Дата и час: Пет Яну 31, 2025 2:59 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 25 [ 361 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Следваща
Автор Съобщение
 Заглавие: Re: НАДценявани и ПОДценявани анимета
МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 8:24 pm 
Аватар

хаха херми ме подсети, че всъщност темата може би разглежда по-западната аудитория (спец. в този форума), а не цялостната световна; тука навлиза националната култура като фактор XD

Ако биде само нашенското бих казал, че харухи е мноооого подценено :lol: (и хаяте но готоку Т_Т)

Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 8:36 pm 
Аватар

Ами според мен тр да става въпрос за нашенско, щот тука само ние си може да си се изкажем, не съм виждала чужденци са :D

И не казах Бакемоно-то щот коментирах само споменати анимета. Инак да, според мен е НАДценено и тук и навсякъде :)

А erejnion душо, като не си гледал хелсинг и елфен-а или поне така разбрах, как ги коментираш ?
Иначе съм съгласна с теб за Натсу и Нян.

И тези, които смятат старите анимета за по-яки са всички хора над 20 :lol: Нормално е като с тези анимета са си свикнали и сега едва ли имат мнгоо време да гледат настоящите, щот са си поодъртели :lol:

За мен всяка година има добри анимета, а и имайки предвид как в предишните години аниметата са били по-малко...и най-добрите сигурно са малко над 100, докато сега за една година само могат да ти харесат някъде 30-40.

МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 8:50 pm 
Аватар

Почвал съм ги, херми, почвал съм ги :lol: ама даже не съм ги записал в листа си. Освен това съм сериозно наспойлен от къде ли не, и не харесвам това което чувам. Пък и коментарите ми не виждам да са особено свързани с това дали съм ги гледал или не. За Хелсинг нищо не съм казал, а за Елфена казах впечатлението си за останалите фенове какво приказват. Иначе, нямам особено много поглед на това какво се харесва в България...

Иначе, нещо друго подценявано е Баскуош. Никакво внимание от генералната аудитория не забелязвам...

И едно надценявано: Шана. Боже, наистина не разбирам как въобще някой я харесва... като дизайн може да е готина главната героиня, ама само това стига ли??

МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 11:05 pm 
Аватар

Надценени;
Hellsing TV - хората не са чели мангата очевидно
Shigurui - не ми направи впечатление с нищо друго, освен с МНОГО кръв
FLCL - ок, дебилия, но не е ли в малко повечко?
Fairy tail - БОЗА. Общото с оригинала се изчерпва с имената на героите.
Air gear - ок, шарени цици и хора на ролери. Трябва да има продължение, за да заслужи феновете си.
Подценени
To aru ... - някак си не стана популярно, въпреки, че е доста сладко
Katanagatari - странно, различно и пак по-добро от Fairy Fail
Someday's dreamer - slice of life в много приятен magic-fi сетинг
HSDK - за разлика от други бойни анимета, тук има доста забавна история, но е мъничко :S Само 50 епа за ~380 глави манга
Toshokan Sensou - много добро като замисъл, но му липсва популярност

Като за сега стигат

My anime and manga list
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 11:15 pm 
Аватар

Не мисля, че Katanagatari, Kenichi и Toshokan Sensou са подценени по света, тук не знам как е.

За 1-вото и 3-тото едва ли знаят много хора, особено за Katanagatari.
А Тошокана леле колко яко беше :thumb:

МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 11:20 pm 
Аватар

ЕДИТ: Сега като се замисля, тва мойто е абсолютно излишен коментар... много ми хвърчаща мисълта и не е точно по темата :lol:

Защо някои анимета са много по-популярни от други?? Ами защото някои анимета имат много повече аудитория от други. Като ги пускат по телевизии, след това правят хиляди стоки по тяхна тема и т.н. Кажете, колко от тези 70% дето го харесват Наруто знаят какво е аниме? Колко са си аниме фенове и са почнали да го следят от първите епизоди? Повечето са лапета, които са го видяли, чули и са си го изтеглили, защото вече е известно и не са видяли нищо по-добро от жанра. А тези, които го пускат по телевизията не им трябва нещо изключително добро или оригинално или кой знае колко смислено и добре нарисувано. Не, трябва им нещо, което да се отличава достатъчно много от всичко друго, което върви в момента, за да има поне малко интерес, да е дълго и да им вкарва парите в джоба. Мен точно такива анимета са ме зарибили като цяло - на Покемон играех с пласмаските от снакс и вафли, Наруто ми го казаха приятели да го гледам на ТВ-то, а по Юги ме зарибиха игрите и картите. И аз съм бил такова лапе и аз ги мислех за най-яките евър, но аз се позаинтересувах малко повече, видях, че има и много по-хубави, за които иначе нямаше и да чуя.
Много се отплеснах, исках да кажа, че тези анимета ги харесват повече, защото са известни, а не са известни, защото ги харесват много хора. (чак и аз се обърках тука, но се разбира какво имам предвид).
Винаги си го има и индивидуалния вкус, но като питате 1000 човека, които са гледали достатъчно аниме ще видите, че далеееч под 70% харесват Наруто. Та това е масово разпространените и защо някои бози ги причисляват към айряните и обратно, според мене. Въпрос на реклама.
Сега за други НАДценявани и ПОДценявани не мога да кажа много, защото като си избирам какво да гледам не се съобразявам много много с коментарите за него и оценки и тем подобни. Ако ми хареса - ок, ако не ми хареса - следващото... аз си го оценям за мене си и няма как всички да сме на едно и също мнение.
Мога да кажа обаче, че старите анимета наистина са малко подценявани. То е ясно, че има и добри стари, има и не толкова добри стари, дори не става въпрос изобщо за коя година. А за арта. Наскоро един приятел реши да види що е то аниме и аз му препоръчвам някои заглавия, обаче отказва да гледа по-старите само заради стила на рисуване. И то пак си е поради личния вкус, но той си мисли, че изобщо не си струват :doh: . И съм сигурен, че е единствения.

