|
Дата и час: Пет Яну 31, 2025 2:58 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Сериал: Westworld (2016) Публикувано на: Сря Окт 05, 2016 1:31 pm |
|
KoP3Le7o |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9766 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
ЗАПАДЕН СВЯТ Държава: САЩ Жанр: Фантастика, уестърн Език: Английски Режисьор: Джонатан Нолан В ролите: Антъни Хопкинс, Кюри Греам, Стивън Ог, Анджела Сарафян, Миранда Ото, Джефри Райт, Шанън Удуард, Ед Харис, Танди Нютън, Родриго Санторо, Евън Рейчъл Ууд, Джеймс Марсдън, Ингрид Болсо Бердал, Лена Горджас Резюме:САЩ; Сериалът е вдъхновен от едноименния филм на Майкъл Крайтън от 1973-а. „Западен свят“ е атракционен парк, който е населен с роботи, чиято мисия е да пресъздадат атмосферата на Дивия Запад по възможно най-опасния начин. Добре дошли в атракционния парк „Западен свят“. За да пресъздаде по-вярно атомсферата на Дивия Запад с неговите улични престрелки, опушени барове и опасна любов, паркът е населен с роботи, които са способни да изпитват силни страсти, да бъдат съпричастни, но и да убиват безмилостно. Посетителите се забавляват с тази разходка в миналото, докато един ден нещата неочаквано не излизат от обичайното русло. След няколко кървави инцидента става ясно, че роботите са се откъснали от контрола на хората от командния център и са завзели парка. Целта им е проста и жестока – никой да не си тръгне жив оттам.
|
|
|
Заглавие: Re: Сериал: Westworld (2016) Публикувано на: Вто Окт 25, 2016 3:40 pm |
|
Moon |
Културовед |
Регистриран на: Чет Яну 12, 2006 2:33 pm Мнения: 5194 Местоположение: Nemuri no Mori
|
Wind_Falcon написа: както винаги някои от сцените са заснети по начин който имам чувството че е директен копо-пейст от други Хамерикански сериали (сякаш ползват един и същи шаблон), така че губи оригиналност в режисурата също. Много ясно, че така е режисирано, тва да не е Алехандро Гонзалез, че да очакваш нещо повече. Да не говорим, че в постера се мярва името на J. J. Abrams... А като се замеси той, в най-добрия случай, финала на сериала съква топки. В най-лошия целия сериал ги съква. Ама като гледам има и други замесени в творчеството, та за сега нещата са супер. Ragnos написа: Това, което не успях да разбера, е как с куршумите, с които можеш да убиеш робот, не можеш да убиеш човек? За ножовете пък съвсем. То не само това, ами и как по демоните ги изкарват и вкарват от/в 'света'. Тая Делорпис ту е вън и я разпитват, ту е вътре. А и имам чувството, че до края на сериала тия подробности няма да ги обяснят.
|
|
|
Заглавие: Re: Сериал: Westworld (2016) Публикувано на: Сря Окт 26, 2016 1:02 pm |
|
Moon |
Културовед |
Регистриран на: Чет Яну 12, 2006 2:33 pm Мнения: 5194 Местоположение: Nemuri no Mori
|
Wind_Falcon написа: Иначе четох интервю със създателите и те в момента планирали цялата история на сериала, и го подготвали за още 5-7 години, така че и това ще стане някаква сапунка. Усетих, че нещо такова планират, нали GoT отива към финал, трябва им друго добро шоу.
|
|
|
Заглавие: Re: Сериал: Westworld (2016) Публикувано на: Чет Окт 27, 2016 9:47 pm |
|
KISSSY |
Spamoza Vulgaris |
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
|
вместо да си направят Got като хората...... Но двете се различават съществено по импакт върху зрителя.....тук го няма зверското желание да научиш какво става по-нататък, предпочитам да седна и да го обмисля вместо веднага да търся следващ епизод. I like it...it's like a good wine.
