|
Дата и час: Пет Фев 14, 2025 1:05 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Как избирате кое аниме да гледате? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Авг 28, 2011 5:01 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=39384_1386792294.png) |
svenxxx |
TokiSubs |
Регистриран на: Съб Мар 13, 2010 5:36 pm Мнения: 5003 Местоположение: Нейде из родопското село Пловдив
|
Значи лично аз си ги избирам според настроението и от това какъв жанр аниме съм гледал преди да си избера да гледам следващото аниме. Например -> Гледал съм драма -> Значи ще си избера комедия -> Гледал съм комедия -> Значи ще си избера Екшън и т.н. п.п. Добавил съм и анкета за ваше улеснение. Имате право да посочите 3 опции(това не означава, че трябва задължително да нацъкате и 3-те ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) ), понеже някои хора избират по няколко критерии. ^^
![Изображение](http://i.imgur.com/Qk8bM9N.png) Хората често приемат традициите на техните предци, без да се съмняват, защото е по-лесно, отколкото да поемеш контрол над собствения си живот. Никой няма да дойде и да ни спаси, ако ние самите не искаме да се спасим.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Как избирате кое аниме да гледате? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Авг 28, 2011 5:54 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=5103_1433368824.jpg) |
bmine |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
Избирам по съвкупност от арт/инстинкт/. Случва се и АМВ да гледам и да си го харесам. Случаен ОСТ и издивам анимето. Харесвам си герой от картинка - намирам анимето и такива.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Как избирате кое аниме да гледате? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Авг 28, 2011 6:22 pm |
kratos |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
|
При мен е много специфично, начина по който си избирам аниме е горе долу същия като този по който си избирам игри. Първо гледам името, има случаи когато само то е достатъчно да ме накара да гледам нещо, нямам предвид дали е популярно а по точно как ми звучи, какво ми внушава( така гледах коде геасс, гледам постера, освен ЦЦ тъпо, чета резюмето, звуеше ми крайно скучно, но името продължаваше да ме човърка, просто ми звучеше прекалено интересно и така изгледах второто си най любимо аниме). После гледам постера също може да ме накара да гледам нещо, добрия постер може да загатне атмосферата на анимето и същевременно показва арта(по този начин попаднах на клеймор - гледам постера, яка мацка с меч, на фона на страхотен замък, лъхаше леко тегава атмосфера и арта ми допадна много => фаст дл). Дори първите 2 неща да не са ми хванали окото, винаги прочитам резюмето, само по себе си то също може да пробуди достатъчно интерес у мен. Ако никое от изброените досега неща не ми направи впечатление, обикновено размишлявам 1-2 минути над резюмето, свързвам го със заглавието и постера и преценям какъв е шанса да ми допадне анимето. >50% гледам <50% ще си помисля, <10% не го гледам ако някой приятел с подобен вкус не ми го препоръча. Та да, ако някой приятел ми препоръча нещо най малко ще пробвам 1-2 епизода и ще преценя. Разбира са понякога само сериите към които аниме принадлежи са ми достатъчни, примерно гъндам знам че най малко ще гледам няколко епизода и шанса е много голям да ми хареса.
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Как избирате кое аниме да гледате? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Авг 28, 2011 6:34 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=38515_1391939940.png) |
SonGoku |
|
![](./images/ranks/rank10.gif) |
Регистриран на: Нед Яну 03, 2010 12:35 pm Мнения: 6204 Местоположение: HxH World
|
Thaumaturgist написа: по навик ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) +1 Иначе главно гледам анимета от жанр супер сили/бойни изкуства/шонен, така че гласувам за "По жанр." Рядко слушам препоръките на някого или пък гледам рейтинга на конкретното заглавие.
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Как избирате кое аниме да гледате? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Авг 28, 2011 6:43 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=9588_1415402776.jpg) |
ThundeR |
RyuKo FanSubs |
Регистриран на: Чет Май 17, 2007 11:19 pm Мнения: 1701 Местоположение: Варна
|
жанр/арт+дизайн на героите/трейлъри или AMV/препоръка/резюмето
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Как избирате кое аниме да гледате? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Авг 28, 2011 6:44 pm |
![Аватар](http://i90.photobucket.com/albums/k264/arven_2006/30773586-ea25-4527-a6de-479280b294a8_zpsd120d5a6.jpg) |
DNgirl |
|
![](./images/ranks/rank4.gif) |
Регистриран на: Пет Сеп 07, 2007 2:09 pm Мнения: 671 Местоположение: Г-БГ
|
Ами чИ то е лесно ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) По инстинкт и най-вече по картинка... Отварям си анидб-то и зяпам картинки, харесам си накое биши и хайде хоп в листата... Обикновено повечето постерчета, които съм харесвала не са ме разочаровали... Друг момент е да избирам и по жанр... Обикновено като наблягам повече на шонен, комедия и етс такива едни жанрове... тогава гледам картинката и жанровете... Та, излиза, че най-вече ме мързи да чета и само ако се колебая за някой постер тогава взема да погледна през ред за какво иде реч... И най-важният момент е, разбира се... по сею, как аз да не си прегледам листа със сею-та преди да започна аниме... невъзможно е... Тъй че и те са важен фактор ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif) (много важен фактор...). От рейтинги и популярност не разбирам xD Най-често харесвам ни някои неща, които са дълго плюти да кажем... А пък амв-та гледам само след като съм изгледала нещо, не че ме е страх от спойлери, а просто ми е по-забавно и приятно, когато знам вече повече за историята...
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Как избирате кое аниме да гледате? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Авг 28, 2011 7:50 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=44895_1410292028.png) |
TsukiAkari |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
Регистриран на: Чет Юни 09, 2011 7:46 pm Мнения: 932 Местоположение: SPACE
|
Първото нещо, което правя е да погледна постера, за да преценя дали арта ми харесва... След това жанровете и накрая се включва инстинктът ми, който казва "Това аниме ще е добро, слагай го в листа" или "Не, давай да видим следващото..." ![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif) А понякога се случва първо да гледам жанра, а след това постера...
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: Re: Как избирате кое аниме да гледате? ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Авг 28, 2011 7:55 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=40500_1346505520.png) |
SelBy |
|
![](./images/ranks/rank5.gif) |
Регистриран на: Сря Юни 09, 2010 4:57 pm Мнения: 851 Местоположение: Beyond the Grave
|
ThundeR написа: жанр/арт+дизайн на героите/трейлъри или AMV/препоръка/резюмето
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|