Дата и час: Чет Яну 30, 2025 9:52 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 15 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Аниметата от 2018 - какво ви зарадва най-много?
МнениеПубликувано на: Чет Дек 06, 2018 12:19 pm 
Аватар

Злато
Lupin Sansei: Part 5 - като изключим някои странни единични епизоди (апропо, наличието на такива е напълно в традицията на поредицата) най-любимото ми аниме за 2018-та. Солидно допълнение към света на Люпен Трети.
Hakumei to Mikochi - след средата заорава в тинята, но началото заслужава злато. Тази година няма много конкуренция, та раздавам злато и за полу-годни заглавия.
Hisone to Masotan - това е само частично добро, но визуализацията и някои от идеите в него са доста ценни. Хората негодуват за едно конкретно сюжетно развитие, но според мен са в тотална грешка за Ютака. На него просто приказките му са големи и представите му са сбъркани. Реално не е такъв чукундур, какъвто си мисли, че трябва да бъде.

Сребро
Sora yori mo Tooi Basho - нямам точно обяснение защо, но анименцето страшно ме изкефи. Може би заради шарените картинки, анимацията и атмосферата. Авторите имат тънко чувство за визуални гегове, а самата експедиция беше интересно и що годе реалистично представена. Виж драмата не им се отдаде.
Emiya-san Chi no Kyou no Gohan - да не повярваш, че готварско Fate/stay night шоу би ми харесало толкова.
Saiki Kusuo no Sainan (2018) - за жалост по-слаб от предния сезон, но все пак става.
B: The Beginning - нищо особено в този хибрид между шонен и сейнен, но техническото изпълнение ме кефи.
Hataraku Saibou - поредното аниме от тази година, което почва много идейно и в един момент просто се разпада.
Angolmois: Genkou Kassenki - реално е доста глупаво и исторически некоректно, но харесвам атмосферата.

Бронз
Kokkoku - добри идеи и атмосфера, но ужасна разработка.
Dagashi Kashi 2 - изкефи ме повече от предния сезон.
Ginga Eiyuu Densetsu: Die Neue These - от една страна не беше толкова зле, колкото им се видя на феновете, от друга проблемите на оригинала изпъкват по-лошо. Според мен става за гледане, но ако хората не искат да си развалят впечатлението от стария сериал, може да пропуснат новия.
Nobunaga no Shinobi: Anegawa Ishiyama Hen - продължава да доставя още от същото, но вече ми омръзна.
Golden Kamuy - простотия, но забавна и с интересна идея в ядрото си. За съжаление технически е доста зле и темпото е безумно забързано.
Planet With - бива, но не е нещо особено.
Chio-chan no Tsuugakuro
Gintama. (2018) - това го изтраях, само защото съм фен на поредицата.

Самоковско тенеке
Uchuu Senkan Tiramisu - кефи ме с простащината си и пародиите на тема Gundam.
Layton Mystery Tanteisha: Katri no Nazotoki File - кефят ме идиотските звуци, които ХанаКана издава докато играе Катриел.
High Score Girl
Tsukumogami Kashimasu - кич, но ме зарадва, а и си падам по загадки + романтика.

Пропуснете при всякакви обстоятелства
Fate/Extra: Last Encore
Steins;Gate 0
Fullmetal Panic! Invisible Victory
Island
Double Decker! Doug & Kirill - добра продукция и сетинг, но ужасен сюжет. Язък че го чаках толкова и се надявах на връзка с Tiger & Bunny.
Toaru Majutsu no Index III

I think you should shoot him instead

BANG!
 Профил  

Заглавие: Re: Аниметата от 2018 - какво ви зарадва най-много?
МнениеПубликувано на: Нед Дек 09, 2018 4:28 pm 
Аватар

JoJo, part 5 и Baki!

МнениеПубликувано на: Нед Дек 09, 2018 8:55 pm 
Аватар

Нямах много време за аниме тая година, ама това което мога да отлича е:
Boku no Hero Academia, Saiki Kusuo no Sainan, Shokugeki no Souma 3 и Dagashi Kashi 2

Очаквах повече от FmP! Invisible Victory и Sangatsu no Lion.
А от Fate/Extra: Last Encore -> "I expect nothing and I'm still let down."

