|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 7:20 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Яну 20, 2008 12:13 am |
|
kujiro |
|
|
Регистриран на: Пет Яну 27, 2006 12:14 am Мнения: 1795 Местоположение: 黄泉
|
Специално Ягами си е пълен нещастник ...
Да беше килнал Буш или Ладен .
Идиот.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Яну 20, 2008 12:40 am |
adidaf |
|
|
|
batmanz написа: Кажете ми по какво тогава се различава от престъпниците които убива нашия Кирчо,той е просто някво вчерашно лапенце(да не го обидя повече),който получил някаква власт и вече вижте ма аз кой съм,веднага тръгнал да съди всеки който заслужава не да умре,а поне да заслужи доживотен затвор,само този който е дал живот той има правото да го отнема.По такъв начин той се превръща не във прочистник на лошите,ами обратното най-големия престъпник на света!Виждали сте във филмите как един престъпник убива партниора сим който също е престъпник,е какво ще кажете за примера,Кира(престъпник)убива=>престъпник,ако този момент в който мафиот убива партниора си(за пари или квото и да е да речем примерно)го бяхте гледали по Телевизията в някой филм да речем веднага щяхте да кажете този е убиец от класа,защо просто някои хора крият очевидното,че Кира е престъпник номер едно във света,надявам се това че харесвате Кира(като герой в анимето) да не ви притиска да казвате истината за него
А тогава какво ще кажеш за хората осъдени на смърт от ЗАКОНА. Защото има и хора, които очакват смъртната си присъда. Примерно онзи още отначало, който бива изполван СЪЗНАТЕЛНО от Ел, за да си свърши работата. Тогава нима държавата със законите си не е убиец? И тогава идва въпросът, кой ги приема тези закони? Ами народът. И по тази логика всички граждани, търпящи смъртната присъда са убийци, защото те СЪЗНАТЕЛНО убиват престъпници....според мен това последното е и дефининицията за Лайто. По какво той се различава от нас - просто по метода на убийството. Не с инжекция, а с тетрадка...разлика голяма не виждам.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Яну 20, 2008 10:07 am |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
Разликата е че вината се разпределя сред много хора. То затова и системите за убиване на престъпниците са направени така че никой да не знае кой в действителност е убил престъпника. Включително и изпълнителите на присъдата.
Освен това законите не се приемат от народа, а от парламента. Така че едно е да обвиняваш хората, че са гласували за депутати, които са гласували за закони, които след това са използвани за да убият човек осъден от съда и то след достатъчно много години за да е сигурно (или поне почти сигурно), че не е станала грешка. А съвсем друго е да кажеш, че тези хора от народа имат същата вина като някой, който все едно е опрял пистолета до главата на човек и е дръпнал спусъка. Да не говорим, че Фрайто изобщо не се интересува от това дали човека е виновен или не. Единственото от което се интересува е дали е обвинен (дори не му трябва да е осъден) и дали му пречи. Отговаря ли на някое от двете условия и съвсем спокойно си го утрепва.
_________________ Ако не ползвате anidb Eri ще ви спипа ^^
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Яну 20, 2008 12:14 pm |
|
The Dark Knight |
|
|
Регистриран на: Чет Окт 25, 2007 2:30 pm Мнения: 4385 Местоположение: Gotham City
|
adidaf написа: batmanz написа: Кажете ми по какво тогава се различава от престъпниците които убива нашия Кирчо,той е просто някво вчерашно лапенце(да не го обидя повече),който получил някаква власт и вече вижте ма аз кой съм,веднага тръгнал да съди всеки който заслужава не да умре,а поне да заслужи доживотен затвор,само този който е дал живот той има правото да го отнема.По такъв начин той се превръща не във прочистник на лошите,ами обратното най-големия престъпник на света!Виждали сте във филмите как един престъпник убива партниора сим който също е престъпник,е какво ще кажете за примера,Кира(престъпник)убива=>престъпник,ако този момент в който мафиот убива партниора си(за пари или квото и да е да речем примерно)го бяхте гледали по Телевизията в някой филм да речем веднага щяхте да кажете този е убиец от класа,защо просто някои хора крият очевидното,че Кира е престъпник номер едно във света,надявам се това че харесвате Кира(като герой в анимето) да не ви притиска да казвате истината за него А тогава какво ще кажеш за хората осъдени на смърт от ЗАКОНА. Защото има и хора, които очакват смъртната си присъда. Примерно онзи още отначало, който бива изполван СЪЗНАТЕЛНО от Ел, за да си свърши работата. Тогава нима държавата със законите си не е убиец? И тогава идва въпросът, кой ги приема тези закони? Ами народът. И по тази логика всички граждани, търпящи смъртната присъда са убийци, защото те СЪЗНАТЕЛНО убиват престъпници....според мен това последното е и дефининицията за Лайто. По какво той се различава от нас - просто по метода на убийството. Не с инжекция, а с тетрадка...разлика голяма не виждам.
