|
Дата и час: Пет Яну 31, 2025 3:05 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета Публикувано на: Чет Апр 15, 2010 4:19 pm |
|
zlobcho |
|
|
Регистриран на: Сря Сеп 12, 2007 11:22 am Мнения: 5597 Местоположение: няма ме
|
Да, то може да попада в тази категория, но я който го е гледал да каже. Аз лично смятам, че чак такива драми не са подходящи за деца. И определено и по-големи хора като гледат, например аз и Котори смятат, че това си е доста тежичко аниме. А за останалите, точно това имам предвид, че не се знаят и не се оценяват. Нали това е темата, подеценени и надценени анимета?
|
|
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета Публикувано на: Чет Апр 15, 2010 5:19 pm |
|
B1nKaTa |
Anime Hunter |
Регистриран на: Сря Апр 07, 2010 2:06 pm Мнения: 3668 Местоположение: Велико Търново
|
HepMu написа: Кажете ми К-ОН защо е подценено , като и то е доста сладко и направо да си кажа изключително забавно не е точно така! K-ON си е доста известно аниме! Много хора са го гледали поне от моите впечетления и не мисля че е подценено!
|
|
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета Публикувано на: Чет Апр 15, 2010 11:53 pm |
|
erejnion |
|
|
Регистриран на: Вто Окт 02, 2007 3:35 pm Мнения: 4828 Местоположение: that one universe with answer 17/7
|
B1nKaTa, сори че не мога да пиша, аз се съгласявах с теб Херми, има си много по-добри комедии, как да ти кажа, това си е аниме за релаксация за мен; даже мисля че точно комедийния му елемент бе надценен тук. Или не, според мен това си се дължеше чисто и просто на популярността... много повече хора са гледали К-ОН в сравнение с добрите комедии за миналата година. Виж, така и не схванах защо Нян Кои спечели, ама това ще си остане една от мистериите на този форум Иначе, за да не съм съвсем оффтопик, все съм имал чувството, че Кланнад е надценяван. Разбира се, нямах нервите да догледам Афтър Стори, спрях го посредата, щото точно тогава ми бе болна темата със завършването на училището, ама все пак, говорейки само за първия сезон... Смесицата на емоциите и отделните елементи бе много по-добра в Канон. Разбира се, Канон ми бе второто аниме изгледано докрай, така че сигурно важи и правилото за "първата Кей адаптация". едит: да поясня, броя Кланнад и Афтър Стори за две отделни серии; не мога да кажа нищо за Афтър Стори, щото не съм го догледал.
Последна промяна erejnion на Пет Апр 16, 2010 12:05 am, променена общо 1 път
|
|
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета Публикувано на: Пет Апр 16, 2010 9:06 am |
|
zlobcho |
|
|
Регистриран на: Сря Сеп 12, 2007 11:22 am Мнения: 5597 Местоположение: няма ме
|
Според мен Clannad не е нито подценено, нито надценено. То просто е интересна смес от чисто човешка разбираема драма и романтика, по която толкова въздишат момичетата. Начинът, по който е примесено всичко, го прави подходящ за шорока публика и от това идва силното преувеличаване. Не включвам After story, защото и аз не съм я гледал, а филма беше толкова тъп, че по-добре да не го бях гледал. А за K-on, беше толкова интересно, че на 2-3 епизод го зарязах. Да ме извинявате, но на мен ми се видя толкова не за мен, че не е истина. Някаква детско-пуберска историйка, с не особено отличаваща се история, да не споменаваме и хумора, дето така и не ме разсмя. Но явно е подходящо за масата от зрители, щом е толкова популярно! Относно Kampfer и Nyan koi, там причината е повече от очевидна. Kampfer си е изцяло за мъжката аудитория, ечи, харем, типичния мухльо за главен герой, но това не стига, за да го издигне на първо място, защото почитателите на жанра са по-малко. Nyan Koi е гаврата, пак е харем, ечито е по-ограничено и е така поднесено, че даже и момичета го харесаха. След като едно аниме е гледано от повече хора, не е ли логично да има повече фенове?
|
|
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета Публикувано на: Пет Апр 16, 2010 12:15 pm |
|
Rampage |
|
|
|
Знам,че много хора няма да се съгласят с мен,но аз се чудя защо тази тема съществува?Така като чета коментарите си мисля,че тука скоро време ще се стигне до кървави драми.Но понеже никой не ми пита и аз ще изразя мнение по тази тема. Claymore-чудя се и се мая с какво това аниме привлича толкова фенове?Поне 4 пъти се опитах да го изгледам и стигнах до 2ри епизод.Явно съм много старомоден.За мен,това аниме е СИЛНО!надценявано.
Special A e примера ми за подценявано аниме.По негов адрес се сипят обиди,било пълно с клишета,историята куцала.Ако ми кажете едно аниме,в което няма клишета,ще ви дам стотачка.Няма такова.А сега,че историята малко куца не е по вина на сценаристите,а по вина на мангаката.Какво да направят те,че душата я мързи да измисли нещо по така.
_________________ http://myanimelist.net/animelist/luttt&status=2&order=0
Цитат: Evility написа: Тоя сигурно е бил от школата за Болни Екземпляри, Лишени от Граници, Абстрахиращи се от Разумното, Идейни и Обиграни в Насилието, съкратено БЕЛГАРИОН...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета Публикувано на: Пет Апр 16, 2010 6:31 pm |
|
Wind_Falcon |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
Надценявани - Fate/stay night, NGE, всичко на KyoAni.
Доста надценено е и Sword of the Stranger. Където и да погледна все хвалби, а беше изключително скучно, предвидимо и детски направено, Покемон е по-интересно.