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2018 1:57 pm 
Аватар

Аз вече забравих к'во съм гледала през 2018, ама ще кажа Golden Kamuy, защото наистина беше единственото, което гледах с кеф и JoJo, защото е единственото, което в момента гледам с кеф.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2018 4:55 pm 
Аватар

Почти нищо от новите не съм довършила... показва небивалия ми интерес :D
Golden Kamui и Cells at Work ми харесват до момента до където съм стигнала. Комедии от типа на Сайки и Рейко също са ок и се гледат между другото. Това за слайма е добър шонен от по настояще излизащите - не ме затормозява с някакви безумни драми най-вече.
Фаворита ми обаче е Grandmaster of Demonic Cultivation - това изби рибата по почти всички показатели и е глъдка чист въздух на фона на всичко останало.

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2018 6:13 pm 
Аватар

faye написа:
Фаворита ми обаче е Grandmaster of Demonic Cultivation - това изби рибата по почти всички показатели и е глъдка чист въздух на фона на всичко останало.

1. Не мисля, че му е тук мястото. Все пак е китайцко, а не нихонджинско.
2. Артът не е лош, както и някои от анимациите, но като типична китайска продукция е адски неравномерна и като качество, и като сюжет: таман ти стане любопитно и те хвърля в някакъв флешбек (той е 80% от сезона), таман в него тръгне да се развива нещо интересно - тайм скип, изведнъж турнир, изведнъж на никой не му пука за турнира, изведнъж семейна мелодрама, за която щеше да е по-добре да ни разкажат по-рано и пр.
Това не само в Demonic Cultivation, но и във всички китайски анимационни сериали (тази година гледах поне 4). Единственият по-равномерен за който знам е Zhen Hun Jie (aka Rakshasa Street) - там цялото скачане напред-назад във времето е с определен ритъм - епизод в настоящето, епизод в миналото.
Друг "дефект" на Grandmaster of Demonic Cultivation е, че книгата е yaoi (или както е там на китайски), но заради цензурата това е изрязано от сериала или пък е заменено с други неща, тай действията на някои герои понякога са странни и нелогични.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2018 8:14 pm 
Аватар

Китайските детски също са в МАЛ, аниме планетата и АниДБ, значи ще ги третирам по абсолютно същия начин като нихонското детско.
Колкото до критиката към сюжет и пейсинг, еми това не е ли проблем с който се сблъскват 95% от адаптациите по новели(било то японски или китайски)? Като добавим че китайските продукции имат накъсаност на логиката, която е типична за техните продукции - като тук слагам и филми, драми, дори игри, от моя гледна точка резултата е повече от добър. Не виждам нищо нередно в китайска продукция да се придържа към типичния за тях си пейсинг. Бонус е, че не са го направили дотолкова странно, че да е непонятно за европеец да го разбере.
Колкото до втория ”дефект” - въпреки, че съм съгласна за някои странности на героите произлизащи от изрязването на романса, е факт, че ако не го бяха направили по този начин, никога нямаше да видим анимето на бял свят. В Китай са все още консервативни на тема сексуална ориентация. Няма начин тяхната служба за цензура на медиите (не помня името ><) да си замълчи и да ги остави на мира. От друга страна се радвам, че мога да препоръчам анимето и на някой леко докачлив - от към анимация, озвучение, битки, цялостна история(след като сглобиш пъзела) и герои(въпреки промените) GoDC си заслужава гледането.

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2018 9:27 pm 
Аватар

faye
Цитат:
Китайските детски също са в МАЛ, аниме планетата и АниДБ

Аз обаче не отбелязвам моите гледани там.

Цитат:
Колкото до критиката към сюжет и пейсинг, еми това не е ли проблем с който се сблъскват 95% от адаптациите по новели(било то японски или китайски)?

Не, това си е някаква китайщина и определено проблемът е в сорсовете, а не в адаптациите.

Цитат:
Не виждам нищо нередно в китайска продукция да се придържа към типичния за тях си пейсинг.

