеймър пак извинявайте ама просто не се сдържах

И защо по дяволите хедъра на главния сайт е с него :o

а да как можах да го пропусна-защо по дяволите 2/3 от анимето са филъри :shock:

D.Gray-Man съм го започнал и засега ми харесва :)

Последна промяна Vego на Чет Ное 29, 2007 6:17 am, променена общо 1 път

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2007 10:08 am 
Аватар

vegetosayajin написа:
а да как можах да го пропусна-защо по дяволите 2/3 от анимето са филъри :shock:

е сега - за филърите: при Блийч само 1/3 са филъри (но наваксват) а при ДГМ наистина съотношението е 2/3 :lol:

и двете започнаха с красив и стандартен арт (school-like anime при Блийч срещу по-детския изглед на героите в ДГМ), за да прераснат после в по-смели дизайни - не знам анимето на ДГМ как е в момента, забавих го като наскочиха филърите ама поне в мангата има огроомна разлика към по-добро между арта в началото и на по-късен етап

големия фал при подобни анимета може да дойде ако се наруши баланса между екшън и разкрития за историята - в блийч сега има доста по-малко нови разкрития отколкото ми се иска и върви някакси бавно, в ДГМ (ако не бяха филърите) може да е доста по-сполучливо. Обаче ако света където се развива има малък потенциал историята е обречена да се клишира и да доскучае. Напр. в Блийч действието се развива на три места - нарочно не казвам три свята, щото Земята примерно явно се състои само от Каракура Таун :drop: аа имаше и малко Мексико във флашбека на Чад :lol: другите светове не отстъпват с мащабност - т.е. също са толкоз ограничени. то при такива условия как да разнообразиш историята освен като не добавиш нови светове с големината на дребен квартал, yeah right :roll: и да, другата алтернатива май май е cool-lookin' погледите 8)

ДГМ пък засега е свежичко и ново, макар че героите пак са що годе стереотипни, но печели точки заради по-мрачната атмосфера ^^
а и не се знае доколко потенциал има света там - нека свърши поне първата мейджър арка добри vs. лоши па тогава пак ще помислим по въпроса :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Ное 27, 2007 10:42 pm 
Аватар

Мда, но за разлика от Блийч, филърите в Д.Грей-мен са готини. В Блийч няма филър, който да не е отвратително тъп. Освен в баунт арката, когато се появява Зараки (всъщност и тогава е тъпо - как един шикай е по-силен от банкай? абе, еби го).

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 28, 2007 12:53 am 
Аватар

Bleach - ситуацията с филърите е голям минус...и малко разточват епизодите вече...в началото си беше супер,вече не чак толкова...толкова по въпроса :P

D.Gray-Man - чесно си казвам при него даже не съм сигурен кои епизоди са филъри.Едно от малкото анимета от подобен жанр,в което главният герой не е некъв си никой дето става най-мощния за половин час...и когато нещата станат напечени...не винаги има добър край :P

Ако тая анкета я имаше в началото на bleach,гласа ми щеше да е за него...

Последна промяна Gray Fox на Сря Ное 28, 2007 2:24 am, променена общо 1 път

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 28, 2007 1:25 am 
Аватар

Гласът ми е за Bleach - арта, многото битки, героите

D.Gray-Man, само съм го почнала...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 28, 2007 1:57 am 
Аватар

Ехеее вие какво го направихте тоя Bleach бе.То от вашите коментари това аниме излезе много по-смотано като история, битки, герои и т.н. даже и от Покемон де даже по нагоре някой го беше и сравнил с Покемон.Пък си мислех че има много Bleach фенове. :? Сега анимето наистина си има филъри (много малко са даже почти няма анимета без филъри) ,има също така и недостатъци както всяко аниме, ама чак за такива коментари то това тема за ДГМ срещу Bleach ли е или Колко е скапано анимето Bleach.Сега какво негодувате за това че Ичиго много бързо ставал много силен и т.н. еми кой друг да стане силен за кратко време освен главния герой.Ако бяха удължили трениривките му (защото нали според вас много бързо ставал много силен)щяхте пък да кажете че историята много се бави и пак щяхте да сте недоволни.Според мен филърите (повечето от тях) преди да прочета мангата някой от тях ги приемах за част от историята.Доста добри имаше като за филъри де.Араката с Баунтовете не е кой знае какво ама пак биваше(btw nem13 Зараки няма нито Банкай нито Шикай той няма и име на меча си има толкова много Spirit Power че не може да го вкара в меча за да използва Шикай и Банкай ако не се лъжа естествено).Има и още коментари някаде и флейм които няма да коментирам.Сега и на мене някой от аниметата не ме кефят като пример ще дам последните няколко епа на Наруто Шипууден, в една от темите и аз испуснах малко пара като написах доста глупости които не бяха правилни след което се извиних за написаното , но не мисля че е правилно просто така да пишеш разни работи даже и да не ти харесва анимето.Извинявам се естествено за оfftopic-ка и ако случайно съм обидил някого с този пост , но нямаше как да не го напиша след всичко което прочетох.Ако не е в реда на нещата го изтрийте.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 28, 2007 10:21 am 
Аватар

Зараки има шикай, стига сте дрънкали глупости. Мечът му е в постоянен шикай, той си го казва ясно - full time release. A release е именно шикай. Това, че не го активира е друга тема. Все едно да кажеш, че Ичиго нема шикай... Именно заради многото реятсу мечът му е в постоянен шикай. Ама никой не си прави труда да чете, вие гледате само битките (то не че в Блийч има нещо друго за гледане).

Цитат:
и (много малко са даже почти няма анимета без филъри)

Ми не е така. Филъри имат само аниметата над 50 епизода, а те не са много.

А че Блийч няма история - или по-скоро, деликатно казано, историята му не струва - никой досега не го е отрекъл сериозно.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Ное 28, 2007 10:43 pm 
Аватар

аз не го отричам изобщо - HM arc е дословно повторение на SS arc (поне така изглежда)

но D.Gray-Man просто не ме грабна (или по-точно - ме отказа от себе си)

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Ное 29, 2007 2:28 am 
Аватар

nem13 написа:
Зараки има шикай, стига сте дрънкали глупости. Мечът му е в постоянен шикай, той си го казва ясно - full time release. A release е именно шикай. Това, че не го активира е друга тема. Все едно да кажеш, че Ичиго нема шикай... Именно заради многото реятсу мечът му е в постоянен шикай. Ама никой не си прави труда да чете, вие гледате само битките (то не че в Блийч има нещо друго за гледане).

Цитат:
и (много малко са даже почти няма анимета без филъри)

Ми не е така. Филъри имат само аниметата над 50 епизода, а те не са много.

А че Блийч няма история - или по-скоро, деликатно казано, историята му не струва - никой досега не го е отрекъл сериозно.

Аа добре моя грешка за шикая.А във връзка с това с филърите, аз имах предвид за по-дългите анимета не за тея до 50 епа.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 4 [ 51 мнения ]  Отиди на страница 1, 2, 3, 4  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]