Говориш пълни глупости само,защото харесваш Киро,да не ми намекваш че той трепе хората за добра кауза(явно е много тъп),ако някой си спомня още от първите серии не си спомням конкретно коя май 2/3,когато Ел се показа по телевизията,но разбира се това не беше той,а някакъв осъден на смърт,който нашия Киро изобщо си нямаше на представа,като си мислеше чер това е Ел,(който никога не бил виновен,не е убивал и т.н.)и нашия веднага грабна моливчето и реши да го убие,като си имаше на представа че той е Ел(повтарям отново) от което следва=>Кира убива всякакви хора виновни или невинни,а това че го харесваш не трябва да ти пречи да мислиш потенциално,за да видиш истината,кой е добрия в анимето!И защо иначе полицията ще тръгне да го издирва ако не е виновен Има ли някакъв смисъл?
_________________ If you make yourself more than just a man... [/center]
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Яну 20, 2008 12:51 pm |
|
Zenith |
|
|
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 10:14 pm Мнения: 3686 Местоположение: Къде ми е портфейлът?
|
Л хич не играеше ролята на Дъ Гуд Гай.
Беше си и той едно копеленце,но с малко повече съвест.
adidaf отбеляза нещо много важно...Л беше готов и даже използва,престъпници само,за да си поиграе на котка и мишка с Кира.
Иначе,че каузата на Кира беше изсмукана от пръстите и,че още в първи епизод,когато почна да разбравя,че ще става Ками на Нов Свят ни стана ясно,че на момчето му хлопаше дъската.
Това,че е виновен и откачалник,не му пречи да е интересен и добре замислен главен герой.
_________________ ...всичко се свежда до секс и насилие,обикновено в комбинация...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Яну 20, 2008 1:04 pm |
adidaf |
|
|
|
Safiir, а как ще коментираш факта, че повечето хора дори подкрепяха Лайт, даже имаше и телевизия, посветена на него и делата му. Което ни говори какво? Че хората, подкрепящи Лайт са същите, които подкрепят и смъртаната присъда - по-голямата част от народа бих казъл. Щом те го подкрепят и не виждат нещо нередно в действията му - то и НАРОДЪТ не вижда нищо опасно в това. Вече дали са виновни или не - това не може да го определи той(Лайт). Това са осъдени хора, които със съдебна заповед са задържани от ЗАКОНА, който разбира се в една демократична д-ва се определя и може да бъде променян от хората.
batmanz, там вината на кого е? На Ел или на Лайт. Ако не беше Ел още в началото - това нямаше да се случи. А и се замисли - ако не беше полицията и в частност Ел, то тогава Лайт би могъл да продължи да си убива САМО ВИНОВНИ хора, без невинни или полицаи. Като си вреш носа, където не трябва е логично да си готов да си поемеш рисковете. Защото отначало той убиваше само престъпници, чак после се захвана с полицаите.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Нед Яну 20, 2008 1:38 pm |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
Регистриран на: Сря Фев 15, 2006 1:24 am Мнения: 12758 Местоположение: Nekomimi Rakuen
|
adidaf написа: Safiir, а как ще коментираш факта, че повечето хора дори подкрепяха Лайт, даже имаше и телевизия, посветена на него и делата му. Което ни говори какво? Че хората, подкрепящи Лайт са същите, които подкрепят и смъртаната присъда - по-голямата част от народа бих казъл. Щом те го подкрепят и не виждат нещо нередно в действията му - то и НАРОДЪТ не вижда нищо опасно в това. Вече дали са виновни или не - това не може да го определи той(Лайт). Това са осъдени хора, които със съдебна заповед са задържани от ЗАКОНА, който разбира се в една демократична д-ва се определя и може да бъде променян от хората.
Първо ти сега говориш за това какво показват в анимето/мангата. Смяташ ли, че в реалния свят реакцията им щеше да е същата? Мен страхооооотно много ме съмнява.
