Потърсих, разгледах, но не видях такава тема.
В последно време саундтракът почва да ми прави все повече впечатление.
Така че кои са вашите любими тракове от ОСТ-ове на филми, анимета и т.н. и защо са такива?
Някои от моите, in no particular order:
Ако думата космос имаше въплъщение, то щеше да е точно това.
Още в киното си я набелязах за любима, колкото и несполучлив да беше самият филм.
Истинска магия, Каджиура e някакъв гений като хване атмосферата и тона на дадена история.
Пак Каджиура. Пак идеално хваща атмосферата на Pandora Hearts.
При четенето на новелата тоя трак направи нещата милион пъти по-драматични.
Спирал съм да чета, за да слушам мелодията в loop.
Смъртта на Бъфи. Рядко се случва сериал/филм да ме разплаче, още повече в сериал като този,
който през повечето време си даваше вид на приключенско фентъзи комедия.
Това обаче ме удари право в емоциите.
И в последния филм разбираш какво е "Градината на грешниците".
Геният на Каджиура. Това е бойната мелодия на Шики. Почти във всеки от седемте филма я има. Но тук, за последния, в последната битка срещу Лео просто е наситена с толкова емоция. Въплъщава цялата дилема - Шики досега на практика не е убивала никого, винаги е пазила единственото убийство за себе си и знае, че ако убие, губи мира на смъртта си. Знае и че Кокуто ще убие нея, за да може да не е самотна, след като умре като грешник. В същото време е събрала в себе си целия яд срещу Лео - като олицетворение на всичко зло, което Алая й причини пряко и косвено със своята незаинтересованост от последствията за човешкия разум. И накрая тържествената победа над Лео, Алая и всичките им глупави стремежи, които така и не осъзнаха като безсмислени заради собствената им неспособност да видят най-същественото в целта си. Не знам с какво светът е заслужил гений като Каджиура.
От 17:00... Изровил съм всички саундтраци на Шана, не я намерих тая мелодия.
А поне два пъти съм я засичал в анимето, толкова да е красива...
Давам линк, понеже в YouTube свалят всичко.Един трак от Сидония. Правеше битките още по-напрегнати.
Много жалко, че не го използваха по-често във втория сезон и изпуснаха някои страхотни възможности.