|
Дата и час: Пет Яну 31, 2025 6:17 am
|
Виж темите без отговор | Виж активните теми
|
|
|
|
Автор |
Съобщение |
|
Заглавие: Re: Trainspotting (1996) Публикувано на: Съб Апр 16, 2011 6:21 pm |
|
Johnny Cage |
|
|
Регистриран на: Нед Мар 23, 2008 1:41 pm Мнения: 5065 Местоположение: Sofia
|
Тоя филм със Юън съм го пропуснал,прилича на разтоварващ филм Тази вечер може да го видя... бту - сложи ''Филм'' във заглавието иначе може да ти кофират темата ; )
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм : Trainspotting (1996) Публикувано на: Съб Апр 16, 2011 9:31 pm |
|
WrathOfGod |
|
|
|
Много добър филм. Дани Бойл е режисьорът, който екранизира страшно добре романът, а в главната роля е Ewan McGregor. Впечатление ми направи и Jonny Lee Miller, който някои от вас познават от последният сезон на Dexter, но мисълта ми е, че актьорският състав е добър. Филмът остава недоразбран от голяма част от гледалите го. Той не промотира наркотиците. Напротив, ако наистина сте разбрали филмът, то трябва да се почувствате отвратени от тях, защото те са главната причина всичко да тръгне надолу. Но дори и това не е вярно. Trainspotting по-скоро дава обективна картина върху тях. Сами преценете как седят нещата. Предизвикващ голям дискомфорт докато се гледа, филмът представя мъките на Рентън, нашият протагонист, с хероиновата му зависимост. Плюс за мен е шотландският английски, харесва му как звучи, а и допринася за изграждането на цялостната картина. Героите са малко или много отблъскващи, но са толкова мизерни, че няма начин да не се почувстваш съпричастен към тях. Trainspotting определено си има бруталните моменти, които ще ви заседнат в главата за известно време, а и е от този тип филми, които ви оставят един гнусен, горчив привкус в устата, след като ги изгледате. Но въпреки това, тези 94мин. си заслужават.
|
|
|
Заглавие: Re: Филм : Trainspotting (1996) Публикувано на: Нед Апр 17, 2011 12:47 am |
Daichi |
|
|
|
Гледах го преди много време и ми хареса. Заслужава си да се гледа.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм : Trainspotting (1996) Публикувано на: Нед Апр 17, 2011 7:46 pm |
|
reefer-madness |
|
|
|
WrathOfGod написа: ...а и е от този тип филми, които ви оставят един гнусен, горчив привкус в устата, след като ги изгледате Глупости, супер оптимистично си завърши и ме остави изпълнен само с приятни чувства Един от най-добрите британски филми евър.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм : Trainspotting (1996) Публикувано на: Нед Апр 17, 2011 10:04 pm |
|
WrathOfGod |
|
|
|
Да, супер завърши, как предаде приятелите си. Дори и да не са му чак толкова на сърце, пак това си е една гадна постъпка.
|
|
|
Заглавие: Re: Филм : Trainspotting (1996) Публикувано на: Нед Апр 17, 2011 10:18 pm |
|
reefer-madness |
|
|
|
Тази част имах в предвид, това ако не е оптимизъм за човек в неговата ситуация, здраве му кажи А и той ги предаде не за друго, ами защото дори и след като прекъсна връзка с тях те пак се върнаха в живота му, иначе казано мисля, че това му беше единствената възможност.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм : Trainspotting (1996) Публикувано на: Вто Апр 19, 2011 1:15 am |
|
Zenith |
|
|
Регистриран на: Чет Ное 08, 2007 10:14 pm Мнения: 3686 Местоположение: Къде ми е портфейлът?
|
Трейспотинг е супер проста книга, а Ървин Уелш- бая бездарник, но филмът е дъ ултимейт куулнес.
Много ме е яд, че сигурно никога няма да мога да го гледам без субтитри, ама...От първата до последната сцена си е изпипан, с всичките гнусотии, психологически шитни, драма и а у без грам, ама грам да тежи по некакъв начин. Саундтрака е адски наркомански и як, а героите са пичове и половина...Не знам колко пъти съм го гледала, ама всеки път ми е яко...Компира рулира, макар че Улавия си е най-якия мъж на света. И Томи, и Бегби, естествено Рентс и малолетната дет не помня...А сцената с абстиненцията си ми седи в главата и до са...Краят е мноо добър според мен...Хем хепи енд, хем реализъм...Са хепи за Рентс, другите да го духат, ама не е кат да бяха синоним на лоялност и приятелство...
