|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:33 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Аниме Съд: Виновен ли е Ягами (Death Note) Публикувано на: Вто Сеп 18, 2007 11:02 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
По подобие на темата на Kleme ;] Героят на DN се сдобива с тетрадка, в която при написване на името на човек, ако знае как изглежда, човекът умира. Райто я ползва за да избива престъпници и хора, които му пречат да го прави. Убийството обаче, те прави убиец! А той е сериен.... Прав ли е Райто, виновен ли е. Тъй като става въпрос за лоши хора, масата подкрепят него, но правилни ли са методите му, това ли е начинът, така ли бихте постъпили вие?
Може би, трябваше да пиша 'прав ли е КИРА', тъй като Ягами е просто генийче, до момента, в който става Кира... ;]]
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Сеп 18, 2007 11:34 pm |
|
crazy_little_crow |
|
|
|
Според мен не беше виновен
Ягами порсто беше идеалист и средството за постигането на идеала му
"падна от небето" и той просто го използва...
Ягами не смятам че искаше да убива други освен престъпниците.. но те си пъхаха носа където не трябва...
представете си че всички бяха разбрали че съществуват такива тетрадки и богове на смъртта
..освен това ако напише някое име в тетрадката човека ще умре.. нямаше среден вариант
Иначе да масата от хора наистина го подкрепи и това беше едно мн хубаво начинание
Нз бих използвала същите методи... но примерно ако знам че убиецът
на мое дете се разхожда по улицата ..да бих го затрила.. с удоволствие
Но да не забравяме че убийстово си е убийство.. иче отнемаш човешки живот
гласувах за третото
Последна промяна crazy_little_crow на Вто Сеп 18, 2007 11:38 pm, променена общо 1 път
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3
If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Сеп 18, 2007 11:39 pm |
|
faye |
|
|
|
Някак си се дразня като го казвам ама е виновен Но определено повече щеше да обере точки историята ако той беше победил накрая Ако беше станало така по всяка вероятност щях да съм на друго мнение...
Сега някой да пусне и тема за Лулу и колекцията става пълна
_________________ <3
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Сеп 18, 2007 11:44 pm |
|
Pres |
|
|
|
Виновен е и според мен. Не е това начинът, дори и да изглежда единствен. Дори да беше победител, убийството трябва да бъде наказано, а в неговия случай - сурово наказано.
Както и да е, и аз бих убил престъпници, но не и в такова количество
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Сеп 18, 2007 11:58 pm |
|
extasy |
|
|
|
ох това е една от гандичките теми, по които ми е трудно да взема решение.
от една страна не смятам, че убийството е начина. вярно е че има големи боклуци, хора, които просто такива жестоки неща са направили, че по някакъв начин ни изглежда, че нямат право да живеят, но не смятам, че който и да е било има право да взима решение кой да живее и кой да умре. Никой човек не е безгрешен и никой няма чувство за справедливост лишено от всякакви предрасъдъци. аз лично никога не бих убила, независимо какво е направил някой. Може би ако ми е направил нещо ужасно, постъпил е зверски, тогава МОЖЕ БИ бих го убила.
от друга страна смятам, че лайт добре си играеше ролята. в крайна сметка от цялата му работа доста добри работи се случиха със света. престъпността драстично падна и т.н. Определено човека всяваше невероятен страх в много, но пък кой знае. Дали живота не би бил по-добър, по-сигурен или точно обратното
не мога да кажа дали е виновен или не, а пък и в крайна сметка в какво точно го обвиняваме? Той просто искаше да направи света по-добър само дето избра доста неприемлив за повечето хора начин.
по този случай ще кажа едно цитатче, което беше тема на есето по англ днес.
To be great is to be misunderstood. Emerson
Последна промяна extasy на Сря Сеп 19, 2007 12:02 am, променена общо 1 път
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Сеп 19, 2007 12:03 am |
|
Aspirin4o |
|
|
Регистриран на: Чет Юли 05, 2007 9:28 am Мнения: 4552 Местоположение: Manchester, United Kingdom
|
Не, не мисля че е виновен. Вярно че си беше мечтател, че може би не това е най-добрия начин да промени света, но мисля че си беше прав човека. Всъщност накрая целия свят се съгласи с него. Не можете да отречете, че към края на Анимето (2013) войни вече няма, а престъпленията в Япония бяха намалели значително. Всички са го признавали - вярно, това може да е бил страх от масов убиец, но все пак...
ПП: Не знам, много се издразних че умря накрая. Много исках да победи, може би защото споделям вижданията му 1 към 1.
ПП 2: Сайане, изпревари ме в пускането на тая тема.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Сря Сеп 19, 2007 9:43 am |
|
Vampy-chan |
|
|
Регистриран на: Вто Дек 19, 2006 10:49 am Мнения: 261 Местоположение: in the shadows...
|
KISSSY написа: Според мен се оля, прекалено се самозабрави. Според мен тази тетрадка не трябваше да попада в ръцете на идеалист като него, предполагах че няма да се справи с положението....вярвам че не може да се изтребят всички възможни гадове само докато гледаш криминалната част от новините (докато гледах тая част се сетих за Осама...). Така или иначе представеният ни като прозорлив Ягами трябваше да се досети за изхода на цялата история от самото начало. Като идея хич не беше зле, но на практика беше невъзможно и бях за него в началото просто за да видя докъде може да стигне добрата му воля преди да започне да изтребва невинен народец, за да му се махне от пътя. След това просто си казах "Гадно копеле такова".....Виновен е....все пак това си е работа на шинигамитата
True, true.... След като може да предвижда толкова много крачки напред наистина сам е можел да стигне до извода ,че не може да се направи един идеален свят (колкото и на всички да ни се иска, и колкото и гадно да звучи трябва да има някакъв баланс..the same thing with Yin and Yang)
Виновен
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|