|
Дата и час: Пет Фев 07, 2025 11:36 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] |
|
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Филм: Eyes Wide Shut (1999) Публикувано на: Нед Юни 05, 2011 1:26 am |
|
Dypeshnik |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 03, 2007 7:10 pm Мнения: 6545 Местоположение: 3rd Rock from the Sun
|
Director: Stanley KubrickGender: Party, Patient, Sex, Doctor, Sexual FantasyCast: Tom Cruise, Nicole Kidman, Madison EgintonPlot: A doctor becomes obsessed with having a sexual encounter after his wife admits to having sexual fantasies about a man she met and chastising him for dishonesty in not admitting to his own fantasies. This sets him off into unfulfilled encounters with a dead patient's daughter and a hooker. But when he visits a nightclub, where a pianist friend Nick Nightingale is playing, he learns about a secret sexual group and decides to attend one of their congregations. However, he quickly learns he is in well over his head and finds he and his family are threatened.http://www.youtube.com/watch?v=NIAneEiWEJ4
|
|
|
Заглавие: Re: Филм: Eyes Wide Shut (1999) Публикувано на: Нед Юни 05, 2011 1:39 pm |
|
Squall_1st |
* |
|
Много любим филм. Но не бих пуснал тема за него, все пак режисьора е умрял заради този филм. ;]
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм: Eyes Wide Shut (1999) Публикувано на: Чет Юли 28, 2011 5:32 am |
|
Wind_Falcon |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
Не знам защо, но дълго време мислех поради някаква причина че този филм няма да ми допадне/не е от добрите на Кубрик/нещо подобно. Макар че резюмето подсказваше за нещо необичайно, си мислех че ще е by the book за да може на масите да се хареса. И започна сравнително в този стил. Но Кубрик е майстор. Толкова добра мистерия не бях гледал наскоро. В единия момент - тривиална, в следващия струните са опънати до край, после пак са отпуснати, но дали наистина? Просто гениално разигран филм. Също така с тази си роля Круз доста ми напомни в някои отношения Крисчън Бейл. От една страна маниерът на богаташа беше много сходно изигран тук и в Американски психар, както и емоцинално трудните моменти през които минават героите. Също така ми напомни и леко в Еквилибиум. На пръв поглед безчувствен, или много малко, герой, който постепенно става все повече забулен в емоциите си и случващото се. И лицата и физиономиите които правят дори ми бяха доста сходни И ми беше странно как в половината реплики единият човек повтаря последното казано от другия...
|
|
|
Заглавие: Re: Филм: Eyes Wide Shut (1999) Публикувано на: Пон Авг 01, 2011 12:10 pm |
|
Squall_1st |
* |
|
Има много повече в този филм, отколкото може да предположиш. Аз съм сериозно заинтересуван от световни конспирации и съм дълбал доста в тези земи, но мисля, че липсата ми на знания в областта на историята ми пречат да събера всички парченца заедно. Подигравателно съм пропускал историята, понеже не обичам да се занимавам много с изминали неща, преразказани от някого, с цел да се видят историческите грешки и ние самите да не ги допускаме. Но историята е гъвкава, а не всичко, което се казва, е истина. Точно в този въпрос се спотайват прелестни неща. Мен сърцето ми би се пръснало, ако присъствам на таен илюминатски ритуал. Но героя във филма не знае къде е попаднал, само дето забелязват, че крачи неадекватно, все едно е в сън.. и музиката в сцените е нереална. Listz for the win.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм: Eyes Wide Shut (1999) Публикувано на: Вто Авг 02, 2011 11:36 am |
|
Squall_1st |
* |
|
Не е сън. В действителност нашия присъства на тайното събиране. A, той е доктор на онзи, който не си спомням с какво се занимаваше, но очевидно беше супер милиардер. В разговора им накрая, когато той казва на Круз, че е попаднал на много неправилно място, случилото се засилва. Това някакъв репортер успява да го заснеме в някакво отдалечено място, където се събират президенти и т.н.т., макар че не ми прилича на снимка от оригиналното видео, образите са същите, а отзад се вижда совата. Това вече е начинът, по който Кубрик вижда нещата. Но не е посредством идеята на първата картинка, а е във връзка със събиранията. Близо доХарвард, мисля, че имаше сграда, където се правят закрити събирания. После круз продължава да дълбае в тези места, макар че беше предупреден и не знам защо не го убиха, може би заради приятеля му, на който той е личен лекар. Но след като се буташе с рогата напред, му връчиха това: Най-странното за мен е, че жена му каза какво е сънувала. Как е била част от оргия, а Круз я е гледал. По моя теория тя е била част от оргията, а всичките жени в нея са модели и супер красавици, които им дават нещо преди или след ритуала. Едната се разкри пред нашия, затова във вестника пишеше, че е мъртва.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм: Eyes Wide Shut (1999) Публикувано на: Вто Авг 02, 2011 11:44 am |
|
Dypeshnik |
|
|
Регистриран на: Сря Окт 03, 2007 7:10 pm Мнения: 6545 Местоположение: 3rd Rock from the Sun
|
Жена му след като разкри съня си пред Круз, той съумя да разбере, че става дума за нещо толкова голямо, което е извън неговата компетенция. Разбира се той не се отказа да дълбае по-дълбоко от интерес да разбере кой са, какви са тези "мероприятия" и защо ги правят. Това са едни много тривиални, нормални и същевременно опасни въпроси, които би си задал всеки един нормален човек. През целия филм нищо конкретно не се разкрива, дори и като говори с онзи милионер, докато са в стаята за билярд, той нищо кой знае какво не му разкрива. Точно тази неяснота ме грабна изцяло, поне мене.
|
|
|
Заглавие: Re: Филм: Eyes Wide Shut (1999) Публикувано на: Вто Авг 02, 2011 11:50 am |
|
Squall_1st |
* |
|
Dypeshnik написа: дори и като говори с онзи милионер, докато са в стаята за билярд, той нищо кой знае какво не му разкрива. Точно тази неяснота ме грабна изцяло, поне мене. Според мен му каза много. Каза му, че е привлякал интереса на много влиятелни хора и т.н.т. След това му каза, че изобщо тези хора там са супер влиятелни и решават голями неща за света около тях. Аз очаквах Круз да го отнесе във всеки момент там, но явно човека не иска да губи доктора си, знам ли. Така е по-добре.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм: Eyes Wide Shut (1999) Публикувано на: Сря Авг 03, 2011 1:39 am |
|
Wind_Falcon |
|
|
Регистриран на: Съб Яну 20, 2007 2:32 am Мнения: 8640 Местоположение: The Megastructure
|
Аз обичам отговори да се дават като се стига логически до тях от показаното във филма (тоест не директно казано от филма накрая - това е така и така). Сега всеки стига до отговор, но доизмисля. Филма така е направен че "всички отговори може да са еднакво вярни" според показаното. Форума е всеки да си каже дали му харесва това, за какво намесваш "повечето хора" сами ти си знаеш
|
|
|
|
|
|
|
|
Страница 1 от 1 [ 14 мнения ] |
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|