Дата и час: Пет Фев 07, 2025 1:40 pm

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 9 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Филми: Lethal Weapon
МнениеПубликувано на: Съб Фев 13, 2010 5:15 pm 
Аватар

Наскоро пак ми се гледаше нещо старо... нещо добро... и ха попаднах на точно това... мисля че почти няма хора които да не са гледали поне един филм от поредицата... 8) :baby:

Lethal Weapon 1 (1987)
Изображение

Мартин Ригс (Мел Гибсън) не е обикновено ченге. Той е Лудият Макс – човек, чиято способност да убива и безграничното му безразсъдство го превръщат в "смъртоносно оръжие" за всеки, срещу когото или с когото работи.

Роджър Мърто (Дани Глоувър) е небрежен детектив от отдел “Убийства”, с чудесно семейство, голяма къща и пенсия, която не иска да загуби. Представете си в какъв шок изпада Мърто, когато научава, че новият му партньор е човек, който няма какво да губи, а именно Мартин Ригс – разярен мъжага с див поглед.

"Смъртоносно оръжие" е завладяваща история за двама ветерани от Виетнам, станали ченгета, които имат само едно общо нещо – и двамата мразят да работят с партньори. Но тяхното партньорство се превръща в ключ към оцеляването, когато рутинно разследване на убийство ненадейно ги въвлича в страховита война с международната наркомафия.

Режисьорът Ричард Донър (“Теория на конспирацията”, “Смъртоносно оръжие 4”) провежда тази война на две скорости – бърза и още по-бърза. Знойните дни и нощи се редуват с шеметен екшън до експлодиращата кулминация в битката между Ригс и отмъстителния Ангел на смъртта (Гари Бъзи) - наелектризиращи сцени, представящи три стила в бойните изкуства и отнели четири нощи за заснемането им. Ожесточен и зашеметяващ, "Смъртоносно оръжие" подпалва всичко наоколо в едно забавление, което не бива да пропускате.

Жанр: Екшън, Комедия, Криминален
САЩ / 1987 / 110 минути
Режисьор: Ричард Донър
В ролите: Гари Бъзи, Дани Глоувър, Мел Гибсън
Продуцент: Джоуел Силвър
Trailer -

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lethal Weapon 2 (1989)
Изображение

Ригс подплашва всички хубавици около един хотелски басейн, преди да се добере до Гетс. Мърто установява,че колата му е в плачевно състояние, след бясното препускане по улиците на Лос Анжелис.

Но кой друг би могъл да опандизи престъпник, криещ се зад дипломатически имунитет, ако не дуото, Ригс и Мърто, което стриктно се придържа към полицейския правилник и неизменния смъртоносен стил.

Жанр: Екшън, Комедия, Криминален
САЩ / 1989 / 113 минути
В ролите: Дани Глоувър, Джос Акланд, Мел Гибсън, Патси Кенсит, Джо Пеши
Trailer -

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lethal Weapon 3 (1992)
Изображение

Героите, екшънът и хуморът отново са тук - плюс нещо ново.

Ригс среща някой, за когото не е и подозирал, че съществува: своя женски еквивалент - Лорна Коул (Рене Русо).

Спомняте ли си размяната на юмруци между Ригс и Мърто (Дани Глоувър) на моторницата? Сега ще видите нови сцени с Ригс и дъщерята на Мърто - Риан (Трейси Улф), както и причините, поради които той ревностно бди над нея.

И още: домашно блаженство в караваната на Ригс с новия ротвайлер, който бързо се присъединява към кучешкия приятел на Ригс - Сам; Триш (Дарлийн Лав) настоява Мърто да носи бронежилетка, а Коул поема един експлозивен разпит.

Жанр: Екшън, Комедия
САЩ / 1992 / 118 минути
В ролите: Мел Гибсън, Рене Русо, Стюарт Уилсън, Джо Пеши, Дани Глоувър

Trailer -

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lethal Weapon 4 (1998)
Изображение

Ригс и Мърдок се завърнаха.
Хитовата поредица “Смъртоносно оръжие”, с Мел Гибсън и Дани Глоувър в ролите на инспекторите Мартин Ригс и Роджър Мърто, започна през 1987 г. От момента, в който се запозна с тези необикновени ченгета, публиката бе въвлечена в шеметна каскада от екшън и смях и филмът се превърна в световен хит.

