|
Дата и час: Пет Яну 31, 2025 3:22 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 13 мнения ] |
|
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Филм: Edge of Tomorrow (2014) Публикувано на: Сря Юни 25, 2014 9:13 pm |
|
Dark Ranger |
|
|
|
НА РЪБА НА УТРЕШНИЯ ДЕНДържава: САЩ Жанр: екшън, научна фантастика Език: английски Режисьор: Дъг Лаймън Година: 2014 В ролите: Мариан Жан-Баптист, Джеръми Пивън, Джонас Армстронг, Том Круз, Емили Блънт, Бил Пакстън, Шарлот Райли, Тони Уей, Лара Пълвар Допълнителна информация: Резюме:В научно-фантастичния екшън „На ръба на утрешния ден" светът ни е въвлечен във война с непобедима извънземна сила и няма армия, да не говорим за личност, която може да ги победи. А решителната битка тепърва предстои. Безброй мъже и жени ще се изправят срещу нашествениците и ще загинат, освен ако новобранецът от Обединените отбранителни сили успее да ги победи с най-неправдоподобната военна стратегия: Живей. Умри. Повтори. Във филма Том Круз е в ролята на майор Уилям Кейдж, военен пиар, който който никога не е бил на фронтовата линия. Но благодарение на необмислените си думи към генерал с четири звезди, той е изпратен в битка и попада в джоб на времето, непрестанно борейки се за живота си ... и за смъртта. Доста стабилна продукция според мен, все пак е, така да се каже, адаптация на манга. Отдавна не бях изпитвал такова чувство на удовлетворение от гледането на някой нов филм, но като се замисля, не ходя чак толкова често на кино... Мисля, че тая година съм посещавал кино салона единствено по случай прожекциите на "Капитан Америка 2", "Ной" и "На ръба на утрешния ден", и ако трябва да избирам коя от трите ми е допаднала най-много, ще посоча последната. Разбира се, имам леки забележки, най-значителната от които е избързването на действията, по мое мнение щеше да е далеч по-адекватен избор да вмъкнат сюжета в два филма, но все тая - пак си беше достатъчно интересно.
|
|
|
Заглавие: Re: Филм: Edge of Tomorrow (2014) Публикувано на: Чет Юни 26, 2014 10:51 am |
|
KoP3Le7o |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 06, 2007 4:43 pm Мнения: 9766 Местоположение: J✯O✯J✯O
|
Поне си посещавал и кино салон, а аз не съм ходил вече от две години, а и тия 3D не мога да ги преживея. Инак на филма съм му хвърлил око, дано не разочарова. Както и чакам да пуснат мангата, и веднага си я купувам!
|
|
|
Заглавие: Re: Филм: Edge of Tomorrow (2014) Публикувано на: Нед Юни 29, 2014 2:20 pm |
|
Logrus |
|
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Филмът ми хареса, но: *Мимиците са като ъпгрейд на зергите, след като са асимилирали протосите. Дори сценарият пасва идеално тип Старкрафт 3 - войната за спасяването на планетата Земя *футористичните оръжия и екипировки не бяха достатъчно фантастични за моя вкус но това не е точно недостатък *връщането на времето назад беше малко ъммм изсмукано от пръстите, по начина по които беше показано. Примерно аз бих го обяснил така - на пътя на времето се слага отличителен знак и всеки път, по своя воля или смърт, можеш да се върнеш на изходната точка, с определено времетраене, след това знакът или се маха или се мести напред във времето. Иначе представете си сценарии, в който главния герой побеждава лошите извънземни, запазва силите си и БААМ 70 години по-късно умира от старост и се връща пак онази сутрин и всичко сякаш е било напразно *интересно как запазва психическото си здраве, геймърите поне можем да скипваме диалозите на NPC-тата *като казах връщане назад във времето, как по дяволите обясниха връщането с два дни назад и смъртта на Hive-а ? *базата на зергите беше скандално зле охранявана *като Алфите рестартират деня за Hive-a, защо не се гръмна една, за да бъде подготвен за тази атака ? *защо ако Алфата и нашия герой имат това умение, базата го няма? Може да са го обяснили, но съм я пропуснал тази част. *логиката на загубата на силата, чрез преливането на кръв, някак си ми убягна. *нямаше реално "недостатъци" на това умение, граници, пречки ... както искате го наречете. Поне да имаше нещо, което да притеснява извънземните/главният герой в играта с ВРЕМЕТО!!! *за хора, които се бият срещу извънземни, имат мега ограничения и тъп генерал. Въпреки