|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 11:22 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Art / Animation -> Anime Публикувано на: Нед Окт 30, 2005 12:32 am |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
... Ами представите ми за Хънтъра са си 10 и за анимацията.Просто не предявявам никакви претенции към арта в никоя от частите му.Изцяло ми харесва и не го казвам от пристрастност! Но тук не е място, където да обсъждаме Хънтърчето де... По НОВАТА ТЕМА ::
New Art 2006
2005 ...
Art "98 - 2000.. "95 - "97.... "91 - "94...."80 - "89...."79 и надолу...
Това са ЩО-ГОДЕ разделението на ГЛОБАЛНИТЕ промени в арт-а в анимето Не казвам, че са всички
Аз нямам претенции към артовете! Никога не бих нарекал нещо 'грозно нарисувано' Гледам както анимета от "72ра, така и следя най-новите 2005! Освен това, нека не забравяме, че има анимета, които си държат на традицията и въпреки съвременните аниматорски наклонности, си се рисуват като преди! Това е нормално, защото иначе то щеше да е съвсем различно аниме!!! Арта има огромно значение за едно аниме!
Последна промяна SayanMk на Нед Окт 30, 2005 8:29 pm, променена общо 4 пъти
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Окт 30, 2005 2:07 am |
|
killua |
|
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 3:08 pm Мнения: 371 Местоположение: Sofia
|
Саяне, на теб ти харесва анимацията и това Е пристрастност (разбирай субективност ;р), защото просто артът, особено на съвсем първите епизоди, е бая.. очукан един вид и си се вижда съвсем ясно туй.. колко хора, като гледат малко от хънтъра, си мислят, че не струва, заради "грозната" анимация.. На мен също си ми харесва и СЪМ пристрастна Ето сега например гледах един шедьовър що се отнася до анимация - Beyond the clouds, на места картините бяха толкова безумно красиви, че спирах анимето да се полюбувам.. или връщах, за да видя някои проблясъци (например когато главният герой караше кънки, божествено).. Това малко оф топик, за който се извинявам
е какъв сюжет в първия ФФ, ама съвсем го нямаше.. искам да кажа - и светът, и историята си бяха съвсем типични и предсказуеми, целта на тоя тип филми е обикновено да кажат "Вижте ни куул анимацията", затова и сюжетът е претупан
_________________ Cook it, babe!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Окт 30, 2005 1:56 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
Регистриран на: Нед Юли 17, 2005 4:40 pm Мнения: 13547 Местоположение: Аниме Световете
|
Освен, че правиш офТопик и че Зад Облаците е красиво с друго в мнението ти не съм съгласен
Анимацията, към която имам доста малко претенции към което и да е аниме(за сега от анимация съм се оплакал само от бъркочите на Гонзо), в Хънтърчето ми хареса още в първия епизод, така че НЕ Е пристрастеност.
За теб - може би =/ Но за мен сюжета не бе чак толкова предсказуем, освен това the spirits бяха толкова добре измислени и осъществени, че в тях аз нищо типично не виждам, освен това така и не предвидих този зверски край....... но мое мнение де. В тая тема става въпрос, че те са правили анимацията, а тя е страхотна и на 2те Фантазии, сюжета изцяло се базира на игрите, даже и в аниме версиите(Легендата за Кристалите, Ънлимитед и Последната заповед) - и за туй доста хора ги имат за яко плоскосюжетни. Това е нормално, след като бъкел си нямаш от играта. Аз поне съм гледал разни трейлърчета и такива... не че връзвам особено нещата, но поне връзвам героите, което ми помага.....
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Окт 30, 2005 3:01 pm |
|
killua |
|
|
|
Ех, аз вече казах, аз също нямам претенции за анимацията, мога да гледам нещо грозно и то да ме изкефи на мах, въпреки анимацията; но все пак мога да сравнявам и не съм сляпа да поставим нещата така - трябва да оцениш анимацията на Хънтъра, колко би му дал (примерно в скала от десет), а след това да оцениш и арта на Отвъд облаците ("зад" никак не звучи добре), та ми е любопитно какво ще се получи
С изказването си, че си съгласен единствено с две мои изречения.. Това означава, че не си съгласен, че някои хора (особено такива, които не се радват на неща от типа на ДБ примерно) намират анимацията на хънтъра за грозна, което си е неоспорим факт...
Що се отнася до Ъдвент Чилдръна, ще изчета на Рольо хрониките по играта, за да съм наясно и да не гледам като теле в железница.. Подозирам обаче, че основно визията и екшън сцените ще ме радват, но и това е нещо (първият филм и с визия не ме впечатли, като стана дума за него, досега ти си първият от познатите ми, който да е харесал сюжета..)
И не мога да разбера как може всяко аниме, което разказва за нови светове, да ти харесва.. като до голяма степен тези нови светове не са никак нови, а просто леко изменени стари
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Окт 30, 2005 6:33 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
|
Ами ето ти я разликата - за мен 'грозно' няма! Сравнявай както си искаш, но оценявам анимацията на хънтъра и на отвъд облаците с 10.Да - еднакво и то 10! Това са 2 съвсем различни арт-а, всеки си заслужава 10тката. Както и да го извърташ, анимацията в хънтърчето си е чудесна ЗА МЕН още от самото му начало...
