Дата и час: Съб Фев 01, 2025 1:58 am

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]

Страница 1 от 1 [ 2 мнения ] 
Автор Съобщение
 Заглавие: Сериал: Carnivale (2003)
МнениеПубликувано на: Чет Ное 05, 2009 5:53 pm 
Аватар
Цар Алко

"Карнавал" (2003)
Изображение

Genre : Drama / Fantasy / Mystery / Thriller

Created : Daniel Knauf

Produced: Anthony Santa Croce

Music : Jeff Beal

В ролите : Ник Стал, Патрик Боше, Майкъл Андерсън, Тим ДеКей, Клиа Дювал, Кланси Браун, Ейми Медигън, Даян Селинджър, Дебра Кристофърсън

IMDB : LINK

Държава : USA

Година : 2003-2005

Времетраене : 24x52 min.

Резюме : 1934, America. The Dustbowl. A fugitive named Ben Hawkins finds refuge within a traveling carnival comprised of a tarot card reader and her catatonic/telekinetic mother, a blind mentalist, a bearded lady, and conjoined twins, amongst others. The carnival is owned by the mysterious and unseen Management, who has designs on the young Hawkins, for the boy is concealing an untapped gift: he can heal the lame and raise the dead--at a price. Ben also finds himself disturbed by cryptic and prophetic dreams, which he shares with a Methodist preacher in California, Brother Justin Crowe. Brother Justin, convinced by his dreams he is following God's will, has begun to practice his own extraordinary talents, although the preacher's plans increasingly lead to disturbing and tragic consequences. In this "last great age of magic," Ben Hawkins and Justin Crowe are moving toward a great conflict between Good and Evil, although it not yet clear on which sides these men will stand.
(info zamunda.net)

Всяко поколение ражда по едно създание на доброто и едно – на злото”. Борбата между тях е безмилостна. Но всичко далеч не е толкова просто, колкото изглежда. Действието се развива през трийсетте години в Америка, по времето на Голямата депресия. Властват мизерия, глад, престъпления. Въобще.. картинката е много черна. Адски черна. И райски черна. Двамата главни персонажи все още са неосъзнати, този процес тепърва им престои. А и, в същото време, в тях все още се борят моралните устои (доколкото са им останали в подобна среда), инстинкът за оцеляване (в същата тази среда) и чисто личностните характеристики, които са изключително ярко изразени. Но не само това, те не са и сами. Около тях витаят още дузини други герои, които далеч далеч не са безобидни, както обикновено става..

Профил  

Заглавие: Re: Сериал: Carnivale (2003)
МнениеПубликувано на: Чет Ное 05, 2009 8:20 pm 
Аватар

Помня, че навремето като го гледах много ми беше харесал и историята ме беше хванала. С много напрежение и драма, на един дъх го минах. Искаше ми и още да направят, но уви :?

Покажи мненията от миналия:  Сортирай по  
 Страница 1 от 1 [ 2 мнения ] 

Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]