_________________ ...всичко се свежда до секс и насилие,обикновено в комбинация...
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм : Trainspotting (1996) Публикувано на: Вто Апр 19, 2011 1:31 pm |
|
Squall_1st |
* |
|
Без субтитри се гледа, ако имате затруднения при шотландския акцент, може да повикате Шадоукет на подкрепление да изчисти мътилката над съмненията ви... мхм.
Всичките "герои", които аз безпричастно мога да нареча "персонажи", са яки утрепки, които искам да размажа като мухи. Наркоманите се самоубиват и мозъците им не работят, или обратното, работят, но са като мечи изпражнения с недообработени пресни парченца храна, които някой, достатъчно луд би изял, ако е в нужда. Никой от брутално яките филми с наркомани не ми е интересен, може би защото познавам наркомани и ми е пределно ясно колко е тъпо да си наркоман. Не ми трябва да гледам филм, за да знам, че т'ва е тъпо.
Филмът, обаче, съм го гледал от чист ентъртеймънт. Забавлявам се, примерно във филма главния кретен си слагаше хапове в задника, което във филма не се подчертава толкова, а в книгата е описано, че го прави, за да не го оберат и да му ги откраднат, но нещо го "напиняше съединителя" и влиза в една тоалетна... после плува в нея, което е метафорично и забавно. Или те кара да се замисляш колко са зле наркоманите. Общо взето нищо продуктивно няма в този филм, щом ще си представя що някой плува в тоалетна. Ако искате да паднете до това ниво.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм : Trainspotting (1996) Публикувано на: Сря Апр 20, 2011 3:57 am |
|
Squall_1st |
* |
|
Requiem for a Dream. End.
Много ясно, че има значение дали познаваш такива хора или не, ти гледаш филм (вече представена идея) за това какви са, води до -->както ти казваш /храна за размисъл/<---, а като ги гледаш наживо мислиш ли, че не е същото? Даже много повече. Много ясно, че е. Баси тъпия въпрос.
Зенитката пък се изразява безпочвено. Не съм сериозен фен нито на Трейнспоринг, нито на Реквиема, макар че не са тъпи филми. Това са филми за наркомани, а подозирам, че това, което искаше да кажеш е, че от яките филми са тези, които са за наркотици. Примерно Scarface. lol wut? Дали ще е някъв емоционален случай, като all good things или наркомански, като fear and loathing in las vegas, след тия филми единствения извод е - do not take drugs. Извод, който и пет годишен може да си направи. Cool story.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм : Trainspotting (1996) Публикувано на: Сря Апр 20, 2011 1:39 pm |
|
reefer-madness |
|
|
|
Като споменах познатите ти наркомани, исках да те наведа на мисълта, че ако наистина си горе долу запознат с нещата, ще знаеш, че тия хора никога не са като по филмите, освен най-долните херинги, но ме възприе прекалено буквално.Точно щото не е същото, не виждам как може да е фактор. А imo, Скарфейса ми е един от любимите филми, но според мен е филм предимно за психологията на хората като Тони и вълната от престъпления по това време, и чак тогава за наркотици.
|
|
|
|
|
|
Заглавие: Re: Филм : Trainspotting (1996) Публикувано на: Сря Апр 20, 2011 2:05 pm |
|
Squall_1st |
* |
|
Да бе, ако не се появи някой да ме наведе на някоя мисъл, никога не бих могъл да се досетя. Още по-малко за нещо, което е толкова очевидно, като това как реалността е по-разична от тази във филмите. Зад всяка една критерия, която използваш, няма допълнително мнение или факт, които да потвърждават мнение. Кое не е същото? "Запознат с нещата" и "Не е същото". Космоса, звездите? Очаквам да разбера нещо, което не знам, поради невежата ми особа и плоски представи за това какви са хората и колко по-велико дело е вместо да изпият един хап, който едновременно да победи и трите ефекта, да правят секс, да се напият и да скочат с парашут. Не всичко, до което се доберат старческите пръсти на някой дъртак, е еквивалент за качество. Вместо да се опиташ да ми кажеш нещо, което навярно дори не може да кажеш, щеше да ми е много по-интересно да чуя какво ти харесва в трейнспотинг. Представя ли ти вече грубата реалност, какви чувства изпитваш, докато ги гледаш? Олеква ли ти, че не си толкова зле като тях и все още си нормално човешко същество, спрямо тези извратеняци? (Ок, тук се лигавя).
Scarface е филм за реалността, трафик на пари, пране на пари, почти неограничената власт на хора с пари, разликата между хората, които имат воля и тези, които я нямат...
Последна промяна Squall_1st на Сря Апр 20, 2011 2:09 pm, променена общо 1 път
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения
|
|