широкото мнение, да си тъп не е част от длъжностната характеристика на главнокомандващ. Сумарно горните ми бележки, аз бих направил един малко по-различен филм от средата до края. За мен бойното поле беше като игра на шах между двама гросмайстори. Само, че вместо да знаят почти всички възможни ходове/решения, играчите имат силата да връщат времето назад и да променят предишния си ход. Тоест аз бих дал възможност на Том Круз да се ъпгрейдне от 3Д шутър, в походова стратегия. Нещо невъзможно в сценария, заради ограниченото време/правомощия. Освен ако не намери начин да убеди главнокомандващия да отложи с един ден операцията, да спечели доверието на армията и от следващото рестартиране да не е "дезертьор", а шефче. И после почва надлъгване с оверлордите и Hive-a. Алфите трябваше да ги неутрализират/пленяват, вместо убиват, докато окупират базата на зергите и пленят когото трябва. С мъчения и късане на пипала (но без смърт) контролират Hive-a, като хората се сдобиват с нови роби, ака зерглингчетата. Както видяхме от тях излизат чудесни орачи, рибари и прочие бачкатори. p.s. това, което бях забравил да добавя е, че военните нямаха никаква артилерия/авиация/тежки машини или поне не благоволиха да ги покажат
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм: Edge of Tomorrow (2014) Публикувано на: Вто Авг 05, 2014 10:39 am |
|
KISSSY |
Spamoza Vulgaris |
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
|
С този филм на Том Круз му се опростиха греховете сигурно от 3 филма назад. Was strangely awesome
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм: Edge of Tomorrow (2014) Публикувано на: Вто Авг 05, 2014 1:22 pm |
|
Jo jan |
|
|
|
Logrus написа: Филмът ми хареса, но: *Мимиците са като ъпгрейд на зергите, след като са асимилирали протосите. Дори сценарият пасва идеално тип Старкрафт 3 - войната за спасяването на планетата Земя *футористичните оръжия и екипировки не бяха достатъчно фантастични за моя вкус но това не е точно недостатък *връщането на времето назад беше малко ъммм изсмукано от пръстите, по начина по които беше показано. Примерно аз бих го обяснил така - на пътя на времето се слага отличителен знак и всеки път, по своя воля или смърт, можеш да се върнеш на изходната точка, с определено времетраене, след това знакът или се маха или се мести напред във времето. Иначе представете си сценарии, в който главния герой побеждава лошите извънземни, запазва силите си и БААМ 70 години по-късно умира от старост и се връща пак онази сутрин и всичко сякаш е било напразно *интересно как запазва психическото си здраве, геймърите поне можем да скипваме диалозите на NPC-тата *като казах връщане назад във времето, как по дяволите обясниха връщането с два дни назад и смъртта на Hive-а ? *базата на зергите беше скандално зле охранявана *като Алфите рестартират деня за Hive-a, защо не се гръмна една, за да бъде подготвен за тази атака ? *защо ако Алфата и нашия герой имат това умение, базата го няма? Може да са го обяснили, но съм я пропуснал тази част. *логиката на загубата на силата, чрез преливането на кръв, някак си ми убягна. *нямаше реално "недостатъци" на това умение, граници, пречки ... както искате го наречете. Поне да имаше нещо, което да притеснява извънземните/главният герой в играта с ВРЕМЕТО!!! *за хора, които се бият срещу извънземни, имат мега ограничения и тъп генерал. Въпреки широкото мнение, да си тъп не е част от длъжностната характеристика на главнокомандващ. Сумарно горните ми бележки, аз бих направил един малко по-различен филм от средата до края. За мен бойното поле беше като игра на шах между двама гросмайстори. Само, че вместо да знаят почти всички възможни ходове/решения, играчите имат силата да връщат времето назад и да променят предишния си ход. Тоест аз бих дал възможност на Том Круз да се ъпгрейдне от 3Д шутър, в походова стратегия. Нещо невъзможно в сценария, заради ограниченото време/правомощия. Освен ако не намери начин да убеди главнокомандващия да отложи с един ден операцията, да спечели доверието на армията и от следващото рестартиране да не е "дезертьор", а шефче. И после почва надлъгване с оверлордите и Hive-a. Алфите трябваше да ги неутрализират/пленяват, вместо