Дата и час: Пет Фев 07, 2025 11:36 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Филм: Eyes Wide Shut (1999)
МнениеПубликувано на: Нед Юни 05, 2011 1:26 am 
Аватар

Изображение

Director: Stanley Kubrick

Cast: Tom Cruise, Nicole Kidman, Madison Eginton

Plot: A doctor becomes obsessed with having a sexual encounter after his wife admits to having sexual fantasies about a man she met and chastising him for dishonesty in not admitting to his own fantasies. This sets him off into unfulfilled encounters with a dead patient's daughter and a hooker. But when he visits a nightclub, where a pianist friend Nick Nightingale is playing, he learns about a secret sexual group and decides to attend one of their congregations. However, he quickly learns he is in well over his head and finds he and his family are threatened.

http://www.youtube.com/watch?v=NIAneEiWEJ4

Заглавие: Re: Филм: Eyes Wide Shut (1999)
МнениеПубликувано на: Нед Юни 05, 2011 1:39 pm 
Аватар
*

Много любим филм. Но не бих пуснал тема за него, все пак режисьора е умрял заради този филм. ;]

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Юни 05, 2011 2:58 pm 
Аватар

О, това не го знаех. Филма ми хареса и като видях, че нямаше тема реших да пусна такава. След като го изгледах се поинтересувах и видях, че той е режисирал The Killing и The Shining, които са едни от любимите ми.

МнениеПубликувано на: Пон Юни 06, 2011 11:55 am 
Аватар

Филмът е разбивач. Невероятен, уникален, един от най-добрите. :thumb:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Юни 11, 2011 5:24 am 
Аватар

Е, супер, че си има тема. Много, много добър филм. :thumb:

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юли 28, 2011 5:32 am 
Аватар

Не знам защо, но дълго време мислех поради някаква причина че този филм няма да ми допадне/не е от добрите на Кубрик/нещо подобно. Макар че резюмето подсказваше за нещо необичайно, си мислех че ще е by the book за да може на масите да се хареса. И започна сравнително в този стил. Но Кубрик е майстор. Толкова добра мистерия не бях гледал наскоро. В единия момент - тривиална, в следващия струните са опънати до край, после пак са отпуснати, но дали наистина? Просто гениално разигран филм.

Също така с тази си роля Круз доста ми напомни в някои отношения Крисчън Бейл. От една страна маниерът на богаташа беше много сходно изигран тук и в Американски психар, както и емоцинално трудните моменти през които минават героите. Също така ми напомни и леко в Еквилибиум. На пръв поглед безчувствен, или много малко, герой, който постепенно става все повече забулен в емоциите си и случващото се. И лицата и физиономиите които правят дори ми бяха доста сходни :lol:

И ми беше странно как в половината реплики единият човек повтаря последното казано от другия...

МнениеПубликувано на: Пон Авг 01, 2011 12:10 pm 
Аватар
*

Има много повече в този филм, отколкото може да предположиш. Аз съм сериозно заинтересуван от световни конспирации и съм дълбал доста в тези земи, но мисля, че липсата ми на знания в областта на историята ми пречат да събера всички парченца заедно. Подигравателно съм пропускал историята, понеже не обичам да се занимавам много с изминали неща, преразказани от някого, с цел да се видят историческите грешки и ние самите да не ги допускаме. Но историята е гъвкава, а не всичко, което се казва, е истина. Точно в този въпрос се спотайват прелестни неща. Мен сърцето ми би се пръснало, ако присъствам на таен илюминатски ритуал. Но героя във филма не знае къде е попаднал, само дето забелязват, че крачи неадекватно, все едно е в сън.. и музиката в сцените е нереална. Listz for the win.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 02, 2011 2:45 am 
Аватар

Аз четох че има изрични подсказки във филма че всичко е сън, но на 1во гледане не съм ги забелязъл. Смисъл не подскази ДАЛИ е сън, а Е сън...

МнениеПубликувано на: Вто Авг 02, 2011 11:36 am 
Аватар
*

Не е сън. В действителност нашия присъства на тайното събиране. A, той е доктор на онзи, който не си спомням с какво се занимаваше, но очевидно беше супер милиардер. В разговора им накрая, когато той казва на Круз, че е попаднал на много неправилно място, случилото се засилва.