МнениеПубликувано на: Сря Апр 14, 2010 11:39 pm 
Аватар

Сетих се за "Гантз". На 2 пъти го гледах щото първия път не ми издържаха нервите. И пак не го догледах. На няколко пъти след това в различни постове съм чел колко е велико и т.н. ама мен единственото което ми хареса беше сцените със секс :blush: . История арт действие бяха пълна боза.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 15, 2010 12:15 am 
Аватар

Съгласна! Главният герой колко ме дразнеше аууууууууууууууууууууу
Просеше си шамарчета.
Някой да ми каже верно какво му е великото ???

МнениеПубликувано на: Чет Апр 15, 2010 12:21 am 
Аватар

Aз не мисля , че отзивите за Ганза са позитивни като цяло. И не е популярно.

Ганза си е кереча, точно където му е мястото.

Мангата не съм чела и не давам коментар там.

МнениеПубликувано на: Чет Апр 15, 2010 12:27 am 
Аватар

Историята на гантз била пълна боза :doh: Арта на един харесва, на друг не.. Действието си беше идеално като темпо, не разбирам какво повече може да се желае..
Иначе най-лошото в анимето е, че го прекъснаха с идиотски скалъпен епизод, но като се има в предвид бруталията в мангата нататък, става ясно, че е невъзможно да продължи на екран :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 15, 2010 10:57 am 
Аватар

IvanTheChemist написа:
To aru ... - някак си не стана популярно, въпреки, че е доста сладко
Katanagatari - странно, различно и пак по-добро от Fairy Fail

ххмммм, даже да говориш за БГ, пак не вярвам, че То Ару е подценено. Аз даже бих го пратил в надценените, някои арки бяха много добри, беше сладко, ама не заслужаваше чак толкова внимание колкото му отделиха. А Катанагатари... Това е от Нисиоисин, според теб подценявано ли е? :lol: може би от Херми, тя мрази Бакемоногатари все пак. Не получава толкова публичност, щото излиза по един епизод на месец, това е.

За Гантз наистина сте прави, не съм чувал много позитивни коментари, но не бих казал и че е подценявано - прочел съм едно 90 глави от мангата и не вярвам анимето да е много по-добре.

МнениеПубликувано на: Чет Апр 15, 2010 11:41 am 
Аватар

За мен силно подценено е Little Snow Fairy Sugar, това аниме е най-тежката драма, която съм гледал. Не, че съм гледал много де! :lol: Но искам да кажа, че това е една уникална история за деца и възрастни, която кара всеки с малко чувства да се замисли, а не съм чул някой да го споменава, препоръчва или обсъжда. :( За Gokusen също има какво да се каже, но остава в сянката на GTO, макар като идея да са коренно различни. Nanaka 6/17, за мен едно от най-добрите анимета в този жанр. Изключително интересна, едновременно смешна, едновременно тъжна история, оригинална история, която е поднесена по един много приятен начин. Figure 17, Code-E и още много знайни и незнайни анимета, заслужаващи повече уважение, отколкото получават. Но може и причината да е в моя вкус, макар че искрено се надявам и други да ги оценят след време.

МнениеПубликувано на: Чет Апр 15, 2010 1:09 pm 
Аватар

Истината си е, че има много наимета които са незаслужено НАДценявани и много, които са ПОДценявани.

FATE/stay night, Shakugan no Shana, i 2 те съм ги изгледал без да ги запомня с почти нищо. Историята и на 2 те е ок горе долу (макар че на FATE ми се стори доста глупава), но начина, по който се развива действието просто не ми понесе.

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 15, 2010 3:01 pm 
Аватар

DiaDora написа:
И за суперсвежички анименца като La corda d'oro също нищо не се знае, в сравнение с разтръбеното Nodame Cantabile.

Аниме версията не съм я гледал, но филмите са 最高 (велики)! Горе-долу всичките японци, които познавам са го гледали и до един го харесват. От там предполагам, че идва и манията по анимето.

(Филмите са ги давали по някаква японска програма, но вече забравих коя, преди няколко години)

Do or do not. There is no try.
The words of truth are always paradoxical.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Апр 15, 2010 3:48 pm 
Аватар

Катанагатари го обожавам!!! Докато Бакемоно-то, не съм казала, че го мразя, просто ме дразни много. Аз не знам как се мрази аниме Оо

Кажете ми К-ОН защо е подценено , като и то е доста сладко и направо да си кажа изключително забавно :)

Злобе, Литъл сноуа отново попада в катеогрия - за момиченца от 5 до 14 годишна възраст. Тук повечето не сме такива :}} Сега да не се обидиш, нищо лошо не казвам, само обяснявам защо е "подценено", със сигурност от малките лолита не е! Останалите пак едва ли се знаят от много хора тук..за света не знам.

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 25 [ 361 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5 ... 25  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]