В ролите: Орландо Блум, Ева Грийн, Джереми Айрънс, Дейвид Тюлис, Брендън Глийсън, Мартон Цокас, Майкъл Шийн, Лиам Нийсън, Хасан Масуд, Александър Сидиг, Халед Набауи, Кевин Маккид, Велибор Топич и др.
Държава: САЩ, Великобритания, Испания, Германия
Година: 2005
Времетраене: 185 минути
Жанр: Екшън, Приключенски, Исторически
Резюме: Режисьорът на „Гладиатор” Ридли Скот стои в основата и на тази епична история за смелост, страст и приключения.
XII век. след трагичната загуба на семейството си, ковачът Балиан (Орландо Блум) се отправя на пътешествие към светите места с благороднически рицарски орден. Въпреки привидно ниският му произход, куражът и честта му предопределят той да е водачът на Йерусалим в борбата с арабските нашественици и да изпълни съдбата си на истински рицар.
~~~
Филма наистина ми хареса много, когато го гледаха, а director's cut ми направи още по - голямо впечатление. Заразлика от другите филми където просто изрязват сцени то тук тези 30 мин повече показаха направо друг развой на събитията.
_________________ Най обичам гол по плажа аз да тичам ! ! ! Мечо пух: Колкото повече, толкова повече. И каза Господ: Да нямаш друг Георги освен мене и неспоменавай напразно името Жоро.
Заглавие: Re: Филм: Kingdom of heaven/Небесно царство
То филма, че е хубав хубав е, ама защо ми се струва, че вече имаше тема за филма. Като цяло излязоха няколко теми за филми, които няма просто как да не са вече пуснати в раздела.
_________________ True evil is silent.
Публикувано на: Съб Май 22, 2010 11:56 am
crazy_little_crow
Най-добрата роля на Орландо Блум си остава за мен тази на Леголас А иначе филмчето си е епично ^^ Макар че ... Орландо не ми се вписваше нещо много в този филм ама му прощавам на режисьора, защото се е справил страхотно с всичко останало Иначе че е най-добрият филм евър не съм убедена честно казано...може би имаме различни предпочитания <333
@d_d: ще се изненадаш за колко хубави филми няма тема в раздела P
_________________ Makoto by Erendis <3 <3 <3 If life gives you lemons, make grape juice and let the world wonder how the hell you did it ^.~
Публикувано на: Съб Май 22, 2010 2:19 pm
zlobcho
Регистриран на: Сря Сеп 12, 2007 11:22 am Мнения: 5597 Местоположение: няма ме
Така е, но не можеш да сравняваш романтика с исторически или фантастика. При игралните наистина според мен трябва да се разделят жанровете, а не като при аниметата. Та, за исторически е наистина върховен, а и показва много истини крити досега в историческите филми. Като гледаш другите филми, нашият е върховен, безпогрешен, непримерим и неустрашим, а тук са си истински обикновени хора. Рицарите грабят и мародерстват, алчни се борят за власт, главният герой е преследван от закона и забягва, за да се спаси, просто наистина е невероятен като сценарий и изпълнение. Показва нещата такива, каквито са били и това го прави несравним. За мен е наистина върховен филм!
Публикувано на: Съб Май 29, 2010 12:37 am
Evility
Удължената версия е един от най-великите епични филми в историята на киното. Кано изключим историческите неточности около Лусиняните и Ибелините и армията на Слаадин всички останало е направено с твърда ръка. Великолепни актьори, великолепни декори, великолепна кинематография, великолепна история, сценарий за "Оскар" и велик режисьор.
Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта
Вие не можете да пускате нови теми Вие не можете да отговаряте на теми Вие не можете да променяте собственото си мнение Вие не можете да изтривате собствените си мнения