Дата и час: Пет Яну 31, 2025 3:17 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 6 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Сериал: Squid Game (2021)
МнениеПубликувано на: Вто Ное 02, 2021 6:21 pm 
Аватар

Изображение

Оригинален 9-епизоден мини-TV сериал на Netflix

Резюме: Мистериозна организация предлага шанс на 456 човека във финансова криза да стъпят на краката си като участват в състезание с награден фонд 45,6 милиарда вона. Състезанието е поредица от детски игри, а правилата са прости. Загубиш ли играта, губиш главата си.

На какво е готов човек, който е попаднал на дъното, за да се изплува от блатото и да преобърне живота си?

Линк IMDb

Някой гледал ли го е? Какво мислите? Създателят е казал, че е бил вдъхновен от Battle Royale, Liar Game и The Hunger Games (което е западната версия на Battle Royale). Откривате ли приликата с Battle Royale и анимета като Kaiji?

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

Заглавие: Re: Сериал: Squid Game (2021)
МнениеПубликувано на: Сря Ное 03, 2021 1:39 am 
Аватар

10 минути от първия епизод гледах.
Не знам дали ми се занимава при положение че има Kaiji манга за четене.

МнениеПубликувано на: Сря Ное 03, 2021 8:14 pm 
Аватар

Личи си, че е страшно силно, че чак до оливане повлияно от горе упоменатите заглавия.
И точно понеже съм гледал доста неща на такава тематика, не бях чак толкова впечатлен, колкото останалата част от света, за които този сериал беше нещо едва ли не невиждано досега. Аз лично го изгледах заради знаците на Плейстейшън, ( :lol: ) но със сигурност не бих и отписал сериала, тъй като беше нещо малко по-различно. Актьорската игра също ми допадна (като изключим едни супер дърварски диалози на английски към края на първи сезон). Съветвам да се гледа с корейско аудио. Чух как някои хора го били гледали с английско, 'щото, видиш ли, не можели да търпят корейския, което убива до голяма степен емоцията. Ама това трябва да е ясно - все едно да гледаш аниме с английски дублаж... Ужас!

МнениеПубликувано на: Сря Ное 03, 2021 10:37 pm 
Аватар

Ами хората не са гледали Battle Royale просто. За това и The Hunger Games взриви света, нищо че е правено по стара фабула.

Сериалът имаше и оригинални неща, като например шарлатан доктора и корумпираните хазмати, които си имаха side hustle с органите, някои foreshadowing моменти (как Али винаги шефът му го прецакваше за пари и накрая пак поради наивността си го прецакаха), историята на Хванг Джун-Хо (аз най-много root-вах за него), тайната на дедката и Фронтмена... Или тънкият момент, че всички игри, които им се паднаха, бяха нарисувани на стените, но никой не ги виждаше от леглата.

Сигурно има много неща, които корейската публика разбира много по-добре, отколкото западната, например повсемесните дългове, полицейската система дали наистина е толкова тромава, самите игри, общуването между героите и т.н.

itachiuchiha88 написа:
Бог прощава, Ибачи - не.
velush написа:
Къв е смисълът да трупаш уийб точки, щом в магазина не продават тигани или чаршафи с намаление за тях?
 Профил  

МнениеПубликувано на: Сря Ное 03, 2021 11:06 pm 
Аватар

Специално тоя епизод със смъртта на наивния Али и на дедката беше най-силно оценен в IMDB, а на мене ми беше най-безинтересен. Особено когато в един момент осъзнавам какво се случва и как Али ще бъде преметнат... :doh: Но между другото наистина в моите очи трябва да си голям тъпак, за да не го видиш, а в същото време се сещам, че познавам такъв човек в живия живот, който е толкова наивен, колкото и героят от сериала. Едно към едно! Този познат, дори в момента, го въртят шефовете му, не му плащат, правят му някакви измислени удръжки и на всичкото отгоре постоянно се забърква в неприятности. Дори е съден за въоръжен грабеж с детски пистолет, защото се е вързал на някакъв тип, че ще направят пари... и в следващия момент него го натапят и хващат. :shock:

п.с. За всички умрели герои имаше т.нар. "foreshadowing", впрочем.

МнениеПубликувано на: Чет Дек 30, 2021 5:56 pm 
Аватар

lovelyangel666 написа:
Оригинален

Изключително оригинален. Изобщо не е крадено от Кайжи :shhh: :shhh: :shhh:

Ghostbuster написа:
bg_voin - не виждам причина да те интересува, така че защо се заяждаш?
Пост-а ти е бсолютно безсмислен.
 Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 6 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]