Active Raid: Kidou Kyoushuushitsu Dai Hakkei ep. 1 - това е някакво технократско-бюрократично безумие.
Препоръчва се за млади начинаещи администратори, които предполагам ще получат оргазъм от него.
Основният задача пред протагонистите е шахматистки да се предвиди, къде ще побегне злодея, как да се стигне до там най-бързо и ефективно с линиите на обществения транспорт и как да се получат максимално бързо разрешения за действие от съответните общини на Токио. Не, анимето не е социална гротеска. Героите се взимат съвсем на сериозно, а злодеите също играят на тази игра
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
.
Най-глупавото са мотивациите на персонажите и предимно тези на главната героиня. Тя е със самочувствието, че знае всичко и че ще трансформира отдела, в който току-що е назначена. Не може да има чак толкова задръстен и откъснат от реалния свят персонаж, дори нарочно да е написан такъв.
Haruchika: Haruta to Chika wa Seishun Suru ep. 1 - идеята е абсолютно безумна, музиканти - любители детективи
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
, а главната героиня е идиотка. Може би точно заради това анимето ми хареса. Бонус точки за странност получава мъжката главна роля, която вместо да е стандартно love interest, е love rival за даскала по музика.
![Laughing :lol:](./images/smilies/icon_lol.gif)
Prince of Stride: Alternative ep. 1 - спортно + ривърс харем, което да не ме отблъсне от първия си епизод: това си е постижение.
Основният плюс на заглавието е играта на мъжките сеюта и лафовете, които им бяха дадени.
Предполагам, че като премине зарибяващия период на анимето, зарежат геговете и преминат на стандартна спортна драма, ще ми доскучае и ще го дропна.
Musaigen no Phantom World ep. 1 - поредното аниме "Chuunibyou phantasy becomes reality.". Доста клиширано и стандартно. Ще го моткам още епизод-два докато стане ясно, че няма да има развитие.