убиват, докато окупират базата на зергите и пленят когото трябва. С мъчения и късане на пипала (но без смърт) контролират Hive-a, като хората се сдобиват с нови роби, ака зерглингчетата. Както видяхме от тях излизат чудесни орачи, рибари и прочие бачкатори. p.s. това, което бях забравил да добавя е, че военните нямаха никаква артилерия/авиация/тежки машини или поне не благоволиха да ги покажат Това за връщането във времето според мен го бяха направили супер. Когато една Алфа умре си слагаше маркер 1 ден назад от както е умряла. И така има един ден да се оправи, така че да не умре пак. И понеже Cage контролираше тази способност като пое кръвта на алфата имаше един ден в който може да ресетва. Тоест ако чакаше да мине денят на инвазията, щеше да загуби тази способност с контролирането на времето - или поне така изглеждаше - иначе нямаше да има причина да бързат толкова. След като убиха омегата Cage пак се надруса с кръвта и в следствие на което пак се ресетна един ден по-рано. Понеже това обаче беше денят преди да се бият на плажа се върна бая по-рано и заживя щастливо. Тоест и Омегата и Алфите го можеха. А това с губенето на кръвта май му беше идеята, че в него по един или друг начин се е вляла кръвта на алфта и когато загуби много и му прелеят нормална кръв губи и способностите на алфата. Базата си беше доста добре охраняване предвид способностите им. Все пак и онзи плаж уж привидно не беше пазен, но благодарение на алфите ти имаш информация аз действията на противника един ден в бъдещето. Щеше да е интересно Cage да е на по висша позиция и да се надцакват с Омегата с ресетването - тип огромни битки в които всеки ресетва нещо постоянно и всяка е на практика като нова, но със същите средства. Тоест RTT игра, не FPS на каквото по приличаше. Това защо алфите просто не се самоубиват за да спрат нещо е наистна много добър въпрос. След като всички са част от омегата, какво я грее ако загуби някой. Но да де, филм, не всичко има логига иначе "добрите" никога нямаше да печелят xD И си прав за военните, които реално бяха супер смотани и ползваха тактика метни всичко на едно място без адеквтна предварителна подготовка и ако нещо стане ок, ако не fuck it, we're all dead.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм: Edge of Tomorrow (2014) Публикувано на: Вто Авг 05, 2014 4:49 pm |
|
Logrus |
|
|
Регистриран на: Нед Апр 22, 2007 1:31 am Мнения: 8529 Местоположение: Hotel Moscow
|
Учудвам се, че не съм го написал и тук, но сраженията и театъра на военните действия бая се е развил от първобитното "вземи този колец и цапардосай оня гад там". Артилерия, авиация, покриващ огън от корабите в морето, тежки бойни машини ... един пехотинец война не прави. Важи и за двете страни. сигурно щеше да стане прекалено очевидно, че имаме война Теран срещу Зерг асимилирал Протос, ако го бяха направили това
_________________ グリフォン However, by that point you might be torn into pieces. 'til next time
Erza Almost like ... A scarlet flower, blooming fully with pride.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм: Edge of Tomorrow (2014) Публикувано на: Вто Авг 05, 2014 5:21 pm |
|
KISSSY |
Spamoza Vulgaris |
Регистриран на: Пон Май 21, 2007 12:27 pm Мнения: 8529 Местоположение: On the highway to hell
|
изгледай пак трейлъра на Heart of the swarm и кажи, че нямаше да е яко, ако го бяха направили наистина Достатъчно беше, че омегата приличаше на Overmind
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм: Edge of Tomorrow (2014) Публикувано на: Чет Авг 07, 2014 11:13 pm |
|
6iblio |
|
|
|
Dypeshnik написа: Хареса ми филма. Не искам да влизам в детайли какво точно не ми хареса, защото са единични моменти. Бих го гледал пак. х2 Много доволен останах. С кеф си тръгнах от киното.
_________________ Naruto
Shakugan no Shana
Shaman King
Yu-Gi-Oh
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм: Edge of Tomorrow (2014) Публикувано на: Вто Сеп 02, 2014 11:29 am |
|
Squall_1st |
* |
|
Това май беше най-добрия филм за тая година, ако все пак Guardians of The Galaxy не е по-добър, но не съм го гледал още.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Страница 1 от 1 [ 13 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|