Е как ги свърза така нещата, никога не бих могъл да отгатна :X: Какво общо има това, че не съм съгласен с поста ти с това, че някои хора - такива като теб - не са на моето мнение, че анимацията в Хънтъра е на ниво! И ако наричаш хънтъра или Дб - грозни, то тогава абсолютно няма смисъл да се продължава с тоя офтопик, защото явно претенциите ти/ви към анимацията са налице и в никакъв случай не можеш да кажеш, че твоето/вашето мнение е неоспорим факт, защото за мен анимацията и в Хънтъра и в ДБ е СТРАХОТНА, а не грозна, както ти/вие го намирате! И има още милиони по света, които ще кажат същото Оффф... трябва да я изрежа тая тема някак.... х(
Защо ли усещам, че под 'Рольо' имаш предвид Роланд #_# ... Ммм... ми всъщност най-ми харесват тези, които не са 'леко изменени стари' а коренно изменени стари.Хич не всяко ми харесва =/ Темата е заключена за размисъл как да я разделя, защото стана такъв оффТопик вече, чеееееееее.....
OK - готово! Чуствайте се свободни да говорите по новата тема или да се умешате във спора за Хънтъра
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Окт 30, 2005 7:46 pm |
|
killua |
|
|
|
ех, мисля си, че този офтопик в крайна сметка не е лошо нещо, защото дава идеи за нови смислени теми Само съжалявам, че ти създавам допълнителна работа, гомен, но обичам да споря, а и казват, че в спора се раждала истината;р ако и "истина" да е абстрактно понятие
Точно Роланд имам предвид, защо тази физиономия?
Аз абсолютно нищо не извъртам, Саяне, но наистина не бих могла с чиста съвест да сложа на Хънтъра ТВ 10 за анимация, дори що се отнася до епизодите на ОВА 2 и 3 (а не до шедьоври като Отвъд облаците, изощо не смея дори да сравнявам), тъй като и тя автоматично ще получи десет, а е определено по-добра от анимацията на първите епизоди Но като цяло идеята с оценяване ми се вижда глупава и трудно поставям оценки дори за цялостно впечатление от едно аниме и просто праскам някакви безсмислени цифри Просто исках да ти покажа, че всички анимации са равни, но някои са по-равни от други За съжаление ти не си съгласен и доколкото разбирам за теб анимацията на всяко аниме е перфектна Хубаво, няма лошо
Относно анкетата, не знам какво да сложа, може би все пак нямам претенции за годините, има красиви неща, рисувани преди 90-те (Ghibli, Angel's egg примерно), от 90-те и от по-новите анимета също Като цяло най-много харесвам аниметата, излезли през деведесетте, но това е по-скоро цялостното ми усещане от анимето, а не само за арт и анимация
И си харесвам рисуваните на ръка анимета, но и от новото поколение се раждат сполучливи неща, така че просто не мога да избера
едит: от мен ли е, или тази страница е безумно голяма?
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Окт 30, 2005 9:05 pm |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
|
Арт-а, буквално си значи изкуство.В случея не говорим за какво да е изкуство, а за начина на рисуване на аниме.По-точно за тенденциите в рисуването на аниме - и кои предпочитаме?! Колкото и различни по сюжет, масовата продукция на аниме, както можеш да видиш в .... линковете, в първия пост... аниметата могат да имат доста различен вид! Думичката 'арт' идва от латински(ЕстЕствЕно =_= ) и означава 'подредба' - 'да подредя' . Мисля, че има доста общо със случея. През годините(... както казвам, не твърдя, че времевите периоди са точно такива), анимето претърпява промени, има разлика в тенденцията на рисуване - тази промяна аз наричам - нов Арт -> тоест аз лично, различавам характерните видове арт-ове в анимето по следната структура във времето: 2D+3D Art New Art 2006 2005 ... Art "98 - 2000.. Art "95 - "97.... Art"91 - "94.... Art"80 - "89... Art"79 и надолу... Разбира се - има анимета, които се правят в стар тип арт, но аз говоря за масовата продукция! Хънтъра, Слейърс, Отвъд Облаците и Панда, бебе Панда са 4 различни арта.
За по-чуствителните... вероятно и Tv сериите на Хънтъра и OAV-ите са различни арт-ове
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Пон Окт 31, 2005 12:57 am |
|
SayanMk |
Anime Sekai Kenkyuuin |
|
|
weebee, верно нещо не си разбрал.Никъде и никога не съм казал, че слагам оценка 10 на всяка анимация Просто, за трети път, казвам, че никога няма да нарека някоя анимация грозна!!!!
Ако арт-а е стила на рисуване на героите, то анимацията е движението/бекграунда/цветовете и т.н... ок =/ ?
И - не! Арт-а за мен няма голямо значение, даже никакво(е вярно е, че никога не бих тръгнал да гледам сам "мъртвите листа" - бати и супер-просташкото-идиотско аниме Загуба на време, ама какво да се прави...), но и анимацията не е от такова значение понякога - зависи от много неща....но в повечето случеи, не се усеща даже, какво голямо въздействие има..
бтв - арт-а на Гонзо е съверменен и ми харесва, но анимацията им е ужасна от страна на цветове и това ме отвръщава от нея... е - бая хора й се кефят, няма спор...
Тук се опитвам да кажа, че бих гледал аниме с всякакъв арт и всякаква анимация.Доколкото разбирам, ти се опита да се умешаш и в спора за Хънтъра и в новата тема едновременно и нещата яко се омазаха.Просто казвах, че разликата в Хънтърче Тв и Хънтърче ОВА за мен няма значение, и въпреки, че за някои хора тя би била грозна, за мен не е! Дори напротив - страхотна е! За това пуснах тая тема! Защото има хора, които малко преувеличават с изисканоста си и гледайки само класики, Хънтъра е нов вид анимация, която няма да им хареса -техен проблем, те изпускат.Искам да видя колко са тия и колко са пък новите, дето след един ШаманКинг се унасят и не поглеждат назад ....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|