Второ - ти беше казал, че Спрайто е необходим защото съдебната система е погрешна. Еми щом той разчита на нея това не означава ли и че той е погрешен? В крайна сметка той е някакъв кретен, който се мисли за голяма работа. Не е с нищо по-специално от всеки друг човек. Сега се сетих за една сай-фи историйка. Доста стара беше. Не ми се разкзва цялата затова ще кажа само последната мисъл на главния герой : "Що за човек би сложил в ръцете на малоумно дете истински пистолет?". Положението е същото. Той получава много по-голяма сила отколкото, който и да е човек би могъл да използва разумно.
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Яну 22, 2008 6:38 pm |
|
shadowblack |
|
|
Регистриран на: Чет Яну 05, 2006 7:16 pm Мнения: 1343 Местоположение: Пловдив
|
faye написа: juletoo написа: според мен дали кира е виновен или не,защото убива,зависи предимно от обстоятелствата,например убиец на деца заслужава ли да бъде на свобода(умишлено убийство) и имаше един случай-поради грешка на диспечер от самолетна компания самолет пада и в самолета са били жената и детето на един човек и той убива диспечерът....съда го освободи...според мен кира правеше добро до момента докогато вече се налагаше да убива за да скрие тайната си и просто по-лесно щеше да бъде да спре да убива и да изгори тетрадката...btw гледах само филмите и мнението ми се основава на тях. Не бих искала да попадна в тоз съд Когато го е убивал тоз диспечър е имал пълното съзнание какво прави. Независимо имал или не право го е убил, следователно трябва да приеме последствията от действията си! Какъв е тоз съд дет е казал оправдан?!
/Малък оф:
Не, нямал е ясното съзнание какво прави. Човека е бил силно афектиран от смъртта на семейството му, но въпреки това не е смятал да убива диспечера. Отива при него за да поиска извинение, не за да го убие. Не помня точно как се бяха развили нещата, но човека определено не беше отишъл там с намерение да убива когото и да е. Така че в този случай става дума за нещо съвсем различно от предумишленото убийство.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Яну 22, 2008 6:41 pm |
|
Safiir |
Пантсу Мастър |
|
shadowblack написа: /Малък оф: Не, нямал е ясното съзнание какво прави. Човека е бил силно афектиран от смъртта на семейството му, но въпреки това не е смятал да убива диспечера. Отива при него за да поиска извинение, не за да го убие. Не помня точно как се бяха развили нещата, но човека определено не беше отишъл там с намерение да убива когото и да е. Така че в този случай става дума за нещо съвсем различно от предумишленото убийство.
Абе и непредумишлено да е пак си е убийство >< Да не би да са го оправдали само за предумишлено убийство, но все пак да са го осъдили за непредумишлено?
I pity the FOO!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Яну 22, 2008 6:50 pm |
|
shadowblack |
|
|
Регистриран на: Чет Яну 05, 2006 7:16 pm Мнения: 1343 Местоположение: Пловдив
|
Safiir написа: shadowblack написа: /Малък оф: Не, нямал е ясното съзнание какво прави. Човека е бил силно афектиран от смъртта на семейството му, но въпреки това не е смятал да убива диспечера. Отива при него за да поиска извинение, не за да го убие. Не помня точно как се бяха развили нещата, но човека определено не беше отишъл там с намерение да убива когото и да е. Така че в този случай става дума за нещо съвсем различно от предумишленото убийство. Абе и непредумишлено да е пак си е убийство >< Да не би да са го оправдали само за предумишлено убийство, но все пак да са го осъдили за непредумишлено?
Не, мился, че не. Доста време мина отколкото гледах филма за катастрофата (даваха го по National Geographic), тъй че не помня вече подробностите.
|
|
|
Заглавие: Публикувано на: Вто Яну 22, 2008 9:31 pm |
|
faye |
|
|
|
Значи след като е било грешка случея няма общо с темата. Лайт прави всичко в пълното си съзнание. Не виждам как може да се избегнат последствията от действията му при такива обстоятелства.
Колкото за тоз човек, за мен едно оправдан и седмични психологични сеанси не стигат за наказание Все пак да си изпуснеш нервите и да убиеш някого... Дори тоз път да е имало причина, следващия път може да няма. Веднъж разклатени нерви трудно застават обратно на мястото си
Не знам случея, говоря спрямо това което сте писали домомента!
_________________ <3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|