|
|
|
|
Заглавие: Re: Сериал: Westworld (2016) Публикувано на: Пон Ное 14, 2016 11:12 pm |
|
KISSSY |
Spamoza Vulgaris |
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
|
up: не знам за вас, но това се очертава като короната на телевизията в последно време 7ми епизод беше....savage
|
|
|
|
Заглавие: Re: Сериал: Westworld (2016) Публикувано на: Сря Ное 16, 2016 1:28 am |
|
KISSSY |
Spamoza Vulgaris |
|
всъщност тялото което Форд крафтеше докато й обясняваше кое е 2 и кое е 200 май беше точно нейното Докато тя разглеждаше плановете очаквах да види и своя там....просто защото тя приличаше на робот повече от Бърнард.... Но и за него се носеха слухове още от първи епизод, особено със снимката.....в момента всички залагат, че той е Арнолд всъщност. И теорията, че Форд е машината, която е убила Арнолд става все по-правдоподобна. А иначе не е като да няма логика сериалчето.....просто трябва да сглобят целия пъзел, за да се види картинката, дотук много въпроси са без отговор, но все пак това са първите 7 епизода на сериал, който подновиха за втори сезон.....so......we shall see. и бтв, всеки път когато Антъни Хопкинс играе такава психопатска роля, ми капе мед от сърцето....в началото си помислих, че е само за да вдигнат зрителския интерес, но......трябваше им изверг от голяма величина
|
|
|
|
Заглавие: Re: Сериал: Westworld (2016) Публикувано на: Сря Ное 16, 2016 12:29 pm |
|
Moon |
Културовед |
|
KISSSY написа: всъщност тялото което Форд крафтеше докато й обясняваше кое е 2 и кое е 200 май беше точно нейното Докато тя разглеждаше плановете очаквах да види и своя там....просто защото тя приличаше на робот повече от Бърнард.... Това си мислех и аз. KISSSY написа: А иначе не е като да няма логика сериалчето..... Нямах предвид за историята на сериала, просто чисто технологично няма никва логика. Хората си вършат работата с някви смартфони, нямат едно PC там. А щом има машини които са почти 1:1 с хора, значи би трябвало да може да се направи машина-копие на някого и да се копира мозъка му вътре. (Смисъл, частта с копирането и в момента я правим, само дето няма машина в която да се наврем.) Разбирам, че общо-взето това е нещото което се е случило с Бернард (и нещото което ще се случи с тая другата), ама примерно случая в който гледаш хлапето на Бернард да умира... еми, малко ми е през хуя. Защо изобщо има хора които работят нещо. Има роботи, които могат да вършат нашата работа по-добре от нас, a ние все още работим? Просто, някви ей такива работи ме изкарват от филма супер много. KISSSY написа: и бтв, всеки път когато Антъни Хопкинс играе такава психопатска роля, ми капе мед от сърцето....в началото си помислих, че е само за да вдигнат зрителския интерес, но......трябваше им изверг от голяма величина Всички играят добре, ама Хопкинс просто кърти.
|
|
|
Заглавие: Re: Сериал: Westworld (2016) Публикувано на: Чет Ное 17, 2016 1:22 am |
|
KISSSY |
Spamoza Vulgaris |
|
Moon написа: Защо изобщо има хора които работят нещо. Има роботи, които могат да вършат нашата работа по-добре от нас, a ние все още работим? Просто, някви ей такива работи ме изкарват от филма супер много. да ти отговоря на въпроса - защото, както ще видиш по-нататък в сериала СИСТЕМАТА ИМА НУЖДА ОТ HUMAN SUPERVISION Иначе скайнет. Другия аспект е, че хората ако нямат какво да им ангажира времето и съзнанието изперкулясват и спират да се чувстват хора. това, което мен ме бъгва много в сериала е, че има твърде много вариабилни.....всми....народа все още спекулира дали този свят наистина е построен по някаква godlike механика във физическия свят или е базиран на "Матрицата"....MiB лошко ли е ИЗОБЩО или ще излезе камъчето пред колата на Форд...как самия Форд контролира изродчетата си..... Мистериите са много и някой път ми е трудно да следя всички трохи и намигвания от страна на сценаристите, вместо да се концентрирам върху 2-3 примерно
|
|
|
|
Заглавие: Re: Сериал: Westworld (2016) Публикувано на: Чет Ное 17, 2016 1:10 pm |
|
Moon |
Културовед |
|
KISSSY написа: Moon написа: Защо изобщо има хора които работят нещо. Има роботи, които могат да вършат нашата работа по-добре от нас, a ние все още работим? Просто, някви ей такива работи ме изкарват от филма супер много. да ти отговоря на въпроса - защото, както ще видиш по-нататък в сериала СИСТЕМАТА ИМА НУЖДА ОТ HUMAN SUPERVISION Иначе скайнет. Другия аспект е, че хората ако нямат какво да им ангажира времето и съзнанието изперкулясват и спират да се чувстват хора. Мбе, не съм съгласен, ама мисля, че ще тръгнем много офтопик, ако говорим за тва. KISSSY написа: това, което мен ме бъгва много в сериала е, че има твърде много вариабилни.....всми....народа все още спекулира дали този свят наистина е построен по някаква godlike механика във физическия свят или е базиран на "Матрицата"....MiB лошко ли е ИЗОБЩО или ще излезе камъчето пред колата на Форд...как самия Форд контролира изродчетата си..... Мистериите са много и някой път ми е трудно да следя всички трохи и намигвания от страна на сценаристите, вместо да се концентрирам върху 2-3 примерно Просто не дей да следиш fandom-a. Рано или късно все ще излязат на яве тия неща.
|
|
|
Заглавие: Re: Сериал: Westworld (2016) Публикувано на: Вто Ное 22, 2016 5:47 pm |
|
Moon |
Културовед |
|
Форд каза на Бернард "О, btw, брат, съзнанието не съществува" (парафразирам, де)... Надявам се теорията 'Форд = машина' да е вярна, щот иначе сериала отиде по демоните.
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|