Дата и час: Пет Фев 07, 2025 11:16 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 2 от 6 [ 81 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща
Виновен ли е Лулу/Zero?
 Да. Той си играе с човешките съдби и емоции.  20%  20%  [ 33 ]
 Не. Той подкрепя стремежа към свобода и равенство.  54%  54%  [ 92 ]
 Не мога да определя еднозначно.  26%  26%  [ 44 ]
Общо гласове : 169

Автор Съобщение
 Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 26, 2007 1:18 am 
Аватар

Не говориме какво ще донесе на други хора,говориме дали самия той е виновен.Дори и да донесе независимост на японците, той ще извърви кървава пътека отъпкана с трупове за да го постигне.И всичко това за чий?Видя как отеба другарите си последните епизоди и ги остави едва ли не,да измират.Видя също как не пое отговорност за това което се случи с Юфи,а го преиначи така ,че да има полза от него.Мисля ,че е виновен.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 26, 2007 1:24 am 
Аватар

faye написа:
Safiir написа:
Значи трябва да изясним какво означава да убиеш. Райто например директно убива. Той си дава ясна сметка и съвсем предмарено убива даден човек. Лулу си е лидер. Това че умират хора в следствие на неговите решения не го прави убиец. Освен това не може да се знае дали ако не беше той нямаше да има повече жертви. Ако беше станал иначе бунта можеше британците да ги изтребят всички наред и да направят контрационни лагери или нещо от сорта ала нацистка Германия. Знае ли човек :dontknow: В крайна сметка каквито и да са истинските му цели той даде надежда на цял един подтиснат народ и е възможно да е спасил много хора благодарение на това.

:nod: напълно съгласна
Но винаги на края на война губещата страна ще е виновната(тази която е убивала напразно), затова сега Лулу трябва и да спечели освен всичко друго. До 23 епизод Зеро и Лулу вървяха заедно(целите съвпадаха), но сега във втори сезон предполагам ще има конфронтация точно в този аспект.

Моето мнение точно.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 26, 2007 1:47 am 

Както и да го въртим, колкото и да ме кефи Лелуш... той си е виновен и този факт не може да бъде променен. Причините за едно убийство не са важни. Важно е че е извършено убийството... Същото важи и когато става въпрос за смъртта на стотици хиляди души

Представете си следната ситуация.

От смъртта на човек А зависи животът на човек Б, който е мой приятел. Има и един 3-ти човек В. Аз имам начин, по който мога да накарам В да убие А, дори и той да не иска да го направи. И той го убива. Ако другите разберат че аз съм накарал В да убие А аз 100% ще бъда вкаран в затвора с доживотна... дори и да е било в името на спасявнето на скъпия за мен човек Б ;)

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 26, 2007 9:38 am 
Аватар
Пантсу Мастър

Spokesman Of Madness написа:
Не говориме какво ще донесе на други хора,говориме дали самия той е виновен.Дори и да донесе независимост на японците, той ще извърви кървава пътека отъпкана с трупове за да го постигне.И всичко това за чий?Видя как отеба другарите си последните епизоди и ги остави едва ли не,да измират.Видя също как не пое отговорност за това което се случи с Юфи,а го преиначи така ,че да има полза от него.Мисля ,че е виновен.

Отново казвам това е неизбежно при една война. Тази война щеше да се случи и без той да с появи. Дефакто лично той директно почти никой не е убил. Една шепа хора. Всички останали са умрели в следствие на неговите решения. Еми то по тоя логика всеки главнокомандващ при всяка война е масов убиец така ли? :/ В крайна сметка той им казва на бунтовниците какво да правят, но си е тяхно решение дали да го направят. Те са отговорни за хората, които убиват. А и той никога не е заповядвал да убиват цивилни. Напротив изрично им каза да не пипат учениците от Ашфорд.
При случката за Юфи ясно си личеше, че си дава сметка какъв гаф е станал. Но щеше ли е по-добре да каже "Да бе аз го направих айде сега всички японци сдухайте се, че да се по-лесни за убиване." :roll:

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 26, 2007 11:54 am 
Аватар

Safiir написа:
Отново казвам това е неизбежно при една война. Тази война щеше да се случи и без той да с появи. Дефакто лично той директно почти никой не е убил. Една шепа хора. Всички останали са умрели в следствие на неговите решения. Еми то по тоя логика всеки главнокомандващ при всяка война е масов убиец така ли? :/ В крайна сметка той им казва на бунтовниците какво да правят, но си е тяхно решение дали да го направят. Те са отговорни за хората, които убиват. А и той никога не е заповядвал да убиват цивилни. Напротив изрично им каза да не пипат учениците от Ашфорд.
При случката за Юфи ясно си личеше, че си дава сметка какъв гаф е станал. Но щеше ли е по-добре да каже "Да бе аз го направих айде сега всички японци сдухайте се, че да се по-лесни за убиване." :roll:

А точно! Много съм съгласна, въпреки че гласа ми отиде за
"Не мога да определя еднозначно" тъй като имам някои съмнения.
С някои негови действия съм съгласна, с други не. Трети бяха
ОГРОМНА грешка (Юфи...). Не мога да определя >.<

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 26, 2007 12:22 pm 
Аватар

Harada Riku написа:
С някои негови действия съм съгласна, с други не. Трети бяха
ОГРОМНА грешка (Юфи...). Не мога да определя >.<
:nod:

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Сря Дек 26, 2007 2:47 pm 
Аватар

Хората си умираха и преди да се появи Зиро. Само че умираха от глад и болести, и други такива "хубави работи" вместо по време на война. Бунтовниците си ги имаше и преди него, тероризма - също. Така че хората пак си умираха, само дето беше напразно - преди появата на Зиро бунтовниците нямаха шанс. Той създаде организация, която МОЖЕ да спечели войната с Британия.

