Дата и час: Пет Фев 14, 2025 7:29 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 8 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Spirit of Burgas - Снимки / Преживявания
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 12:28 am 

Видях и предишната тема, но искам тук ако може да пишат само хора, които присъстваха на мероприятието и да опишат цялото си преживяване на феста, а ако имат възможност и да дадат линкове към снимки и видео материали с добро качество. Без излишни коментари моля :)

Надявам се с моите писания да предам поне частица от партито на хората, които го пропуснаха. Снимки ще кача по-късно.

Грандиозно парти. Като за първа година отлично, феста може би се е разминал с 1,2 леки гафа. По време на партито видях половин София на партито и адски много приятели, което беше допълнителен стимул за жестоко прекарване.

Ден първи
Първоначалния план беше да отидем с двама приятели само за третия ден (Бонобо), ама в последствие виждаме Line Up-a и оо днеска след полунощ мноо зли работи има. И си взехме билети за по 20 кинта. На входа още се почна виждането с някви познати лица. В общи линии цяла нощ помръдвах от първия ред на Туборг сцената само за да отида до бара или до кенефа. Колкото и да се кефя на Пендулум си знаех, че DJ set ще е просто Пендулум на свръх големи колони и така и стана. Компенсацията обаче дойде предварително с UK Apache & Baron е тия направиха ебаси джънгъла. 5 часа плътно трещеене се събра (Пендулум вс Огонек и Куух = Брадва вс Моторен трион). А малко преди феста, докато единия от хората с мене си търсеше билет се натъкнахме на сбирка на стюардите на феста и тоя го хванаха на работа там. Което ме облагодетелства в:

Ден втори
Поради не наличие на достатъчно средства почнах да се чуда откъде да прескоча оградата (един друг с мене му подариха пропуск вместо заплата). Абе по едно време се оказа, че ще съм единствения дето ще остане отвънка, но този който споменах по-горе стюарда ме запозна с една мацка, която каза че може да ми уреди Friend Pass. Хич не вярвах, докато не се оказа, че от 20 души спечелили от Якобс такива пропуски нито един не се е явил (Ебаси балъците О_o). Както и да е и по-късно разбирам, че имам среща зад кулисите с Asian Dub Foundation. Които се оказаха ебаси нечовеците. Един час сме си говорили при тентите им. Едното МС (Мохамед се казваше) не щя да ми даде бира, защото съм бил на 17 xD перкусиониста нямаше такива скруполи и се почнаха едни безкрайни наздавици за Asian Dub Foundation и България. На тръгване им казах, че ги чакаме отвънка и тия верно дойдоха. Цяла нощ на Латино стейджа (беше реге найт) сме танцували с някви мацки и сме пили. Нечовешки яко си прекарахме. Една приятелка се оказа, че работи на близкия бар и въпросния перкосюнист (чието име не запомних) ме погледна супер странно в момента в който мацката му взе от ръката 7 кинта за едно малко Уиски и вода. Мохамед се оказа, че адски много се интересува от политика и разказваше ебаси нещата за лондонските гета. Всички се занимаваха със социални дейности в Лондон, най-вече с образование. Абе много неща се случиха покрай тия хора. Нон-стоп наздравици и прегръдки, имаше една мацка там, с която си танцувахме цяла нощ. Абе тоя ден Метрополиса не струваше в сравнение с Латино стейджа. Трябваше регето да приключи в 4 а приключи в 6 и нещо. Накрая идва организатора дето отговаря за графика им и към 5 ги помоли да приключват с партито за да ходят да си хващат автобуса за летището, в 6 репликите му бяха "Ok man do WHATEVER you want! I don't care stay here if that's what you want..." и няк'ви такива, ама много се вбеси ония неискаха да си ходят :) Hезабравимо.
4-5 часа сън по-късно идва:

Ден трети
Обичайния плаж и хапване и вечерта направо с багажа отиваме на партито и заради металите се очертаваше да е много зле. Много се кефя на метал, ама металите там е*аха майката на цялостното усещане. Няк'ви супер позьорите и псевдо-металчета. Някви идиоти застанали на първия ред на мейн стейджа да чакат 4-5 часа за Кредъл и пречат на хората, които се кефят на Кошийн и Бонобо да се накефят от максимално близо. Усещаше се, че ако докато денсиш блъснеш някой ще почне да ти се перчи и да ти развали вечерта, което другите вечери не беше възможно просто скачаш трещееш, отвсякъде рейвъри, лудница и да удариш някой с лакът само ще му кажеш едно глухо сори пред колоните и продължавате да беснеете. Та за това металите малко ме издразниха. Ама после като се изнесоха и в 2 почна Груув Армада настроението се завърна, а тотално се бях предал краката не ме държаха очите ми се затваряха, и си викам са ще поспя до влака сутринта. Да ама не, почна ли Груув Армада сякаш тялото ми почна да изцежда тайни запаси енергия. УНИКАЛНО. Сутринта от партито направо на гарата и в София. Абе жестоко беше!

На сайта на SoB в галерията има малко снимчици. Надявам се да видя още много :) А и ако някой знае МТВ кога ще излъчват шоуто моля да каже.

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 12:42 am 
Аватар
СЕЛСКИ БЕКs

Ми, хои се гръмнеш ... винаги се намира кой да пречи така или иначе ...

[The Roads of The Lords~]
 Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 1:27 am 
Аватар

ми то аз писах в другата тема, ма аре... тука малко по-подробно.

бях само за първата вечер - нито ми се даваха пари за трите - от останалите изпълнители само Kosheen ме радват достатъчно - нито има къде да спя и тя става дълга и широка...
и да кажа, отидох за фронтлайнерите, днб-то беше по-скоро бонус, отколкото нещо за което имах кой знае кви очаквания. и не ме изкефи тъпия джънгъл пък >.< . нито Baron & UK Apache, нито на Pendulum DJ и MC-то ставаха за слушане (ок, сичко хубуу, ама защо тва МС бе да го ева?!?!). да не говорим че и саунда беше некъв спрел... но, след като след сичките 4 часови мъки ги дочакахме, COOH и Ogonek РАЗЦЕПИХА... просто няма такива животни, накрая сета им беше някъв спийдкор/габа фрийкшоу, направо отнесоха плажа. но, един час клане за съжаление не стигна да компенсира останалата част от денс вечерта, и честно казано останах разочарован от туборг сцената на 15. ако бяха влезли два часа по-рано и пускаха 2 пъти повече... (нищо, ся на 21.09 ще им се порадваме)

иначе за мойто преживяване на концерта на най-великите... ми не може да се опише, или си видял на живо Изображение
или си просто некъв дето ходи да скача на неква спрела музика...

но както и да е. като цяло преживяването беше супер, направихме си кефа, и с пътя си беше ебати одисеята... абе фън :)

PS:
Цитат:
Ми, хои се гръмнеш ... винаги се намира кой да пречи така или иначе ...

интелигентен както винаги...

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Вто Авг 19, 2008 1:46 am 
Аватар

Аз бях само на 15-ти и поне добре 4е можах и тогава да доида 4е едва се отървах от работа... Не ми се даваха пари и за 3-те дни и си дадох сметка 4е най много 6те се изкефя на ДНБ сцената на 15 за6тото бях по6турял от гаден хаус и сити хави в Слън4ев ве4е месец и половина... Партито за мен ли4но си заслужава6е... Аз доидох към 11:30 и за жалост бях пропуснал еХо... яд ме бе6е но какво да се направи... Ли4но Ук Апаче и Пендулум си бяха 4исти бонуси за6тото принципно аз бих си оти6ъл и само ХМСУ да Владеят стейджа... :> В на4алото малко джънгъла ме изнерви но след това стана мноог по-добре от о4акваното и много се смазах... Танцувах адски много а преди6ният ден по4ти не бях спал от пиене и бях на работа от 8 сутринта... Не знам от къде бяха тези сили... (освен от 7-те ред була де) О_о Но просто самото парти за мен бе6е велико... ;> Събрах се с много готина бс и сф компания там... Видях се с много приятели от плд и дори с един приятел които е вокал на една от подгрява6тите групи в неделя нопак казвам 4е не ми се даваха парици и за другите дни... Не знам как е било на другите дни... Макар 4е много ми се идва6е пак на този готин плаж по съ6тият повод...
За хората който пропуснаха феста само мога да кажа 4е са пропуснали... но спокойно... може и другата година... ;>