Изображение
Това някакъв репортер успява да го заснеме в някакво отдалечено място, където се събират президенти и т.н.т., макар че не ми прилича на снимка от оригиналното видео, образите са същите, а отзад се вижда совата.

Изображение
Това вече е начинът, по който Кубрик вижда нещата. Но не е посредством идеята на първата картинка, а е във връзка със събиранията. Близо доХарвард, мисля, че имаше сграда, където се правят закрити събирания.

После круз продължава да дълбае в тези места, макар че беше предупреден и не знам защо не го убиха, може би заради приятеля му, на който той е личен лекар. Но след като се буташе с рогата напред, му връчиха това:
Изображение

Най-странното за мен е, че жена му каза какво е сънувала. Как е била част от оргия, а Круз я е гледал. По моя теория тя е била част от оргията, а всичките жени в нея са модели и супер красавици, които им дават нещо преди или след ритуала. Едната се разкри пред нашия, затова във вестника пишеше, че е мъртва.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 02, 2011 11:44 am 
Аватар

Жена му след като разкри съня си пред Круз, той съумя да разбере, че става дума за нещо толкова голямо, което е извън неговата компетенция. Разбира се той не се отказа да дълбае по-дълбоко от интерес да разбере кой са, какви са тези "мероприятия" и защо ги правят. Това са едни много тривиални, нормални и същевременно опасни въпроси, които би си задал всеки един нормален човек. През целия филм нищо конкретно не се разкрива, дори и като говори с онзи милионер, докато са в стаята за билярд, той нищо кой знае какво не му разкрива. Точно тази неяснота ме грабна изцяло, поне мене.

МнениеПубликувано на: Вто Авг 02, 2011 11:50 am 
Аватар
*

Dypeshnik написа:
дори и като говори с онзи милионер, докато са в стаята за билярд, той нищо кой знае какво не му разкрива. Точно тази неяснота ме грабна изцяло, поне мене.

Според мен му каза много. Каза му, че е привлякал интереса на много влиятелни хора и т.н.т. След това му каза, че изобщо тези хора там са супер влиятелни и решават голями неща за света около тях. Аз очаквах Круз да го отнесе във всеки момент там, но явно човека не иска да губи доктора си, знам ли. Така е по-добре.

Профил  

МнениеПубликувано на: Вто Авг 02, 2011 12:43 pm 
Аватар

Не одобрявам версията за дрогата Скуале, защото всички мадами и особено тази която спаси Круз изглеждаха бая трезви.

БТВ в историята на която е базиран филма маската се озовава на възглавницата защото мъжът я изпуска и жена му я намира. В знак на разбирането й че и той има фантазии и желания, тя я поставя на възлавницата.

В онзи разговор милионерът постоянно си противоречеше.

Но точно това е интересното. Защото има и подсказки че може да е запланувано малко или много, хем може да е изключително сериозно и той да го заблуждава.

За жалост нито на едното нито на другото не е дадена достатъчна дълбочина че логически да се стигне до някакво заглучение, дори и изключително бегло. Но на Кубрик точно това му е якото - че винаги остава нещата нееднозначни. И все пак малко повече детайли щаха още по-добър да направят филма... Прекалено много мистерия и никакви отговори. Трябваше повече хинтове да има според мен... Или поне по явни.

Но това е доста малка критика, защотои така филма е гениален.

МнениеПубликувано на: Вто Авг 02, 2011 1:37 pm 
Аватар

Според мене е до вкус на човек. По този начин зрителя сам се стреми да си даде отговори. Дори и да не е сигурен той може да постави под съмнение всяка една сцена. За едни това е интригуващо, а именно това остава приятно впечатление за филма, това което не се знае.

МнениеПубликувано на: Сря Авг 03, 2011 1:39 am 
Аватар

Аз обичам отговори да се дават като се стига логически до тях от показаното във филма (тоест не директно казано от филма накрая - това е така и така). Сега всеки стига до отговор, но доизмисля. Филма така е направен че "всички отговори може да са еднакво вярни" според показаното.

Форума е всеки да си каже дали му харесва това, за какво намесваш "повечето хора" сами ти си знаеш :confused:

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]