Darker than Black също е надценено. Това е аниме което цели средата на посредствеността със завидна точност, а хората го изкарват все е едно е едно от най-най. А 2рия сезон направо си беше зле.
За много подценявано аниме аз лично смятам оригиналния Vampire Hunter D от 85. Всички говорат само за Bloodlust и дори псуват оригинала, който според мен беше с много по-добра атмосфера от Bloodlust, чиято беше прекалено еднаква с тази на Ninja Scroll.
Tales from Earthsea също много го плюят че било най-лошото Джибли аниме, което според мен въобще не е вярно. Филма на мен много ми хареса, не беше като някои други по-известни на Джибли и Миязаки, но определено не е и толкова лошо колкото го изкарват.
Michiko to Hatchin също ми се струва доста незнайно, при положение че хората много обожават анимета с такава атмосфера (ала Cowboy Bebop), а сякаш никой не го забелязва.
Nijuu Mensou no Musume - супер аниме стил Шерлок Холмс (или може би по-скоро Case Closed/Detective Conan) които са рядкост и никаква известност.
Отвори се дума по-нагоре и за старите анимета - за мен е необяснимо защо някои хора отказват да гледат нещо само защото е старо или арта не им харесва. Чара на старите анимета е че когато са създавани не само идеите в главите на авторите, но и масовият вкус е бил толкова различен, че е позволявало да се създават коренно различни заглавия спрямо сегашните, често и шедьоври.
НО като цяло това което в началто се говореше за вкуса е най-вярно. erejnion спомена че не харесва епизодични анимета, за мен например това са най-добрите анимета в ТВ формат. Така че всичко опира до човека.
Както е лафа - "Въпрос на вкус" казал заека и се лизнал по гъза.
Последна промяна Wind_Falcon на Съб Авг 13, 2011 6:34 am, променена общо 1 път
|
|
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета Публикувано на: Пет Апр 16, 2010 8:00 pm |
evip |
|
|
|
NGE - ,,Гледах в една точка пет дена,не можах да спя,анимето е пълен уникат" -Аре... Claymore - Било като берсерк,не знам си какво.Анимето може би имаше малък потенциал,ама нали е ново и трябваше да има фенсървис и онова малкото момче-момиче(не му помня името) Харухито - в тоя форум не знам дали е много харесвано,ама по света е и не мога да си обясня защо Death note - в началото ми хареса,ама след 12-15-та серия е уникално зле Wolf rain - има ли някакъв филм или аниме въобще в което вълците да не са хора-педераси (без принцеса моноке).Ако има гей клубове,вече трябва да са с емблема на вълк За подценено аниме бих казал,че cowboy bebop (поне в тоя форум) - в темата му половината коментари са негативни(то голямата тема - 4 страници) и то все от хора дето пишат ,,Аз го гледах до 2 епизод,много тъпо" Изгледай поне половината аниме и тогава коментирай колко било зле (гледам и в тая тема има такива коментари) Като цяло мисля за подценени повечето анимета преди 2000 година Както каза Wind_Falcon,новите ,,аниме фенове" не искат да ги гледат щото били грозни или ебъли ги що,нищо,че те са милиард пъти по-добри от новите фенсървис лайна Ама те сигурно обичат да гледат само фенсървис лайна де
_________________ Акаунтът е изключен
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета Публикувано на: Пет Апр 16, 2010 8:03 pm |
|
Johnny Cage |
|
|
Регистриран на: Нед Мар 23, 2008 1:41 pm Мнения: 5065 Местоположение: Sofia
|
DiaDora написа: Например акъла ми не го побира как такива неща като ELFEN LIED и HELLSING са толква известни , едва ли не аниме икони. да е, и аз много се дразня всеки път като видя ново мнение в темата на elfen lied,за това,че било най-страхотното и велико аниме евър;вие добре ли сте ве,к'во толкова намирате в тоя провал аз едвам го изтраях и е така от чиста съвест съм му дал 6
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета Публикувано на: Пет Апр 16, 2010 8:19 pm |
|
B1nKaTa |
Anime Hunter |
Регистриран на: Сря Апр 07, 2010 2:06 pm Мнения: 3668 Местоположение: Велико Търново
|
тук си прав! Много анимета преди 2000 година са подценени някои дори и от мен , но пък не мога да се съглася, че новите анимета са "фенсървис лайна" - Тук вече става по различно! Много от аниметата преди 2000 година са предимно екшан срещат се и други жанрове но по малко докато след 2004-5 започнаха да излизат предимно романтики както и ечита! (Говоря с изключения разбира се) Това че на теб не ти харесват тези жанрове примерно не означава че са лайна...
|
|
|
Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета Публикувано на: Пет Апр 16, 2010 8:29 pm |
|
SSJ Kisoso |
|
|
|
А вие пък от старото поколение, нали. >_> ще харесвате старите анимета, а новите са пълен боклук/лайна. 'Ние' сме младите и мислим различно, но това да не ни прави отцепници от нормалните хора о_о (като вас.......). Анимето е подценено или надценено, когато някой го е гледал и е дал мнение. Аниме, което не е известно не може да кажеш, че е подценено (или по друг начин казано "има ниска стойност").
Хората не гледат по-старите анимета по редици причини, които явно не искате да осъзнаете, но пък хейтърството ви замъглява. То тези причини важат и за новоизлизащите анимета. Зависи от човека и характера му. (no w8, we're the lower ones, who am i talking to anyway). Поне от уважение към студията не им кълнете продукциите >_< по дяволите.
@W_F, 20 faces/michiko to hatchin, специално във форума са (пре)хвалени, не съм срещал много различни от това мнение и другаде.
//дамн, обещавам, че никога повече няма да обърна внимание на посове от същия род;
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|