Комерсиален, но то това движи киното днешни дни. Това, което най-много ме впечатли във филма беше преследването, джипа и леката кола. Ъглите на заснемане, от задната седалка, плавно минаваше зад главата им, това показа голям резултат, според мене. Повдигна нивото на напрежение. Все пак, добре, че бях гледал трейлъра преди доста време и детайлите от него ги бях забравил. Замисъла е добър, но начина, по който го пресъздадоха и поднесоха е комерсиален.
Johnny Cage написа:
1.Как след частичната амнезия причинена от катастрофата в началото, Др. Мартин успя си спомни обичайния 5-шеснадесет цифрен код за Щатите за да се обадят на човека който щял да потвърди самоличността му,а не си спомни за какво е трябвало да се върне след като шофьорката на таксито съвсем ясно му каза,че като се е качил при нея я е накарал да го закара към летището и много бързал?
При амнезията се случват най-различни неща, слушай доктора във филма като му обяснява. Няма определен модел или структура на възстановяване, няма нищо странно в това, което се е сетил.
Johnny Cage написа:
2. Видеото с атентата на някакъв Арабски принц качено в Youtube,не знам как се е задържало в световно известен сайт за видео споделяне без да бъде изтрит на мига заради кадрите който се съдържаха в него?
Е стига, това е лесно, като на филм уе
Johnny Cage написа:
3. Как оня наемен убиец дето го гонеше по покрива се спусна по 10-15 метровата желязна стълба с голи ръце без да му има нищо?
И аз бих искал малко обяснение за това. Не видях да беше дръпнал ръкавите на якето си, така че...
Искам да добавя нещо по-голямо към твоите забележки.
През целия филм главния като го хванеше някой на къс пас го биеше като боксова круша. В края с още един удар в главата той се сети за абсолютно всички движения и преби типа, който се представяше за него през целия филм, все едно е на тренировка. Проблема е, веднъж научи ли се един стил или хватки те остават в човек независимо от паметта му, защото самото тяло и мозък се тренират да могат веднага да отреагират на дадена ситуация. Пример, The Bourne Identity, в началото на филма той страда от амнезия (той през всички части страда от нея, но майната му на това сега), независимо от това като го заварват в градинката полицаите той ги обезоръжава и обездвижва за отрицателно време. Той самия е изумен как стана това, но факта е че стана.