Дата и час: Пет Фев 07, 2025 11:26 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 3 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Филм: L.A. Confidential / Поверително от Ел Ей (1997)
МнениеПубликувано на: Пон Юни 07, 2010 11:32 am 
Аватар

Изображение

Режисьор : Къртис Хенсън
В ролите : Кевин Спейси, Ръсел Кроу, Гай Пиърс, Ким Бейсинджър, Дани де Вито, Джеймс Кромуел, Рон Рифкин
Държава : САЩ
Година : 1997
Времетраене : 138 минути

Резюме :
Лос Анжелис в началото на 50-те години. Градът процъфтява. Чрез всепроникващото влияние на новата медия - телевизията, Лос Анжелис (Ел Ей) е представян като потенциална утопия и като метрополис на бъдещето. Всъщност - Рай на Земята. Това е имиджът.Но реалността е съвсем различна. Под бляскавата повърхност на Лос Анжелис от 50-те години лежи една корумпирана същност. Докато енергията и разцвета на следвоенна Америка създават възпламенителната смес от фантазия и реалност, нещо е на път да експлодира. От прочутите си имения до препълнените нощни клубове - това е град, завладян от поквара, подмолни игри и опасни страсти. В “Поверително от Ел Ей” пъстра галерия от герои съживява паралелните реалности на Лос Анжелис: бляскавите красавици и очарователните, амбициозни мъже от единия свят изведнъж попадат в развратността и беззаконието на другия. Фантазията и бляскавата фасада са разрушени. Мрачен, брутален, нежен и силен, “Поверително от Ел Ей” е обсебващ портрет на този забележителен град в една епоха, превърнала се в легенда.

Награди и номинации:
Оскар'97 - поддържаща актриса за Ким Бейсинджър и адаптиран сценарий
Златен глобус - поддържаща актриса за Ким Бейсинджър
Британска академия - монтаж и звук
Национално общество на филмовите критици и Нюйоркска критика - филм, режисура и сценарий
Лосанжелиска критика - филм, режисура, сценарий и операторско майсторство
Гилдия на филмовите актьори -поддържаща актриса за Ким Бейсингър
Сценарна гилдия на Америка - адаптиран сценарий
~

Много стабилно филмче :thumb: Препоръчвам, макар че не очаквайте върха на .... айсберга :lol: :P

Профил  

Заглавие: Re: Филм: L.A. Confidential / Поверително от Ел Ей (1997)
МнениеПубликувано на: Пон Юни 07, 2010 11:47 am 
Аватар

Когато за пръв път седнах да гледам този филм не очаквах нищо добро. Първо, има много звезди на едно място и второ, има сумати награди от критици, а това обикновено са минуси за един филм според мен. :lol: Това обикновено ме навява на мисълта за някоя драма, но когато започнах да го гледам си казах: Този филм трябва да го имам! Просто е невероятен! Може би защото обичам точно такива, но въпреки това ми е любим филм и това е неоспорим факт. От началото до края ме държеше в напрежение и не толкова загадката, а самото изпълнение беше това, което ме изпълни. Обичам го този филм! :love:

Заглавие: Re: Филм: L.A. Confidential / Поверително от Ел Ей (1997)
МнениеПубликувано на: Вто Юни 08, 2010 5:03 pm 
Аватар

:thumb:

Както се каза - стабилно.

Профил  

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 3 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]