Дата и час: Пет Фев 07, 2025 6:57 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 7 от 19 [ 274 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Следваща
Виновен ли е Ягами Р/Лайто
 Да, убийството си е убийство!  34%  34%  [ 134 ]
 Не, той 'прочиства' света  49%  49%  [ 196 ]
 Не мога да взема такова решение xD Средно..  18%  18%  [ 70 ]
Общо гласове : 400

Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 12, 2008 1:51 am 

Safiir написа:
blood_smile написа:
А колко невинни хора не са си заминали, а БИХА си заминали, ако престъпността не беше намаляла, когато Райто се хвана с престъпниците? А на престъпниците им пука дали ще ги убие Кира като ги хванат, да. Все едно да кажеш, че не виждат разликата между това да живеят и да са мъртви :shock:

Дръжки на чушки. Дори и без да ги убиват биха били осъдени доживотно. Очевадно, че за да тръгнат да убиват някой са сигурни, че няма да бъдат хванати. Следователно няма и как да се притесняват, че ще ги убие. И ако наистина не ги хванат той няма как и да ги убие.
Въобще как може да смяташ, че човек способен да убие друг предумишлено може да разсъждава трезво :/ В крайна сметка професионалните убийци никога не ги хващат и без това, а серийните убийци са си тотални откачалки. И тогава кои остават? Някакви кретенчета, които като се напият/надрусат и убиват някой? Е те като са в такова състояние мислиш ли, че си дават сметка какво правят?

То пък сякаш в Япония всеки втори пиян е убиец. Законът би трябвало да се смилява над непредумишлено убийство, а оттам и отпада доживотна присъда.
+това едва ли всеки убиец го дсават по телевизията. Там дават само най-сериозните случаи и Лайто се разправя основно с тях.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 12, 2008 3:20 am 
Аватар

Според мен налагането на смъртно наказание е хубав начин, да постреснеш престъпниците, обаче в момента когато започна да трепе наред, дори тези които само му пречат и като взе да разправя, че той е бог и трябва да се следва волята му, тогава вече верно се самозабрави...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 12, 2008 9:29 am 
Аватар
Пантсу Мастър

adidaf написа:
То пък сякаш в Япония всеки втори пиян е убиец. Законът би трябвало да се смилява над непредумишлено убийство, а оттам и отпада доживотна присъда.
+това едва ли всеки убиец го дсават по телевизията. Там дават само най-сериозните случаи и Лайто се разправя основно с тях.

Ммм какво значение има колко убийства се извършват заради алкохол? :o И да предполагам при непредумишлените убийства да не го/я осъждат толкова сурово. Ма примерно някое 10-годишно хлапе ако си играе с пистолета на баща си и вземе, че гръмне някое свое приятелче то заслужава ли да умре?
По телевизията със сигурност казват за абсолютно всеки убиец, който е арестуван. Силно ме съмнява в Япония да има чак толкоз убийци, че да не могат да ги споменат в новините всичките.
В крайна сметка кои са тия, които няма да убият само заради това, че Педерайто ще ги утрепе ако ги хванат?

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 12, 2008 9:40 am 
Аватар

Междо другото всички дето разправят как убивал само убийци и хора застрашавашти позицията му на "господ" май не са гледали анимето много внимателно :roll: Още първи епизод уби някакъв невинен рокер за да пробва тетрадката :wink:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 12, 2008 10:13 am 

Е то тоя рокер , не че беше пък някъв съвестен гражданин :drop: , но си има и достатъчно други случаи , оня агента дето го следваше , тъкмо беше на път да го остави и можеше спокойно да не си го трепе , после жена му ...и после..... :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 12, 2008 10:21 am 
Аватар

Ти да не смяташ , че човек заслужава да умре за дето закаче девойки ?

