|
Дата и час: Чет Яну 30, 2025 9:52 pm
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 15 мнения ] |
|
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Аниметата от 2018 - какво ви зарадва най-много? Публикувано на: Чет Дек 06, 2018 12:19 pm |
|
velush |
|
|
|
Злато Lupin Sansei: Part 5 - като изключим някои странни единични епизоди (апропо, наличието на такива е напълно в традицията на поредицата) най-любимото ми аниме за 2018-та. Солидно допълнение към света на Люпен Трети. Hakumei to Mikochi - след средата заорава в тинята, но началото заслужава злато. Тази година няма много конкуренция, та раздавам злато и за полу-годни заглавия. Hisone to Masotan - това е само частично добро, но визуализацията и някои от идеите в него са доста ценни. Хората негодуват за едно конкретно сюжетно развитие, но според мен са в тотална грешка за Ютака. На него просто приказките му са големи и представите му са сбъркани. Реално не е такъв чукундур, какъвто си мисли, че трябва да бъде.
Сребро Sora yori mo Tooi Basho - нямам точно обяснение защо, но анименцето страшно ме изкефи. Може би заради шарените картинки, анимацията и атмосферата. Авторите имат тънко чувство за визуални гегове, а самата експедиция беше интересно и що годе реалистично представена. Виж драмата не им се отдаде. Emiya-san Chi no Kyou no Gohan - да не повярваш, че готварско Fate/stay night шоу би ми харесало толкова. Saiki Kusuo no Sainan (2018) - за жалост по-слаб от предния сезон, но все пак става. B: The Beginning - нищо особено в този хибрид между шонен и сейнен, но техническото изпълнение ме кефи. Hataraku Saibou - поредното аниме от тази година, което почва много идейно и в един момент просто се разпада. Angolmois: Genkou Kassenki - реално е доста глупаво и исторически некоректно, но харесвам атмосферата.
Бронз Kokkoku - добри идеи и атмосфера, но ужасна разработка. Dagashi Kashi 2 - изкефи ме повече от предния сезон. Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These - от една страна не беше толкова зле, колкото им се видя на феновете, от друга проблемите на оригинала изпъкват по-лошо. Според мен става за гледане, но ако хората не искат да си развалят впечатлението от стария сериал, може да пропуснат новия. Nobunaga no Shinobi: Anegawa Ishiyama Hen - продължава да доставя още от същото, но вече ми омръзна. Golden Kamuy - простотия, но забавна и с интересна идея в ядрото си. За съжаление технически е доста зле и темпото е безумно забързано. Planet With - бива, но не е нещо особено. Chio-chan no Tsuugakuro Gintama. (2018) - това го изтраях, само защото съм фен на поредицата.
Самоковско тенеке Uchuu Senkan Tiramisu - кефи ме с простащината си и пародиите на тема Gundam. Layton Mystery Tanteisha: Katri no Nazotoki File - кефят ме идиотските звуци, които ХанаКана издава докато играе Катриел. High Score Girl Tsukumogami Kashimasu - кич, но ме зарадва, а и си падам по загадки + романтика.
Пропуснете при всякакви обстоятелства Fate/Extra: Last Encore Steins;Gate 0 Fullmetal Panic! Invisible Victory Island Double Decker! Doug & Kirill - добра продукция и сетинг, но ужасен сюжет. Язък че го чаках толкова и се надявах на връзка с Tiger & Bunny. Toaru Majutsu no Index III
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниметата от 2018 - какво ви зарадва най-много? Публикувано на: Пон Дек 10, 2018 1:57 pm |
|
lovelyangel666 |
|
|
Регистриран на: Вто Апр 10, 2007 5:01 pm Мнения: 5243 Местоположение: Outer Heaven
|
Аз вече забравих к'во съм гледала през 2018, ама ще кажа Golden Kamuy, защото наистина беше единственото, което гледах с кеф и JoJo, защото е единственото, което в момента гледам с кеф.