Да, той причини смъртта на много невинни, нямащи нищо общо с вийната (като бащата на Шърли). Но не го направи умишлено, никога не е имал намерение да убива невинни. Точно напротив - още в началото каза на своите, че врагът им е Британия, а не британците.

А на всичкото отгоре, както е тръгнало, накрая ще се окаже, че и той е жертва на нечии планове и машинации. Само вижте реакцията на баща му императора когато почна клането по заповед на Юфи.

Така че засега е средно между "виновен" и "невинен". Като видим и втория сезон ще мога да кажа окончателно.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2007 7:17 pm 
Аватар

Не мисля че има някаква вина

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Нед Дек 30, 2007 7:45 pm 
Аватар
Anime Sekai Kenkyuuin
Anime Sekai Kenkyuuin

Всичко е в мотива всъщност.
Лулу
- е ядосан на баща си и Би го убил(БИ).
- иска да защити сестра си и да създаде по-добър и спокоен свят за нея
... повече не ми трябва да знам. Да избие целият свят -не, не е виновен. За него има само 1 човек на този свят, какво значение имат другите, защо на негов гръб трябва да е вината. Ако трябва да изберете между най-близкият си човек и света кое ще изберете? <<ако ми откраднете тая идея за философска тема ще ви ****** Аз бих избрал човекът.
Да не говорим, че е бил mindfucked от баща му.. да израстнеш в такова семейство - ти Си убиец. Всичките му братя и сестри са големи военнокомандващи нали? Избиват хора?!! Напълно нормално е и той да е. Той е отгледан за това.... колкото и да е гадно... колкото и да е успял да се промени.
Хвала му прави, че както каза японеца "той осъзнава, че човешкият живот не е играчка". Той цени човешките животи и съжалява за смъртта на невинните... не мога да кажа, че е виновен...

//бе мога, ма се тая :Р:Р

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 05, 2008 3:01 am 
Аватар

Да бях на негово място щях да убия Сузаку , защото е предател . За Юфи наистина стана кофти ама .. война е все пак .

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 05, 2008 12:31 pm 
Аватар

Ulfr написа:
Да бях на негово място щях да убия Сузаку , защото е предател . За Юфи наистина стана кофти ама .. война е все пак .

Е да ама Юфи нямаше вина! Тя (макар да нямаше право) се
стремеше към същите неща като Зеро. Това беше голяма грешка >.<
Само да не се беше съпротивлявала нямаше да се получи така >.<
Иначе Сузаку през цялото аниме ми идеше да го хвана за раменете
и да го раздрусам... Той е японец бе да го е*ба! Защо е на страната
на врага вместо да помага??? Дори след смъртта на Юфи, която му
усмисляше службата при британците! Баси детето е! Все още не мога
да разбера защо, каква му беше ш*ибаната цел? Ако Лулу го беше
убил мнооо~го щях да се накефя!

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 05, 2008 1:26 pm 

Harada Riku написа:
Все още не мога
да разбера защо, каква му беше ш*ибаната цел? Ако Лулу го беше
убил мнооо~го щях да се накефя![/b]

Той си беше за Япония , но искаше да им помогне "от вътре" , или да постигне мир м/у двете страни , само дет не можа да разбере , че никой няма да му го позволи , а бре много тъпо същество с 2 думи :roll: ......персонажите тип "Нали сме приятели , предай се!" толко ме дразнат , че не може повече >.<

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Съб Яну 05, 2008 3:00 pm 
Аватар

Абе с тая британска сган мир не можеше да се постигне . То беше ясно това . Той си мислеше , че може , ама не . Да беше зел Ланселот-а и да ходи да помага на Lelouch . И какъв мир ? Те са им завзели страната , взели са им името , мир ще си правят .. малко странно звучи . Просто се постави на мястото на някой японец тогава , ще искаш ли мир или ще искаш да си върнеш страната ?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 07, 2008 2:33 pm 
Аватар

Виновен е да, за преизползване и твърде голямото разчитане на силата си, вместо на собствените си способности... макар, че само с тях, реално погледнато нищо нямаше да направи.. :?

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Пон Яну 07, 2008 2:56 pm 
Аватар
Пантсу Мастър

Гиаса е част от способностите му :/ Ако това не използва после ще искаш и да се бие с голи ръце срещу knightmare-ите ли? :/

Изображение

I pity the FOO!
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 2 от 6 [ 81 мнения ]  Отиди на страница Предишна  1, 2, 3, 4, 5, 6  Следваща

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]