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 12, 2008 11:03 am 

Закача, изнасилва , краде (малко ми е смътно, но тея си бяха чисти утрепки).....въпреки това не смятам и не виждам да съм писал някъде , че трябва да умре , но и не го мисля за пчеличката мая :roll: ....няколко годинка на топло обаче, много добре ше му се отразят , да му дойде акъла малко :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 12, 2008 1:05 pm 

Много по-добър свят би бил, без подобни утрепки по улиците, защото, дори и да са на филм, образите и делата им са вдъхновени от истинския живот. Ако някой е гледал "Шофьор на такси" - там Де Ниро имаше същите планове, защото ако не мразиш помията по улиците, то ти я оставяш да се развие и да достигнем до нивото, при което човек не може да излезе спокойно вечер навън, защото всяка тъмна уличка е потенциално скривалище за подобни нищожества.
А подобни доводи като "горките хорица"; " действията му са нехуманни"; "какво са му сторили, нали не закачат него" са смешни и жалки, защото в крайна сметка, щом органите, които трябва да се справят с тези случаи не могат, то тогава трябва да се появи някой, който да го направи.
Защото и всички супергерои пак бият лошите, с тази разлика, че накрая не ги убиват, а ги "предават в ръцете на закона". Но щом този закон и институции са вече толкова покварени, корумпиртани и кухи, то тогава човек няма избор, освен да вземе всичко в свои ръце и да се разправя с тях, по единствения категоричен начин......

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 12, 2008 1:17 pm 

Мда....нека да изтрепем всеки направил малка кражба или незнам си какво малко престъпление , това пък е още по-смешно :roll: .....не е ли по-добре първо да се опита да се променят тези хора , мислето им , да се образоват по някъкъв начин , или поне да бъдат по-леко наказани , а не веднага да се избиват......ми аз съм сигурен , че и нормален човек в дадени условия може да убие.....това означава ли , че всеки човек трябва да бъде убит , защото е потенциален убиец , може и всички шофьори да избием , та да няма повече пътни произшествия....

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 12, 2008 1:24 pm 

Hanabishi_\R/_*cool huh? написа:
Мда....нека да изтрепем всеки направил малка кражба или незнам си какво малко престъпление , това пък е още по-смешно :roll: .....не е ли по-добре първо да се опита да се променят тези хора , мислето им , да се образоват по някъкъв начин , или поне да бъдат по-леко наказани , а не веднага да се избиват......ми аз съм сигурен , че и нормален човек в дадени условия може да убие.....това означава ли , че всеки човек трябва да бъде убит , защото е потенциален убиец , може и всички шофьори да избием , та да няма повече пътни произшествия....

Спри да говориш наизуст. Къде по дяволите видя в цялото аниме, Лайто да убива дребни крадци или шофьори1?!?!!? Ако те кефи - живей си сред такива среди, но има хора, които не могат да търпят повече такива самоволни прищевки. "Всеки можжело да убива" - ами това е вече изказване на индивид, живеещ в подобни условия, в които даже и убийството е нормално нещо.......no comment.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 12, 2008 1:27 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Добре де той какво променя като убива хванатите убийци? Нали вече ти обясних, че убийците, които ги хващат са или ненормалници или са го направили убийството докато са били повлияни от нещо. Е тогава каква е файдата от това, че той ги убива?

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 12, 2008 1:33 pm 

Не съм казал , че всичко това го има , но съм сигурен , че би се стигнало и до там , ако Райто беше доживял....престъпници ВИНАГИ ще има .....ти ако няма какво да ядеш , дали би си стоял мирно и кротко.....друг е въпроса за некви психясали дет трепат за кеф. :roll:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 12, 2008 2:08 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

кхъ, кхъ, кхъ...хората които могат да си позволят да подкупят съдиите никога не ги арестуват. Така че аргумента ти е безсмислен.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 12, 2008 3:03 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Виновен е за това, че избиваше невинни хора. За това е виновен. Убил е стотици хора (може би дори хиляди), които не е заслужавало да умрат.

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 12, 2008 3:51 pm 

Safiir написа:
кхъ, кхъ, кхъ...хората които могат да си позволят да подкупят съдиите никога не ги арестуват.

My point exactly. Щом никой друг не може да направи нещо, щом като заловят някой наркобос и могат да го пуснат след 1 седмица, щом може да започне да тероризираш млада жена, насред улицата, пред всички, без да ти кажат нищо, то тогава би следвало някой достатъчно смел и умен да вземе мерки. Приеми го като естествена реакция - прочистване на обществото от боклуците.

Safiir написа:
Виновен е за това, че избиваше невинни хора. За това е виновен. Убил е стотици хора (може би дори хиляди), които не е заслужавало да умрат.

Аз така и не разбрах, откъде вземата тази информация!?1 Къде в анимето се казва, че е убивал невинни хора. "Потенциални убийци" както се изразиха по-горе?!

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 7 от 19 [ 274 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 19  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]