Пак минаха метър с Хълк.... но боят не беше лош
KISSSY не мога да направя пълен списък, а и паметта вече услужливо ми трие спомените от филма, но да пробвам:
- Вдовицата и д-р Банър/Хълк. Хубаво ги бяха изкарали потенциална двойка, но предвид, че доктора не е бил с жена от ... ЗНАМ ЛИ КОГА и го закача девойка като Скарлет Йохансън, реакцията му не беше най-логичната и мъжка
Деца, семейство ... фък диз шит, пред тях човешката топлина и нежност, секс и всичко останало са на предна линия
- не ми се връзва логиката с Ултрон, как стана толкоз "зъл" за пет минути. Въобще това "в интернет е/вече му прекъснах връзката с интернет" беше в стил "да пльоснем малко там глупости за пълнеж".
- логиката от позиция на сили и възможности:
Капитан Америка е на границата на това, да не е много полезен на бойното поле. Няма логика той, Вдовицата и Ястреба да са в мелето с бойни единици като Тор, Хълк и Железния човек.
Ролята на Вдовицата е разузнаване, инфилтриране, покушения. Подобна е и тази на Ястреба + защита на базата/
щаба и персонална защита на Капитана.
Негова милост, Капитан Америка, бидейки командир на отряд, който се равнява на сила на цяла армия и съответно неговия чин се доближава до този на маршал е 100 пъти по-логично да води битката ИЗВЪН бойното поле, тоест да има щаб в някаква близост, но не и да е в екшъна.
Тор се равнява на армия пехота + артилерия.
Хълк е всичко, което някога един танк е мечтал да бъде и той е естествен избор в боя срещу всяка тежка машина или армия от такива.
Железният човек е въздушните сили, тактически бомбандировки, ликвидиране на цели като примерно щаба на противниковите сили (има мобилност + ударна мощ).
...
Смисъл във филмите те дори не се опитват да бъдат сериозни
Раздават го като на разходка в парка, хахохихи ... хайде да беше само Железния и Хълк, разбирам ... но Тор и Капитана са с военно обучение, че и направо призвание. 9 от 10 бойните сцени са пародия и подигравка с публиката, на която не й пука, защото сеир да има.
Но да продължим с логиката:
- логиката на "точно сега всичко се нарежда по сценарии". Как пък Черната пантера, кралят на Уаканда, ще пусне оня крадец без да си е прибрал безценната суровина? Толкова удобно да бъде прибрана от Ултрон и използвана за супер-ултрон?
- близнаците Пиетро и Уанда. Примерите с тях са колкото си искаш, но един конкретен. В разгара на битка, Капитан Америка пребива един от най-опасните за него/Вдовицата/Ястреба противник и какво прави "стой долу момче" ... WTF БЕЕЕЕЕЕЕЕЕ!!! Да беше му счупил крак, ако не искаше да го убива! И това ми било командир на армия, той е пълен провал
- и пак с близнаците. Те какво, тръгнаха с Ултрон for the lolz? Разбрахме, че са "променени" (да мре в кофите оригиналната история, амин), ама и не разбрах веднага, че са им и изпекли и мозъците.
И тн. и тн.
Никога няма да си обясня, защо зрелищата и ефектите изключват елементарни неща от сценариите на филмите и защо умишлено се правят тъпи, но добре.
Иначе да, беше забавен на моменти. Имаше готини лафчета-закачки. Но това ли е филм за колко? 200 милиона долара бюджет?
факинг лейм