Ми да кажем, че не е проблем, а особеност. Иска известно свикване.

Цитат:
Бонус е, че не са го направили дотолкова странно, че да е непонятно за европеец да го разбере.

Както сама призна, ти имаш опит от други заглания (лайв екшъни и пр.)

Цитат:
В Китай са все още консервативни на тема сексуална ориентация.

Лично на мен не ми дреме, но не можех да се отърва от усещането, че нещо липсва...като прочетох един-два коментара ми просветна.

Цитат:
след като сглобиш пъзела

Че то си започна с мощни спойлери - отговорът на пъзела. Може би говориш за процеса на самото му нареждане?

Виж Rakshasa Street има една-две изненади към края.

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2018 11:20 pm 
Аватар

Първият сезон на Rakshasa Street беше готин, даже го бях препоръчала на един приятел. Само бележка - комикса е далеч по-объркващ от анимето в този случай.
Под сглобяване на пъзела имах предвид по-скоро свикване с представянето на информацията. Не е лесно веднага да се възприеме китайското странно изложение - трябват 2-3 сериала практика. Моя грешка, че се изразих толкова неясно.

Между другото, от другите китайски анимета Fox Spirit Matchmaker е добро. Ако си гледал китайски и японски дублаж, ще забележиш как в японския са променили пейсинга, за да пасне на съответната аудитория. Историята сама по себе си е добра, но е далеч по-лесно смилаема в японския вариант. Не че ми пречи да си следя новите сезони на китайски :)

МнениеПубликувано на: Пон Дек 10, 2018 11:49 pm 
Аватар

faye
Цитат:
Първият сезон на Rakshasa Street беше готин

Явно, като вложат усилия в адаптацията вместо да карат едно към едно им се получава.
Бе, нещо май не се очертава да готвят втори сезон...

Цитат:
Fox Spirit Matchmaker

Между другото, аз китайските ги гледам само с една позната, а тя никога няма да обърне внимание на такъв сериал, та няма шанс да го загледам.

Цитат:
Ако си гледал китайски и японски дублаж

Предпочитам китайски дублаж, защото някак се ориентирам по-лесно какви емоции са искали да вложат авторите. Веднъж хванах някакво със зомбита дето беше дублирано на японски и случващото се на екрана и гласовата игра мощно ми се разминаваха, за което и го зарязах. Интересно дали го има в оригинал? (Ако въобще се сетя, как се казваше.)

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 11, 2018 12:25 am 
Аватар

Има превю за втори сезон на Rakshasa Street, можеш да погледнеш в youtube.

Колкото за FSM, голяма грешка! Нз какви предпочитания има позната ти, но това е един от най- солидните шонени в последните няколко години. Ако се хванеш да го погледнеш препоръчвам японския дублаж и да се продължи с китайския.

Пс: outcast?

МнениеПубликувано на: Вто Дек 11, 2018 12:34 am 
Аватар

faye
Цитат:
Има превю за втори сезон на Rakshasa Street

Ми хубаво, аз не съм му точно фен, но беше по-добре поднесено от останалите. Ще имаме, какво да маратоним.

Цитат:
FSM, голяма грешка!

Ми знам си човека, аз примерно Soul Eater не успях да я накарам да гледа.

Цитат:
outcast

Да, мерси за информацията!

BANG!
 Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Дек 11, 2018 7:53 pm 
Аватар

2018 може да я пропуснем. Годината, в която аниме индустрията превключи на автопилот.
Кой можеше да предположи, че ще дойде време да ми липсват посредствените глупости от 2013-14.

МнениеПубликувано на: Нед Сеп 15, 2019 1:59 am 
Аватар

Гледал съм само едно аниме от 2018та - Attack on Titan Season 3. Гласувам за него, въпреки че съм му дал 5/10.

Ghostbuster написа:
bg_voin - не виждам причина да те интересува, така че защо се заяждаш?
Пост-а ти е бсолютно безсмислен.
 Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Сеп 15, 2019 3:33 pm 
Аватар

SONO CHI NO SADAME ... J O J O!

2019 - VINLANDO

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 15 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]