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниметата от 2018 - какво ви зарадва най-много? Публикувано на: Пон Дек 10, 2018 4:55 pm |
|
faye |
|
|
|
Почти нищо от новите не съм довършила... показва небивалия ми интерес Golden Kamui и Cells at Work ми харесват до момента до където съм стигнала. Комедии от типа на Сайки и Рейко също са ок и се гледат между другото. Това за слайма е добър шонен от по настояще излизащите - не ме затормозява с някакви безумни драми най-вече. Фаворита ми обаче е Grandmaster of Demonic Cultivation - това изби рибата по почти всички показатели и е глъдка чист въздух на фона на всичко останало.
_________________ <3
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниметата от 2018 - какво ви зарадва най-много? Публикувано на: Пон Дек 10, 2018 6:13 pm |
|
velush |
|
|
|
faye написа: Фаворита ми обаче е Grandmaster of Demonic Cultivation - това изби рибата по почти всички показатели и е глъдка чист въздух на фона на всичко останало. 1. Не мисля, че му е тук мястото. Все пак е китайцко, а не нихонджинско. 2. Артът не е лош, както и някои от анимациите, но като типична китайска продукция е адски неравномерна и като качество, и като сюжет: таман ти стане любопитно и те хвърля в някакъв флешбек (той е 80% от сезона), таман в него тръгне да се развива нещо интересно - тайм скип, изведнъж турнир, изведнъж на никой не му пука за турнира, изведнъж семейна мелодрама, за която щеше да е по-добре да ни разкажат по-рано и пр. Това не само в Demonic Cultivation, но и във всички китайски анимационни сериали (тази година гледах поне 4). Единственият по-равномерен за който знам е Zhen Hun Jie (aka Rakshasa Street) - там цялото скачане напред-назад във времето е с определен ритъм - епизод в настоящето, епизод в миналото. Друг "дефект" на Grandmaster of Demonic Cultivation е, че книгата е yaoi (или както е там на китайски), но заради цензурата това е изрязано от сериала или пък е заменено с други неща, тай действията на някои герои понякога са странни и нелогични.
_________________ Mama, don't whoop little Buford Mama, don't pound on his head Mama, don't woop little Buford I think you should shoot him instead
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниметата от 2018 - какво ви зарадва най-много? Публикувано на: Пон Дек 10, 2018 8:14 pm |
|
faye |
|
|
|
Китайските детски също са в МАЛ, аниме планетата и АниДБ, значи ще ги третирам по абсолютно същия начин като нихонското детско. Колкото до критиката към сюжет и пейсинг, еми това не е ли проблем с който се сблъскват 95% от адаптациите по новели(било то японски или китайски)? Като добавим че китайските продукции имат накъсаност на логиката, която е типична за техните продукции - като тук слагам и филми, драми, дори игри, от моя гледна точка резултата е повече от добър. Не виждам нищо нередно в китайска продукция да се придържа към типичния за тях си пейсинг. Бонус е, че не са го направили дотолкова странно, че да е непонятно за европеец да го разбере. Колкото до втория ”дефект” - въпреки, че съм съгласна за някои странности на героите произлизащи от изрязването на романса, е факт, че ако не го бяха направили по този начин, никога нямаше да видим анимето на бял свят. В Китай са все още консервативни на тема сексуална ориентация. Няма начин тяхната служба за цензура на медиите (не помня името ><) да си замълчи и да ги остави на мира. От друга страна се радвам, че мога да препоръчам анимето и на някой леко докачлив - от към анимация, озвучение, битки, цялостна история(след като сглобиш пъзела) и герои(въпреки промените) GoDC си заслужава гледането.