Профил  

Заглавие:
МнениеПубликувано на: Чет Авг 21, 2008 9:31 pm 
Аватар

Като цяло останах доволна от последния ден.
Видях Балканджии на живо, което ми беше мечта от няколко години вече и те оправдаха всичките ми очаквания. Направиха наистина невероятно шоу и се доказа като страхотни музиканти. Само мога да се оплача, че не изпълниха любимите ми песни Дяволска щерка и Зора, а и Звездица не свириха, но въпреки това си прекарах супер на техния концерт.
После излязоха The Revenge Project, които са бургаската гордост. Чесно казано и само тези две групи да бяха свирили пак бих дала 30 лева. Концертът беше смазващ! Сеч, както казва един познат. Размазах се напълно на тяхното изпълнение. Все едно гледах една напълно нова група. Новият басист се вписваше перфектно и никак не си личеше, че свири за първи път на живо с останалите. Да бяха те хедлайнери, че да свирят по-дълго, но може би нямаше да оцелея повече. След концерта едва се движехме, но си заслужава всяка синина.
После бяха Кредъл, които нямам намерение да коментирам, защото така и не изгледох целия концерт. Ужасното озвучение ме отказа тотално и си тръгнахме след 4-тата песен някъде.
После на рок сцената излязоха Autumn Sun, които не помня от къде бяха. Блек ги водят горките, но като ги видях и ме напуши смях. Басиста беше много колоритен със една шапчица и розов колан на китарата. Не ми допаднаха като музика, но пък са някакви млади и надъхани. Накрая замеряха публиката с тениски и дискове. Първото им демо представлява един обикновен записан диск със името на групата отгоре, написано с маркер, принтирана обложка и имената на двете песни на задната страна отново написани с маркер, който пък от своя страна се е отпечатал отпред. Изобщо забавно беше.
И накрая черешката на тортата! Българските "блек метъл богове" Корози! :lol:
Жалка картинка бяха, а някога ги харесвах.. Песните им бяха неразпознаваеми и имаше една "руса мацка", която изнервяше още повече публиката със глупавите си включвания между песните и висящите си меса. Култовият момент беше, когато Гани , поради липсата на женския вокал, изпя оперните партии на мацката. Такъв смях не съм се смяха от много време насам. Чак ми стана тъжно накрая.
Това е. Сега нямам търпение да дойде време за Белфегор, когато ще видя отново The Revenge на живо.

Профил  

Заглавие: Re: Spirit of Burgas - Снимки / Преживявания
МнениеПубликувано на: Сря Мар 28, 2012 4:57 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Изображение

Spirit of Burgas 2012

Цитат:
На 3, 4 и 5 август предстои петото и най-мащабно издание на SPIRIT of Burgas. За пореден път в горещите августовски нощи Централният плаж на Бургас ще срещне хиляди меломани от цял свят с любимите им артисти, групи и диджеи.

Не са обявили всичко, но досега има KORN, Chase & Status и някакви други там.
Awesome!

Как да е, за да не правим хиляди теми, тази си остава за всичко.

Профил  

МнениеПубликувано на: Пон Авг 20, 2012 10:25 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
Смятах да пиша дълъг и обширен коментар, подобно на първото мнение за спирита от миналите години, но просто няма смисъл.
Този път Spirit of Burgas надмина себе си! Беше невероятен, пълен с енергия и преживявания.Голяма част от това се дължи и на компанийката, с която го прекарах, но все пак самия фестивал беше уникален.Много по-добър от досегашните издания.
Всички недостатъци и прочее се губеха в епичността, която се изля на плажа втория и третия ден.

Някакво клипче:

За жалост дава много малка представа за това страхотно преживяване.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 21, 2012 7:34 pm 
Аватар

Беше яко дам. Не е като да не ми хареса. :)

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 8 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]