|
Дата и час: Съб Фев 15, 2025 12:40 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/tr.png) |
|
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 12, 2006 5:23 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2891.jpg) |
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Power_X написа: След това ще убивам такива, които си го заслужават
А защо си мислиш че можеш да прецениш кои хора го заслужават и кои не?
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
![Изображение](http://www.picvalley.net/u/143/35517_123.JPG)
I pity the FOO!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Вто Дек 12, 2006 11:07 pm |
![Аватар](./download/file.php?avatar=198.jpg) |
Power_X |
|
![](./images/ranks/rank2.gif) |
Регистриран на: Съб Авг 20, 2005 9:24 pm Мнения: 110 Местоположение: Livin' in Igloo
|
Safiir написа: Power_X написа: След това ще убивам такива, които си го заслужават А защо си мислиш че можеш да прецениш кои хора го заслужават и кои не? ![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif) Виж ако трябва да отговоря на този въпрос забавната тема ще се превърне в сериозна. Истината е, че се съмнявам някой тук (включително и аз) въобще, че ще убие някой дори по такъв далечен начин като Death Note. Все пак се иска смелост ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif) А дали мога да реша кой заслужава и кой не, ами понякога избора не е толкова труден. Става въпрос за наистина редки случаи. Примерно заслужавал ли е Хитлер да умре... Според мен да. Според други може да е не, но тук пък идва личната преценка ![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif) Човек трябва да убива когато се налага, дори християните, които по "правилника" не трябва да убиват няма да се замислят дали убият някого в екстремна ситуация. Или когато е заплашен личния живот, това е една лична преценка преди всичко. Да убия ли този човек или той ще ме убие. Дори ситуацията да не е критична щом вътрешно си убеден, че правиш правилното нещо най-малкото от твоята гледна точка това е правилното. Повечето хора действат от своята гледана точка за конфликта добро-лошо. Винаги има граница и преминаването и е много лесно. Както Райто я премина още като започна уби първият агент от ФБР, но и тогава беше на принципа убий този, който иска да те убие... лол това е дълга тема, така че не ми се пише много http://www.katc.com/Global/story.asp?S=5758365Houma serial killer arrest написа: Police have not released the man's name. We know that he is in his early forties and that he was staying at "The Bunkhouse," a homeless shelter in east Houma. Май вече се пазят от някой с Death Note
А този убиец заслужава ли да бъде убит?
_________________ Еwws, Yucks and Blahs... !!
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Сря Дек 13, 2006 12:21 am |
Icewarrior |
|
![](./images/ranks/rank0.gif) |
|
Това с Хитлер според мен не беше особенно точен пример. Преценката ти за него е била наслагвана от началото на съзнателния ти живот, че той е бил лош и т.н.т. Много лесно е да се преценяват минали грешки, трудното е сега да се реши кое е добро или лошо...
Аз лично предпочитам да не попада такава тетрадка в мен. Все още си държа на тезата, че не е работа на човек да наказва друг човек...
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Пет Дек 15, 2006 2:51 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=154.gif) |
Feanor |
|
![](./images/ranks/rank0.gif) |
|
lani написа: "Да много от живите заслужават смърт, но и много от мъртвите заслужават живот. Можеш ли да им го дадеш?"
Хубава мисъл,винаги съм я харесвал.Толкин,Гандалф към Фродо. Но идеята му е да не прибързва с решенията си.По скоро е да си убеден в решението си и да поемеш отговорност за действията си.А както казах парниш ли първия,по толкова лесен начин като тази книжка, после нема спиране.
Много е лесно да минеш към "тъмната страна"..........my son
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Съб Дек 16, 2006 11:09 pm |
![Аватар](http://img169.imageshack.us/img169/1278/laniavzl5.jpg) |
lani |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
|
Цитат: Но идеята му е да не прибързва с решенията си.По скоро е да си убеден в решението си и да поемеш отговорност за действията си. Всеки си разбира книгите по свой начин. точно това им е най-хубавото.
да но той по принцип Лайт искаше да се напраи на голямата работа. ако убийствата бяха по прикрити можеха с години да не го разкрият. Пред седмица някой престъпник да се съмоубива в различни части на света. така никой няма да те заподозре. Но пък няма да има голям ефект,защото целта на Лайт бе не само да ги убие ами и да ги изплаши. така че човек сам си избира степента на риск в такъв случай.
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
Заглавие: ![Мнение Мнение](./styles/AeroBlue/imageset/icon_post_target.gif) Публикувано на: Нед Дек 17, 2006 9:13 am |
![Аватар](./download/file.php?avatar=2642.jpg) |
Xguard |
|
![](./images/ranks/rank3.gif) |
Регистриран на: Пет Фев 03, 2006 8:53 pm Мнения: 489 Местоположение: Burgas
|
ViVa_La_DeAtH написа: Между другото сега като се замислих, май има начин да не те разкрият- не е нужно да си чак толкова умен колкото Лайт, за да се сетиш че като убиваш толкова мнмого хора един след друг и то всекиден, няма да се досетят че по някъв начин тва не е серийно убойство, лесно е само трябва да имаш повече въображение да си изгледал хиляди филни от сорта на "SAW" и за всяко убойстви да измислиш различен сюжет, да убиваш през няколко дни, ако не и седмици и да се постараеш да не оставяш следи мисля че това е напълно достатъчно, за да се защитиш ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Целта му е хората да знаят ,че някои обива престъпниците . По този начин хората ще се страхуват да извършват престъпления и това ще помогне за по бързото осъществяване на "SOMEDAY , I`LL SHOW U A SHINING WORLD"
|
|
|
|
![](images/spacer.gif) |
|
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/bl.png) |
|
![](./styles/AeroBlue/theme/images/br.png) |
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|