Рядко срещано явление в екшън филмите са такива герои, които въздействат пряко на публиката. Феновете на “Смъртоносно оръжие” чувстваха, че познават Ригс и Мърто лично, и искаха да ги опознаят още по-добре. През 1989 г., в “Смъртоносно оръжие 2” на сцената се появи и Джо Пеши, в ролята на говорещия като картечница Лио Гец. “Смъртоносно оръжие 3” - най-касовият филм в поредицата, се появи през 1992 г. и бе с участието на Рене Русо в ролята на обект на любовта на Мартин Ригс и безстрашна полицайка - Лорна Кол. Оттогава публиката жадува завръщането на Ригс, Мърто, Кол и Гец на екрана.

Сега тяхното желание се сбъдва.
В “Смъртоносно оръжие 4” към този квартет се присъединява и начинаещият полицай Лий Бърърс (комедийният актьор Крис Рок), като целият екип се опитва да разреши заплетен случай с контрабанда на емигранти и фалшификаторство. Следите водят към човек на име Вах Синг Ку (китайската звезда Джет Ли), главатар на жестока китайска триада, натоварен с опасна мисия.

Жанр: Екшън, Комедия
САЩ / 1998 / 127 минути
Сценарист: Алфред Гоу, Майлс Милър, Джонатан Лемкин
Режисьор: Ричърд Донер
В ролите: Джет Ли, Джоуел Силвър, Рене Русо, Мел Гибсън, Ерик Клептън, Дани Глоувър, Майкъл Кеймън, Джо Пеши, Ричард Донър

Trailer -

:shhh:

Профил  

Заглавие: Re: Филми: Lethal Weapon
МнениеПубликувано на: Съб Фев 13, 2010 5:17 pm 
Аватар

Тия филми са класика, бях малък като ги гледах и определено адски ме кефеха :lol:

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 13, 2010 11:21 pm 
Аватар

Колко съм ги гледал не е истна. Даже по едно време запомних сценария на 1. Няколко основни неща ме кефят в поредицата и това са забавните моменти, когато се фукаше, че може да си размества рамото и да го намества след това и разбира се всеки път когато ситуацията е напечена. Като цяло всичко се пада май :lol:
Мел Гибсън един от любимците ми !

МнениеПубликувано на: Съб Фев 13, 2010 11:27 pm 
Аватар

Класическа екшън поредица 8)

Профил  

МнениеПубликувано на: Съб Фев 13, 2010 11:37 pm 
Аватар
Spamoza Vulgaris

:lol: това и Die Hard поредицата
УЖАСНО любими са ми и двете....ако можех да живеят в миналото щях да живея по времето когато са правени тия филми :lol:
харесвам им екшъна, харесвам им хумора, всичко им харесвам >.<
иначе любим момент от смъртоносно оръжие ми е следния :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=cbyxdF4XePY

- Hey, Riggs, why did you call him my son in law?
- CAUSE I AAAAAAM

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 14, 2010 1:13 am 
Аватар
*

Първата част е kewl, но продълженията са малко кухи, въпреки това пак се въртят около средната оценка.

Профил  

МнениеПубликувано на: Нед Фев 14, 2010 7:05 am 
Аватар

Всичките съм ги гледал. :mrgreen: Страхотни филми, част от това дължаща се на добрата игра на Мел Гибсън и Дани Глоувър. А как можем да забравим Джо Пеши... :lol: Може би точно затова по ми хареса 2-ката. Но всичките са хубави. :)

Профил  

МнениеПубликувано на: Чет Юни 17, 2010 1:45 pm 
Аватар

:D Страхотни филми, направо с тях съм израснал! Любим си ми остава 3, защото го гледах на кино още като излезе, а после и единицата и двойката. Абе, заради тези филми екшъна ми стана любим жанр, дано правят повече такива, макар, че те вече такива не се правят! :( :( :(

МнениеПубликувано на: Чет Юни 17, 2010 5:12 pm 
Аватар
Мародераторче

Местоположение: Kame House: Where the beaches are fine, and the bitches are finer.
4-ката най-много ме изкефи някак

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 9 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]