_________________ <3
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниметата от 2018 - какво ви зарадва най-много? Публикувано на: Пон Дек 10, 2018 9:27 pm |
|
velush |
|
|
|
faye Цитат: Китайските детски също са в МАЛ, аниме планетата и АниДБ Аз обаче не отбелязвам моите гледани там. Цитат: Колкото до критиката към сюжет и пейсинг, еми това не е ли проблем с който се сблъскват 95% от адаптациите по новели(било то японски или китайски)? Не, това си е някаква китайщина и определено проблемът е в сорсовете, а не в адаптациите. Цитат: Не виждам нищо нередно в китайска продукция да се придържа към типичния за тях си пейсинг. Ми да кажем, че не е проблем, а особеност. Иска известно свикване. Цитат: Бонус е, че не са го направили дотолкова странно, че да е непонятно за европеец да го разбере. Както сама призна, ти имаш опит от други заглания (лайв екшъни и пр.) Цитат: В Китай са все още консервативни на тема сексуална ориентация. Лично на мен не ми дреме, но не можех да се отърва от усещането, че нещо липсва...като прочетох един-два коментара ми просветна. Цитат: след като сглобиш пъзела Че то си започна с мощни спойлери - отговорът на пъзела. Може би говориш за процеса на самото му нареждане? Виж Rakshasa Street има една-две изненади към края.
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниметата от 2018 - какво ви зарадва най-много? Публикувано на: Пон Дек 10, 2018 11:20 pm |
|
faye |
|
|
|
Първият сезон на Rakshasa Street беше готин, даже го бях препоръчала на един приятел. Само бележка - комикса е далеч по-объркващ от анимето в този случай. Под сглобяване на пъзела имах предвид по-скоро свикване с представянето на информацията. Не е лесно веднага да се възприеме китайското странно изложение - трябват 2-3 сериала практика. Моя грешка, че се изразих толкова неясно. Между другото, от другите китайски анимета Fox Spirit Matchmaker е добро. Ако си гледал китайски и японски дублаж, ще забележиш как в японския са променили пейсинга, за да пасне на съответната аудитория. Историята сама по себе си е добра, но е далеч по-лесно смилаема в японския вариант. Не че ми пречи да си следя новите сезони на китайски
_________________ <3
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниметата от 2018 - какво ви зарадва най-много? Публикувано на: Пон Дек 10, 2018 11:49 pm |
|
velush |
|
|
|
faye Цитат: Първият сезон на Rakshasa Street беше готин Явно, като вложат усилия в адаптацията вместо да карат едно към едно им се получава. Бе, нещо май не се очертава да готвят втори сезон... Цитат: Fox Spirit Matchmaker Между другото, аз китайските ги гледам само с една позната, а тя никога няма да обърне внимание на такъв сериал, та няма шанс да го загледам. Цитат: Ако си гледал китайски и японски дублаж Предпочитам китайски дублаж, защото някак се ориентирам по-лесно какви емоции са искали да вложат авторите. Веднъж хванах някакво със зомбита дето беше дублирано на японски и случващото се на екрана и гласовата игра мощно ми се разминаваха, за което и го зарязах. Интересно дали го има в оригинал? (Ако въобще се сетя, как се казваше.)
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниметата от 2018 - какво ви зарадва най-много? Публикувано на: Вто Дек 11, 2018 12:34 am |
|
velush |
|
|
|
faye Цитат: Има превю за втори сезон на Rakshasa Street Ми хубаво, аз не съм му точно фен, но беше по-добре поднесено от останалите. Ще имаме, какво да маратоним. Цитат: FSM, голяма грешка! Ми знам си човека, аз примерно Soul Eater не успях да я накарам да гледа. Цитат: outcast Да, мерси за информацията!
BANG!
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Аниметата от 2018 - какво ви зарадва най-много? Публикувано на: Нед Сеп 15, 2019 1:59 am |
|
bg_voin |
|
|
|
Гледал съм само едно аниме от 2018та - Attack on Titan Season 3. Гласувам за него, въпреки че съм му дал 5/10.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Страница 1 от 1 [ 15 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|