Дата и час: Съб Фев 15, 2025 9:53 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 7 [ 100 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 11, 2006 10:42 am 
Аватар

Bars написа:
Смисълът и стойността на анимето не са в някакви графични сцени на насилие, а в цялостния сюжет, драмата, великолепната музика и атмосфера и т.н. С други думи няма никакво значение дали ще видиш едно или две черва по-малко.

Да, бе. Ти да не мислиш, че някой е гледал примерно Хелсинг заради дълбокия му сюжет. :lol: Blooooood.... :twisted:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 11, 2006 10:48 am 
Аватар

То пък Хелсинг голям сюжет има :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 11, 2006 11:07 am 
Аватар

Е точно това викам - понеже няма някакъв особен сюжет, го гледаме заради кървищата. :lol:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 11, 2006 11:27 am 
Аватар

Freya написа:
Да, бе. Ти да не мислиш, че някой е гледал примерно Хелсинг заради дълбокия му сюжет. :lol: Blooooood.... :twisted:

Въпрос на приоритети. На някой вече ние писнало от кървища и ефекти сами по себе си.

Баталните сцени всъщност доста ме издразниха с липсата на логика. Във facility-то много добре знаеха с какво си имат работа, и въпреки това охраната е въоръжена с безполезни в случая оръжия. Никой не се сеща да извади Магнум, лазер, граната сълзотворен газ или какъвто и да е екслозив, създаващ ударна вълна, шлюзовете се отварят с проста ръчка от вътре и нямат централно заключване, малката има имплантирана бомба командвана от мобилен, ама никоя няма проследяващ чип или GRPS...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 11, 2006 11:35 am 
Аватар

Човек трябва от всичко да опита. :P Но седнеш ли да търсиш дълбоки идеи по анимета, определено не трябва да се насочиш към Хелсинг. (дори и към Елфън Лийд, макар че идейно, според мен то е много по-добро)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 11, 2006 11:37 am 
Аватар

Мда идеята за диклонусите мн ме кефи. Тва анимето като го гледам и се сещам винаги за филма Видове не знам що :lol:

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 11, 2006 11:42 am 
Аватар

Shost In The Shell и Lain са ми любимите (иначе и Grave of the Fireflies заради драмата и Wanderful Days ако може да се нарече anime - заради визията)

Usagi написа:
Мда идеята за диклонусите мн ме кефи. Тва анимето като го гледам и се сещам винаги за филма Видове не знам що :lol:

намери си сагата за Небесните Господари (три томчета са, издадени през началото на 90-те) на Джон Броснан.

Ех... дано някой ден се появи Гибсън на anime...

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 11, 2006 11:53 am 
Аватар

Небесните господари просо рулира
с тях ми запо4на SF библиотеката :)
... началото на 90-те, толкова ли отдавна беше... винаги съм се надявал някога да го филмират (анимират по-добре) - Майлоу 100 %ще разбива с character design

а елфен лийда и той е много добър, аз си го дръпнах от датаком-а - не знам работи ли не работи ли, ама като го вкарам в steadypc.com търса4ката и ми излизат линковете от там и няма нищо орязано :wink:

а някой знае ли допълнителния епизод дали го има някъде в бг ?

пс. узаги - много як аватар 8)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 11, 2006 12:04 pm 
Аватар

http://store2.data.bg/vinny/Elfen%20Lied/

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 11, 2006 4:03 pm 
Аватар

Freya, точно заради пълната безидейност Хелсинг ми беше доста скучновато. Изобщо няма място за сравнение с Elfen Lied. Това, че ти не си даваш труд да вникнеш в смисъла на едно аниме изобщо не значи, че такъв липсва.

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 11, 2006 4:13 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Е как бе има си смисъл в Elfen lied. Гледаш тонове кървища и малки момиченца превръщащи се в месомелачки :roll: К'во повече му трябва на човек *двоен :roll: *

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 11, 2006 4:17 pm 

Сега като пуснах първи епизод при мен ги няма тия сенки. С английски дублаж са и отдавна ги теглех, но май беше от датаком (може и от chise.ludost.net да е било..)

Но пък то каква цензура само очите им се виждат. :lol: :(

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 11, 2006 4:33 pm 
Аватар

Bars, айде да не го обръщаме на лични нападки, какво ще кажеш? Обикновено дори не бих обърнала внимание на поста ти, но в момента адски ме боли глава и съм гладна, тъй че съм раздразнителна => позволявам си злобния отговор на седмицата.

Очевидно първо изобщо не четеш какво пишат другите и второ си тълкуваш нещата както си искаш. Написала съм, че Лийда е идейно, така е, но за мен то е просто нещо като интересен подход за изследване на човешката психика (особено тъмната и страна), а що се отнася до някакъв по-висш екзистенциален смисъл има доста анимета, които са в пъти по-добри. Дума, която много пасва за Лийда - надценявано. :roll: Всички говорят колко е дълбоко, но на места някакси нещата не са добре уплътнени, все едно че тези от студиото ги е домързяло да се занимават по-подробно с нещата и всичко е останало леко хаотично и повърхностно. А що се отнася до това, че не търся смисъл в него - абсолютно невярно, напротив, аз съм човек, който търси под вола теле и понякога си интерпретира идеи, които на авторите не би им хрумнало да включат. (само за инфо - мен Елфън Лийд иначе ми хареса (горе-долу), някой да не си помисли друго от поста ми :lol: )

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 11, 2006 4:39 pm 
Аватар
Masaka?!

Айде до го обърнем. Тук всеки като каже, че нещо не му е харесало се извинява, повтаря глупости от сорта на "това си е лично мнение, да не вземе някой да се обиди"
На форума му липсват флейм войни, но в тази тема, че да не спамим: http://forum.animes-bg.com/viewtopic.php?t=1126&start=90
Цитат:
Смисълът и стойността на анимето не са в някакви графични сцени на насилие, а в цялостния сюжет, драмата, великолепната музика и атмосфера и т.н.
Ми тия детайли леко липсват, така че си има нужда от насилие (без музиката - тя е налице, няма да си кривя душата).
Като е цензурирано няма смисъл да се гледа. Elfen Lied е чифт цици с розови зърна и много кръв + хвърчане на крайници (опа... два чифта са... имаше още едно диклониусче, Нана)
Bring it on :twisted:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Юли 11, 2006 4:49 pm 
Аватар

Morridin днес май си в настроение за хвърчане на глави и крайници, а? :lol:

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 7 [ 100 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 7  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]